10 bevált módszer az e-kereskedelem biztonságához

Az e-kereskedelmi webhelyek hatalmas bevételt biztosíthatnak, de ezek megfelelő biztosítása nehézkes lehet. Ezek az oldalak gyakran érett célpontjai a pénzügyi vagy egyéb adatok megszerzésére irányuló kibertámadásoknak. Ha van valami, amire az utóbbi idők megtanítottak bennünket, az az, hogy a dolgok egyik napról a másikra megváltozhatnak.

Az elmúlt egy év során az e-kereskedelmi értékesítések átmentek a tetőn. 2021 első negyedévében a kiskereskedelmi e-kereskedelem fellendült az Egyesült Államokban 7,7%-kal az előző negyedévhez képest.

A mindig elérhető e-kereskedelmi webhelyek éjjel-nappal elősegítik az értékesítést, de webhelyeink és ügyfeleink védelme óriási feladat. Nagyon sok potenciális biztonsági gyenge pont van, a beépülő moduloktól a webtárhely biztonsági réseit.

Ennek leküzdéséhez megfelelő gondolkodásmódra, eszközökre és szokásokra van szüksége a készletében az e-kereskedelem biztonsága érdekében.

Webtárhely-megfontolások az e-kereskedelem biztonságához

1. Dolgozzon jó hírű biztonsági szolgáltatókkal

Függetlenül attól, hogy WooCommerce-t, Magento-t vagy bármilyen más e-kereskedelmi platformot használ, valószínűleg különféle biztonsági bővítményeket vagy szolgáltatásokat fog használni. Sok ilyen van a piacon, de ahol lehet, válassz egy jó hírű szolgáltatót.

Nem kell kiválasztania egyet, és egyedül kell velük dolgoznia; különböző szakterületekkel rendelkező iparági vezetők vannak. A Cloudflare például a tartalomelosztó hálózatáról (CDN) ismert, amely kiválóan képes mérsékelni az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadásokat.

Olvasni:  10 módszer a mobil válaszkészség javítására

A Hostinger tárhelycsomagokhoz a Hostinger Edge CDN tartozik, amelyet immár a Cloudflare hajt.

Másrészt a Sucuri kiváló, mindenre kiterjedő webhelyvédelmi szolgáltatásokat kínál, beleértve a félelmetes webes alkalmazások tűzfalát (WAF).

2. Biztosítsa az adattitkosítást az átvitel során

A legtöbb webhely-tulajdonos ma tudni fogja a Secure Sockets Layer (SSL) tanúsítványok fontosságát. Segítenek a látogatóknak ellenőrizni a webhely azonosságát, és ami még fontosabb, segítenek titkosítani a köztük és az Ön e-kereskedelmi webhelye közötti adatokat.

Az SSL-tanúsítványoknak azonban különböző szintjei vannak. A nem kereskedelmi webhelyek megúszhatják az ingyenes SSL használatát, mint például a Let’s Encrypt, de az e-kereskedelmi webhelyeknek kerülniük kell ezeket. Ne feledje, hogy érzékenyebb adatokat kezel, beleértve az ügyféladatokat, a fizetéseket, a számlázást és egyebeket.

Az e-kereskedelmi webhelyeknek mindig fontolóra kell venniük a fejlettebb SSL-megoldásokat, például a szervezetérvényesítési tanúsítványt. Számos neves márka kínálja ezt, köztük a GeoTrust és a DigiCert.

3. Mindig biztonságos szolgáltatási hitelesítő adatok

Az online munka, a több webhely futtatása és a több száz kapcsolódó szolgáltatás használata sok mindent megtanított a jelszavakról. Hacsak nem ismétli meg ugyanazt, vagy nem jegyzi fel őket, lehetetlen megjegyezni az egyes webhelyek összetett jelszavait.

Jelszókezelők egy viszonylag olcsó eszköz, amellyel segíthet ebben. Biztonságosan tárolják az összes hitelesítő adatot, így problémamentesen hozhat létre és használhat jelszavakat, például „xaACI91&2@@-duh”.

Az egyszerű jelszavak ismételt használata egyszerűen csak bajt jelent. Egyetlen adatszivárgás veszélybe sodorhatja az összes fiókját, beleértve az e-kereskedelmi platformhoz való adminisztratív hozzáférést is.

4. Végezzen időszakos sebezhetőségi tesztelést

Azok a webhelytulajdonosok, akiknél beállították és tesztelték digitális tulajdonságaikat, gyakran idegenkednek attól, hogy bármihez is hozzányúljanak, miután az már fut. Ez az ellenszenv hiba, mivel az eszközök és a technológiák folyamatosan változnak.

Olvasni:  Magento 2 Cart & Katalógusárakra vonatkozó szabályok: Légy új életet online értékesítéseibe

A fejlesztők és a biztonsági cégek folyamatosan fedeznek fel újabb sebezhetőségeket, a kiberbűnözők pedig gyorsan kézbe vehetik a modernebb és fejlettebb eszközöket.

Emiatt fel kell készülnie arra, hogy rendszeresen felülvizsgálja webhelye e-kereskedelmi biztonságát. Ennek egyik módja a rendszeres sebezhetőségi, értékelési és behatolási tesztelési (VAPT) munkamenetek lebonyolítása a potenciális fenyegetések felfedezése és azok enyhítése érdekében.

5. Szerezze be a megfelelő biztonsági tanúsítványokat

A webes eszközökön kívül a digitálisan orientált szervezeteknek, például az e-kereskedelmi cégeknek átfogó biztonsági tanúsítványokat kell keresniük. A tartózkodási helyétől függően ez több dolgot is jelenthet.

Ennek egyik példája a ISO/IEC 27001 tanúsítványt, amely biztosítja a megfelelő információbiztonsági szabványok betartását. Amellett, hogy segít növelni a szervezet egészére kiterjedő rugalmasságát, egyfajta biztosítékként is szolgálhat az ügyfelek számára, hogy tudatja velük, hogy kellő tisztelettel kezeli vállalkozását.

A különféle tanúsítványok valamelyikének megszerzéséhez az országában egy harmadik fél szolgáltatóval kell együttműködnie. Ellenőrzik a rendszereket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelnek az irányelveknek, és ha igen, kiállítják a megfelelő tanúsítványt.

6. Nagy hangsúlyt fektet a fizetési biztonságra

Az e-kereskedelmi webhelyek egyik leglényegesebb gyengesége az, amikor az ügyfelek vásárolnak. A pénzáramlás pontos kapcsolata nagyra értékelt kiberbiztonsági célpont. Ezen a ponton kell biztosítania a megfelelő e-kereskedelmi biztonsági szabványoknak való megfelelést is.

A szabványok az elfogadott fizetési módoktól függően változnak. Például, ha megengedi az ügyfeleknek, hogy kártyával fizessenek, az PCI-DSS-t jelent. A szabvány segít biztosítani a megfelelő biztosítékokat a fizetési információk védelmére.

A fizetési biztonsági előírások be nem tartása súlyos pénzbírságot, szankciót vagy jövőbeli korlátozásokat vonhat maga után a műveletekre vonatkozóan. A legtöbb fizetési szabványnak meg kell felelnie a tanúsítvány megszerzése előtt. A PCI-DSS például titkosítást, víruskeresőt, tűzfalakat és egyebeket igényel.

Olvasni:  Az utolsó kattintáson túl: A többérintéses hozzárendelési modellek felfedezése

7. Gondoskodjon a webes eszközök 24 órás felügyeletéről

Az internet soha nem alszik, és az Ön e-kereskedelmi webhelye bármikor veszélybe kerülhet. A teljes IT-biztonsági csapatok állandó felügyelete költséges lehet, és további emberi hibákat tartalmazhat.

Itt jön képbe az automatizálás, és a megfelelő eszközökkel az alkalmazások és szolgáltatások folyamatosan figyelhetik webszerverét. Az egyik példa a web használata szerver megfigyelő eszköz hogy figyelje az erőforrás-felhasználást. Ha a dolgok túllépnek egy küszöbértéket, az egy korai figyelmeztető jel lehet valamilyen kibertámadásra.

8. Ügyféloktatás

Bár az ügyfelek nem részei az infrastruktúrának, alapvetően linket jelentenek a platformhoz. Az ellenük irányuló támadások az e-kereskedelmi biztonság veszélyeztetéséhez vezethetnek webhelyén. Van néhány módszer, amellyel segítheti őket a biztonság növelésében, például erős jelszavak előírásával vagy többtényezős hitelesítés (MFA) előírásával.

Vannak azonban olyan dolgok, amelyeket maguknak kell megtenniük. Az Ön érdeke, hogy az ügyfeleket tájékoztassa a legjobb biztonsági gyakorlatokról. Ezt olyan tájékoztató programokon keresztül teheti meg, amelyek célja, hogy figyelmeztessék az ügyfeleket a lehetséges veszélyekre, például az adathalász támadásokra.

9. A rendszereket mindig teljesen javítani kell

Az e-kereskedelmi platformok általában sok mozgó alkatrészt tartalmaznak. Még a webtárhely-megoldásnak is több alkalmazásnak együtt kell működnie a megfelelő működéshez; webszerver, operációs rendszer, e-kereskedelmi alkalmazás stb.

A fejlesztők és a biztonsági kutatók folyamatosan új biztonsági problémákat találnak a meglévő szoftverekkel kapcsolatban. Amikor ez megtörténik, a fejlesztők gyakran kiadnak javításokat. Bár ezek közül néhányat automatikusan alkalmaznak, ez nem mindig van így.

Mindig végezzen rendszeres frissítési ellenőrzéseket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rendszerei az összes alkalmazás legújabb biztonságos verzióját futtatják. Ha olyan moduláris platformot használ, mint a WordPress/WooCommerce, ez azt jelenti, hogy minden beépülő modult és témát is frissíteni kell.

Olvasni:  A WordPress hibanaplóinak létrehozása és elérése (3 módszer)

Ahol lehetséges, ne hagyatkozzon automatizált javításokra, mivel nem mindig ezek jelentik a legjobb megoldást. Néha a sebtében felhelyezett javítások új hibákat vezethetnek be az operációs platformokon.

10. Mindig gondoskodjon a megfelelő biztonsági mentési rendszerekről

A biztonsági mentéseket gyakran figyelmen kívül hagyják minden informatikai rendszerben. Ne feledje azonban, hogy ez az üzletmenet folytonosságának létfontosságú pillére katasztrófa esetén, különösen, ha az e-kereskedelmi webhelyekről van szó. Megfelelő biztonsági mentési rendszerek megléte jelentheti a különbséget a pillanatokon belül felépülő online áruház vagy a teljes veszteség között.

A legtöbb ember számára a biztonsági mentések olyan egyszerűek, mint az adatok másolása a kiszolgáló egy másik helyére. Ahogy a OVH adatközpont tűz megtanított minket, ez messze nem elegendő. A biztonsági mentés bevált módszerei általában az adatok több másolatának létrehozását jelentik különböző helyeken. Ne feledje, hogy az adatmentéseket is gyakran frissíteni kell.

Ennél is fontosabb, hogy ellenőriznie kell a biztonsági mentési rendszerek és adatok integritását. Előfordultak olyan esetek, amikor a biztonsági mentési rendszerekbe vetett vak hit a sérült adatok helyreállítását eredményezte.

Végső gondolatok: Mindig ügyeljen az átláthatóságra

Még akkor is, ha szorgalmasan dolgozik digitális eszközei védelmén, mindig ne feledje, hogy az ügyfelek üzleti tevékenységének alapvető részét képezik. Ha velük dolgozik, növelheti biztonsági profilját, miközben biztosítja a mai fogyasztók által megkívánt átláthatóságot.

A biztonsági problémákkal kapcsolatos frissítések megosztása, az ügyfelek előtt álló biztonsági kihívások megértése és a biztonságuk megőrzése az Ön érdeke.

Eközben a biztonsági autópálya folyamatosan fejlődik, ezért ne légy önelégült, ha már mindent elkészített. Legyen tisztában az új fenyegetésekkel és vektorokkal; ez a legjobb módja az e-kereskedelem biztonságának.

Új publikációk:

Ajánlott