10 eszköz a B2B közösségimédia-stratégia felépítéséhez 2024-ben

A 10 legjobb B2B közösségimédia-stratégiai eszköz a kampánytervezés, a digitális marketing igények kielégítésére és az üzleti célok elérésében.

Forrás

A sikeres B2B cégek bizonyítják, hogy a közösségi médiában minden vállalkozás lehet gyümölcsöző. Ezek a cégek hihetetlen munkát végeznek a közönségük javát szolgáló tartalmak megosztásában. Közösségi médiában végzett tevékenységeik annyira gyakorlatiasak, hogy nem tűnik túlzottan aggódónak amiatt, hogy ismételten közvetlenül reklámozzák termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

A tartalom létrehozásától és közzétételétől kezdve a jelentéskészítésig és az adatelemzésig azonban nehéz lehet minden nap a közösségi média marketingeseinek minden feladatára gondolni.

Szerencsére egy csoport nagyszerű közösségimédia-kezelési eszköz áll rendelkezésére. Ezekkel az eszközökkel átszervezhetik a munkafolyamatokat, időt takaríthatnak meg, és még azt is megerősíthetik, hogy a tartalom a pontos közönséghez, a pontos időpontban eljut. Ez a blog 10 közösségimédia-stratégiai eszközt fog megvizsgálni, amelyek a digitális és a közösségi média marketingesei számára előnyösek.

A 10 legjobb közösségi média tervezési eszköz

A közösségimédia-eszközökkel fenntarthatja a konzisztenciát, létrehozhat egy közzétételi naptárt, és ütemezheti a bejegyzéseket az eredményorientált közösségimédia-stratégiák lehetővé tétele érdekében.

Állítsa be B2B vállalkozását a sikerre a 10 legjobb közösségi marketing eszközzel.

1. Hootsuite

A webelemzés után a közösségi médiában publikáló és elemző platformok a tartalommarketingesek leggyakrabban használt technológiai eszközei. A Hootsuite mindkettőt kielégíti.

A Hootsuite-on keresztül a csapat több tagja bárhonnan kezelhet számos fiókot. Figyelemmel kísérheti az ügyfelek kérdéseit, és gyors üzeneteket küldhet, hogy csapata gyorsan választ kaphasson. A Hootsuite irányítópultja egyszerűvé teszi a digitális teljesítmény nyomon követését és a ROI bemutatását.

Az eszköz tartalomkönyvtára, ahol az előzetesen jóváhagyott tartalmat és márkaelemeket tárolják, szintén jelentős szolgáltatás a B2B marketingesek számára.

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: Mivel egy ilyen átfogó platform, a Hootsuite felhasználói csodálják a számos fiók és kulcsszó figyelését, több mint 35 közösségi hálózathoz való csatlakozást és a közösségi média bejegyzéseinek tömeges ütemezését.

2. Küldhető

A Sendible az egyik legjobb közösségi marketing eszköz, amelyet kifejezetten számos ügyfélbázissal rendelkező ügynökségek számára fejlesztettek ki. A legtöbb közösségimédia-kezelő eszköz által kínált praktikus funkciókon túl a Sendible megkönnyíti az irányítópult személyre szabott márkaépítésének megfelelő személyre szabását, hogy új ügyfeleket csábítson.

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: A Sendible olyan inspiráló integrációkkal rendelkezik, mint a YouTube-keresés és a Canva grafikus szerkesztő. Funkcióival automatizálást is kínál azoknak a felhasználóknak, akik erőfeszítést és időt szeretnének megtakarítani a monoton feladatok során.

3. Puffer

A Buffer egy intuitív, modernizált közösségimédia-kezelési platform, amelyre a szakemberek és a kisvállalkozások támaszkodnak, hogy irányítsák a közösségi médiában való részvételt és az eredményorientált eredményeket.

Olvasni:  10 technológiai tipp, amelyet vállalkozásának meg kell valósítania 2024-ben

Kihasználhat olyan funkciókat, mint a közzététel, az elemzések megtekintése, a céloldalak létrehozása és az érdekelt felekkel való együttműködés a Bufferrel. Az eszköz segíti a közösségi média marketingeseit és a csapatokat a találékonyabb munkában.

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: Rendkívül átfogó platformként a Buffer felhasználói bázisa csodálja, hogy rendkívül könnyű és intuitív a hatékony publikációs eredmények elérése érdekében.

4. Sprout Social

A Sprout Social az egyik olyan közösségimédia-stratégiai eszköz, amely precízen egyesíti a számos közösségimédia-eszközt egyetlen platformba. Ezenkívül megkönnyíti a közösségi média ütemezését, a bejegyzések nyomon követését és a pontos jelentéskészítést.

A platform hozzáértő ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) funkciókat kínál. Az ügyfelek teljes profiljának birtoklása segít abban, hogy egészségesebben szolgálja ki őket, és gyorsan építsen kapcsolatot velük.

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: Az elismerés, amit a Sprout Socialról hallottunk, a különleges jelentései. Sok közösségimédia-vezető annyira feltűnőnek találta a jelentés formátumát, hogy közvetlenül küldte el őket ügyfélkörének anélkül, hogy módosítaná azokat.

5. Agora Pulse

Az Agora Pulse az egyik legnépszerűbb közösségi média kampányeszköz precíz ütemezési, elkötelezettségi és jelentési funkciókkal.

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: A többivel ellentétben az Agora Pulse számos egyedi funkcióval rendelkezik, mint például a Facebook versenyalkalmazások, versenytársak és piackutatási funkciók.

6. eClincher

Az eClincher platform egy közösségi média stratégiai eszköz, amely lehetővé teszi a bejegyzések ütemezését és közzétételét. Segít a közösségi üzenetek megválaszolásában és a közösségi média teljesítményszintjének nyomon követésében is.

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: Az eClinchert az teszi egyedivé a többi platformhoz képest, hogy lehetővé teszi a bejegyzések automatizálását RSS-hírcsatornákkal és intelligens sorokkal. Lehetővé teszi a képeinek médiakönyvtárát, és lehetővé teszi a közösségi média befolyásolóinak megtalálását a promóciók engedélyezéséhez.

7. CoSchedule

A CoSchedule egy befolyásos naptáreszköz, amely a közösségi média marketingstratégiájának számos aspektusával foglalkozik. A CoSchedule segítségével kezelheti és összefoghat közösségimédia-bejegyzéseinek generálására, esemény népszerűsítésére, az üzenetek egyszerűsítésére és egyéb marketingtevékenységek megkönnyítésére.

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: A 10 legjobb közösségimédia-stratégiai eszköz egyikeként a CoSchedule platform praktikus azoknak a közösségi média marketingeseknek, akik minden projektjüket egy helyen szeretnék megszervezni.

Az eszköz ReQueue funkciója segít automatikusan megtalálni a legjobb közzétételi időpontokat, és a közösségi média ütemtervének szüneteit lebilincselő bejegyzéseivel tölteni.

8. Barátok + Én

A Friends+Me maximálisan a Google+-ra összpontosít. Ugyanakkor lehetővé teszi, hogy tartalmait más közösségi média platformokra is ütemezze, az Instagramon kívül.

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: A Friends+Me támogatja a Google+-profilok, közösségek és a G-Suite Google+ ütemezését. Ez az egyik legjobb közösségi marketing eszköz, amellyel megtervezheti és megkönnyítheti Google+-bejegyzéseinek más közösségi fiókjaiban való újraküldésének automatizálását.

9. SocialBee

A SocialBee egy olyan eszköz, amely a tartalmat forgalmazza és népszerűsíti, hogy minimális erőfeszítéssel minőségi előnyt szerezzen. Fő jellemzője a 10 közösségimédia-kampány egyik eszközeként, hogy lehetővé teszi felhasználói számára, hogy egyetlen helyről, számos közösségimédia-csatornán tartalmat adjon hozzá, rendezzen és osszon meg.

Promóciókat kezel a Facebookon, Twitteren, LinkedInen, Pinteresten, Instagramon és a Google Cégemen. A pufferrel is keveredik.

Olvasni:  A 20 legjobb közösségi média marketing tanfolyam 2024-ben

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: A SocialBee legkedveltebb funkciója a vonzó tartalom újrahasznosításának lehetősége, miközben a bejegyzések variációinak felhasználásával megújul. Az eszköz segít konzisztens bejegyzések megőrzésében, miközben a tartalom kiegyensúlyozott keveréke minden kategóriában.

10. Hátszél

A Tailwind nagyszerű az Instagram és a Pinterest számára. Amellett, hogy segít a bejegyzések ütemezésében, a beszélgetések nyomon követésében és az eredmények mérésében, az eszköz javaslatokat is kínál az elköteleződési teljesítmény javítására.

Exkluzív értéknövelés az eszközzel: A Tailwind azáltal segíti a marketingeseket, hogy a vizuális platformokhoz explicit funkciókat kínál, mint például a Pinterest tartalommarketing és az Instagram UGC tartalomkezelés.

Miért van szüksége vállalkozásának közösségi média tervezési eszközökre?

Ahhoz, hogy a B2B cégek hatékonyak legyenek a közösségi médiában, tartalmuknak meg kell találniuk az egyensúlyt aközött, hogy interaktívak legyenek, és ne zavarják közönségüket a platformon. Végül ezeknek a vállalatoknak meg kell határozniuk közönségük igényeit a közösségi médiában tett erőfeszítéseik megtérítésére.

Mérje, elemezze és értékelje a marketing erőfeszítéseket.

Nyomon kell követnie és figyelemmel kell kísérnie az adatokat a közösségi média marketing sikerének meghatározásához. A közösségimédia-kezelő eszközök lehetővé teszik a kulcsfontosságú teljesítménymutatók szűrését és mérését. Akár pénzügyi értéket is rendelhet organikus közösségi média elköteleződésekhez.

Az Earned Media Value (EMV) elemzi, hogy mennyibe került volna az organikus társadalmi szerepvállalás és terjedelem, ha a hirdetések mellett döntött volna.

Ezenkívül a Google Analytics hatékony közösségimédia-marketing eszközként is használható, amely segítséget nyújt a közösségi marketing módszereinek mérésében. Segít annak meghatározásában is, hogy mely stratégiák egészségesebbek és melyek nem.

A pontos nyomon követés érdekében jobban csatolhat nyomkövetési címkéket kampányaihoz. És ügyeljen arra, hogy az elemzéseket minden közösségimédia-platformon belül használja a teljesítmény ellenőrzéséhez.

A közösségi média kezelése

A közösségi média menedzsment eszközök segítenek a közösségi média szakembereknek tartalmaik tervezésében és terjesztésében.

Ezek az eszközök támogatják a vállalat elérését és befolyásolják a közönséget a különböző közösségi média platformokon. A legtöbb használt eszköz a HubSpot, a Falcon.io, a Zoho Social és a Hootsuite.

Az olyan eszközök, mint a Crowdfire, lehetővé teszik a tartalomütemezést, és megkönnyíti a Twitter-fiók kezelését egy követési és követési funkcióval. Különféle tartalomformákat is javasol a megosztáshoz.

A Crowdfire egyedülállóan összekapcsolja blogbejegyzéseit, YouTube-csatornáját és e-kereskedelmi üzleteit, és közösségimédia-bejegyzéseket hoz létre a webhelyportálok minden frissítéséhez.

Tartalom gondozása és létrehozása

Ha szeretne kitűnni a hírcsatornákban, exkluzív tartalmat kell létrehoznia, és posztjait lenyűgöző látványelemekkel kell kísérnie, mint például képek, infografikák, illusztrációk és művészetté alakított szöveg.

Az olyan tartalomkészítő eszközök, mint a Canva, precíz sablonokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan készítsen olyan látványelemeket, amelyek vonzónak tűnnek, és rajta van a logója és a szlogenje, és állandóak a márkával.

Az olyan eszközök, mint a Social Pilot, különböző iparágakból származó tartalmakat válogatnak össze és ajánlanak, ideértve a technológiát, az oktatást és a fitneszt, amelyek akkor hatékonyak, ha könnyedén szeretnéd kurálni a tartalmat.

Azonosítsa a szolgáltatási választ igénylő beszélgetéseket

A Hootsuite táblái és adatfolyamai segítségével számos hálózatot nyomon követhet az üzleti szolgáltatásaival kapcsolatos vitákhoz és beszélgetésekhez. Ezután gyorsan válaszolhat a támogatási kérésekre, még akkor is, ha nincs linkelve vagy megcímkézve ezekben a vitákban.

Olvasni:  A legjobb Wi-Fi útválasztók Arizonában

A Hootsuite Content Library segítségével kényelmesen tárolhatja, rendszerezheti és megoszthatja az előre jóváhagyott közösségi támogatási szövegeket az ügyfelekkel. Ez segít csökkenteni a válaszadási időt, miközben folyamatosan fenntartja a megbeszéléseket.

Figyelje, mérje és javítsa támogatási teljesítményét

A közösségimédia-eszközök, például a Hootsuite lehetővé teszik a közösségi ügyfélszolgálati tevékenységei hatásának felmérését és megosztását. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérje, mi működik, és javíthatja azt, ami nem.

A Hootsuite Analytics eszközzel elemezheti, hogy csapatának mennyi időbe telik a reakciója, és meghatározhatja, mit közvetítenek a különböző közösségi média platformokon érkező megjegyzések és privát üzenetek.

Utótervezés és publikálás

A bejegyzéstervező eszközök segítenek a marketingeseknek a jobb minőségű tartalom azonosításában, a közzétételi naptár jobb megtervezésében és a tartalom következetes közzétételében.

A bejegyzéstervező eszköz kifejezetten válogatja, értékeli, és egyszerűvé teszi a célközönséget korábban megszólító tartalmak megtalálását.

Számszerűsítse az üzleti értéket

Olyan eszközök, mint Oktopost olyan B2B marketingszakembereket szolgál ki, akik érdeklődőket szeretnének szerezni a közösségi média platformjain keresztül, és lehetővé teszik közösségi marketing erőfeszítéseik üzleti értékét. A tartalompromócióktól az alkalmazottak érdekképviseletéig az Oktopost minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre a B2B marketingszakembereknek szüksége van a potenciális ügyfelek létrehozásához.

Még a Storytellit eszköz is számos közösségimédia-tartalmi ötletet kínál, segít ajánlások és potenciális ügyfelek megszerzésében, lehetővé teszi digitális elérhetőségének növelését és még sok mást.

LinkedIn értékesítési navigátor egy prémium eszköz, amely betekintést nyújt a potenciális ügyfelekbe, hogy elérje a közönséget a LinkedIn platformon. Lehetőséget kínál arra, hogy InMail üzeneteket küldjön célzott fiókoknak.

Közösségi média hirdetés és elemzés

Egy helyen hozhat létre és kezelhet reklámokat közösségi média platformjaihoz, majd megtekintheti, hogy mi működik és mi nem, miközben a kampány él. Módszeresen tesztelhet különféle képeket, bannereket, hirdetési tartalmakat, amíg meg nem találja a megfelelő keveréket.

A Social Flow egy közösségimédia-kiadói, marketing- és hirdetési eszköz, amelyet számos vezető kiadó, például a Fast Company és a The New York Times használ.

AdEspresso egy olyan eszköz, amely megkönnyíti a közösségi média hirdetések valós idejű elemzését. A platform kitalálja, hogyan lépnek kapcsolatba hirdetései a célközönséggel a kampányok és a célzási feltételek tekintetében.

Kulcs elvitelek

Az eszközök hatékonyan kezelhetik a közösségi média platformokat a szervezeti történetek, a termékek és szolgáltatások előnyeinek megjelenítéséhez, valamint érzelmi kapcsolat kialakításához a célközönséggel azáltal, hogy:

Erős hálózat kiépítése és ápolása közösségi platformokon

Engedélyezze a közösségi média kezelését, hallgatását és közzétételét

Kövesse nyomon az aktuális és a közelmúltban felkapott üzleti eseményeket

Dolgozzon a tartalom gondozásán, mivel ez a marketingstratégia létfontosságú része.

Használja ki a személyeket a tartalomkészítés vezetéséhez különböző ügyfélkategóriák számára

Használja ezeket az eszközöket a pontos közösségi média platformok kiválasztásához és használatához.

Takarítson meg időt, és hozzon létre hozzáértő ügyfélszolgálati rendszert ezekkel az eszközökkel.

Következtetés

A közösségi médiában való alkalmazhatóság megőrzésének kulcsa, hogy részt vegyen azokban a vitákban, amelyekhez a célközönsége vonzódik, még akkor is, ha ennek nincs sok köze az Ön szolgáltatásaihoz és termékeihez.

Olvasni:  Digitális ingatlanmarketing kampányok: 4 sikeres példa

A fenti 10 közösségimédia-kampányeszköz segít a reális célok kitűzésében, a beszélgetések elmerülésében, a verseny nyomon követésében, a tartalom megosztásában és a multimédiás hasznosításban. Ezek az eszközök hozzájárulnak ahhoz is, hogy kiváló márkahangot szerezzen, és megőrizze összhangját a tervezett B2B közösségi média stratégiáival.

GYIK

1. Melyik a legjobb B2B közösségi média menedzsment eszköz?

A közösségimédia-kezelési eszközök minden formában és hatókörben elérhetők, és az Ön közösségimédia-céljaitól és követelményeitől függ, hogy mi a legmegfelelőbb. Reméljük, hogy a 10 közösségimédia-stratégiai eszköz közül legalább egy hatékony eszközt említettünk, amelyek megfelelhetnek az Ön B2B követelményeinek.

2. Melyek a közösségi média marketing eszközeinek kihasználásának alapvető előnyei?

Ezen eszközök előnyei közé tartozik a tartalomötlet és -készítés, a grafika és a médiaszerkesztés, a tartalomnaptár rendszerezése, a történetsablonok létrehozása és a közösségi média teljesítményének nyomon követése. Kutatást végezhet, engedélyezheti a versenytársak elemzését, valamint nyomon követheti a kampányokat és a fiókok előrehaladását az idő múlásával.
Ha jól akar teljesíteni és legyőzni a versenytársakat, szüksége van ezekre a közösségi média eszközökre, hogy megértse, mit csinálnak ezek a versenytársak, és hogy amit csinálsz, az működik-e vagy sem.

3. Hogyan alakítják a közösségi média elemző eszközei a B2B stratégiákat?

A közösségimédia-elemző eszközök sokféle adatot és betekintést kínálnak. Bemutatják, milyen jól teljesítenek bejegyzései és kampányai, és nyomon követik a kulcsszó előrehaladását.
Rivális IQ egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi bejegyzései és profiljai teljesítményének azonnali összehasonlítását a versenytársakkal. Nyomon követheti a piaci versenyt és azt, hogy milyen stratégiák hoznak eredményt.

4. Hogyan támogatják a közösségi média eszközök a digitális marketing szakembereket?

A digitális vagy közösségi média vezetőjének lenni többet jelent, mint pusztán bejegyzések közzétételét. A digitális marketingesek irányítják az üzleti stratégiát, a grafikai tervezést és a tartalomkészítést, és részben ügyfélszolgálati támogatók.
Mindezen feladatok ellátásához és a feladatok kezeléséhez a különféle közösségi média eszközök létfontosságúak ezeknek a szakembereknek.

5. Hogyan döntsd el, milyen eszközöket használj közösségi média stratégiád megvalósításához?

Minden egyénnek és cégnek megvannak a maga követelményei a közösségi média marketing elősegítésére. Annak eldöntéséhez, hogy melyik eszközöket használja, sokféle változót kell megvizsgálnia:

Célok és célkitűzések: Az eszköz megfelel a digitális marketing céljainak és célkitűzéseinek?
Időtényező: Mennyi időbe telik egy eszköz használatának feltárása, és mennyi időt vesz igénybe további tevékenységek során?
Költségszámítás: Mennyi a teljes költségvetése?
Illeszkedés a munkafolyamathoz: Mennyire valósítja meg ez az eszköz az Ön munkafolyamatát? Jóváhagyási eljárásra van szüksége, vagy több felhasználói bázist engedélyez?

6. Hogyan követik nyomon a közösségi média menedzsment eszközök a márkáddal kapcsolatos vitákat?

Ha a tartalom elkészült, továbbra is meg kell érintenie a közzététel gombot. Az ebben a blogban említett 10 legjobb közösségi marketing eszköz segít a közösségi fiókokkal való kommunikációban és a termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos beszélgetések figyelemmel kísérésében.
Tehát minél több közösségi média platformja van, ezek az eszközök annál fontosabbak a cége számára a márkával kapcsolatos viták nyomon követéséhez.

Új publikációk:

Ajánlott