10 kipróbált és tesztelt stratégia a Facebook-remarketinghez

Nagy világban élünk, de az internet és a közösségi média kisebbnek és hozzáférhetőbbé tette azt. Világszerte könnyebbé vált az emberek elérése, és ez a marketinget sokkal könnyebben megvalósíthatóvá tette, mint korábban.

Facebook remarketing

A kihívás abban rejlik, hogy új módszereket hozzunk létre közönségünk vonzására, akik valószínűleg már sokat láttak a közösségi média használatán keresztül. A hirdetéseket a célközönség igényeihez, érdeklődési köréhez és demográfiai adataihoz kell igazítani a böngészési előzmények és a keresőmotorok bejegyzései alapján.

Szerencsére az internet által felvetett probléma az interneten keresztül is megoldható.

Több oka is van annak, hogy a remarketingkampányok – különösen a Facebookon – működnek. Íme néhány közülük:

  1. A remarketingkampányok lehetővé teszik, hogy hirdetéseivel meghatározott embercsoportokat célozzon meg viselkedésük alapján. Lehetővé teszi, hogy megmutassa nekik, mire van szükségük, és kiválthatja tőlük a kívánt választ.
  2. Az Ön által megcélzott emberek már nem hűvös érdeklődők – valószínűleg már korábban is látták a hirdetését, és csak egy kis plusz lökésre van szükségük, hogy a megfelelő irányba tereljék őket.
  3. Kisebb közönsége lesz, ami azt jelenti, hogy minden ember, akit elér, nagyobb valószínűséggel válik tényleges vásárlóvá.

Mindezek az előnyök a megfelelően végrehajtott remarketingstratégiákból származnak. Íme a bevált és tesztelt stratégiák a potenciális ügyfelek és ügyfelek újbóli bevonására a Facebookon, hogy segítsék az újramarketinges erőfeszítéseket.

Tartalom Tábla

1. Határozzon meg egy megbízható módszert kampánya nyomon követésére

Mielőtt bármilyen remarketingkampányt elindítana, fontos kitalálnia, hogyan követheti nyomon hatékonyan. Ezt kétféleképpen teheti meg Facebook egyéni közönségek létrehozásával: használja a beépülő modult Pixel koffein a WordPressben remarketingközönségek létrehozásához vagy hozzáadásához Facebook Pixel webhelyére. Annak ellenőrzéséhez, hogy megfelelően konfigurálta-e a Facebook Pixelt, használhatja a Facebook Pixel Helper Chrome bővítmény.

Facebook pixel segítő

A Facebook Pixel három fő funkcióval rendelkezik: egyéni közönség, egyéni konverziók, valamint egyéni és szabványos események. A webhelyén elhelyezett kódrészlet segítségével a Facebook nyomon tudja követni azokat a felhasználókat, akik felkeresték webhelyét, vagy bármilyen műveletet végrehajtottak rajta, és megjelenítheti számukra a hirdetéseket.

Ez azt jelenti, hogy a Facebook automatikusan azonosítja, hogy a felhasználóknak milyen hirdetéseket kell látniuk a webhelyen végzett korábbi tevékenységeik alapján. Ha csak böngésztek, a Facebook cselekvésre ösztönző hirdetésekkel jelenítheti meg hirdetéseit, míg ha korábban vásároltak, a Facebook egy másik hirdetéskészletet is megjeleníthet számukra ajánlatokkal. A Facebook elemzőeszközök segítségével több fiókot is elemezhet egy helyen.

Ha végzett ezzel a lépéssel, elkezdheti elérni az új közönségeket friss remarketingtartalommal.

2. Szűkítse le és kategorizálja közönségét

A közönségnek más-más érdeklődési köre és elvárása van, ezért fontos, hogy minden egyes csoportot kielégítsünk.

Például dedikált hirdetésekre lesz szüksége az olvasóinak, a látogatóknak, akik árukat tesznek a kosárba, de elhagyják azt, valamint az Öntől vásároló ügyfeleknek. Kategorizálnia kell a közönségét, hogy megértse és kommunikáljon velük.

Ideális lenne több szegmenst létrehozni a közönség számára, a szám a webhely forgalmától függ. 3 és 10 között lehet.

Hozzon létre több szegmenst a közönség számára

3. Párosítsa a tartalmat a közönségével

Miután befejezte a közönség viselkedése, érdeklődési köre és szándéka szerinti szegmentálását, képes lesz létrehozni a számukra legmegfelelőbb tartalmat.

Például a webhelye első látogatóinak több figyelemfelkeltő tartalomra lesz szükségük, hogy felkeltsék érdeklődésüket. Mutass meg nekik valamit, amit potenciálisan akarnak, de úgy, hogy az ne félje meg őket.

Olvasni:  A WooCommerce karbantartásának teendői és tiltásai

Rendszeres vásárlói vagy ügyfelei nagyobb valószínűséggel ismerik az Ön által kínált termékeket, és jobb ajánlatokat keresnek. Például azok, akik több terméket tettek a kosarukba, de nem folytatták a vásárlást, hasonló ajánlatokat szeretnének látni.

Egyre könnyebb nyomon követni, hogy a közönség mire vágyik, ami viszont azt is megkönnyíti, hogy megadja nekik, amit akarnak. Az általános hirdetések fontosak, ha hideg vezetékeken használják, de minél melegebbek lesznek a leadek, annál fontosabb, hogy óvatosan kezelje őket.

Párosítsa a tartalmat a közönségével

4. Hozzon létre rendkívül releváns hirdetéseket, amelyek céloldal-specifikusak

Amint egy látogató megérkezik egy céloldalra, betekintést nyer abba, hogy mi érdekli őt. Ez értékes információ, mivel lehetővé teszi, hogy az adott személy érdeklődésének megfelelően remarketingeljen.

Ha például egy marokkói nyaralási ajánlatokat tartalmazó oldalra érkeznek, általában haszontalan a nyaralással kapcsolatos hirdetések megjelenítése. Ehelyett ennek a személynek hirdetéseket kell megjelenítenie Marokkó legjobb szállodai ajánlataiban és úticéljain.

Ily módon a remarketing személyre szabottabb módja a közönséggel való kapcsolatteremtésnek.

5. Kerülje a feleslegessé válást

Nagy figyelmet kell fordítani azon emberek csoportjára, akik korábban már megvásárolták az Ön termékét vagy igénybe vették szolgáltatását.

Ha ugyanazokat az általános hirdetéseket jeleníti meg nekik, valószínűleg csak bosszantani fogja őket. Senki sem akar minden nap látni egy hirdetést, amikor már válaszolt rá. Ügyeljen arra, hogy kizárja az embereket, miután rákattintottak a remarketinghirdetésére.

6. Létras átalakító rendszer felállítása

Az előző ponthoz képest a remarketingkampánynak létrarendszerrel kell rendelkeznie a célközönség vezetéséhez.

Mi az első dolog, amit szeretnél, hogy megtegyenek? Ha ezt megtették, mi a következő lépés? Világos útnak kell lennie ahhoz, hogy hová menjenek, vagy mit szeretnének, hogy tegyenek.

Ennek olyan rendszernek kell lennie, amely eltávolítja őket az egyik kampányból, és áthelyezi őket a másikba. Ily módon egy személynek nem jelenik meg ismételten ugyanaz a hirdetés, még akkor sem, ha azt tette, amit Ön szeretne.

Olvasni:  Weboldal mérete – Miért fontos? És hogyan optimalizálod?

7. Tegyen magasabb ajánlatot, hogy elérje azokat a közönségeket, akik nagyobb valószínűséggel konvertálnak

Az emberek különböző mértékben érdeklődnek az Ön által kínált termékek iránt. Tedd meg a különbséget, és célozd meg azokat az embereket, akik nagyobb érdeklődést mutatnak. Nem érdemes mindenkire magas licitálást tenni, ha csak néhány konkrét embert érdekel igazán.

Hogyan fogja megkülönböztetni ezeket az embereket a többiektől? Azok a potenciális ügyfelek, akik meglátogatták árképzési oldalát, vagy elhagyták kosarukat – legalább fontolgatták, hogy kipróbálják az ajánlatát. Adj nekik plusz lökést.

8. Tegyen kevesebbet azokra a közönségekre, akiknél kisebb az esély a konverzióra

Ugyanígy kezelje erőforrásait, és tegyen kevesebbet azokra a közönségekre, akik kisebb valószínűséggel próbálják ki termékét vagy szolgáltatását. Ezek azok az emberek, akik információs oldalakra vagy blogokra kattintottak – a nem konvertálók céloldalak.

Ha az embereket nem érdekli, többe kerül meggyőzni őket arról, hogy szükségük van az Ön ajánlatára vagy igényük van rá. A lényeg egyszerűen az, hogy a marketingköltségvetést ennek megfelelően kell elosztani, hogy kevesebbért jobb eredményeket érjen el.

Ajánlatkorrekció

9. Minél több megtekintés, annál jobb – de nem mindig

Bár igaz, hogy a megtekintések száma fontos, ez nem minden.

Minél többször látja valaki a hirdetését, annál valószínűbb, hogy konverziót hajt végre. Ez különösen igaz, ha az adott remarketingkampány a meleg potenciális ügyfeleknek szól – hamarosan ők is megadják magukat.

Kövesse nyomon ezeket a kampányokat, és szüneteltesse őket, ha túl sokba kerül konverziónként.

10. Tesztelje kampánya egyes elemeinek hatékonyságát

Egy kampánynak több eleme lesz – tervezés, másolat, értékajánlat, ajánlattételi módszerek, hirdetéselhelyezések stb. A hirdetési kampány sikere ezektől az elemektől függ.

Olvasni:  Tartalompillérek: Ultimate Social Media Guide [2024]

Néha, bármennyire is jól hangzik vagy néz ki az irodája négy falán belül, egyszerűen nem tudja megjósolni, hogyan reagál majd a közönség. Javasoljuk, hogy kampánya több elemét élőben tesztelje. Dönthet például úgy, hogy két különböző cselekvésre ösztönzést (CTA) vagy ajánlatot tesz közzé, hogy megnézze, melyikre reagálnak többet.

A hirdetés tesztelésének hatékony módja az A/B tesztelési szabályok használata, amelyek a következők:

  • Egyszerre egy elemet teszteljen, és soha ne egyszerre
  • Teszteljen olyan hirdetési változókat, amelyek jól megkülönböztethetők – 3–5 hirdetési változó az ideális
  • Figyelje meg, hogy mely elemek vannak a legkevesebb és legnagyobb hatással a felhasználókra
  • Ossza el ezeket a változókat az egyes hirdetéskészletekben
  • Ellenőrizze még egyszer, és győződjön meg arról, hogy az eredmények statisztikailag érvényesek

Akár szakértő, akár kezdő, a remarketing minden hirdetési kampány fontos része. Az emberek egyre határozatlanabbak és zavartabbak. Ennél is fontosabb, hogy az emberek tudatosan keresnek jobb ajánlatokat.

Ritkán fordul elő, hogy valaki közvetlenül vásárol egy terméket vagy próbáljon ki egy ajánlatot, mielőtt megvizsgálná, hogy talál-e jobb ajánlatot. Ezért a mai marketing arról szól, hogy emlékeztesse őket arra, hogy mire van szükségük vagy mire van szükségük, vagy esetleg megmutassa nekik azt, amit talán észre sem vesznek, hogy szükségük van rá. Különféle Facebook-marketingeszközöket is használhat, hogy az emlékeztető tervét áramvonalasan tartsa a közösségi média platformon.

A remarketing az értékesítési munkatársunk online, automatizált verziója, aki követi Önt, miközben böngészi a standokat. Először őszinte érdeklődéssel nézel rá, megkapod az általánost értékesítési pálya, átértékeled, és talán meggondolod magad. Vagy esetleg megveszed, amiért jöttél.

Csakúgy, mint az értékesítési munkatárs, a remarketingkampány is segítőkész és figyelmes. Kivéve persze, hogy az értékesítési munkatárs pontosan tudja, mit keres, és mire lesz szüksége a remarketing során, mert emlékeznek rád.

Új publikációk:

Ajánlott