10 legjobb webhely szabadúszó írói munkákhoz

A szabadúszó írás egyre népszerűbb lett, mint életképes megoldás azok számára, akik készségesen kommunikálnak és dolgoznak otthonról. Nincs is jobb érzés, mint szabadúszó írói karrierbe kezdeni, mivel így irányíthatod a sorsodat. A szabadúszó íróként való munka nem mindig egyszerű – ennek ellenére sok más érdekes szempontot is figyelembe kell venni a szabadúszó online munka során. A webtartalom írása jövedelmező és széles körben elfogadott módszer az online pénzkeresésre.

Bár számos platform létezik, amelyek általában segíthetnek Önnek szabadúszó állások megtalálásában az interneten, a tisztességes szabadúszó írási munka megszerzése még a tapasztalt írók számára is kihívást jelenthet. A szabadúszók számára nehéz jó hírű, fizetett, internetes írási munkákat találni, amelyek jól fizetnek. Sok szabadúszó írásbeli fellépés egyszerűnek tűnik, de hosszú távon kevésbé kifizetődő.

A kiváló hír az, hogy több jogos lehetőség is van fizetett internetes írási állások keresésére.

Mielőtt azonban elmélyülten elmélyülne annak megértésében, hogy melyek azok a legjobb helyszínek, ahol független vállalkozóként kereshet internetes írási munkát, tudassa velünk, hogyan kezdje el szabadúszó íróként.

Hogyan válhat szabadúszó íróvá?

Kezdetben nehéz lehet kitalálni, hogyan válhat szabadúszó íróvá. Akinek megvan ehhez a motivációja, az beszállhat a szabadúszó írásba. Ennek ellenére különösen vonzó az önmotivált emberek számára, akiknek nagyobb szabadságra van szükségük a mindennapi életükben. A szabadúszó karriert folytat anélkül, hogy huzamosabb ideig egyetlen vállalathoz kötné.

A szabadúszók cikkektől, blogoktól, forgatókönyvektől, használati útmutatóktól és műszaki dokumentumokig terjedő tartalmakat írhatnak a rövid mesékig és a reklámokig. A szabadúszó írók különféle iparágakban dolgozhatnak az ügyfelekkel, és sokféle tartalmat kínálhatnak. Egyes szabadúszók írhatnak szépirodalmat és ismeretterjesztőt, míg mások egy adott résre specializálódtak.

A szabadúszó írók kapcsolatba léphetnek az ügyfelekkel telefonon, e-mailben vagy videokonferencia útján, mivel nem kell ugyanazon a helyen tartózkodniuk, ahol ügyfeleik. Bár egyesek együttműködnek más szabadúszókkal vagy teljes munkaidős alkalmazottakkal, a legtöbb szabadúszó író önállóan dolgozik.

Szabadúszó írói képességeinek bemutatásához konkrét intézkedéseket kell tennie céljai elérése érdekében. Íme néhány gyakorlati lépés, amelyek segítenek az indulásban.

1. Fedezze fel a szabadúszó írás világát

Mielőtt elkezdené, tudjon meg mindent a szabadúszó írói szakmáról. Fontolja meg a jól ismert szabadúszó írók életrajzainak, cikkeinek, blogjainak és egyéb munkáinak megtekintését webhelyeiken. Az egyik hihetetlen dolog szabadúszó íróként az, hogy olyan sokan készek megosztani szakmai szakértelmüket és tapasztalataikat azokkal, akik szeretnének bekerülni az iparágba.

A független írók állásfórumai rengeteg információval szolgálnak a szabadúszó íróként való kezdéshez. Általános képet adhatnak arról, hogy milyen szakmák állnak rendelkezésre, milyen munkaadói elvárások vannak, és az aktuális piaci fizetések.

Olvasni:  15 éleslátó listaírási tipp

2. Növelje üzleti érzékét

Ahhoz, hogy független íróként megízlelje a sikert, szervezettnek kell lennie, és szilárd időgazdálkodási képességekkel kell rendelkeznie.

A feladatok elvégzéséhez rendszeres írási ütemtervet kell létrehoznia, és rendszerezett listát kell vezetnie a folyamatban lévő, befejezett és függőben lévő feladatokról, amelyekre szükség esetén hivatkozhat. Nyomon kell tartania a már kiállított számlákat, a még várakozó számlákat és a kapott pénzt. Sok szerzőnek van egy listája a lehetséges témákról, amelyekről írhat.

3. Portfólió készítése

A portfólió gondosan kezelt összeállítás klipekből vagy példákból a munkádból, hogy demonstráld az írási képességeidet. A jól karbantartott írási portfólió létfontosságú a szabadúszó írási vállalkozása számára. Hozzon létre egy professzionális weboldalt, ahol bemutathatja munkáit.

Tartsa szemmel az új üzleti lehetőségeket, és bővítse vásárlói listáját. Ha nem jut eszébe semmi említésre méltó, sorolja fel érdeklődési körét vagy szakterületét.

4. Marketingesítse szakértelmét

Különféle módszerek léteznek a nevének megismertetésére. Csatlakozhat közösségi média platformokhoz, ahol közzétehet és követhet szerzőket és cégeket. A LinkedIn és a Twitter használatával munkája nagy részét megszerezheti. Készítsen vendég cikket, és adjon meg egy linket a szerzői profiljában.

6. Fejleszd az íráskészségedet

Az önfejlesztés egy utazás. Mások munkáinak olvasása megtaníthat a mondatszerkezetre, a szókincsre, a töltelékek elkerülésére, a felidéző ​​részletekre stb. Olvasson sokat a szakmai ismeretein kívül.

7. Kezdje egy szerény projekttel

Kezdetben kihívást jelenthet egy szerkesztői pozíció vagy egy jelentősebb projekt megtalálása. A teljes munkaidős állás megszerzése jelentős előnyökkel is jár, és kiváló kezdet vállalkozása számára. Kezdheti kicsiben is, hogy lendületet adjon, ha gondjai vannak a hatalmas feladatok megszerzésével.

10 webhely, ahol szabadúszó írókoncerteket találhat

A szabadúszó írási munkák egyszerűbbek, mint valaha, és egyes webhelyek jelentősen fizetnek a minőségi munkáért.

Ha tartalomíró szeretne lenni, tudnia kell, mely webhelyek biztosítanak szabadúszó munkát otthonról. Az alábbiakban néhány jogos szabadúszó írással foglalkozó oldal található.

1. Paprikatartalom

India első számú tartalompiaca, a Pepper Content ügyfélköre a Swiggy, a Cars24, a Cogoport és még sok más. Személyre szabott tartalommegoldások érhetők el a Pepper tehetséges íróiból álló hálózatán keresztül országszerte. Eddig több mint 18 000 kreatív író jelentkezett erre a szabadúszó platformra. Szigorú felvételi eljárást folytatnak, ahol tesztelik nyelvtani készségeit. Csak ha megfelelsz, akkor leszel kiválasztva igazolt írónak a portálon. Ennek célja, hogy ügyfeleik biztosak legyenek a kapott munka minőségében.

2. Feldolgozás

Az Upwork az Elance és az oDesk 2015-ös egyesülése. Évente 12 millió szabadúszó, 5 millió ügyfele és 3 millió bejegyzése van. Ingyenesen regisztrálhat az Upwork-re. Kezdje azzal, hogy hozzáadja az árakat, a munkapéldákat, az önéletrajzot, az esettanulmányokat és az életrajzot a profiljához. Mielőtt állásra jelentkezne, a webhelynek érvényesítenie kell profilját.

A piac számos szabadúszó írási lehetőséget kínál, a blogírástól az önéletrajzírásig, a weboldal szövegírásáig és a műszaki dokumentációig.

Az Upwork tanácsadási, ügyfélszolgálati, mérnöki, marketing, informatikai, fordítási és webdesign szolgáltatásokat nyújt. A piac túlterhelt, és előfordulhat, hogy tudása nem felel meg az Upwork minősítésének. Ezután kereshet óránkénti, projektalapú vagy rövid távú foglalkoztatást az Upwork-nél.

Olvasni:  Az Ultimate Social Media Style Guide a vállalkozások számára

Keményebben kell dolgoznia, hogy portfóliót építsen fel, és új szabadúszóként hírnevet szerezzen. Ha kreatív vagy, mindig találhatsz munkát az interneten.

Ha sikeresen lefoglal egy ügyfelet, az Upwork részesedést kap a bevételéből. A legtöbb esetben az Upwork a következő díjakat számítja fel:

 • Az ügyfélnek kiszámlázott első 500 USD 20%-a.
 • 10% az 500,01 USD és 10 000 USD közötti élethosszig tartó számlázásra az ügyféllel
 • 5% 10 000 USD feletti számlázás esetén az ügyféllel.

3. Contena

A Contena egy hálózat, amely szabadúszó írókat fejleszt és köt össze kiváló minőségű távoli írási projektekkel. Amellett, hogy álláswebhely, egy prémium szabadúszó írówebhely is.

Először is kínálnak egy „írási álláskeresőt”, amely összeállítja a legkiválóbb szabadúszó írási munkákat a weben. Töltsön ki egy 5 perces kérdőívet, hogy szabadúszó íróvá váljon a Contena számára. A prémium fiók összekapcsolja a felhasználókat egy Contena edzővel.

Azok az elemek, amelyek miatt ez az egyik legnépszerűbb szabadúszó írási szolgáltatás az újoncok és a tapasztaltak számára

 • Tanfolyamok: Fedezze fel, hogyan kezdhet szabadúszó írást egyetlen hétvége alatt, és hogyan fejlődhet tovább.
 • Coaching: A coach segíthet a szabadúszó írói szakmád előmozdításában.
 • Proányos díjak: A munkája megfelelő árazásához az arányos árakat kell használnia.
 • Közzététel: Készítse el portfólióját gyönyörű és egyszerű eszközökkel.

Napi figyelmeztető e-mailjeik még több időt takarítanak meg, mivel csak olyan munkákat jelenítenek meg, amelyek megfelelnek az Ön paramétereinek, például az áraknak és a szakterületnek.

4. Fiverr

Forrás

Több mint 50 millió tranzakció van a Fiverr-en. A Fiverr 2010-ben indult, és népszerű, mert sok kereskedő mindössze 5 dollárért nyújt szolgáltatásokat. 4 másodpercenként egy koncertet adnak el. Azok az újoncok, akik szeretnék bővíteni portfóliójukat, a Fiverr a legkiválóbb oldal, mert hírneve alacsony költségű megbízásokat ad.

Ha szabadúszó íróként keres gyorsan online pénzt, akkor a Fiverr az Ön számára készült.

Feliratkozhat előfizetés nélkül, hogy szabadúszó íróként kezdjen a Fiverr-en. Állítsa be a koncertjét, ajánlja fel munkáját a globális közönségnek, és kezdjen el pénzt keresni.

Pozitív visszajelzésekre is szükség van, akárcsak az Upwork, az értékeléseknél, hogy több ügyfelet vonzzon. Használhatja a Fiverr-t is az értékesítéshez.

Ingyenesen csatlakozhat a Fiverr-hez, és nincs szükség előfizetésre vagy díjra a szolgáltatások felsorolásához. Minden tranzakció 80%-a megmarad, a többi, 20%-a pedig Fiverr zsebébe kerül.

4. Szabadúszó

A 2009-ben elindított Freelancer több mint 58 millió szabadúszót és munkaadót köt össze több mint 200 országban. Az általános minőség tekintetében a Freelancer vezeti a csomagot.

A Freelancer fiók ingyenes. Amint elkészült a profilod, elkezdhet állást keresni és jelentkezni. A Freelancer oldalon helyben és távolról is kereshet és jelentkezhet állásokra. Ilyenek például a számvitel, az építészet, a tervezés, az emberi erőforrások, a tartalomkészítés, a közösségi média marketing és a szoftverfejlesztés.

Noha a Freelancer kezdetben ingyenes, a webhely részt vesz a bevételéből, ha egy ügyfél elfogadja ajánlatát. A díjak a következők:

 • Rögzített árcímkével rendelkező projektek: 10% díj vagy 5 USD, amelyik magasabb
 • Óránkénti projektek: Átlagos 10% díj
 • Szolgáltatások: 20% díj
 • Legalább hat hónapig alvó számlák: 10 USD havonta.
Olvasni:  40 legjobb e-kereskedelmi webhely példa & tippek 2024-re

A szabadúszók felvehetik a kapcsolatot az ügyfelekkel a webhely használatával és naplózhatják az órákat, számlákat küldhetnek be, és pénzt kaphatnak az egyes megbízások során.

5. Tartalmasan

A vállalkozások felhasználhatják a Contently mesterséges intelligenciáját és szabadúszóit, hogy kiváló minőségű marketinganyagokat készítsenek, amelyek felhasználhatók termékeik és szolgáltatásaik népszerűsítésére. Audio-, video-, UI/UX-tervezők és írók a hálózat részét képezik.

Bárki csatlakozhat a Contently platformhoz szabadúszó íróként; nem feltétlenül szükséges előzetes tapasztalat. A Contently használata előtt a cégtulajdonosoknak először körbe kell járniuk a platformot, és létre kell hozniuk egy fiókot. A termékbejárást követően a cégek becslést kapnak a platform áráról.

6. FlexJobs

Forrás

FlexJobs A FlexJobs elemzi és hitelesíti az összes állást, hogy elkerülje a csalást és az alacsony fizetést. A tapasztaltabb szabadúszó írók számára időt takaríthat meg. Azoknak, akiknek portfóliót kell létrehozniuk, nehéz dolguk lesz a munkához.

A FlexJobs egyedülálló álláskeresőjével megtalálhatja az Önnek megfelelő pozíciót. Lehetővé teszi olyan munkakategóriák kiválasztását, mint például az írási munkák. A FlexJobs szabadúszó írási munkáinak eléréséhez elő kell fizetnie; A Flexjobs általában 14,95 USD/hó vagy 49,95 USD/év díjat számít fel.

7. ProBlogger

Darren Rowse, egy hosszú ideje blogger megalapította a ProBloggert, hogy segítse a szabadúszó írókat karrierjük előmozdításában. A ProBlogger álláshirdetéseit beküldők közé tartoznak a tartalomügynökségek, kisvállalkozások és online kiadók.

A SEO célú cikkírás és szövegírás jelenti a legtöbb elérhető pozíciót. Általános szabály, hogy az álláshirdetések az alacsonytól a magasig terjedő béreket biztosítanak. Ezt elsősorban az ügyfél tapasztalati szintje határozza meg.

Összességében a ProBlogger kiváló forrás a szabadúszó munka online készségeinek bővítéséhez és bemutatásához. A szinte napi rendszerességgel beáramló új pozícióknak köszönhetően a kezdő és tapasztalt íróknak nem lesz gondjuk készségeiknek és érdeklődési körüknek megfelelő állást találni.

8. Szövegközvetítő

Nagyszabású ügynökségként a Textbroker szabadúszó írási platformként működik. Felmérik a szabadúszók minőségét, majd hozzáférést biztosítanak az ügyfelek által benyújtott számos termékleíráshoz, sajtóközleményhez, webhelymásolathoz, blogokhoz és egyéb írási feladatokhoz.

Igazolja amerikai állampolgárságát, és küldjön be egy írásmintát, hogy ingyenesen író legyen a webhelyen. 2-től 5-ig terjedő skálán értékelik teljesítményét.

A Textbroker használatának megkezdése gyerekjáték; csak egy mintára van szüksége az írásából, és szabadúszó írókoncertekre lesz szüksége.

Más, jól fizető szabadúszó szolgáltatással ellentétben a „Write Up Front” csak a feladat elvégzése után garantálja a fizetést.

9. Állandó tartalom

Forrás

A szabadúszó írók sokféle online tartalmat hoztak létre több mint 50 000 vállalkozás számára a Constant Content használatával. A szolgáltatások a közösségi médiában található bejegyzésektől és termékoldalaktól a blogbejegyzésekig és e-könyvekig terjednek.

Ha szabadúszó online munkát szeretne végezni a Constant Content segítségével, létre kell hoznia egy profilt, ki kell töltenie egy kérdőívet, és be kell küldenie egy 100-250 szavas írásmintát. Dolgozzon egyedül vagy csapatban az Önt érdeklő projekteken, és építsen olyan hírnevet, amely jóváhagyás esetén vonzza az ügyfeleket.

Összességében ez egy kiváló platform a kezdéshez. De nem léphet kapcsolatba ügyfeleivel a Constant Content szolgáltatáson kívül. Következésképpen nem fog tudni személyes kapcsolatokat kiépíteni a fogyasztókkal, és nem szerezhet ajánlásokat.

Olvasni:  7 hatékony módszer a tartalommarketing használatára induló vállalkozások számára

10. BloggingPro

A BloggingPro segítségével olyan állásokat kereshet, amelyek megfelelnek az érdeklődési körének, mind a munka, például a tartalomírás vagy szövegírás tekintetében, mind pedig a teljes munkaidős vagy akár szabadúszó szerződésben.

A FlexJobs-szal ellentétben azonban nincs ügyfél-szűrési eljárás, ezért óvatosnak kell lennie a csalások megelőzése érdekében. Ennek eredményeként egyetlen felvételi eljáráson sem kell keresztülmennie, amikor leendő ügyfelekhez jelentkezik. Egyesek önéletrajzot, portfóliómintákat, űrlapot vagy e-mailt kérhetnek.

Ez az oldal elsősorban a blogírással kapcsolatos munkákra összpontosít. Ennek ellenére van itt más lehetőség is, ezért érdemes akkor is megnézni, ha nem vagy blogger.

Mivel ez az online álláshirdetés nem egy platform, nincs egységes mechanizmus a jelentkezések benyújtására vagy az alkalmazásra. A felsorolt ​​pozíciókat nem vizsgálják át, amelyek közül néhány csalás lehet. A BloggingPro ingyenesen használható.

Ne elégedjen meg az alacsony fizetésű írói munkával, mivel az írás értékes tehetség. Hosszú távú szabadúszó írói karrierjének felépítéséhez különféle bevételi forrásokat kell ápolnia, és olyan ügyfeleket kell keresnie, akik megfelelően fizetnek Önnek képességeiért.

Ennek egyik módja, ha számos tartalmi hálózathoz csatlakozik, több álláshirdetési fórumon jelentkezik szabadúszó online munkára, vagy létrehozza portfóliówebhelyét, és SEO használatával vonzza az ügyfeleket.

Nem csak a legjobban fizető szabadúszó írási projektekkel kell foglalkoznia. Segít, ha a szakmai hálózat bővítésére és egy kiváló portfólió létrehozására koncentrál, beleértve az írási képességeit is.

Kulcs elvitelek

 • A szabadúszó online karrier elindítása és fenntartása időt és kitartást igényel.
 • Portfóliója és ajánlásai létfontosságúak a szabadúszó írókoncertek megszerzéséhez.
 • Bármilyen szabadúszó írói platformnak gyakran kell pályára lépnie. Határozzon meg napi célként x számú pályázat/javaslat kiküldését.
 • A blogírással kezdeni vitathatatlanul a legjobb/legegyszerűbb lehetőség. Ezek viszonylag kis feladatok, és kiváló módja az ügyfélkapcsolatok fejlesztésének, valamint az online írás más típusaira való kiterjesztésének.
 • A szabadúszó írók számára a legfontosabb, hogy felismerjék, hogy sok erőfeszítést igényel a szabadúszó állások online megszerzése kezdőknek.

GYIK

1. Mi az a szabadúszó írás?

A szabadúszó író egy önálló vállalkozó, független cégtulajdonos, akinek meg kell találnia az ügyfeleket, értékesítenie kell szolgáltatásait, teljesítenie kell a feladatot, és biztosítania kell, hogy mindkét fél elégedett legyen a projekt végén.

2. Mik azok a szabadúszó álláshirdetési webhelyek?

A szabadúszó álláshirdetési webhelyek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy szabadúszókat találjanak rövid vagy hosszú távú feladatok elvégzésére. Az ügyfeleket kereső szabadúszók szabadúszó álláshirdetési oldalakat használhatnak álláskereséshez, potenciális ügyfelek kereséséhez és hálózatépítéshez.

3. Milyen típusú szabadúszó írási munkák állnak rendelkezésre?

Néhány online szabadúszó írókoncert a PepperContent, a blogírás, a szövegírás, a tartalomírás, a SEO írás, a webtartalom, a közösségi média írás, a videó forgatókönyvírás és az e-mail írás területén van.

4. Mennyibe kerülnek az álláshirdetési weboldalak?

Egyes webhelyek használata teljesen ingyenes, míg mások havi díjat számítanak fel a munka ütemezésekor. Az árak 5% és 20% között változnak, az előfizetések havi 12 és 60 dollár között mozognak.

Új publikációk:

Ajánlott