10 Facebook marketing hiba, amelyet ma minden áron el kell kerülni

Soha nem jó hibázni. De a Facebook-marketing hibák elkövetése sokba kerülhet.

Talán emlékezett egy korábbi bejegyzésre itt arról, hogy egy Facebook-oldal miért teszi professzionálissá a márkáját. Most egy lépéssel tovább léphet oldala marketingjével.

A forgalom növelése, az elköteleződés megteremtése és a versenyek lebonyolítása néhány a sok közül, amit a Facebookon (ma már Meta néven) tehet.

Azonban amennyire van lehetőség a közösségi marketingre, a Facebook sok tévedés helye lehet. Ebben a bejegyzésben felsoroltam néhány olyan általános dolgot, amelyet a marketingesek szoktak készíteni.

#1 Nem követi a Meta szabályait

Ha nem ismeri a szabályokat, hogyan tud betartani? Ahhoz, hogy aktív maradjon a Facebookon, ismernie kell a használati feltételeket, és be kell tartania azokat. Ez nem csak az Ön által közzétett tartalomról szól, hanem olyan „triviális” is lehet, mint az oldal borítóképe.

Például nem használhat szerzői joggal védett képeket oldala profil- vagy borítóképeként. A verseny és a nyereményjáték szponzorainak teljes felelősséget kell vállalniuk, és mentesíteniük kell a Facebookot az ezzel kapcsolatos felelősség alól.

Bármely szabály figyelmen kívül hagyása a vállalkozás oldalának deaktiválásához vezethet. Ha még nem ismeri a használati feltételek vagy a Facebook adatvédelmi szabályzatát, a legjobb, ha azonnal megismered.

Nem akarja, hogy az új oldal elindításakor ezt kövesse el a Facebook marketing hibái közül.

Olvasni:  Októberi CMS a DreamHost szolgáltatással Minden, amit tudnod kell

2. gyakori Facebook marketinghibák: ritkábban vagy túl gyakran tesz közzé tartalmat

A legfontosabb, hogy a megfelelő időben és helyen legyél, különösen a közösségi csatornákon. De hogyan lehet megtudni, hogy a Facebookon a legmegfelelőbb időpont? Nos, a Facebook a bejegyzés létrehozásakor javasolja a tartalom közzétételének legjobb időpontját.

Alternatív megoldásként megkeresheti azokat az időpontokat, amikor rajongói online vannak, és ezek alapján közzétehet tartalmat.

Ez azonban kihívást jelenthet, ha több napra tervez tartalmat. Ekkor fordulhat segítségért a közösségi médiában kiadó szoftverekhez.

A szoftver nem csak a legjobb időpontokat javasolja a közzétételre, hanem segít automatikusan ütemezni azokat azokra az optimális időpontokra. Ez segít Önnek a tartalom létrehozására összpontosítani az idejét, miközben a közösségi média közzétételi szoftver gondoskodik a Facebook közzétételről.

Ez az egyik legtöbb Facebook marketing hiba, amit sokan elkövetnek az oldalukkal – gyakran vagy nem eleget tesznek közzé!

#3 Elírási és nyelvtani hibák

Az okostelefonok korában a közösségi életünk nagy része a tenyerünkben történik. Ez csak növelte a gépelési és nyelvtani hibák előfordulását.

A helyesírási és nyelvtani hibákat tartalmazó tartalom rossz benyomást kelt Facebook-rajongóiban és követőiben. Ez hatással van a márka hitelességére is, és erre nincs mentség.

Íme, mit tehet. Feliratkozhat egy lektoráló eszközre, mint pl Nyelvtanilag amely kiemeli az elírási hibákat és segít kijavítani azokat. Így biztosíthatja, hogy bejegyzései hibamentesek legyenek.

Alternatív megoldásként használhat közösségimédia-kezelő szoftvert, amely lehetővé teszi, hogy a tartalomszerkesztője jóváhagyja a bejegyzéseit, mielőtt közzétenné azokat Facebook-oldalán.

#4 A panaszok és visszajelzések figyelmen kívül hagyása

A Facebook egy olyan hely, ahol a legkisebb dolgok is felerősödhetnek. Mintha mikroszkóp alatt lennénk. Ez azt jelenti, hogy a Facebookon lévő vállalkozásoknak figyelniük kell az oldalukra érkező kritikákra vagy visszajelzésekre.

Olvasni:  12 tényező, amelyet figyelembe kell venni a fordítási szolgáltatás költségeinek meghatározása előtt

Marketingszakemberként felelősségteljesen kell reagálnia az ügyfelek minden pozitív és negatív válaszára.

Be lehet fektetni jó közösségi zenehallgató szoftver segít nyomon követni mindazt, amit az emberek a márkádról beszélnek a Facebookon, és válaszolni is rájuk.

#5 Nemet mondani a fizetett hirdetési kampányra

Magától értetődik, hogy a Facebook fizetett kampányai a potenciális ügyfelek és az eladások növelésére szolgálnak. Val vel több mint 200 millió Az aktív üzleti oldalakkal rendelkező kisvállalkozások számára a fizetett hirdetések jelentik a módját, hogy a hírfolyam élére kerüljenek.

A Facebook részletes célközönség-célzást is kínál, és ennek kihasználása súlyos hiba lesz.

Ráadásul az emberek átlagosan költenek Napi 35 perc a Facebookon, jó platformot biztosítva vállalkozása hirdetéséhez.

Ügyeljen arra, hogy ne kövesse el ezeket a Facebook marketing hibákat azzal, hogy nem használja ki hirdetési platformjuk előnyeit!

# 6 Facebook-hibák – nem ismeri a versenyt

Valljuk be – ki ne szeretne mindent tudni versenytársa Facebook-marketing stratégiájáról? Ha ismeri a versenytársakat, az segíthet a Facebook marketing játékának fellendítésében.

Nem kell időt vesztegetnie azzal a vitával, hogy mi fog működni és mi nem. Versenytársaid már elvégezték volna helyetted a házi feladatot. Csak az összes A/B tesztelésből és eredményből kell kiismernie.

De ha nincs hozzáférése a Facebook üzleti oldalukhoz, hogyan tudhat meg mindent arról, hogy mi történik a hirdetéseikkel?

A helyzet kezelésének egyszerű és okos módja egy jó közösségi média versenytárs elemző szoftver használata, amely egyetlen kattintással választ ad minden kérdésére.

Közvetlenül a feladás időpontjától és az elköteleződési aránytól kezdve az egymás melletti összehasonlításig mindent elkészítenek az elemzéshez.

#7 Nem ellenőrzi a Facebook Insights szolgáltatást

Az adatok és a számok rendkívül fontosak egy Facebook-oldal sikeres működtetéséhez. Egy adott időpontban tudnod kell, hogyan alakultak a marketingköltéseid, ha a kampányod megtérült-e, és milyen bejegyzések vagy tartalom érdeklik rajongóidat.

Olvasni:  20 legjobb blogtanfolyam minden blogger számára 2024-ben

Ennek megismeréséhez betekintésre van szüksége a Facebook-oldalára. Megszerezheti őket a Facebook Insights szolgáltatásból, vagy használhatja a közösségi média jelentéskészítő szoftverét.

Ha egynél több Facebook-oldala van, használhatja a közösségi média jelentéskészítő szoftverét, hogy az összes információt egy helyen kapja meg.

#8 Csak szöveges tartalom használata

A nagyszerű tartalom fontos a Facebook-közönség széles körének eléréséhez. Ha azonban a tartalom gyenge vagy unalmas, előfordulhat, hogy nem éri el a várt eredményeket. Az emberek elriasztják tőle.

Minél gyorsabban kattintanak el az emberek a bejegyzésről, a Facebook annál hamarabb temeti el a rengeteg tartalom közé. Adjon egy kis változatosságot a tartalomnak, és alakítsa ki a megfelelő tartalomkeveréket. Íme néhány tipp.

 • Kerülje a hosszadalmas tartalmat
 • A tartalom legfeljebb 200 karakter legyen
 • Kerülje a száraz és unalmas tartalmat
 • Adjon hozzá releváns és fülbemászó képeket
 • Ne habozzon közzétenni videotartalmakat, például tekercseket
 • Tegyen fel kérdéseket, és vonja be rajongóit
 • Ossz meg mémeket és szórakoztató bejegyzéseket
 • Informatív tartalom megosztása
 • Tegyen közzé fontos frissítéseket termékeivel kapcsolatban
 • Videók hozzáadása
 • Válaszolj a megjegyzésekre, és keresd meg a rejtetteket

Ha nem biztos abban, hogy milyen bejegyzések működnek a vállalkozása számára, kérje a közösségi média jelentéskészítő szoftverének segítségét.

#9 A Facebook Live elkerülése

A Facebook kétségbeesett lépéseket tett annak érdekében, hogy a Facebook Live szolgáltatást a hírfolyamok tetején élő videók megjelenítésével növelje felhasználói körében. Ez azt jelenti, hogy ha azt szeretné, hogy bejegyzése megjelenjen a rajongói hírfolyamában, el kell kezdenie az élő videók közzétételét.

Egy kis tervezés és felkészülés a videó előtt jó módja annak, hogy nagyszerű élő videókat készítsünk. Ha ez az első alkalom, legyen egyszerű. Ahogy egyre nagyobb teret hódít, hosszabb és érdekesebb videókat fedezhet fel a Facebook üzleti oldalához.

Olvasni:  A OneClick Chat beállítása megrendeléshez a WooCommerce segítségével

Megnézheti az egyiket Lisa Facebook-premier videói.

#10. Nem használ olyan új funkciókat, mint az orsók

A Facebook tekercsek értékes lehetőséget kínálnak a vállalkozások számára, hogy kapcsolatba lépjenek közönségükkel, és növeljék a láthatóságot a platformon. Rövid, figyelemfelkeltő videók létrehozásával és megosztásával vállalkozása elbűvöli a felhasználókat, és dinamikusan bemutathatja termékeit vagy szolgáltatásait.

Megoszthatod Instagram-tárcsáidat közvetlenül a Facebook-oldaladon, vagy a Canva segítségével hozhatod létre őket.

A Facebook tekercsek lehetővé teszik a platform hatalmas felhasználói bázisának és algoritmikus elérhetőségének kihasználását, biztosítva, hogy tartalmai szélesebb közönséghez jussanak el. Növekvő népszerűségük és vírusos terjedésük miatt

A Facebook tekercsek jelentősen növelhetik a márkaismertséget, és forgalmat irányíthatnak vállalkozása felé.

Ennek a funkciónak a közösségimédia-stratégiájába való beépítése segíthet abban, hogy naprakész maradjon, kitűnjön a versenytársak közül, és végső soron növelje vállalkozását.

Következtetés: Az elkerülendő Facebook marketinghibák

A Facebook marketing lényege, hogy új lehetőségeket fedezzen fel, amelyeket a közösségi csatorna kínálhat vállalkozásának vagy márkájának. Lépést kell tartania a Facebook által a felhasználók számára kínált legújabb funkciókkal és hirdetési lehetőségekkel, és ezt a márkája javára kell fordítania.

Ennek során kerülje el azokat a gyakori hibákat, amelyeket a legtöbb digitális marketingszakember elkövet, és készen áll a folytatásra.

Voltak rossz tapasztalatai a márkájának Facebookon történő marketingjével kapcsolatban? Követtél el valamilyen Facebook marketing hibát?
Oszd meg őket megjegyzésként lent. Folytassuk a beszélgetést.

Monica Maria az SMhack tartalom- és PR-termék madárka. Több mint 9 éves tapasztalattal rendelkezik a tartalommarketing területén, és mindent élvez, ami közösségi. Amikor nem ír, találkozhat vele, amint verset olvas vagy fényképez.

Monica Maria legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott