10 grafikai tervezési tanfolyam, amelyet még ma el kell végeznie

A tervezőknek folyamatosan tanulniuk kell. Ebben a blogban felsoroljuk azokat a legjobb grafikai kurzusokat, amelyekre szüksége van a szakképzettség növeléséhez és a tervezői karrierjének előrehaladásához.

A grafikai tervezés évezredek óta létezik, és a barlangfestmények korszakába nyúlik vissza. A „grafikai tervezés” kifejezést azonban csak az 1920-as években találták ki. Ez a terület az idők során a digitalizáció térnyerésével fejlődött, és egyre többen lovagolják meg a hullámot. A grafikai karrierhez vezető egyik legegyszerűbb út a grafikai kurzus.

A grafikai tervezés vizuális kompozíciók létrehozása, amelyek a képeken, a színeken, a tipográfián és a formán keresztül kommunikálnak egymással. Ez egy nagyszerű karrier azoknak, akik kreatívak és szeretik a művészetet. Egyre több cég növeli digitális jelenlétét, a grafikusok iránti kereslet növekszik.

Ebben a folyamatosan fejlődő iparágban a grafikusoknak nemcsak alkalmazkodniuk kell az új technikákhoz, hanem folytatniuk kell a készségfejlesztést is. Karrierjük bővítéséhez a tervezőknek lépést kell tartaniuk a trendekkel és a legjobb gyakorlatokkal. Ebben a blogban végigvezetjük Önt a legjobb grafikai tervezési tanfolyamokon.

10 legjobb grafikai tervezési tanfolyam, amelyet még ma kipróbálhat

A grafikai tervező tanfolyamok segíthetnek a kezdő tervezőknek elsajátítani a szükséges készségeket, és segíthetnek a szakembereknek karrierjük előmozdításában. Összeállítottunk egy tömör listát a tíz legjobb grafikai tervezési tanfolyamról, amelyek közül választhat.

1. Grafikai tervezés szakirány – Coursera

Ez tanfolyam a Coursera vezeti, együttműködve a California Institute of the Arts-szal (CalArts). Körülbelül hat hónapot vesz igénybe, és minden tanulói szint számára készült. Nemcsak lebilincselő tanterve van, hanem tudományos rangú tanárok is tanítják. Ez egyike azoknak az online grafikai tervezési kurzusoknak, amelyek tanúsítványokkal rendelkeznek, és amelyek hozzáadott értéket adnak a karrieredhez.

Olvasni:  Szakértők felvétele: Hogyan találjuk meg platformunk 3%-os tehetségét

Oktatók: Michael Worthington, Gail Swanlund, Lorraine Wild, Anther Kiley és Louise Sandhaus

Amit meg fogsz tanulni:

● A grafikai tervezés alapjai

● A grafikai tervezés története

● A tipográfia alapjai

● Márkafejlesztés

2. Grafikai tervezés mesterkurzus – Udemy

Ez a grafikai tervezés tanfolyam Lindsay Marsh, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező neves grafikus tanítja. A kiváló értékelésekkel rendelkező kurzus a szakma gyakorlati és elméleti szempontjait egyaránt szem előtt tartva készült. Ez az óra kezdőknek szól, de remek felfrissülés középhaladó és haladó tanulóknak is.

a tipográfia szerepe a grafikai tervezésben

Oktató: Lindsay Marsh

Amit meg fogsz tanulni:

● Az Adobe Photoshop, az Illustrator és az InDesign alapjai

● Logó tervezés és márkaépítés

● Hirdetéstervezési elvek

● A tervezési eszközök legújabb frissítései

● Tipográfia és közösségi média grafika

3. Online grafikai kurzus – Shaw Academy

Ez az egyik legjobb online grafikai kurzus tanúsítványokkal, ahol rendszeresen kapcsolatba léphet tanárokkal. Ebben tanfolyam, elsajátíthatod többek között a grafikai tervezés alapelveit és a tervezés alapjait. Ez a kurzus 16 hétre oszlik, beleértve a tanulási teszteket is.

A látványtervező szoftverrel kapcsolatos alapismeretekkel rendelkező szakemberek számára ez a tanfolyam a leginkább ajánlott a következő szintű frissítéshez. A kurzus végén kiadott bizonyítvány nemzetközileg elismert.

Amit meg fogsz tanulni:

● Adobe Photoshop, InDesign és Illustrator

● A tervezési ciklus alapjai

● Hogyan készítsünk grafikai tervezési portfóliót

● Tipográfia

4. Grafikai tervezés alapjai – Skillshare

Ebben tanfolyam, megismerheti a vizuális művészet alapelveit. Ez a tanfolyam nemcsak a tervezéshez nyújt jó alapot, hanem gyors, informatív és tömör is. A szakma két neves grafikusa vezeti. Ez nem egy mélyreható műszaki tanfolyam. Ehelyett egy grafikus munkája mögötti művészi folyamatot fedi le.

Oktatók: Ellen Lupton és Jennifer Cole Phillips

Amit meg fogsz tanulni:

● Hogyan jön létre a szimmetria/aszimmetria, a lépték, a keretezés, a hierarchia és a rácsok, hogy létrehozzanak egy tervet

Olvasni:  Hogyan védheti meg WordPress-üzletét a bennfentes fenyegetésektől

● Bónusz óra Ellen Luptonnal

5. A grafikai tervezés alapjai – CreativeLive

Ez a grafika tervező tanfolyam betekintést nyújt a grafikai tervezés történetébe, eszközkészleteibe, szakterületeibe és munkafolyamataiba. Ez a tanfolyam 18 leckéből áll, és körülbelül hat órát vesz igénybe. A foglalkozásokat saját tempójában is felfedezheti. A kurzus során megismerheti a tervezői eszköztár kulcselemeit, valamint egy gyakorlati foglalkozást a könyvek, poszterek és weboldalak tervezéséről.

Oktató: Timothy Samara

Amit meg fogsz tanulni:

● Szakterületek

● A tipográfia alapjai

● Hirdetéstervezés

● Márkaépítés tervezésen keresztül

● Elrendezés és tér

6. Grafikai tervezés alapjai – Canva

Ez grafikai tervező tanfolyam nevet szerzett a kezdők körében, mert ez a leginkább hozzáférhető tanulási út. Tizenkét leckét foglal magában, amelyek mindegyike egy-egy olyan tevékenységgel jár, amely az elméleti tudást a gyakorlatba is átülteti. Ez az ingyenes grafikai tervezési kurzus olyan fogalmakat tartalmaz, amelyeket az ipar szakértői magyaráznak el. Ezek a leckék arra késztetik, hogy tervezőként gondolkodj, és segít megérteni, mit jelent grafikusnak lenni.

Oktatók: Jason Little, Lynneal Santos, Johanna Roca és Joe Moore

Amit meg fogsz tanulni:

● A színkör

● Hogyan készítsünk hangulattáblákat

● Kommunikációs tervezés

● A tipográfia alapjai

7. Legyen UX tervező – Udacity

Udacity „nanofok” tanfolyam mindent tartalmaz, amire szüksége van egy UX-tervezői karrier elindításához. A három hónapon át tartó tanfolyam feladatokkal teszteli tanulási készségeit. Valós iparági szakemberek irányításával nemcsak az UX-ipar mélyreható ismereteit kínálja, hanem egy teljes körű program a jövő tervezői számára. A tanfolyam elvégzése után képes leszel hihetetlen felhasználói élményt teremteni olyan alapismeretekkel, mint a szerkezet és a pozicionálás.

a tervezési kutatási folyamat

Forrás

Oktatók: Shuang Liu, Gabriel Ruttner, Michael Dedrick és Melissa Hui

Amit meg fogsz tanulni:

● Tervezési kutatás

● Prototípuskészítés

● Portfólió készítése

8. Legyen grafikus – LinkedIn

Ez grafikai tervező tanfolyam átfogó tanulási utat kínál, megtanítja a grafikai tervezés alapjait, valamint bemutatja a grafikai tervezéshez használt eszközöket és szoftvereket. A tanfolyamot egy korábbi hollywoodi digitális animátor és speciális effektus-tervező tervezte. Összesen 11 modult kínál több mint 27 órányi tanulási idővel és bizonyítványt a sikeres elvégzés után.

Olvasni:  Hogyan találhatod meg Twitter-befolyásolóidat: Stratégiák az X-en való csatlakozáshoz

Oktatók: Sean Adam, Cara St.Hilaire, Tony Harmer, Ina Saltz, Jim Krause, David Blatner, Julieanne Kost, Denise Jacobs és Nicte Cuveas

Amit meg fogsz tanulni:

● A grafikai tervezés folyamata

● Tipográfia

● Elrendezés és kompozíció

● Színtrendek

9. Adobe Illustrator kezdőknek – Envato Tuts

Miután felvette a grafikai tervezés alapelveit, szüksége lesz néhány kemény készségre és bizonyos tervezőszoftverek ismeretére. Ezt a három órát gyorstalpaló elmagyaráz mindent, amit tudnod kell az új ötletek életre keltéséhez. Lefedi az alapokat, például egyedi formák, vonalak, ecsetek, logók és ikonok tervezését.

Oktató: Daniel Walter Scott

Amit meg fogsz tanulni:

● Az alakformáló eszköz

● Elemek csoportosítása, elrendezése

● Színekkel való munka

● Grafika torzítása, hajlítása és vetemedése

● Képek vektorizálása

● Grafika exportálása

10. Animáció grafikusoknak – Skillshare

Ez a Skillshare grafikai tervezési kurzusa a logó-animáció réseire összpontosít. Az animáció jó fogása kritikus készségkészlet egy modern grafikus számára. A szimbólumok és logók animálásának megtanulása lendületet adhat grafikus karrierjének. Ennek tanulságai két órás tanfolyam lépésről lépésre áttekinti a teljes animációs folyamatot.

Logo tervezés és márkaépítés

Forrás

Oktató: William Kesling

Amit meg fogsz tanulni:

● Rétegek elrendezése az Illustratorban

● Átmenetek létrehozása

● Márka- és logótervezés

Melyik a megfelelő grafikai tervezés az Ön számára?

A nyomtatástól a webig és az animációtól a mozgásig az online grafikai tervezési kurzusok számos területtel és szakterülettel rendelkeznek. Legyen szó kezdő vagy tapasztalt szakemberről, akár minden mesterséget választasz, akár egy bizonyos típusú grafikai tervezésre szakosodsz, van egy tanfolyam az Ön számára.

A digitális világ többféle grafikai tervezéssel ismertetett meg bennünket. És kiválaszthat egy tanfolyamot a grafikai tervezési kategória alapján, amelyre menni szeretne. A modern grafikai tervezés nagy vonalakban a következőkre osztható:

Olvasni:  7 lépés, hogyan válhat szabadúszó grafikussá

● Webhelytervezés: ez magában foglalja a vonzó webhely kialakítását, beleértve az általános elrendezést és színsémát.

● Felhasználói élmény (UX) tervezés: ez a szegmens a webhelyek vagy alkalmazások könnyű használhatóságának biztosítására összpontosít.

● Mozgógrafikus tervezés: ez magában foglalja a speciális effektusok használatát a vizuális elemek életre keltésére. Kiválóan alkalmazható TV-műsorokhoz, filmekhez és videojátékokhoz.

Ha rendelkezik művészi szemmel, és képes kommunikálni másokkal, a grafikai tervezés nagyszerű karrierút lehet az Ön számára. Grafikusként lehetősége lesz arra, hogy kiadói, UX-tervezési és sok más nagyszerű területen dolgozzon. Rengeteg grafikai tervezési kurzus közül választhat, hogy beindítsa karrierjét.

Képzett grafikusként nemcsak számos lehetőség előtt nyit ajtót, hanem új területekre is terjeszkedhet, mint például a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság. A legjobb online grafikai kurzusok fenti listájából kiválaszthatja az igényeinek megfelelőt, és ugrásszerűen elindulhat a karrierépítés felé.

Kulcs elvitelek

● Miután megtanulta a grafikai tervezést online, csatlakozhat egy tervező szervezethez, amely hozzáférést biztosít a hálózatépítéshez és a szakmai fejlődéshez.

● A grafikusok számára a legjobb iparágak közé tartozik a PR, a hirdetéstervezési szolgáltatások és a kapcsolódó területek.

● Ha frissebb vagy, kezdj egy kezdő szintű tanfolyammal, és néhány havonta csatlakozz egy frissítő tanfolyamhoz, hogy frissítsd képességeidet.

GYIK

1. Lehet-e számomra a grafikai tervezés karrier?

Ha Ön kreatív gondolkodó, aki a művészetet is szereti, a grafikai tervezés nagyszerű karrierlehetőség lehet az Ön számára. Ma minden iparágnak vannak tervezési igényei. Ezért a grafikusok lehetőségei bőségesek.

2. Milyen hosszúak a grafikai tervezés tanfolyamok?

A tanúsítvánnyal rendelkező online grafikai kurzusok időtartama változó. Egyes esetekben kevesebb, mint 24 óra, míg mások hónapokig tartanak.

3. Drágák a grafikai tanfolyamok?

Számos online grafikai kurzus van tanúsítvánnyal, amelyek ingyenesen elérhetők. Más rövid távú tanfolyamok is könnyen megfizethetők, és nem igényelnek nagy költségvetést.

4. Lehet-e egyedül tanulni grafikai tervezést?

Igen, ez teljesen lehetséges. Mindössze egy kis kreativitásra, tanulási hajlandóságra és a legjobb grafikai kurzusokra van szükséged.

Új publikációk:

Ajánlott