10 kiváló példa az Amul Moment Marketingre

A pillanatmarketing nagy divat a legjobb márkák körében, amelyek megpróbálják lekötni a fogyasztók figyelmét. Fedezze fel a sikeres Amul moment marketing néhány remek példáját.

Tartalomjegyzék

 • Mi az a pillanatmarketing?
 • 5 Amul Moment Marketing példa
 • Hogyan működik az Amul Nail pillanatalapú marketing?
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Most, amikor a fogyasztók figyelme kisebb, mint egy aranyhalé, a releváns tartalom még fontosabbá válik a marketingben. Éppen ezért egyre több márka összpontosít a pillanatnyi marketingre, hogy kapcsolatba lépjen vásárlóival. De csak néhány márka csinálja ezt olyan jól, hogy mások számára is inspirációt adjon.

Az Amul moment marketing a történelem legkonzisztensebb és legsikeresebb marketingstratégiája volt egy élelmiszermárkától. A 20. század közepétől a márka minden médiaplatformon a pillanatalapú marketinget szögezte le. Kreatív hirdetéseik több szemet keltettek, és gyakran a beszélgetés középpontjává váltak a digitális hullámban. Tehát nézzünk meg néhányat az Amul által készített legjobb pillanatnyi marketinghirdetések közül.

Mi az a pillanatmarketing?

A pillanatmarketing az aktuális események és trendek felhasználását jelenti a releváns beszélgetések kezdeményezésére az ügyfelekkel. Segít a márkáknak közös nevezőt kialakítani ügyfeleikkel, és kapcsolatba lépni velük. A pillanatalapú marketing gyakran spontán, humoros, megnyerő, rokonítható és releváns az aktuális eseményekhez.

Olvasni:  Hogyan használjuk a WP látogatói statisztikáját a WordPressben egy jobb webhely létrehozásához

Ha jól csinálja, beszélgetéseket indíthat el a márkáról, és segíthet a szájról szájra történő marketingben is. A közösségi hálózatok megjelenésével a vállalatok számára különösen fontossá vált, hogy relativ tartalmat hozzanak létre. A bejegyzés alatti megjegyzésmezőben lévő beszélgetések határozzák meg, hogy egy marketingtrükk mennyire volt sikeres.

A sikeres pillanatnyi marketingkampány kulcsa a proaktivitás. Bizonyos események pillanatmarketingje csak rövid időintervallumban releváns. Ha egy márka nem cselekszik gyorsan, a pillanat elmúlik, és a kampány feleslegessé válik. A pillanatmarketingnek nem kell minden körülötted lévő eseményt bevonnia. A márkáknak olyan trendekkel és eseményekkel kell foglalkozniuk, amelyek szinkronban állnak ideológiájukkal.

5 Amul Moment Marketing példa

Íme néhány a legjobb Amul moment marketinghirdetések közül, amelyek sok szívet elnyertek:

1. Neeraj Chopra olimpiai győzelme

A 2021-es olimpián, amikor Neeraj Chopra aranyat nyert a férfi gerelyhajításban, az egész nemzet büszke volt. Amul pedig ezt a büszkeséget az olimpikonról szóló kreatív és pofátlan hirdetéssel ünnepelte. A hirdetésben az Amul lány gerelyt dobott, miközben Neeraj vezette őt (vajas pirítóssal a kezében). A „jalwa in gerely” szlogen alkalmas volt erre a helyzetre. A hirdetést jól fogadták az emberek.

Forrás

2. Adatbiztonsági aggályok

Az adatvédelem a vita forró témájává vált az interneten. Az Amul a közösségi alkalmazások online adatbiztonságával kapcsolatos aggályait is kiemelte pillanatnyi marketinghirdetéseken keresztül. Az egyik ilyen hirdetésben az „Appset with data breach?” címszó szerepelt. Ez azt mutatja, hogy Amul lány elrejti telefonját az internetes „szörnyek” elől.

Forrás

3. Virusska szülősége

India kedvenc párja, Virat és Anushka nemrég egy egészséges kislány szülei lettek. Amul, látva, hogy ez eléggé beszédcsatár, egy hirdetést készített, amelyben gratulált a párnak. Ez jó módszer volt arra, hogy egy ügyes szójátékkal beindítsa a rajongókat.

Olvasni:  8 legjobb affiliate marketing példa a közösségi médiában

Forrás

4. Fiatal felnőttek oltása

Megkönnyebbült sóhaj volt, amikor a kormány megnyitotta a 18 év felettiek oltását. Az Amul kreatív pillanatalapú marketinghirdetéssel motiválta az embereket az oltásra. A „sajnálatos vaj” szlogen jó volt, és tetszett a közönségnek.

Forrás

5. Elon Musk – A leggazdagabb ember

Tavaly Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere 185 milliárd dolláros vagyonával. Amul egy mókás reklámmal ünnepelte ezt a bravúrt, amelyet a világhírű vállalkozó ért el. Musk egy rakétán látható, pénzzel teli táskával. A szlogen a „Leggazdagabb Muska” felirat.

Forrás

6. A mumbai helyi vonatok újraindultak

A COVID miatt leállt, a mumbai helyi vonatok egy év leállás után végre újraindultak. A mumbaikerek szerették a jó öreg vonataikat, Amul pedig a szarvánál ragadta meg a pillanatot. Az Amul lányt egy vasútállomáson megjelenítő hirdetés „Vissza a pályára” felirattal elvégezte a munkát.

Forrás

7. Amul „Pawri” pillanata

Emlékezzen a népszerű „pawri” irányzatra, amely az internetet lázba hozta. Amul nem hagyta elmúlni a pillanatot. Az okos szójátékairól ismert Amul egy hirdetést készített, amelyben az Amul lány pirítóssal bulizik. A „Yeh humari pav tea ho rahi hai” szlogen ellopta a műsort.

Forrás

8. Üzemanyagárak emelkedése

A folyamatosan emelkedő üzemanyagárak India fájó idege. Amul tudja, hogyan kell megnyugtatni vicces hirdetéseivel. A cég kiadott egy hirdetést, amelyen az Amul lány duzzog az üzemanyagár miatt. A szlogen a „Fájdalomnövelő hatás, megfizethető íz” volt, finoman reklámozva az Amul termékeket.

Forrás

9. A királyi találkozás

Harry herceg és Megan Markle Oprah Winfrey-vel készített interjúja volt az egyik legtöbbet emlegetett téma tavaly. Amul egy humoros reklámmal ásta ki az egész fiaskót. Mindhárman azt mutatták egy interjúban, vajas pirítóssal a kezükben. A „Királyi szappan Oprah” szlogen pontosan leírta a drámát, amely lezajlott.

Olvasni:  Neil Patel 10 módja annak, hogy rátermeljen az e-mail marketingre

Forrás

10. Ronaldo góljai

Mivel Ronaldo történelmet írt azzal, hogy ő volt minden idők legmagasabb gólkirálya, Amul esélyt sem hagyott a futballfanatikusok elkápráztatására. Amul minden alkalommal egy ünnepi poszttal emelte ki, hogyan szerez gólt. A hirdetés igencsak felkapott téma lett a futballkövetők körében.

Forrás

Hogyan működik az Amul Nail pillanatalapú marketing?

Az Amul egy tejtermék márka. Bár nem mindig híresek tejalapú termékeik reklámozásáról. Mert megértik a célközönségüket; fiatal India. Ügyfeleik vagy a mobiltelefonjukra akadnak, vagy a reggeli újságot lapozgatva hozzájutnak a napi információhoz.

Tehát bizonyos szintű felelősséget vállalnak hirdetéseikben. A felelősség a harapás méretű, mókás és releváns tartalomért van. A legfrissebb krikett-frissítésektől a globális politikáig hirdetéseik minden olyan beszélgetési témát lefednek, amely érdekli a közönséget. Ezért az Amul pillanatmarketingje folyamatosan sikeres és inspiráló más márkák számára.

Kulcs elvitelek

 • Pillanatalapú marketingről akkor beszélünk, amikor a márkák az aktuális események és trendek köré hoznak létre tartalmat, hogy kapcsolatba kerüljenek ügyfeleikkel.
 • A pillanatmarketing gyorsaságot, erőfeszítést, felelősséget és kreativitást igényel a sikerhez.
 • A jó pillanatban megjelenő marketinghirdetéseknek összhangban kell lenniük a márka értékeivel és ideológiáival.
 • Az Amul fenomenális munkát végzett a pillanatmarketinggel, mivel a közönsége által leginkább követett témákat fedte le.
 • Az Amul moment marketing sok témát lefed, a politikától a moziig, így meglehetősen népszerű és rokonítható.

Összefoglalva Amul Epic Moment Marketing példáival

Ezzel lezárjuk a 10 legjobb Amul moment marketingkampány listáját, amelyek szíveket nyertek. A márka továbbra is új tartalommal érkezik a mindennapi eseményekről. Stílusuk, humoruk, kreatív elemeik és márkahangjuk nagyszerű pillanatokat teremtenek a marketinghirdetések számára. Ha Önt is érdekli, és ilyen lenyűgöző tartalomra van szüksége márkájához, tekintse meg hirdetésszövegíró szolgáltatásainkat.

Olvasni:  Xvid Review – Átfogó útmutató

GYIK

1. Melyik hirdetést használja az Amul?

Az Amul pillanatalapú marketinghirdetéseket használ ügyfelei vonzására. A márka hirdetései okos, informatív, humoros és felelősségteljes hangvételűek.

2. Hány Amul hirdetés van?

A márka kezdete óta több mint 4000 hirdetést hozott létre. Szinte naponta tesznek közzé hirdetési tartalmat, ezzel is növelve ezt a számot.

3. Ki az a lány az Amul vajas reklámban?

Az Amul lányt Shashi Tharoor húga, Shobha ihlette. Az arc több mint 700 kisgyermek megkérdezése után döntött.

4. Mennyit költ Amul reklámra?

A vállalat azt állítja, hogy teljes bevételének legalább 1%-át pillanatnyi marketingre költi. Segít nekik következetesen tartalmat eljuttatni a közönségükhöz és fenntartani a márka imázsát.

Új publikációk:

Ajánlott