10 anyák napi kampány, amit nagyon szerettünk

Ötleteket keresel következő anyák napi kampányához? Íme egy pillantás a világ legnépszerűbb kampányaira.

Közeleg az Anyák napja, és ez a tökéletes alkalom a márkák számára, hogy megrángassák vásárlóik szívét. Noha ez egy jól bevált ünnep, amely virágokat, ajándékokat és családi összejöveteleket foglal magában az anyaság megünneplésére, az anyák napi kampányok egyszerűek és egyszerre kihívást jelentenek. Mivel minden más márka hasonló üzenetet sugároz ebben az esetben, létfontosságú, hogy kitűnjön és olyan kampányt készítsen, amely felkelti a közönség figyelmét.

10 anyák napi kampány, amelyekből jelzéseket vehetünk

Szóval, hogyan tűnhet ki az anyák napi marketingstratégiája? Néhány sikeres kampány visszatekintése jó kiindulópont lehet. Ebben a szellemben az alábbiakban összefoglaljuk a 10 legjobb anyák napi kampányt, amelyeket rendkívül vonzónak és hatékonynak találtunk. Mindegyik kampány egyedileg ragadta meg az alkalom lényegét.

1. IKEA: Többféleképpen is mondhatjuk, hogy „szeretlek anya”

Bármely ember számára az anyák napjának megünneplése kísérteties kérdéssel jár: „Milyen ajándékot adhatok anyámnak?” A virágok, sütemények és egyéb ünnepi tárgyak már nem uralkodnak az üdülőhelyen, és a legtöbben inkább olyasmit ajándékoznak, ami praktikus, és értéket ad anyukájuk életéhez.

2020-as anyák napi kampányukban IKEA külön oldalt készített az anyák napi ajándékozáshoz. Minden ajánlást az anyák sokrétű igényei szerint terveztek, a párnáktól és az ágylámpáktól az asztalokig és egyéb tárgyakig. Legyen szó technikás anyukáról, bent lenni szerető anyukáról vagy leendő anyukáról, az oldal minden típusú helyzetre tartalmaz ajánlásokat.

Olvasni:  Marketingstratégiák Indiában: 5 sikeres kampány

2. Yard NYC: Leave Mom The F*ck Alone

„Hagyd békén anyát a francot” nagyon szokatlan dolog anyák napján. 2020-ban azonban a Yard NYC a kevésbé felfedezett utat választotta, és előállt ezzel a hatásos és kemény anyák napi kampányával, amely úgy döntött, hogy nem apróz el. Mivel a munka és az otthon közötti határok összemosódnak, az anyáknak fel kellett lépniük, és további nyomást kellett vállalniuk, végül kimerültnek érezték magukat.

Forrás

A kampány az élet minden területéről érkező anyukákra összpontosított. Szellemes másolaton és vonzó dizájnelemeken keresztül napvilágra hozta azt a láthatatlan munkát, amelyet nap mint nap végeznek. A kampány arra törekedett, hogy becsben tartsa mindazt, amit anyáink tesznek értünk, és hogy miért is szuperhősök egész évben. Ez az „LMTFA” néven népszerű kampány arra buzdított mindenkit, hogy adják meg az anyukájuknak azt a teret, amelyre annyira szüksége van, hogy kikapcsolódjanak, megújuljanak, és csak magukkal legyenek.

Nem csak ez, a Yard speciális LMTFA-termékeket is készített, amelyek bevételét az Every Mother Counts nonprofit szervezetnek ajánlották fel. Egy nagyon egyedi kezdeményezés, nem mondod?

3. Coca-Cola: Elválaszthatatlan

Az interaktív média a következő nagy dolog a marketingben, és a Coca-Cola már 2015-ben bőségesen alkalmazta ezt a megközelítést anyák napi kampányában. Az „Elválaszthatatlan” néven ismert interaktív videó átvezette a nézőket az anya és az anya közötti megszakíthatatlan köteléken. gyermek. A szerethető helyzetektől a viharos helyzetekig minden pillanatot bemutat az anya és a lánya szemszögéből. A nézők a videó során bármelyik nézőpont között válthatnak.

A videó azzal zárult, hogy a nézők azt mondták, hogy a legjobb anyák napi ajándék egy egyszerű telefonhívás, amivel a világ bármely pontjára telefonálhatnak anyukájuknak. Megnézheti a kampányt itt és fedezd fel magad mindkét perspektívát!

4. Truecaller: #BlockTimeForMom

Előfordult már, hogy bűntudatot éreztél, amiért nem adott elég időt édesanyjának, mert elfoglalt voltál? Mindannyian ott voltunk. Az élet nyaktörő sebességével gyakran hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni azokat, akiknek elsőbbséget kell élveznünk. A Truecaller 2021-es anyák napi kampányában megtudhatja, hogyan ragadja meg hatékonyan a cég ezt a hangulatot.

Olvasni:  Amit a Google oldalélmény frissítéséről tudni kell

A Truecaller ügyesen kihasználta az USP-t, azaz segített az embereknek blokkolni a nem kívánt hívókat. Csak ezúttal az anyák számára akadályozta az időt. A kampány több mint 40 000 megtekintést produkált, és a nézők nagyra értékelték, mert emlékeztetett arra, hogy vegyen néhányat a fontos emberek számára. Egyértelműen az egyik legjobb anyák napi közösségi média kampány, ha minket kérdezel.

5. Stockland: Mindazoknak, akik anyukák

Az ausztrál Stockland ingatlanfejlesztő cég 2018-as anyák napi kampányával „Mindenkinek, aki anyukának” címmel ünnepelte az anyaságot annak minden formájában. Az egyedülálló anyáktól és a mostohaanyáktól az örökbefogadó anyákig és még sok másig a kampány rendkívül érzelmes, és megragadja az anyaság nyersségét.

Az érzelmi videó tiszteli az anyaság küzdelmét, fájdalmát és örömeit, és ami a legfontosabb, mindenféle anyát ünnepel.

6. SBI Life #MummyKahanHain

Az SBI Life egy egyedülálló anyák napi témát érintett. Az anya nem csak az, aki megszül minket, hanem az is, aki nevel minket – akárcsak az „SOS anyák”. Az SBI Life #MummyKahanHain kampány azzal foglalkozik, hogy az országunkban tapasztalható végtelenül alacsony örökbefogadási arányok és a szülő nélküli vagy elhagyott gyermekek számának növekedése miatt egyes szupernők ​​fellépnek, hogy gondoskodjanak ezekről a gyerekekről.

A videó2019-ben indult, és egy SOS-anya, Anita Kharkongor és 22 gyermeke életét veszi alapul egy shillong-i SOS-gyermekfaluból. A videó mögött az volt az indoklás, hogy minden gyermeknek joga van a szeretethez és a törődéshez. Ezt pedig az SOS Anyák teszik lehetővé, akiket arra képeztek ki, hogy úgy gondoskodjanak a hátrányos helyzetű gyerekekről, mintha sajátjukat lennének. A rövid, de inspiráló videót szerették a felhasználók, és több mint egymillióan nézték meg a YouTube-on.

Olvasni:  mi az a SEO és miért fontos?

Ez az anyák napi kampány arra is rávilágított, hogy India 32 SOS-gyermekfalujában 600 SOS Anya működik, így gyerekek ezrei számára biztosítanak szeretetteljes környezetet a növekedéshez.

7. Samsung: #TextsFromMom

2015-ben a Samsung kitört a szokásos szentimentális anyák napi üzenetküldési formából. Ehelyett a vicces utat választotta. A kampány egy sor vidám szöveges üzenetet tartalmazott, amelyeket az anyák küldtek gyermekeiknek (az anyák arról híresek, hogy viccesen gépelnek.)

Forrás

Ily módon a hirdetés nemcsak az anyukák változatos sms-stílusát mutatta be, hanem az akkor újonnan piacra dobott Samsung Galaxy S6 Edge-t is.

8. Prega hírek: #CoolHaiMeriMaa

A Prega News mindig is a hírekben szerepelt csillagos marketingkampányai miatt, amelyek minden tekintetben megragadják az anyaság lényegét. A cég otthoni terhességi tesztkészletéről ismert, ami miatt az Anyák napja rendkívül fontos a márka számára. #CoolHaiMeriMaa kampányában a Prega News úgy döntött, hogy „ünnepeljük minden anyában rejlő hidegvért”.

A 2021-ben bemutatott videó bemutatja, hogy gyermeke útjának minden szakaszában egy anya sziklaként áll mellettük. A videó bemutatott egy ilyen anyukát, aki mindig ott van a fia mellett, ha szüksége van rá, ugyanakkor önellátóvá tereli őt. A kampány több mint kilencmillió megtekintést generált a YouTube-on, köszönhetően kiemelkedő történetmesélésének.

9. Edelweiss Befektetési Alap: #TheInvisibleVoice

Sok sztereotípia rejtőzik a szemünk előtt. A prominens férfi családtagot keres pénzügyi és befektetési tanácsért. Az Edelweiss Befektetési Alap 2021-es anyák napi marketingstratégiája úgy döntött, hogy érinti ezt a témát, és az „Életpénz, anyatanács” címet kapta.

A videóhirdetésen keresztül a cég bemutatja, hogyan segíthetnek az anyák is fontos döntésekben. A videó célja az volt, hogy bemutassa az anyák azon képességét, hogy útmutatást adjon gyermekeinek olyan kérdésekben, mint a pénzgazdálkodás, a megalapozott pénzügyi döntések meghozatala stb. Röviden: elmondja nekünk, hogyan alakítják anyáink a pénzhez való hozzáállásunkat korán.

Olvasni:  Minden, amit tudnia kell az élő fényképek videóként történő mentéséről

10. Simon & Schuster: #KönyvekAnyuknak

A Simon & Schuster egy elismert kiadó, nemzetközi jelenléttel. Ezért nem meglepő, hogy anyák napi kampányuk középpontjában a könyvek állnak. De mitől lett az anyák napja kampány Kitűnő az volt, hogy ez nem egy szokványos ajándékozási javaslatok listája. Az anyák napi ajándékozási útmutató több könyvfajtát ölelt fel, és különböző preferenciákkal rendelkező anyukáknak szólt. A thrillereket szerető anyukáktól és az ínycsiklandó anyukákig a hangoskönyveket és a bestsellereket kedvelőkig az útmutatóban minden megtalálható.

Reméljük, hogy ezek az anyák napi kampányok inspirálnak, és segítenek egy kiemelkedő kampány kialakításában márkájának. Noha az anyának számos aspektusa van, a márkáknak képesnek kell lenniük egy adott értékre vagy példára összpontosítani, és azt kihasználni. Nem számít, mit dönt, ne felejtse el érzelmekkel és tapintattal fűteni kampányát.

GYIK

1. Hogyan reklámozhatom a márkámat anyák napján?

Létrehozhatsz egy anyák napi elköteleződési kampányt a közösségi médiában, ahol a felhasználók egy márkás hashtaggel ellátott képeket tölthetnek fel édesanyjukkal, így izgalmas ajándékokat nyerhetnek. Kedvezményeket is biztosíthat az anyák napi ajándéktárgyakra, vagy készíthet anyák napi ajándékozási útmutatót. Egy másik jól bevált tanács, hogy készítsünk egy kampányt, amely megragadja az anyaság fortélyait.

2. Használható-e az anyák napja egy márka marketingstratégiájában?

A sikeres anyák napi marketingstratégia kulcsa annak biztosítása, hogy a történetmesélés erőteljes legyen, és megragadja az anyaság lényegét. A legjobb anyák napi kampányok némelyike ​​megérinti a közönséget, hiszen az érzelmekről, az ünnepekről és az anyák iránti féktelen szeretetről szólnak.

3. Melyek minden idők legjobb anyák napi kampányai?

Ez a blog a valaha volt legjobban sikerült anyák napi kampányokat tartalmazza. Görgessen felfelé az összeállított listához.

Új publikációk:

Ajánlott