10 fontos Google Analytics mérőszám bloggerek számára (egyszerű)


Ha blogot vezetsz, kulcsfontosságú, hogy naprakész maradj annak elemzésével. Ha azonban nem biztos abban, hogy mely mutatókat kövesse nyomon, akkor nem tudja növelni a forgalmat vagy a konverziókat. Ebben a cikkben áttekintjük a Google Analytics legfontosabb mutatóit, így könnyedén bővítheti blogját.

Amikor elindít egy blogot, fontos, hogy az olvasókkal nyomon kövesse a teljesítményét. Gondoskodni szeretne arról, hogy blogja tartalma vonzza a látogatókat, lekösse a közönségét, és még fizető ügyfelekké is váljon belőlük.

Ha azonban nem vagy biztos benne, hogy mit kell nyomon követned, nehéz dolgod lesz a blogok nézettségének növelésével és a blog teljesítményének növelésével.

Ebben a cikkben megosztjuk a legfontosabb Google Analytics-mutatókat, amelyeket nyomon kell követned a blogodban. Ezenkívül megosztunk néhány megbízható eszközt is, amelyek megkönnyítik a megfelelő mutatók nyomon követését.

Kezdjük el.

Miért érdemes követni a mutatókat a blogon?

Először is nézz meg néhány okot, amelyek miatt érdemes nyomon követned, mi történik a blogodban.

 • Tudjon meg többet közönségéről & Releváns tartalom létrehozása

Ha tudod, hogy kinek készítesz tartalmat, könnyebben kitalálhatsz releváns blogtéma ötleteket és kampányokat, amelyek a közönségedet szolgálják. Mivel minél többet tud a webhelyét felkereső felhasználókról, annál könnyebben tudja kielégíteni igényeiket és érdeklődési köreiket. Ez megkönnyíti olyan tartalom létrehozását, amelyről tudja, hogy közönségét érdekli, ami segít nagyobb forgalmat vonzani a blogjára, és hűséges olvasóközönséget építeni.

 • Növelje a forgalmat és a konverziókat

A blog mutatóinak nyomon követésével pontosan láthatja, hogyan vonz új látogatókat webhelyére, és mitől válnak a webhelyen előfizetővé vagy vásárlóvá. És azt is megtudhatja, hogyan veszít el látogatókat a blogjáról, és mi készteti őket a távozásra. E statisztikák elemzésével módosíthatja a céloldalakat, az e-mailek felugró ablakait és más tartalmat a forgalom és a konverziók növelése érdekében.

 • Mérje meg a blog növekedését az idő múlásával

Győződjön meg arról, hogy blogja eléri céljait, hogy tovább növekedhessen és virágozhasson. A blog mutatóinak nyomon követése lehetővé teszi a blog teljesítményének időbeli mérését. Látni fogja, mi működik és mi nem. Ezután újra megvizsgálhatja blogírási stratégiáját, elvégezheti a szükséges változtatásokat és kiigazításokat, és visszatérhet a siker útjára.

Most, hogy többet tudunk a blogelemzés nyomon követésének fontosságáról, tudjunk meg többet arról, hogyan teheti ezt a legjobb eszközök használatával.

Blog mérőszámainak követése a Google Analytics és a MonsterInsights segítségével

A blogelemzés legkedveltebb módja a Google Analytics.

A Google Analytics

A Google Analytics egy ingyenes analitikai szolgáltatás, amely figyeli az Ön forgalmát, és fontos információkat nyújt a webhely látogatóiról, műveleteiről és tartalmáról.

Megtudhatja, milyen eszközöket használnak a látogatók, honnan érkeztek, milyen blogbejegyzéseket kerestek fel a legtöbbször, mikor látogattak el, és még sok minden mást. Fontos tudni, hogy az emberek hogyan fedezik fel webhelyét, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa, és tovább tarthassa őket webhelyén.

Olvasni:  Szükségem van gazdára a blogomhoz? (+ 15 további kérdés megválaszolva!)

A Google Analytics által biztosított összes részlet teljes képet ad látogatóiról és arról, hogyan navigálnak a webhelyén, így javíthatja a tartalmat, növelheti a forgalmat és építheti márkáját.

A Google Analyticsnek azonban van egy hátránya.

Mivel a WordPress adminisztrátora nem tudja megnézni az elemzéseket, bosszantó a mutatók ellenőrzése és az előrehaladás nyomon követése. A kezdők számára sem ez a legegyszerűbb eszköz, hogy megértsék az elemzéseiket és azok használatát.

De azzal MonsterInsightsmegtekintheti az adatpontokat és az egyszerű elemzési jelentéseket közvetlenül a WordPress irányítópultjáról.

monsterinsights weboldal

MonsterInsights a legjobb Google Analytics bővítmény a WordPresshez. Kezdőbarát, és bárki számára könnyen megértheti, mi történik a webhelyével, és hogyan teljesít a látogatók körében.

A MonsterInsights a blog teljesítményének méréséhez szükséges hatékony funkciókkal rendelkezik, beleértve a következőket:

 • Minimális, egyszerű beállítás
 • Egyéni jelentések (tartalom, viselkedés, megjelenítő, e-kereskedelem, webhelysebesség és egyebek)
 • Blogbejegyzések, fájlletöltések, űrlapok, társult linkek, fókusz kulcsszavak, kategóriák és egyebek nyomon követése
 • Valós idejű statisztikák
 • GDPR megfelelés

A MonsterInsights olyan népszerű e-mail marketingszolgáltatásokkal és bővítményekkel is integrálható, mint a Constant Contact, WPForms, MemberPress, Easy Digital Downloads és még sok más.

A MonsterInsights Pro verziója a leghatékonyabb funkciókkal rendelkezik, de ingyenesen is elkezdheti MonsterInsights Lite.

A bloggerek és a kiadók a MonsterInsights segítségével nyomon követik blogjuk növekedését, és biztosítják, hogy továbbra is elérjék céljaikat.

De először tudnod kell, hogy pontosan mit kell követned…

A legjobb Google Analytics mérőszámok bloggerek számára

Most, hogy többet tudunk a MonsterInsights szolgáltatásról, vessünk egy pillantást a Google Analytics legfontosabb mutatóira, amelyeket a bloggereknek követniük kell webhelyeiken.

1. Áttekintő jelentés

Az áttekintő jelentés akkor fontos, ha általános képet szeretne kapni arról, hogy blogja hogyan teljesít a különböző területeken. Gyorsan megadja azokat az információkat, amelyeket tudni szeretne, így nem kell utána ásni.

A MonsterInsights Áttekintése jelentésében megtekintheti blogjának általános mutatóit egy kiválasztott időszakra vonatkozóan. Automatikusan megjeleníti az elmúlt 30 nap adatait, de ezt tetszés szerint testreszabhatja.

Ezeket az adatokat jelentésként vagy grafikonként tekintheti meg saját preferenciáinak megfelelően, és olyan mutatókat tekinthet meg, mint például:

 • Munkamenetek: A munkamenetek a felhasználói interakciók csoportja a webhelyével. A munkamenet akkor kezdődik, amikor egy felhasználó megérkezik az Ön webhelyére, és 30 perc inaktivitás után ér véget.
 • Oldalmegtekintések: Ez a blogodban megtekintett oldalak teljes száma, egyetlen oldal ismételt megtekintéseit is beleértve.
 • Átlagos munkamenet időtartam: Ez a munkamenetek átlagos hosszát méri, vagy azt, hogy a felhasználók általában mennyi időt töltenek a webhelyen.
 • Visszafordulási arány: A visszafordulási arány azon látogatók százalékos aránya, akik egyetlen oldal megtekintése után hagyják el webhelyét.
monsterinsights áttekintő jelentés

Ezt a jelentést közvetlenül a WordPress irányítópultjáról tekintheti meg a MonsterInsights Dashboard widgetnek köszönhetően. Minden extra kattintás nélkül Ön előtt vannak a legfontosabb adatok. Vagy megtekintheti a Egyedi jelentések oldalon.

Ezekkel az adatokkal megtekintheti a webhelye forgalmának általános áramlását, valamint összehasonlíthatja ezeket a statisztikákat az elmúlt 30 napból. Így nyomon követheti a blogja forgalmát, és megnézheti, hogy növekszik-e vagy sem.

Olvasni:  Beindítja vállalkozását? Íme a közösségi média eszköztár

A munkamenet átlagos időtartama és a visszafordulási arány alapján láthatja, mennyire elkötelezettek a felhasználók. A magasabb átlagos munkamenet-időtartam azt jelenti, hogy a látogatók elköteleződnek és olvassák a tartalmat. Ha azonban magas a visszafordulási aránya, az azt jelenti, hogy a felhasználók nincsenek elkötelezve, és hamarosan elhagyják a webhelyet, miután megérkeztek.

2. Új vs. visszatérő látogatók

Az új látogatók olyan egyedi látogatók, akik először keresik fel blogját, míg a visszatérő látogatók újra böngészik a webhelyet.

Alapvető fontosságú ennek a mutatónak a nyomon követése, mert az új látogatók száma megmutatja, hogy mennyire sikerül új olvasókat vonzani tartalmaival és blogpromóciós stratégiáival. És ha sok visszatérő látogatója van, az azt jelenti, hogy a meglévő olvasói szeretik a tartalmat, és még többet keresnek vissza.

Mindkettő fontos egy sikeres blog felépítéséhez.

Az új és visszatérő látogatókat az Ön alatt láthatja Áttekintés jelentés a MonsterInsights-ban:

A MonsterInsights megmutatja az új és visszatérő látogatók százalékos arányát, akik látják, milyen ütemben nő a blogod. A teljes közönség növelése érdekében mindkét százalék növelésére koncentrálhat.

3. Népszerű bejegyzések és oldalak

Bloggerként tudnod kell, hogy melyik tartalom teljesít a legjobban az olvasóid körében, hogy tudd, mit szeretnek, és miből érdemes többet létrehozni. A legnépszerűbb bejegyzéseid nyomon követésével tudni fogod, hogy mely tartalom jár jól a közönségeddel.

Ez lehetővé teszi, hogy jobb tartalomnaptárt hozzon létre olvasóinak megfelelő témákkal, így növelheti a nézettséget, növelheti az elköteleződést és a konverziók számát.

Segít abban is, hogy jobban megértse olvasóit, így megválaszolhatja kérdéseit, és olyan megoldásokat kínálhat számukra, amelyek garantálják, hogy visszatérnek.

A MonsterInsights segítségével megtekintheti népszerű blogbejegyzéseit, ha rákattint Betekintések » Jelentések » Kiadók a WordPress irányítópultjáról:

a legnépszerűbb bejegyzések és oldalak szörnyűségekről számolnak be

A legnépszerűbb blogbejegyzések megjelenítése mellett ez a jelentés azt is megmutatja, hogy melyek a webhelyének legnépszerűbb céloldalai. Ha egy adott céloldal jól teljesít, ezt példaként használhatja a többi céloldal optimalizálására, hogy azok hatékonyabbak legyenek.

4. Legnépszerűbb hivatkozások

Fontos nyomon követni, honnan érkeznek új látogatók, így jobban megértheti az utazásukat. Hogyan találtak rá a blogodra? Mely webhelyek tartalmukban hivatkoznak a blogodra? Létrehozhat több backlinket ezekkel a webhelyekkel, hogy javítsa a keresési rangsorát és növelje a márka láthatóságát?

Legnépszerűbb ajánlóit megtalálja a Áttekintés jelentést a MonsterInsights-ban. Egyszerűen látogassa meg Insights » Jelentések a WordPress irányítópultjáról:

Itt láthatja a 10 legnépszerűbb webhelyet, amely a blogjára hivatkozik. Ezek a webhelyek az Ön blogjára hivatkoznak, és saját látogatóikat küldik az Ön webhelyére. Ez természetes visszamutató hivatkozásokat hoz létre webhelyéhez, ami javítja a keresési rangsort és a webhely láthatóságát. Minél több backlinket épít a népszerű webhelyekkel, annál nagyobb forgalmat és megtekintést kap.

Más webhelyek valószínűleg hivatkoznak a blogodra, mert hasznosnak találják az Ön tartalmát, és forrásként kívánják használni. A legfontosabb hivatkozási adatok megmondják, hogy mely webhelyek küldik a legnagyobb forgalmat, így tudja, milyen jövőbeli tartalmat kell létrehoznia.

Visszamutató hivatkozásokat is szerezhet, ha vendégként közzétesz más webhelyeken. A vendégbejegyzés az, amikor tartalmat tesz közzé egy másik blogon, és linkeket ad hozzá webhelyére, hogy forgalmat generáljon.

Olvasni:  [Video] Ok Google, meséljen a Voice Search SEO-ról

5. Google keresési feltételek

Az organikus forgalom növelése, vagyis minden olyan forgalom, amely keresőmotor segítségével érkezik a webhelyére, minden blogger számára fontos. Nehéz lehet azonban elérni, hogy blogja magasabb helyezést érjen el a Google keresési eredményei között.

Éppen ezért meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő kulcsszavakat adja hozzá a tartalomhoz. Mert ha tartalmai rangsorolják azokat a kulcsszavakat, amelyeket az emberek beírnak a Google-ba és más keresőmotorokba, akkor könnyen ugrásszerű forgalmat érhet el.

A MonsterInsights segítségével megtekintheti a legnépszerűbb Google keresési kifejezéseket, és megtudhatja, hogy látogatói milyen kulcsszavakat használnak, amikor tartalmat keresnek, és megtalálják az Ön blogját.

A MonsterInsights segítségével összekapcsolhatja Google Analytics-fiókját a Google Search Console-lal, így könnyen megtekintheti a kulcsszavakat a WordPress irányítópultjáról.

Kattintson Insights » Jelentések és menj oda Search Console:

google keresőkifejezések

Megtalálhatja az 50 legnépszerűbb Google-keresési kifejezést a blogjára, hogy javítsa SEO stratégiáját, és nagyobb forgalmat irányítson webhelyére.

Ha a jelentésben szereplő legnépszerűbb keresési kifejezések egyeznek a blogbejegyzésekben szereplő kulcsszavakkal, biztos lehet benne, hogy keresőoptimalizálási stratégiái működnek.

Ha azonban sok olyan kulcsszót lát, amelyekre nem összpontosított a tartalomban, a legjobb, ha ezeket a kulcsszavakat a jövőbeni tartalomhoz adja, hogy növelje láthatóságát és növelje az organikus forgalmat.

6. Legjobb kimenő linkek

A legnépszerűbb kimenő linkek olyan linkek a blogján, amelyek más webhelyekre irányítják a felhasználókat. Az Ön által megadott linkek segítségével láthatja, hová mennek a felhasználók, amikor elhagyják webhelyét.

Ezen információk segítségével megtekintheti, hogy mely webhelyek kapnak hivatkozási forgalmat az Ön webhelyéről. Innentől potenciális vendégküldési lehetőségeket hozhat létre ezekkel a webhelyekkel. Mivel Ön már elküldi nekik a látogatóit és a forgalmat, ők is hivatkozhatnak az Ön webhelyére, így Ön visszamutató linkeket hozhat létre.

A legnépszerűbb kimenő linkeket a gombra kattintva tekintheti meg Kiadók a felső navigációs menüben a WordPress adminisztrátorától:

A monsterinsights top kimenő linkek jelentése a kiadók alatt

Görgessen le, és látni fogja a Legjobb kimenő linkek:

google analytics metrics legjobb kimenő linkek

Látni fogja a webhelyeket és az összes kattintás számát.

7. Legnépszerűbb társult linkek

A legnépszerűbb társult linkekre kattintottak a legtöbbet azokon a linkeken, amelyek a blogjában hirdetett társult programokra vezetnek. Amikor társult linkeket ad hozzá blogbejegyzéseihez, és jutalék ellenében látogatókat küld ezekre a webhelyekre, látni fogja, hogyan teljesítenek.

Mivel minél nagyobb forgalmat és kattintásokat irányít a társult termékeihez, annál több bevételre tehet szert.

A legfelső kimenő linkek jelentés mellett található a Legjobb társult linkek alatti jelentést Kiadók lap:

Attól függően, hogy mely társult webhelyek kapják a legtöbb kattintást a jelentésből, elkezdheti népszerűsíteni ezeket a webhelyeket, hogy növelje társult marketing bevételét.

8. Legfelső letöltési hivatkozások

Ha ólommágneseket hoz létre és kínál fel blogjában, hogy több e-mail-feliratkozót szerezzen, akkor fontos nyomon követni a legnépszerűbb letöltési linkeket.

A MonsterInsights segítségével könnyedén nyomon követheti, hogy mely fájlokat töltik le a legtöbbször webhelyéről. Nyomon követheti a PDF-fájlok, e-könyvek, hangfájlok, például zenei és podcast-epizódok stb. letöltéseit.

Olvasni:  Hogyan adjunk beszédet a szöveghez tapasztalat vagy készség nélkül?

A leggyakrabban letöltött hivatkozások megtekintéséhez keresse fel a következőt: Insights » Jelentés » Kiadói jelentés és görgess le az oldalon:

legnépszerűbb letöltési linkek

Ezekkel a betekintésekkel megtudhatja, milyen típusú letölthető tartalmakból érdemes többet készítenie. Például, ha az olvasók sokat töltenek le podcast-epizódokat, ez azt bizonyítja, hogy a podcast sikeres.

Másrészt, ha senki sem tölti le az Ön által létrehozott táblázatokat, jobb, ha abbahagyja a létrehozást, és másra összpontosít.

9. Űrlapkonverziók

Azzal, hogy űrlapokat ad hozzá a blogjához, lehetőséget ad a felhasználóknak információik megosztására, visszajelzések küldésére, hírlevélre való feliratkozásra és még sok másra. A kapcsolatfelvételi űrlapokon mindenféle hasznos információt kap, ezért fontos nyomon követni teljesítményüket, hogy jobban megértsék olvasóit.

Sajnos nem elég, ha közzétesz egy űrlapot a blogodban, és elvárod, hogy konvertáljon.

A MonsterInsights segítségével azonban könnyen megtekintheti, hogyan teljesít az űrlap a felhasználókkal. Ezután a felfedezett ismeretek segítségével módosíthatja az űrlapokat, hogy több beküldött anyagot kapjon.

A MonsterInsights Forms-kiegészítője lehetővé teszi az űrlapkonverziók nyomon követését annak egyszerű telepítésével és aktiválásával.

Jelentését a következő címen tekintheti meg Insights » Jelentések » Űrlapok a WordPress rendszergazdától:

forms addon tab

Ezután megjelenik az űrlapok listája, valamint azok megjelenítései, konverziói és konverziós aránya:

nyomon követheti az űrlapkonverziókat a monsterinsights segítségével

Láthatja, hogy mely formák teljesítenek a legjobban és a legrosszabbul a látogatók körében. Összehasonlíthatja az űrlapterveket, az űrlapmezőket, a formátumokat, a kérdéseket, a CTA-kat, az elhelyezéseket és egyebeket, hogy meghatározza, mi működik a legjobban közönségénél, így növelheti az űrlapkonverziós arányt.

A kapcsolatfelvételi űrlapok optimalizálása javítja webhelye felhasználói élményét is, így továbbra is új látogatókat vonzhat és gyűjtheti adataikat.

Ezekkel a mérőszámokkal most már rendkívül optimalizált űrlapokat hozhat létre.

10. Egyedi méretek

A Google Analytics meghatározott, elsődleges dimenzióknak nevezett dimenziókat követ nyomon. Más dimenziókat azonban nyomon követhet, ha manuálisan beállítja őket a Google Analytics-fiókjában.

A MonsterInsights segítségével sokkal egyszerűbb nyomon követni a kívánt egyéni dimenziókat. Ezt úgy teheti meg, hogy telepíti az Egyéni dimenziók kiegészítőjét, amely mindössze néhány kattintást igényel.

Az Egyéni dimenziók jelentés a következőket mutatja:

 • Legnépszerűbb szerzők: Az a szerző, akinek a bejegyzései a legnagyobb forgalmat generálják
 • Legfontosabb kulcsszavak: A blogod kulcsszavai, amelyek a legnagyobb organikus forgalmat generálják
 • Legnépszerűbb kategóriák: A legtöbb kattintást generáló kategóriák a blogodban
 • A legnépszerűbb bejegyzéstípusok: A legtöbb kattintást generáló bejegyzéstípusok

Az egyéni dimenziókra vonatkozó jelentések megtekintéséhez látogassa meg a Méretek fület a felső menüsorból:

népszerű szerzők egyéni méretekben

A Legnépszerűbb szerzők jelentés fontos mérőszám a több szerzővel rendelkező blogok számára, így nyomon követheti az egyes személyek tartalmainak teljesítményét. Ez lehetővé teszi, hogy szükség esetén több erőforrást biztosítson csapatának, valamint jutalmazza őket az elért eredményeikért.

És megvan! Ezek a Google Analytics legfontosabb mutatói, amelyeket nyomon kell követned a blogodban.

Reméljük, hogy tetszett a cikk. Ha hasznosnak találta, feltétlenül tekintse meg bejegyzésünket a blogjához használható legnépszerűbb SEO-eszközökről. Megosztja a legjobb eszközöket, amelyek közül választhat, így javíthatja SEO stratégiáját, és több olvasót vonzhat blogjához.

Végül, de nem utolsósorban, ne felejtsen el feliratkozni e-mailes hírlevelünkre, hogy az ehhez hasonló hasznos tartalmakat közvetlenül a postaládájába küldje!

Új publikációk:

Ajánlott