10 fő különbség az e-kereskedelem és a szabványos CRM között

Manapság számos innovatív eszköz megváltoztatta a vállalati gyakorlatot, működést és adminisztrációt. A vállalati szférában ezek az eszközök sok speciális előrelépést hoztak.

Ezek azonban különböznek egymástól. Nézzük meg közelebbről, hogyan különbözik a szabványos CRM és az eCommerce CRM.

CRM (Customer Relationship Management)

A CRM az ügyfelekkel való kapcsolatok kezelését jelenti. Tartalmazza azokat az eljárásokat és módszereket, amelyek lehetővé teszik a vállalat számára az ügyfelekkel folytatott interakciók és hálózatépítés felépítését, kezelését és nyomon követését, lehetővé téve a márkák fejlődését. A CRM azonban régebbi technikákon alapul, például a régi böngészési módszereken, telefonon vagy közvetlen faxon.

eCRM (elektronikus ügyfélkapcsolat-kezelés)

Emberek a laptop körül

Az Electronic Customer Relationship Management (eCRM) egy fejlesztési stratégia az interneten keresztüli üzletfejlesztéshez. Ezt e-kereskedelmi ügyfélkapcsolat-kezelésnek is nevezik. Egy lépéssel tovább megy, mint a CRM, és a CRM-é az e-kereskedelmi környezetben és az online platformon keresztül.

Itt minden interakció a neten keresztül történik, az ügyfélszolgálattól a dolgok online vásárlásáig, az ügyfélkapcsolatok kezeléséig, valamint az ügyfelek véleményének és támogatásának megszerzéséig.

Milyen előnyei vannak az ügyfélkapcsolat-kezelő rendszernek az e-kereskedelemben?

Az eCommerce CRM-je úgy van beállítva, hogy hasznos módon tartalmazza és rendszerezze az online ügyfelek összes információját. Ez azt jelenti, hogy a gyártók nem tudnak minden nap személyesen beszélni a vásárlókkal. A CRM lehetővé teszi, hogy felhasználja az online vásárlóiról szerzett ismereteit értékesítések lebonyolítására, kedvezmények biztosítására és vállalkozása népszerűsítésére.

Olvasni:  Hogyan készíts vonzó és releváns tartalmat a célközönség számára

Különbségek az e-kereskedelmi CRM és a normál CRM között

S/N

Szabványos CRM

CRM e-kereskedelemhez (E-CRM)

1. A CRM a Customer Relationship Management rövidítése. Az E-CRM az Electronic Customer Relationship Management rövidítése.
2. A CRM-ben az ügyfelekkel való interakció kiskereskedelmi üzletekben, telefonhívásokon vagy postai úton történik. Az E-CRM közösségi médiát, elektronikus levelezést, internetkapcsolatot, intelligens mobileszközöket és személyi digitális asszisztens technikákat használ az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételhez.
3. Az ügyfélkapcsolatokat a CRM-ben hely és idő korlátozza. Az ügyfélkapcsolatok bárhol, adott időpontban elérhetőek.
4. A CRM keretrendszer a munkakörök és márkák köré épül fel. Az E-CRM keretrendszer a piaci követelményeknek megfelelően készül.
5. Nem mindig ad sok jó választást. Olyan választási lehetőségeket kínál, amelyek vonzóak, mert rendelkeznek vizuális attribútumokkal, mozgógrafikával stb.
6. A CRM hagyományos módszereket és technikákat használ az üzletmenetéhez. Az E-CRM kifinomult digitális technikákat és elveket használ a munkája során.
7. Az Ügyfélkapcsolat-kezelésben nem érhető el a széles körű infrastruktúra-alapú üzleti hozzáférhetőség. Az elektronikus ügyfélkapcsolat-kezelés megkönnyíti a szélesebb üzleti infrastruktúra elérését.
8. A CRM megvalósítása több időt vesz igénybe és többe kerül, mivel a keretrendszer különböző helyeken és több virtuális hálózati rendszeren található. Az E-CRM kiküszöböli a költségeket és időt takarít meg. A keretrendszer és a fejlesztés egyetlen helyen és egyetlen vizuális hálózati rendszerrel menedzselhető.
9. A CRM-ben az interakciók szigorúak és állandóak. Az eCRM interakciói bonyolultak és idővel változnak.
10. A CRM-nek nem kell innovatívnak lennie. Az E-CRM-nek nyitottnak kell lennie az új ötletekre.

Mik a pozitív tények az e-kereskedelmi CRM-ről??

Az EPAM Anywhere cikke szerint egy e-kereskedelmi CRMaz a legfontosabb, hogy kezelje és priorizálja az összes ügyfélinformációt, kapcsolatfelvételi információt, termék/kategória kapcsolatokat, számlázási információkat és attitűdöket a webhelyen (munkamenetek és interakciók).

Olvasni:  Ross Paquette, a Maropost vezérigazgatója a Sca-ról beszél...

A hatékony besorolás attól függ, hogy mit tesznek az ügyfelek. A címkézés nagyon hasznos lehet, mert lehetővé teszi egy teljes vásárlói szegmens létrehozását az Ön által adott címkék alapján.

A Metrilo ideális CRM az e-kereskedelemhez, mert rendelkezik egy beépített e-mail erőforrással, amely megkönnyíti a dolgokat. Szakértőnek kell lennie egy e-kereskedelmi webhely CRM-jének fejlesztésében.

Mi a fontos a CRM e-kereskedelmi fejlesztői eszközeivel kapcsolatban?

Két ember beszélget

Az ECRM-fejlesztő eszközök olyan e-kereskedelmi CRM-rendszerek, amelyek segítenek a csapatának intelligens üzleti ötletek kidolgozásában és új ügyfelek megnyerésében. Azonnal nyomon követheti, hogy az ügyfelek mit csinálnak az e-kereskedelmi CRM-platformon.

Ez azt jelenti, hogy azonnal kezelheti a változó igényeiket azáltal, hogy leárazza azokat a termékeket, amelyek nem fogynak jól, és többet gyártanak azokból, amelyek igen. A CRM-integráció segítségével optimalizálhatja alapvető tevékenységeit.

A chatbotok hasznosak lesznek a nagy forgalmú e-kereskedelmi webhelyeken. A nagy kereskedők számára fontos a fogyasztók aktuális visszajelzéseinek nyomon követése.

Az eCRM fejlesztőeszközökkel kapcsolatos további információkért tekintse meg a webhelyet ez a cikk!

Következtetés

A Customer Relationship Management (CRM) az ügyfélkapcsolatokat kezeli. Az eCRM egy internetes marketing technika. Az e-kereskedelemhez készült CRM lehetővé teszi az ügyfelek adatainak felhasználását az eladások növelésére, kedvezmények biztosítására és a márka népszerűsítésére.

Segít az ügyféladatok rendszerezésében és rangsorolásában is. A Metrilo kiválóan alkalmas az e-kereskedelemhez, mert tartalmaz egy beépített e-mail erőforrást. A CRM e-kereskedelmi szoftver rendkívül fejlett, és e-kereskedelmi CRM-megoldások biztosítására szolgál.

Új publikációk:

Ajánlott