10 előny, ha professzionális szabadúszót alkalmaz

Tartalomjegyzék

● Ki a szabadúszó szakember?

● A szabadúszó professzionális szolgáltatások 10 legfontosabb előnye

● Hol találhat szabadúszó szakembereket

Sok vállalkozás lassan, de folyamatosan áttér a professzionális szabadúszókkal való együttműködésre, számos okból. Ma már szinte normának számít a teljes munkaidős alkalmazottakból, szabadúszó szakemberekből és egyéb részmunkaidős erőforrásokból álló vegyes munkaerő.

Ezek a cégek néhány egyértelmű előnyt élveznek, amelyek megnövelték a szabadúszó professzionális szolgáltatások iránti keresletet. Ez ahhoz is vezetett, hogy számos cég és ügynökség professzionális szabadúszók összesítőjeként működik, és kapcsolatot tart az ügyfelekkel a projektek és megbízások biztosítása érdekében. Szóval, melyek ezek az előnyök, amelyek egyre több szervezetet késztetnek arra, hogy szabadúszókat alkalmazzanak? Lássunk előre.

Forrás

Ki a szabadúszó szakember?

Egy profi szabadúszó önállóan, közvetlenül az ügyfelekkel, projekt alapon dolgozik. Ezek a projektek lehetnek hosszú távúak vagy rövid távúak. A szabadúszó nem alkalmazott, ami azt jelenti, hogy a cég nem fizet „fizetést” annak a szabadúszó szakembernek, aki nem szerepel a cég bérlistáján. Ehelyett fix összegű fizetést kapnak, amelyről a projekt elején írásos szerződésben vagy megállapodásban állapodnak meg.

Forrás

A szabadúszó dolgozhat teljes vagy részmunkaidőben, a rendelkezésre álló időtől és a konkrét feladatok iránti elkötelezettségtől függően.

Olvasni:  12 tipp a YouTube indexképeinek megtervezéséhez

A legtöbb szabadúszó szerződést ír alá ügyfeleivel, amely egyértelműen rögzíti a következőket:

● Fizetési feltételek

● Díjak

● Idővonalak

● Munkakör

● Jelentési részletek

Bármilyen területen lehet professzionális szabadúszó. Néhány népszerű szabadúszó szakmai szolgáltatás:

● PR és média

● Marketing

● Közösségi média

● Videó vágás és gyártás

● Számítógépes programozás

● Tervezés

● Vezetés és stratégia

10 előny, ha szabadúszó professzionális szolgáltatásokat vesz igénybe

Egy profi szabadúszót sokféleképpen lehet elkötelezni. Ennek során számos előnyt élvezhet vállalkozásként vagy munkaerő-kölcsönzőként.

Forrás

1. Költségmegtakarítás

Valakit teljes munkaidőben foglalkoztatni mindig drágább, mint projekt alapon. Ha például képzéssel foglalkozik, akkor felvehet egy teljes munkaidős oktatót, aki csak az év meghatározott időszakaiban tartja a képzést.

Vagy bérelhet egy szabadúszó oktatót, aki néhány hónapra jelentkezik, amikor a képzést megtartják. Ezenkívül a rezsiköltségei is csökkennek, mivel a legtöbb szabadúszó szakember inkább távolról dolgozik.

2. Béreljen szakértőket

A szakértők általában szabadúszó professzionális szolgáltatásokat kínálnak egy szűk tartományban. Olyan speciális készségkészlettel rendelkeznek, amely megfelel az adott feladatnak. Így a vállalkozásoknak nem kell időt és pénzt fektetni az egyén ápolásába. És egy tapasztalt személy a lehető leggyorsabban elvégezheti a munkát.

3. A munka minősége

Tapasztalataikból és szakértelmükből adódóan a legtöbb szabadúszótól elvárják, hogy nagyon magas színvonalú munkát végezzen. Mielőtt professzionális szabadúszót bérelne, mindig megtekintheti korábbi projektjeit és eredményeit, és elkészítheti értékelését. Csak akkor tud szerződést ajánlani, ha elégedett.

4. Időben történő leszállítások

Ellentétben a teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottakkal, akik egyszerre több projektben vesznek részt, egy professzionális szabadúszó jön a fedélzetre, aki egy meghatározott feladatsort lát el. Ez azt jelenti, hogy szigorú határidőket kell betartani, amelyeket a megkötött szerződés köt. A vállalkozások rövidebb átfutási időkre támaszkodhatnak, és több munkát végezhetnek jó minőségben.

Olvasni:  Az Nginx kezelése Start, Stop és Restart segítségével

5. Szabadúszó szakértők széles köre

Ha szabadúszókkal dolgozik, szélesebb tehetségtárhoz férhet hozzá. A világ minden tájáról bérelhet szakértőket! Ez jelentős előny a teljes munkaidős alkalmazottakhoz képest, ami bizonyos értelemben korlátozza a tehetségállományt.

6. Csökkentse a vállalat kockázatait

Ha teljes munkaidős alkalmazottakat vesz fel, akkor a tanulásukba és a fejlődésükbe is be kell fektetnie, hogy továbbra is kiváló minőségű munkát végezhessen. Segíti a munkavállalók hosszú távú megtartását is. De van egy kockázati elem is, mivel annak valószínűsége, hogy az alkalmazottak elhagyják a szervezetet, életciklusuk során megmarad. A professzionális szabadúszókkal ezt a kockázatot teljesen kiküszöbölheti.

7. Sima toborzás

Ha teljes munkaidős egyéneket szeretne alkalmazni, időt, pénzt és erőfeszítést kell fektetnie, hogy megtalálja a feladathoz és a céghez megfelelőt. És akkor van egy teljes beépítési folyamat, amelyet meg kell tervezni és végrehajtani, ami nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy az egyén tovább tudjon maradni. A szabadúszóknál nem kell toborzással vagy felvételivel küszködnie. Felajánlhat nekik szerződéseket világos teljesítménnyel és határidőkkel, és továbbléphet a következő projektre.

8. Magába szívjon új nézőpontokat

A szabadúszókkal való együttműködés lehetővé teszi az új ötletek következetes fogadtatását. Ez áldás lehet vállalkozása számára, mivel innovációt és kreativitást hoz. Ez azért fontos, hogy megtörje a munka monotonitását cége és érdekelt felei számára.

9. Rövid határidők

Ha gyors határidőket kell betartania, a legjobb megoldás egy profi szabadúszó alkalmazása. Ezek a személyek magasan képzettek abban, hogy minőségi munkát végezzenek rövid átfutási idővel.

10. Rugalmas munkaidő

Elkötelezettségük természetéből adódóan a szabadúszó szakemberek általában rugalmas munkabeosztással rendelkeznek. Anélkül, hogy félne a visszahatástól, a meghatározott munkaidőn túl is elérheti őket. Teljes munkaidőben foglalkoztatottaknál ez jelentős hátrányt jelent.

Olvasni:  Változtasson, hogy sikeres távmunkássá váljon a digitális marketing területén

Hol találhat szabadúszó szakembereket

A professzionális szabadúszók iránti növekvő kereslet miatt számos új vállalkozás született a beszerzésük támogatására. Az ellenőrzött és szakosodott szabadúszók beszerzésének különböző helyei a következők:

● Online piactér: Vannak dedikált webhelyek, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy online piacteret kínáljanak a toborzóknak és szabadúszóknak. Itt könnyedén megkeresheti a domain-specifikus szabadúszókat vagy a keresett szabadúszó szakmai szolgáltatást. A Pepper Content India legnagyobb piactere a szabadúszó szakemberek számára.

● Mobilalkalmazások: Csakúgy, mint egy webhely, olyan mobilalkalmazásokat is letölthet, mint a Blue Tie vagy a Freelancer, amelyek lehetővé teszik, hogy közvetlenül csevegjen a kiválasztott szabadúszókkal. Az alkalmazáson keresztül tárgyalhat árakról és idővonalakról, szerződéseket kínálhat a platformon, és akár nyomon is követheti a munka előrehaladását.

● Szájról szájra: Ez egy ősrégi módszer arra, hogy szakképzett szakembereket alkalmazzanak meghatározott feladatokra. Jól működik szabadúszó munkaerő-felvételnél is. Mindig belemerülhet a meglévő szabadúszói csoportjába, vagy újakat kereshet.

Az utolsó szó

Amint ezekből az előnyökből is kitűnik, egy professzionális szabadúszó alkalmazása kiváló stratégiai lépés lehet egy vállalkozás számára, különösen, ha a növekedési szakaszban van, és szűkös költségvetéssel szeretne szakértőket felvenni. Tehát menjen tovább, és fedezze fel a szabadúszó világát még ma!

GYIK

1. Mi a szabadúszó foglalkoztatás?

A szabadúszó foglalkoztatás egy olyan munkamódszer, amelyet az egyének önállóan, az ügyfelekkel együtt, előre meghatározott ütemben és ütemezésben dolgoznak.

2. Hogyan kapnak fizetést a szabadúszó szakemberek?

A szabadúszók fizetést kaphatnak óránként vagy projektalapon.

3. Hol lehet szabadúszókat találni?

A professzionális szabadúszók beszerezhetők online piacterekről vagy szájról szájra.

4. Jó ötlet egy otthonról dolgozó szabadúszó szakember alkalmazása?

Olvasni:  AI szöveggenerátor: A tartalomipar megváltoztatása

Mivel a legtöbb szabadúszót olyan szerződés köti, amely meghatározza a szállítmányokat és a munkakört, valamint az árakat, elhelyezkedésük lényegtelenné válik. Bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy a szakembernek egy adott földrajzi területen kell lennie a feladat elvégzéséhez.

5. A szabadúszó a munka jövője?

Egyre több cég vált át professzionális szabadúszók alkalmazására, hogy pénzt takarítson meg és rövid távon több munkát végezzen. Nehéz megmondani, hogy teljesen felváltja-e a teljes munkaidős foglalkoztatást. De ez egy növekvő ágazat, ha hatékony munkaerő-felvételről van szó.

Új publikációk:

Ajánlott