10 inspiráló blog az íráskészséged tartalmának fejlesztéséhez

Tartalomjegyzék

 • Bevezetés a blogolásba
 • Hogyan fejleszd az íráskészségedet: 10 inspiráló blog az íráskészséged fejlesztéséhez
  • MindBodyGreen
  • Buta Kisember
  • A Boldogság Projekt
  • A nem megfelelőség művészete
  • Minimalistává válni
  • Zen szokások
  • Válassza az Agyat
  • A Kreatív Penn
  • Napi írási tippek
  • Az Író élet
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A növekedésbadger.com oldalon megjelent adatok szerint több mint 600 millió blog létezik a világon.

Tehát, hacsak nem élsz teljesen a hálózaton kívül, jó eséllyel hallottál már olyan kifejezésekről, mint a „blogolás” és a „blogger”. Ha azonban csak annyit tudsz a blogolásról, hogy az íráshoz kapcsolódik, akkor egy mélyebb, összetettebb téma, a blogolás sekélyes végén állsz. A blogírás egy meghatározott típusú írás, amelyet meghatározott céllal készítenek. Ebben a cikkben néhány hasznos tippet is megtudhat az íráskészségének fejlesztéséhez bloggerként. De most a blogírásra és mindenre összpontosítunk.

Itt fontos megemlíteni, hogy a blogírás pénzkeresetben is segíthet. Tehát nagyon hasznos lehet néhány trükk elsajátítása az íráskészség fejlesztésére. Kezdjük azzal, hogy megtanuljuk, mi a blog.

A blog személyes használatra készíthető online napló vagy napló, ahol a hozzáférés a tulajdonosra vagy egy meghatározott csoportra korlátozódik. Ez azt jelenti, hogy senki más nem módosíthat rajta, csak azok, akik erre jogosultak. A blogok nyilvánossá is tehetők, így bárki, aki rendelkezik internetképes eszközzel, a világ bármely pontjáról elérheti őket. Az olyan platformoknak köszönhetően, mint a WordPress, gyorsan, percek alatt elindíthat egy blogot. A blog tartalma általában szövegből, képekből és hangokból áll. Ennek ellenére videókat is használhat a jobb elköteleződés érdekében.

Nos, mi az a blogbejegyzés? Ez egyetlen tartalom, amely egy adott témát fed le. Tehát egy blog sok ilyen blogbejegyzésből áll, úgy elrendezve, hogy a legfrissebb bejegyzések jelenjenek meg először a blog kezdőlapján. Ez azt jelenti, hogy az összes blogbejegyzés időrendben van elrendezve. A kezdőlapon egy bejegyzés címére kattintva a tartalmat megjelenítő oldalra jut.

Egy blog több weboldalból is állhat, az elérhető bejegyzések számától függően. Egy 50 cikket tartalmazó blognak 50 különálló oldala lehet. A blogbejegyzés tartalmát megjelenítő weboldal félkövér betűs címsorból áll. Tartalmazza a szerző nevét, a megjelenés dátumát és a cikk kategóriáját a fejlécben. A weboldal lábléc része linkeket tartalmaz a cikk megosztásához a különböző közösségi média platformokon. Közvetlenül alatta található egy megjegyzés rovat, ahol az olvasók és a szerzők építő jellegű beszélgetéseket folytathatnak a cikk témájával kapcsolatban. Az egyszerű navigáció érdekében a weboldal a legutóbbi cikkek listáját is tartalmazhatja. Az egyes írások vége általában tartalmazza a szerző iskolai végzettségének és személyes hátterének összefoglalását.

Olvasni:  Az utazási blog népszerűsítése

A blogírás a tartalom rendszeres közzétételének módja egy blognak nevezett online platformon. Ez az egyén személyes nézeteinek, elképzeléseinek, véleményének és tapasztalatainak feljegyzése és dokumentálása. És ki a blogger? A blogger önnövekedő személy, aki a blog tulajdonosa és kezelője.

Most, hogy megértette a blogírás alapfogalmait, mutassunk be néhány népszerű blogot, amelyek segítenek az íráskészség fejlesztésében.

Hogyan fejleszd az íráskészségedet: 10 inspiráló blog az íráskészséged fejlesztéséhez

1. MindBodyGreen

Forrás

MindBodyGreen hisz a holisztikus wellnessben. A küldetése? „Revitalizáljuk étkezésünket, mozgásunkat és életünket.” A blogon található tartalmat különféle wellness-szakértők készítik, akik gyakorlatias és szemléletes megbeszéléseket folytatnak olyan témákban, mint a táplálkozás, testmozgás, meditáció, boldogság, önnövekedés és hasonlók. Az oldal videotanfolyamokat is kínál, amelyeket megvásárolhat. Ezeket a kurzusokat számos témakörben fejlesztették ki, például „Egyél a legjobb tested felé”, „A céltudatos élet művészete” és „A meditáció alapvető útmutatója”. Ez egy szemléletes blog, amelyet rendszeresen megtekinthet, ha tudni szeretné, hogyan fejlesztheti írási készségeit.

2. Buta kisember

Forrás

Ez a blog, bár szokatlan neve van, meglehetősen érdekes, és elgondolkodtató tartalmat tesz közzé, olyan témákkal kapcsolatban, amelyek valóban számítanak. Az olvasók számára, Buta Kisember kiváló információforrásnak bizonyul a termelékenységről, az automatizálásról, a célok túlteljesítéséről és a dolgok egyszerűbb módjának megtalálásáról. A blog szerzője Jay White tollnéven ír. Az oldal más népszerű szerzők bejegyzéseit is közzéteszi.

Számos módja van az íráskészség fejlesztésének, de semmi más, mint a Dumb Little Man követése! Nemcsak az íráskészség fejlesztésében segít, hanem rengeteg életleckét is tanít.

3. A boldogságprojekt

Forrás

Módokat keresel az íráskészség fejlesztésére? Kezdje el követni A Boldogság Projekt. A blog alapelve, hogy személyes sikereket érhet el, ha boldogságot ad az életéhez, és hatékony szokásokat alakít ki. Gretchen Rubin a blogján keresztül meghívja Önt, hogy kövesse napi kalandjait, miközben boldogságot keres, és olyan szokásokat alakít ki, amelyek elősegítik a boldogságot. Gretchen Rubin az egyik legjelentősebb író a boldogság szokásairól, és a New York Times bestsellerje. Az íráshoz való hozzáállása könnyed és barátságos, és ha követed, mélyen tanulhatsz.

Olvasni:  Blog Hol kezdjem? Sikertelen módszerek blogja népszerűsítésére

4. A nem megfelelőség művészete

Forrás

Legyen más, és álljon ellen a normáknak – ezt hirdeti a The Art of Non-Conformity blog. Chris Guillebeau, aki az élén áll A nem megfelelőség művészete, igyekszik segíteni abban, hogy rendkívüli dolgokat érjen el. Ez az oldal azoknak a nem mindennapi embereknek szól, akik a hétköznapokon túl szeretnének gondolkodni és tenni. A blog egyedi és okos, ami sok olvasót vonz.

A nem megfelelőség művészete elsősorban az életre, a munkára és az utazásra összpontosít. Történeteket oszt meg arról is, hogyan tehetsz változást a világban azáltal, hogy segítesz másokon anélkül, hogy a saját céljaid kikerülnének a szeme elől. Guillebeau írása fantasztikus, és segíthet fejleszteni az íráskészségedet. Nem csak, hogy megtanulja a tartalom kiválasztásának készségeit is.

5. Minimalistává válás

Forrás

Ha szeretné tudni, hogyan fejlesztheti az íráskészséget, és szeretne valami mást is tanulni az írás mellett, kövesse a Becoming Minimalist című részt. Az egyszerű élethez kapcsolódó tudás tárháza.

Nem könnyű elterelni a figyelmet az otthonában uralkodó rendetlenségtől, amikor személyes céljait próbálja elérni? Előfordulhat, hogy szem elől téveszti az életed legfontosabb elfoglaltságait. A minimalistává válás felismeri, hogy a kevesebb gyakran több. Joshua Becker ezen blogja segít megszabadulni az életed rendetlenségétől és zajától, hogy megtaláld a számodra legfontosabb dolgokat.

6. Zen szokások

Forrás

Ha fejleszteni szeretné írási készségeit blogok olvasásával, akkor itt van egy másik nagyszerű lehetőség: Zen Habits. Készítette: Leo Babauta, Zen szokások az egyik legnépszerűbb blog. Követheti, hogy megtanuljon inspirációt meríteni saját életéből. Arról van szó, hogy megtaláljuk az egyszerűséget a napi káoszban, amelyen keresztülmenünk. A rendetlenség eltakarításáról szól, hogy a fontos dolgokra összpontosíthassunk, boldogságot találjunk, és értelmessé tegyük életünket.

A blog minimalista kialakítású, amely lehetővé teszi, hogy könnyen megtalálja a releváns információkat. Leo nyilvánossá tette blogját, ami azt jelenti, hogy engedélykérés vagy hitelfelvétel nélkül szabadon megoszthatja, másolhatja vagy kinyomtathatja.

Olvasni:  Facebook Remarketing Kampány: Egyszerű lépések vállalkozása fejlesztéséhez

7. Pick The Brain

Forrás

Válassza az Agyat egy önsegítő blog, amely elsősorban az önfejlesztésre összpontosít. A blog olyan területeket fed le, mint a motiváció, az önképzés és a pszichológia. Ez nem az Ön szokásos „önsegítő” blogja, és az életvitel tágabb megközelítésére összpontosít.

A blog tartalomtárában minden olyan téma megtalálható, amely segíthet az embereknek jobb életvitelben. A Pick the Brain előkelő helyen szerepeljen a kötelezően követendő blogok listáján, különösen, ha nem szokványos tippeket és bejegyzéseket keres a személyes fejlődéssel és a célok elérésével kapcsolatban. Az írás gördülékeny és hatékony, és segíthet az íráskészség fejlesztésében.

8. A Kreatív Penn

Forrás

Ha egyértelmű választ szeretne kapni a következő kérdésre: „Hogyan fejlesztheti íráskészségét?” Ez az: Olvasd A Kreatív Penn– rendszeresen. Miért? Mert ez egy írásorientált blog, kifejezetten kezdő íróknak. Nagyszerű forrás mindenkinek, aki az írást hivatássá szeretné tenni.

A blog olyan tartalmakat tartalmaz, amelyek olyan témákat fednek le, mint például publikációs tippek, műfajspecifikus írási tanácsok és marketing tippek.

Joanna Penn, a blog tulajdonosa a New York Times-díjra jelölt bestseller-író. Ő vezeti a The Creative Pennt, hogy értékes tanácsokat adjon arról, hogyan érhetnek el sikert az írók könyveikkel.

Vásárolhat tőle könyveket, eszközöket, iratkozhat fel írástanfolyamokra, írással kapcsolatos és megvásárolható podcastokat is vásárolhat a blogon.

9. Napi írási tippek

Forrás

A blogok olvasása minden bizonnyal az egyik legjobb módja az íráskészség fejlesztésének, de ha az olvasott blogok az írásra összpontosítanak, a tanulási eredmények mindig jobbak. Tehát, ha szeretnél egy blogot, hogy javítsd az írásodat, kövesd Napi írási tippek lenne a legjobb fogadás.

A Daily Writing Tips egy olyan blog, amely értékes írási tippeket kínál feltörekvő szerzőknek. A tanácsok pedig a motivációtól és az írásspecifikus témáktól a furcsaságokig mindenre kiterjednek. Mindent összevetve, ez az a hely, ahol gyakran fordulhat elő, ha rendkívül koncentrált tippekkel szeretné fejleszteni írástechnikáját.

10. Az Író élet

Forrás

Ha már régóta keresel írásorientált blogokat, nincs oka annak, hogy ne ismernéd Az Író élet. Ez egy nagyszerű blog az íráskészség fejlesztésére.

Az írásról szól, és változatos információkat nyújt, hogy megfeleljen a különböző típusú íróknak.

A Write Life óriási segítséget nyújt az első könyve kiadásában vagy a szabadúszó írói karrier megkezdésében.

Olvasni:  A Netflix bejelentette legolcsóbb hirdetésmentes csomagjának végét

A blog marketinggel és blogírással is ad tippeket. Az írással kapcsolatos megbízható tanácsok tökéletes választása lehet.

Kulcs elvitelek

 • A blogírás egy meghatározott típusú írás, amelyet meghatározott céllal készítenek.
 • A blogírást megélhetési forrássá változtathatod.
 • A blog tartalma szövegekből, képekből, hangtartalomból és videókból állhat.
 • A blogger az a személy, aki egy blog tulajdonosa és kezelője.
 • A legjobb blogok közé tartozik, amelyeket érdemes követni, ha fejleszteni szeretné írási készségeit: The Write Life, Daily Writing Tips, Pick The Brain és Zen Habits.

Következtetés

A blogok olvasása nagyszerű módja annak, hogy megtanulj jól írni. És végső soron minden író azt akarja elérni, hogy jól írjon.

De valljuk be, írni nehéz. Annyira nehéz, hogy az internetet továbbra is elárasztják az íráskészség fejlesztésére szolgáló tippek és más írással kapcsolatos források, amelyek segítenek a feltörekvő íróknak megérteni és továbbfejleszteni ezt a mesterséget. Ám a források bősége csak megnehezítette az írók számára, hogy a megfelelőt válasszák ki maguknak.

Összeállítottuk a blogoldalak fenti listáját, hogy elkerüljük az ezzel kapcsolatos félreértéseket. A fent felsorolt ​​blogok mindegyike szilárd írási tanácsokat kínál, és követni kell a jobb tanulás és növekedés érdekében.

GYIK

1. Mi a leggyorsabb módja az írás javításának?

Az igazság az, hogy nincs parancsikon. Olvassa el a vallásilag tárgyalt blogokat, és írása idővel jelentősen javulni fog. Ezen túlmenően az írásait mások is felülvizsgálhatják visszajelzés céljából.

2. Mitől lesz jó író?

Egy képzett író képes összetett ötleteket és gondolatokat világos, egyszerű nyelvezetre desztillálni, amelyet mások is könnyen megértenek.

3. Melyek a legalapvetőbb íráskészségek?

Az alapvető írási készségek magukban foglalják, de nem korlátozódnak ezekre:
• Mondat- és bekezdésszerkezet
• Jó szövegértés
• Lenyűgöző szókincs
• Írásjelek ismerete
• Megfelelő szerkesztés, lektorálás és átírás

4. Mi az írástechnika?

Az írástechnika olyan módszer, amellyel a szerző hatékonyan és értelmesen kommunikálja üzenetét a közönségével.

5. Mi nehezíti az írást?

Az a tény, hogy a jó írás számít, annyira megnehezíti az írást. Azt is ne feledje, hogy nem az írás, hanem a hatékony írás nehéz.

6. Mi a legnagyobb kihívást jelentő része az írásnak?

Az írás legnehezebb része az írás elkezdése. Miután elkezdte és belemerült a folyamatba, egy írás befejezése nem olyan ijesztő feladat.

Új publikációk:

Ajánlott