10 Apple marketing lecke, amiből tanulhat

Az Apple viharba vette a világot marketing törekvéseivel. Ez a blog 10 Apple marketingleckét sorol fel, amelyekből tanulhat.

Tudtad, hogy Steve Jobs nem volt mindig technikus, és nem is tanult egy tekintélyes üzleti iskolában? Jobs lemorzsolódott az egyetemről, de az egyik erőssége a marketing volt, és a rendkívüli vállalkozó számos Apple marketingleckét hagyott maga mögött, amelyekből tanulnia kell. Manapság az Apple az egyik vezető technológiai márka, és nagyon messze van a közelgő csődtől, amellyel a múltban egy ideje szembesült.

Forrás

10 Apple marketingstratégia, amelyet meg kell tanulnia

Sok mindent lehet tanulni az Apple marketingjéből. Az alábbiakban felsorolunk közülük néhányat.

1. Használjon egyszerű marketing technikákat

Az ügyfelek nem szeretik az összetett marketing technikákat, amelyeket nehéz megérteni és követni. A vállalat ezt korán megtanulta, és marketingtevékenységeit rendkívül egyszerűvé tette. Az olyan alapvető tényezőkre összpontosítottak, mint a szolgáltatások, az árak, a speciális effektusok és a professzionálisan megalkotott beszédhangok.

Az Apple termékei magukért beszélnek, az ügyfelek pedig igyekeznek felfedezni és felfedezni őket. Csupán a lényeget kiemelő puszta tartalom van, az egyszerű grafikával, amely mindent elárul. Az Apple marketingcsapata nem szereti a szakzsargont, mivel az csak bonyolítja a dolgokat és összezavarja a célközönséget. A felhasználók az értéket keresik, és a valósághűen bemutatott termékeket részesítik előnyben, túl sok hype nélkül. Ez az Apple marketingstratégiáinak egyike, amelyet meg kell tanulnia ahhoz, hogy marketingesként vagy vállalkozóként sikeres legyen.

Olvasni:  Hogyan forradalmasítja a Beta Character Ai a chattechnológiát

2. Próbáld ki az influencer együttműködést

Forrás

Lehet, hogy ma nem rendelkezik azzal a költségvetéssel, amit az Apple élvez. Azonban mindig kicsiben kezdheti, ha együttműködik befolyásolókkal a közösségi média platformokon, például az Instagramon vagy a Twitteren. Az ügyfelek szívesebben követik az influencerek ajánlásait, és ezzel a módszerrel könnyen eladhatja termékét vagy szolgáltatását, és megalapozhatja márkáját a piacon.

3. Használja ki az értékeléseket

Az Apple ereje valószínűleg a vásárlóitól kapott dicsérő értékelésekben rejlik. Arra kell összpontosítania, hogy véleményeket szerezzen termékéről vagy szolgáltatásáról, és használja azokat ajánlásként a webhelyén és a közösségi média oldalain.

Az elégedett vásárlók szívesen adnak pozitív véleményeket, és hajlandóak lehetnek az Ön márkájának nagykövetei lenni. Érdemes lehet néhány ösztönzőt kiosztani támogatásuk elismeréseként. Ha hozzáadja a véleményező nevét és fényképét, jobban hitelesítheti a véleményt, hogy meggyőzze leendő ügyfeleit. Ha Ön B2B szervezet, akkor érdemes lehet egy hivatkozást is hozzáadni, amellyel hitelesebbé teheti állításait.

4. Összpontosítson egyedi eladási ajánlatára

Az Ön egyedi eladási ajánlata (USP) fontosabb, mint a termékére vagy szolgáltatására adott ár. Ha az árakra összpontosít, előfordulhat, hogy meg kell néznie a versenytársak árait, és ennek megfelelően csökkentenie kell a sajátját, ami nem túl jó az alsó sorban. Az Apple termékeit az USP miatt értékesítik. És őszintén szólva, kevés ügyfelet zavarnak az Apple díjai. Egyetlen versenytárs sem tudott közel kerülni az Apple-hez, köszönhetően az erős USP-nek, amely segít fenntartani magát ezen a túlzott versenyhelyzetű piacon.

Forrás

Egy másik tényező, amelyre az Apple figyelmet fordít, a felhasználói élmény. A vállalat nagyra értékeli ügyfelei felhasználói élményét, köszönhetően a szolgáltatásokkal ellátott termékeinek, amelyek egy osztályt elkülönülnek egymástól. Bármilyen Apple-eszközt is vásárol a vásárló, soha nem érzi úgy, hogy túl magas árat fizet. Ezért érdemes az USP-re összpontosítani, és elmagyarázni az ügyfélnek, hogy mi különbözteti meg versenytársaitól.

Olvasni:  A 24 legjobb hely a blog népszerűsítésére a forgalom növelése érdekében 2024-ben

5. Őrizze meg alapvető értékeit

Az egyik kulcsfontosságú Apple marketingstratégia, amelyet meg kell tanulnia, az alapvető értékek megőrzésének jelentősége. Az Apple hisz abban, hogy kitart az értékei mellett, és ha ügyfelei ezt látják, hűségük mélyebbé válik. Nem csak a termék, hanem a csomagolás és a piacon való általános jelenlét – egyéb marketingbiztosítékokkal együtt – jelenti a különbséget.

A márkák az eszményeik megerősítésével tarthatják fenn magukat a piacon. A vásárlók szilárdan hisznek abban, hogy egy márkára állandó minőségben lehet számítani, mert vallásilag fenntartja az alapvető értékeket. Ennek megismétlése a márkánál nehéz feladat lehet, de nem lehetetlen.

6. Inkább teremts élményeket, mint puszta termékeket

Forrás

A termék elkészítése egyszerű, de a felejthetetlen vásárlói élmény megteremtése nagyobb kihívást jelent. A nagyszerű ügyfélélmény arra készteti az ügyfeleket, hogy visszatérjenek többért. Az Apple elsajátította az emlékezetes vásárlói élmény nyújtásának művészetét, amely segít megőrizni hűséges vásárlóit a magas árak ellenére. Ez az egyik legfontosabb Apple marketing lecke, amelyet minden kezdő vállalkozónak el kell tanulnia.

7. Beszéljen olyan nyelven, amelyet az ügyfelek megértenek

Az Apple hisz abban, hogy az ő nyelvükön beszél ügyfeleihez. Ez az egyik legfontosabb Apple marketingstratégia, amelyet meg kell tanulnod, ha csak egy kis százalékot is meg akarsz reprodukálni annak, amit ez az elektronikai óriás elért.

Kerülje a zsargont és a bonyolult kifejezéseket, amelyek inkább csak megzavarhatják a vásárlókat, semmint meggyőzhetik őket. Az Apple tanulmányozza a vásárlói viselkedést, és ennek megfelelően cselekszik, és mindig vonzó és könnyen érthető módon fogalmazza meg hirdetését.

Olvasni:  Az Apple Watch eladási és behozatali tilalma december 26-tól lép életbe

8. Használjon erőteljes grafikát

Az Apple olyan vizuális tartalmat használ, amely azonnal vonzza és leköti a fogyasztókat. Videói általában terjednek. Amit néhány szóban nem lehet kifejezni, azt rövid klipek közvetítik, emlékezetes hatást gyakorolva az emberekre. A videók használata az egyik kulcsfontosságú Apple marketinglecke, amelyet minden marketingesnek el kell tanulnia.

9. Teremts hangulatot

Van valami az Apple-ben, amitől az emberek félnek, amit a vállalat kihasznál. Termékbemutatóik mindig nagy események, amelyekről világszerte beszámolnak. A vásárlók áradoznak róluk, ami felkelti a kíváncsiságot termékeik köré. Ettől eltekintve, az Apple márkajelzése mindenhol egységes, ami növeli az erős pozíciót a piacon.

10. Használja ki az érzelmek erejét

Az Apple-nek van egy módja annak, hogy érzelmileg kapcsolatba lépjen felhasználóival. A márka soha nem beszél az akkumulátor élettartamáról, a memóriáról vagy más műszaki részletekről. Ehelyett elmondja vásárlóinak, hogyan élvezhetik a terméket kísérő élményt. A mulatság és a boldogság általános érzését terjeszti, és fertőző hatással van az emberekre.

Következtetés

Megéri egy sikeres márka nyomdokaiba lépni. Az Apple egy olyan márka, amelyet érdemes utánozni, és a fenti pontok választ adnak kérdésére: „Mit tanulhatunk az Apple marketingjéből?” Használja ezeket a pontokat egy nyerő marketingstratégia kialakításához.

GYIK

1. Mit tanulhatsz az Apple marketingjéből?

Számos Apple marketing leckét kell megtanulni, különösen a kezdő vállalkozók számára.

Az első dolog, amit érdemes megjegyezni, hogy a dolgok egyszerűek legyenek, és intelligensen használjuk a termékelhelyezést.
Az emberek a vélemények alapján járnak el, ezért bőkezűen használja őket webhelyén.
Minden márkának rendelkeznie kell USP-vel, hogy fenn tudja tartani magát a piacon.
Ki kell állnod az értékeid mellett, és inkább élményeket kell teremtened, nem pedig puszta termékeket.

Olvasni:  Facebook GIF-hirdetések használata: lépésről lépésre

2. Milyen marketingstratégiákat alkalmaz az Apple?

A két alapvető marketingstratégia, amely az Apple sikeréhez vezetett, a termékelhelyezés, ahol hírességekkel működnek együtt, és slágeres eseményeket készítenek, valamint kritikákat a médiában. Lehet, hogy nem rendelkezik az Apple erőforrásaival, de ami még fontosabb, az a találékonyság.

3. Mi a titka annak, hogy az Apple megérti az ügyfelek igényeit?

Az Apple marketing egyik jelentős tanulsága, hogy a márka visszajelzési felmérésekre támaszkodik, amelyek segítenek összegyűjteni a vásárlói betekintést. Az Apple köztudottan közvetlenül az eladás után e-maileket küld ügyfeleinek, és kéri visszajelzésüket. Az ügyfelek elégedettségi szintjüket értékelik, ami az Apple számára képet ad arról, hogy mi hiányzik.

4. Használ az Apple direkt marketinget?

Az Apple sikeresen használja a direkt marketinget iPhone-jai, iPadjei és számos más termékének értékesítésére. A vállalat az e-mailt használja marketingeszközként, hogy közvetlenül elérje a potenciális ügyfeleket. Az e-mailek a legújabb iPhone-ok leírását és az akkor elérhető ajánlatokat tartalmazzák.

Új publikációk:

Ajánlott