10 interaktív közösségi média bejegyzés vállalkozásoknak 2024-ban

Az általános tömegek közösségi média tevékenységei elsősorban a szórakozást és a játékot szolgálják. De ez nem ugyanaz a vállalkozások számára. Az a verseny, amelyiket a többi márkatársával versenyezel, abszolút tönkretevő.

Tehát hogyan tűnhet ki az összes versenytárs közül? A válasz egyszerű. A lehető legnagyobb közönség érdeklődésének felkeltésével.

Mindazonáltal az a kérdés, aminek mindenben kell kísérteni, hogyan lehet növelni a közösségi média elkötelezettségét és közönségét. Ha egy márka arra törekszik kihasználja a kiemelkedő közösségi média platformokat üzleti céljai érdekében minden lépését megteszik stratégiailag.

Bármely marketingszakember számára a legjobb módja annak, hogy interaktív közösségi média bejegyzéseket készítsen. Az elsődleges cél az, hogy kielégítsük a közönség szeszélyeit, és bevonzzuk őket, hogy elköteleződjenek a közösségi médiában elköteleződő szórakoztató bejegyzéseinkben.

Ez a blog néhány interaktív közösségimédia-bejegyzés-ötletet emel ki az üzleti élet számára, amelyek kedveléseket, megjegyzéseket és megosztásokat eredményeznek.

Mi az az interaktív tartalom?

Az interaktív tartalom az a típus, amely a a közönség reakciója. A válasz lehet bármilyen, egy lájk, megjegyzés, megosztás vagy valamilyen konkrét művelet, amelyet magában a bejegyzésben kérnek tőlük.

Az interaktív tartalom készítése nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Marketingszakemberként alapos ismeretekkel kell rendelkeznie a következő két dologban:

 • A megcélzott demográfiai adatok
 • Marketingcélok, amelyeket el szeretne érni

Ez leszűkíti a perspektíváját, és a közösségi média kampánya maximálisan hatékony lesz. Az interaktív tartalom előnyeinek kiaknázása minden szempontból előnyös lehet vállalkozása számára, az ügyfelek hűségétől az értékesítési célok eléréséig.

Nézzünk meg néhányat a megfelelő online tartalom előnyeiből.

5. Az interaktív közösségi médiás bejegyzések előnyei

Minden közösségi média marketingszakember biztosan tudja, miért fut mindenki ezekre a számokra vonatkozóan elköteleződési mutatók. A láthatóság teljes koncepciója a közösségi médiában megjelenő interaktív bejegyzések elkötelezettségén nyugszik.

Íme, milyen előnyökkel jár, hogy mi, netezők miért teszünk ennyi erőfeszítést a közönség elköteleződése érdekében.

1. Befogadó részvétel

Minden digitális marketingszakember tudja, hogy „a tartalom a király”, legyen szó bármilyen platformról. Tehát ha a tartalom jó, a közönség köteles kapcsolatba lépni vele. Ez lehet egyetlen lájk vagy megjegyzés. De tudd ezt, mindenki számít a láthatóságod növelésében.

Befogadó részvétel

Minél többen lépnek kapcsolatba a tartalommal, annál jobb, ami minden tartalomkészítőre vonatkozik. Referenciákat vehet néhány inspiráló közösségimédia-kampányból annak ellenőrzésére, hogy a jó tartalom elkötelezi-e Önt.

2. Érintse meg a közönség érzelmeit

A csatlakozás a kulcs. A közösségimédia-kampányötletek összegyűjtése pogácsássá válik, ha tudod, milyen tartalom működik a platformon. Értsd meg, mi az, ami a tiéd a közönség viszonyul a leginkább.

Olvasni:  A vállalkozás egyedüli tulajdonosának előnyei és hátrányai

Ezután hozzon létre interaktív bejegyzésötleteket, amelyek lekötik a közönséget.

Érintse meg a közönség érzelmeit

Lehet vicces, érzelmes, inspiráló, vagy véleménycikk egy vitatott témában. Amíg ketyegtesz, tudd, hogy eléred őket és benyomást kelteni.

3. Demográfiai adatok elköteleződéseken keresztül

Egy marketinges minden lépésének van értelme. Amikor az emberek foglalkoznak a tartalommal, megtudod, mit szeretnek. Reakcióik alapvető információk, amelyeket mi marketingesek gondosan gyűjtünk és felhasználunk.

A vállalkozások manapság igénybe vehetik a népszerű közösségimédia-elemző eszközöket, hogy szigorú betekintést nyerjenek. Ezek az adatok segítenek megrajzolni a referenciapontot stratégiai ütemtervünkben. Minél nagyobb az elkötelezettség, annál többet tudunk, és annál hatékonyabbak lesznek az előrejelzéseink.

4. Márkahűség növelése

A tartalom relevanciája számít a marketingesnek és a közönségnek. Ha az emberek azt látják, hogy valami nemes dolgot hirdetsz vagy társadalmi üzenetet közvetítesz, az adott tartalom szándékai tükröződnek a márkádban.

Növelték a márkahűséget

Lehet, hogy láttad Az Apple által válogatott, felhasználók által generált tartalom. Ez azt az identitást építette ki számukra, hogy kiváló kamerákkal rendelkeznek, amelyek kiváló minőségű, de hiteles képeket készítenek. A fenti kép az Apple által készített, az Egyesült Államok feketefotósait kiemelő videóhirdetésből származik.

5. A forgalom és az értékesítés megugrása

Ha Ön egy online vagy e-kereskedelmi vállalkozás, akkor a közösségi média marketing kulcsfontosságú. Az elsődleges marketingcélok, azaz a márkaismertség és a webhely forgalom hatalmas lökést kapnak, ha ennek megfelelően optimalizálja közösségi média marketingstratégiáját.

A marketingesek gyakran stratégiailag helyezze el a CTA-kat integrálódva interaktív közösségi média bejegyzéseikkel. Ha a közönség elkötelezi magát a tartalommal, sokkal nagyobb valószínűséggel kattint a cselekvésre ösztönző gombra, és az eladó webhelyére vezeti őket.

Számos közvetlen és közvetett előnnyel jár az interaktív közösségimédia-bejegyzések létrehozása vállalkozása számára. Ezek minden közösségi platformra érvényesek, bár lehet, hogy a stratégián kicsit módosítani kell, a profik mind ugyanazok.

De hogyan biztosíthatod, hogy az emberek foglalkozzanak a tartalmaddal?

10 fajta interaktív közösségi média posztötlet

Nagyon sokféle tartalom lebeg az interneten. Íme néhány olyan lenyűgöző közösségi média-bejegyzéstípus, amelyek lekötik a közönség figyelmét.

1. Tesztelje közönségét kvízekkel

Ha megfelelő a demográfiai helyzet, vetélkedők lehet az egyik legjobb módja annak, hogy az embereket interakcióba vonzza. Még jobb, ha ez egy pontozási kvíz!

Közönség vetélkedőkkel

Lehetnek trivia kérdésekszemélyiségi vetélkedők, tudás vagy szórakozás alapú igaz vagy hamis, vagy olyan játékok, mint a forgasd meg a kereket. A Buzzfeed a bajnok az összes kvízalapú interaktív bejegyzés használatában az elkötelezettség leghatékonyabb ösztönzésére.

A platform leginkább azokról a kvízeiről ismert, amelyeket valamikor mindannyian kitöltöttünk, és az általunk kedvelt kávétípus alapján elmondják, melyik rajzfilmfigura a szellemállatunk. Nem hiszünk bennük, de azért vesszük őket, mert szórakoztatóak.

A kvízek használata csodákat tett a Buzzfeed számára. Sok más márka is használja ezt az interaktív közösségimédia-bejegyzés ötletet ezeknek a kötelezettségeknek a megvalósítására. Lehet, hogy rákattan a közönségére, és fokozza a közönség interakcióit.

2. Izgassa fel őket versenyekkel és ajándékokkal

A netezők szeretnek szerencsét próbálni. Tehát úgy tűnik, hogy egy jó öreg verseny mindig működik, amikor arra kell rávenni őket, hogy válaszoljanak. Sok márka használja ezt a stratégiát a közösségi média elkötelezettségének fokozására.

Az adatok szerint Az Instagramon több mint 1000 lájkot vagy megjegyzést számláló bejegyzések 91%-a versenyekhez kapcsolódik. Azok az oldalak, amelyeken rendszeresen versenyeznek, általában 70%-kal gyorsabban nőnek, mint azok, amelyeken nem. Ez bizonyítja a lényeget.

Olvasni:  [Infographic] Magyarázza el a Big Data 3 V-jét

Egy verseny önmagában is remekül működik, de ha nyereménnyel vagy ajándékkal borsozzuk meg, az érdeklődés exponenciális növekedése meg fogja lepni. Egy offline esemény közönségét is felizgathatja ezekkel az ajándékokkal, ha megjeleníti a közösségi média QR-kód. A QR-kódok segítségével könnyen hozzáférhetnek a nyereményjátékhoz. Ezenkívül elősegíti a márka elérését és üzeneteinek terjesztését.

Versenyek és ajándékok

A GoPro kalandvágyó márkaként folyamatosan versenyeket rendez. Az egyik figyelemre méltó a #GoProMillionDollarChallenge. A márka arra kérte közönségét, hogy küldjenek be videókat aktív életükről, amelyeket az újonnan piacra dobott HERO 7 Black-kel forgattak.

A márka egymillió dollárt ajánlott fel a nyertesnek. De a rengeteg nevezés és a GoPro értékei mellett több nyertest választottak ki. Végül valamennyien egyenlő arányban osztoztak a nyereményen, és felkerültek a márka Instagram-profiljára.

3. Zúzzon össze néhány számot vonzó infografikával

Vonzó infografikák

A vizuális tartalom mindig jobb az emberek figyelmének felkeltésében, mint bármely alapszöveg, különösen a közösségi médiában. A adat azt árulja el az emberek 80%-át megtartják annak, amit látnak, és csak 20%-át annak, amit olvasnak.

Az infografika kiváló módja a közönség bevonásának és a tartalom megtartásának. Használatuk könnyebben emészthetővé teszi a bejegyzéseket. Képzelje el az alábbi adatokat egyszerű mondatokként. Aligha tűnt volna olyan érdekesnek, mint ez az illusztráció.

Ha bemutatja valamilyen formáját adatok infografika formátumban, automatikusan megnő annak a valószínűsége, hogy érdeklődnek a bejegyzés iránt, vagy interakcióba lépnek vele. Például használhatja Instagram tekercs statisztika az infografikán, ha az Instagram növekedéséről tesz közzé bejegyzést.

Az interaktív közösségimédia-bejegyzések infografikákat tartalmaznak más céloldalakra való átkattintások, felugró ablakok, informatív tartalom stb. formájában. Még a vetélkedők és versenyek is használhatják interaktív infografika hogy egy csomó szórakoztató interaktív bejegyzést készítsen.

4. Időszakos sorozatok az ismétlődő látogatások megszerzéséhez

Lehet, hogy láttál már alkotókat készíteni tartalom a sorozatban közös témával. Ez lehet heti vagy havi rendszerességgel. Ha a sorozat koncepciója tetszeni fog a közönségnek, visszajönnek, hogy megnézzék a sorban következő bejegyzést, és folyamatosan visszatérnek.

Ismétlődő látogatások

A fenti bejegyzés a Clinique szépségmárkától származik, amely minden hétfőn sminkbemutató bejegyzéseket tesz közzé. Ez egy kiváló módja annak, hogy fokozza a felhasználók elköteleződését a bejegyzésével. A trükk az, hogy felgöngyöljük őket, és a tartalomra való ráhangolódás szokássá válik számukra!

A rendszeres bejegyzések nyomon követéséhez használhatja a közösségi média tartalomnaptár eszközeit. Tervezze meg előre az epizódokat így nem mulasztja el a közzétételt azon a napon, amikor a közönsége már várja.

5. Kérje ki a közönség véleményét közvélemény-kutatásokkal és felmérésekkel

A netezők jobban részt vesznek a közösségi média kampányötleteiben, ha teheti elhitetni velük, hogy amit mondanak, az változtate. És ez az érintettség érzése ösztönözni fogja részüket az elkötelezettségre és az érdeklődésre.

Szavazások és felmérések

A felmérések és szavazások bármilyen témát érinthetnek.

Megkérdezheti tőlük, hogy milyen megjelenés illik az Ön irodájához, vagy olyan fontos dolog lehet, mint a termékéhez szükséges változtatás, vagy az iparág vagy akár a világ bármely aktuális eseménye.

A közvélemény-kutatások és felmérések hatékonyak interaktív közösségimédia-bejegyzésként, és a kérdéstől vagy a kontextustól függően fontos betekintést nyerhetsz a közvéleménybe. Még az eredményeit is bemutathatja felmérések a Google Forms segítségével hogy segítse a közönségét.

6. Ismertesse meg jobban Önnel a kérdezz-felelek munkamenetekkel

A közönség ismeretén kívül muszáj adjon nekik néhány információt Önről és vállalkozásáról. Ez az interaktív bejegyzés ötlet megismerteti Önt az emberekkel, és felkelti érdeklődésüket.

Jobb a Q&A szekciókkal

Engedheti, hogy kérdéseket tegyenek fel Önnek, és néhányukra szelektíven válaszoljanak nyilvánosan. Ha elárasztanak kérdések, tudd, hogy felfigyeltek rád és felkeltette a közvélemény kíváncsiságát.

Olvasni:  A közösségi média használata az alkalmazásmarketing-stratégiákhoz

7. Sneak Peek kedvcsinálókkal és közleményekkel

Az előzetesek és a bepillantások csodákra képesek növelni a közönség érdeklődését. Lehetnek apró tippek vagy visszaszámláló órák.

Teaserek és közlemények

Gondoljunk csak arra, hogy a közösségi médiában megjelenő interaktív bejegyzések milyen elköteleződést hoznak, de megőriznek egy bizonyos rejtélyt a kampány körül.

Dobjon el információfoszlányokat, a lehető legkevesebbet tárva fel, de folyamatosan emlékeztesse őket. Tehát amikor a tényleges bejegyzés vagy tartalom lecsökken, az elköteleződése átüti a tetőt.

A legtöbb filmet így reklámozzák, zümmögés létrehozása mielőtt bármilyen tényleges utánfutót ledobnak.

8. Húzz egy széles mosolyt viccekkel és mémekkel

Humoros és szórakoztató közösségi média eljegyzési bejegyzések ideálisak a netezők figyelmének felkeltésére is. A mémek az egyik legelterjedtebb tartalom a közösségi médiában.

Viccek és mémek

A tartalmat kiegészítheti vicces viccekkel és mémekkel, de ne feledje, hogy meg kell egyeznie a már meglévő márkaidentitás témájával. Ez is segíteni fog neked márkaismertség kialakítása hatékonyan. A McDonald’s mindig is a humor és a szórakozás online képével hirdette magát. Íme a legújabb mémjük a Sprite ízéről és erejéről. Ez tökéletes összhangban van a hangulatukkal.

9. Élő adás az On Spot Engagementért

Az élő közvetítések a az elköteleződés legközvetlenebb módja interaktív bejegyzéseken keresztül a közösségi média platformokon. Ez a funkció szinte minden közösségi platformon elérhető.

Helyszíni eljegyzés

Híres influencerek, sőt hírességek is gyakran közvetítenek élőben, és nézők milliói csatlakoznak a munkamenethez, hogy közvetlenül csevegjenek, és megjegyzéseket fűzzenek a közvetítéshez. És ez nem csak ül és beszélget. Az emberek élőben közvetítenek bizonyos tevékenységeket, például utazást, termék kicsomagolását vagy akár főzést.

Például, ha azt keresi piacra dobja éttermétaz élő közvetítés főzés közben remek lehetőség, és erre hivatkozhatsz a Live-cook csatornájára a YouTube-on.

Az élő közvetítések produktív munkameneteknek, például webináriumoknak és beszélgetéseknek adnak otthont, más személyiségekkel együttműködve. Ez olyan közvetlen, mint a tömegekkel folytatott online beszélgetések.

Az olyan szépségmárkák, mint a Sephora, az Instagram élő üléseit használják marketing taktikaként. Beszélnek a termékeikről, beszélgetnek a közönséggel, és gyakran meghívnak hírességeket a márka népszerűsítésére.

10. Tanítsd meg őket az útmutatóval

Manapság a közönség nagyon szereti a barkácsolást és az oktatóanyagokat. Az online videók segítségével történő öntanítás ma már ismerős fogalom. Az emberek nem kérdeznek meg másokat egyszerű feladatokról. Egyszerűen nézik az oktatóanyagokat, és maguk csinálják.

Ezek a klipek a „Hogyan forraljunk vizet” vagy a „Hogyan legyél sikeres digitális marketinges” és még sok minden más között is megtalálhatók. Mindannyian tudjuk, milyen népszerűek a sminkbemutatók a fiatal női közönség körében.

Az oktatóanyagokat rövid formátumú tartalomként, sorozatként vagy hosszú formátumú videóként használják. Ez a márkától és az igényeiktől függ.

Hogyan kell

Márkaként megteheti videókat készíteni és blogbejegyzések az iparágával és a termékkel kapcsolatos dolgokkal kapcsolatban, megmutatva az embereknek, hogyan használják ezeket.

A közösségi média marketingje egy márka számára trükkös üzlet. Ha a márkaépítés stílusa és témája minden közösségi csatornán eltér, akkor nem fog tudni konkrét márkaidentitást kialakítani, és a marketing erőfeszítései és minden elkötelezettsége hiábavaló lesz.

Nem tudunk határozott körvonalat meghatározni minden iparágra vagy akár vállalatra. A fent felsorolt ​​tartalmak forgalmat generálnak, de a stratégiát minden platformon harmóniában kell tartania.

A közösségi média marketing kezelésének egyszerűsítéséhez szüksége lehet egy kis segítségre. Így érheti el.

A 6 legjobb eszköz az interaktív közösségi média bejegyzések közzétételéhez

A közösségi média marketing automatizálási eszközei a válaszok mindazokra a marketing kihívásokra, amelyekkel professzionális marketingesként szembesül. An sokoldalú szerszám gondoskodni fog közösségi média kampányainak minden vonatkozásáról, mint pl közzététel, tartalomgondozás, közösségi meghallgatás, elemzésstb.

Olvasni:  5 digitális marketingtrend, amit tudnod kell 2024-ban

Íme az 5 legjobb eszköz a problémamentes közösségi média marketing élményhez:

 1. SocialPilot: közösségimédia-kezelő eszköz
 2. Canva: Grafikai tervező eszköz
 3. Kulcslyuk: Társadalmi meghallgató eszköz
 4. Google Analytics: Analytics eszköz
 5. Promóció: Videószerkesztő eszköz
 6. Parafrazátor: Tartalomoptimalizáló eszköz

Itt meg kell jegyezni, hogy ezek az eszközök sajátos szakértelemmel rendelkeznek, és nem megfizethetőek kisebb cégek vagy egyéni vállalkozók számára. Ebben az esetben válasszon egy mindenre kiterjedő szakembert, aki a közösségi média marketingjének minden aspektusával foglalkozik. SocialPilot egy nagyszerű eszköz, amely kiváló funkciókat kínál gazdaságosabb áron, így kiindulópontként remek választás.

Következtetés

Ha szeretné felhívni magára a netezők figyelmét, az interaktív közösségi média bejegyzések a megfelelő út. De közösségi média marketingesként szem előtt kell tartania, hogy nem minden elkötelezettség jó elkötelezettség.

A lehető legpontosabban határozza meg megcélzott demográfiai adatait. Egyszerűvé teszi a gyakorlatias közösségimédia-bejegyzési ötletek létrehozását az üzleti élet számára. Ez hozza a legrelevánsabb forgalmat, és eléri marketingcéljait.

Reméljük, hogy ez a blogbejegyzés segített megérteni az interaktív közösségimédia-bejegyzések fogalmát az elkötelezettség fokozása érdekében, és azt, hogy milyen típusú tartalom működik a legjobban erre a célra. Ha többet szeretne látni a tartalmakról, tartsa szemmel ezt a helyet. És ha van néhány saját meglátása, amelyet megoszthat, fontolja meg, hogy írjon nekünk.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Hogyan tehetem interaktívvá a közösségi média bejegyzéseket?

A közösségi médiában közzétett bejegyzések interaktívvá tételéhez először meg kell határoznia a célközönséget. A preferenciáik megértése nagyon fontos. Ezt követően hozzon létre olyan tartalmat, amely releváns az online márka imázsához. Íme néhány olyan tartalomtípus, amelyek hatékonynak bizonyultak az emberek megszólításában:

 • Kvízek és szavazások
 • Ismerősök címkézése
 • Versenyek és nyereményjátékok
 • Infografika
 • Heti vagy havi tartalomsorozatok
 • Felmérések
 • Nyissa meg a Kérdések és válaszok lehetőséget
 • Indulások és bepillantások
 • Viccek és mémek
 • Élő közvetítések
 • barkácsolás

🌟 Melyik a leginteraktívabb közösségi média?

A Facebook a mai napig a legnépszerűbb közösségi média csatorna. 2,9 milliárd havi aktív felhasználója van. Megvan az az előnye, hogy korai belépő a közösségi média színterébe, és a lakosság legnagyobb demográfiai csoportjának ad otthont. Több mint 200 millió vállalkozás használja FB-eszközöket vállalkozása népszerűsítésére. A Facebookon hatalmas elkötelezettség az Interaction bejegyzésekből származik.

🌟 Mik azok az interaktív bejegyzések?

Az interaktív bejegyzések olyan online tartalmak, amelyek reakciót váltanak ki a közönségből, aki találkozik vele. Bármely olyan bejegyzés lehet, amely bármilyen módon elkötelezi magát, például kedveléseket, megjegyzéseket, megtekintéseket, megosztásokat vagy válaszokat, ha a bejegyzés kérdést tesz fel.

🌟 Melyek a legvonzóbb Facebook-bejegyzések?

A Facebook vezető szerepet tölt be a közösségi média platformok között, jelentős havi felhasználói arányával. Ami az elköteleződést illeti, az interaktív közösségi média bejegyzések a legjobb út. A Facebook interaktív bejegyzései a következők:

 • Képek, vicces és érdekes
 • Kapcsolódó idézetek
 • Infografika
 • Érzelmes történet
 • Videók
 • Felkapott tartalom megosztása
 • Élő közvetítések

🌟 Hogyan lehetek interaktív a közösségi médiában?

Ahhoz, hogy interaktív legyen a közösségi médiában, először meg kell értenie a tájat, a célközönségben működő tartalom típusát. Ezután elkezdhet vonzó bejegyzéseket közzétenni. Ne feledje, hogy rendszeresen tegye közzé közzétételét. A netezőknek nagyon rövid a figyelmük. A felhasználók által generált tartalmakat is meg kell osztania, hogy azok előnyeit is kihasználhassa. Vegyen részt a kihívásokban és a népszerű trendekben.

Új publikációk:

Ajánlott