10 legnépszerűbb munka a SEO területén

Bár a keresőoptimalizálás (SEO) egy olyan fogalom, amely csak két évtizede létezik, a keresőoptimalizálási állások óriási felfutását eredményezte. A SEO terén szinte minden területről marketingesek és emberek utat törtek maguknak.

Az interneten található webhelyek száma több mint egymilliárdra nőtt, ami mind a legjobb keresőmotor-optimalizálási, mind a legjobban fizető SEO állásokat eredményezett. Mindegyiküknek versenyeznie kell a figyelemért a Google, a Yahoo, a Bing és más kevésbé ismert keresőmotorok keresőmotor-eredményoldalain. Végül is a SEO továbbra is az organikus és tartalomfelfedezés királya.

A SEO szakemberek a keresőmotorok eredményeit szabályozó algoritmusok megértésére és elsajátítására specializálódtak, hogy segítsék ügyfeleiket és vállalkozásaikat a keresési eredmények között való megjelenésben.

Legnépszerűbb állások a SEO területén

Forrás

1. SEO stratéga

A SEO stratégák felelősek a szervezet teljes optimalizálási stratégiájának kialakításáért. Mindenekelőtt meg kell érteniük a szervezet átfogó marketingstratégiáját és céljait. Kidolgozhatnak egy SEO stratégiát a kulcsfontosságú célok elérése érdekében, miközben a szervezet célközönségét is elérik. Az egyes projektekhez leginkább vonzó kifejezések kiválasztásához a SEO-stratégiáknak jártasnak kell lenniük a keresési trendek és az algoritmusok változásainak kutatásában és naprakészen tartásában. Ezért ez az egyik legjobb SEO állás.

2. SEO elemző

A SEO elemző az egyik legjobban fizető SEO állás. A SEO-elemző főként azért felelős, hogy a vállalat webhelye hosszú távon sikeres és releváns maradjon. A SEO elemzők felelősek azért, hogy a webhely tartalma értékes, könnyen hozzáférhető legyen, és a releváns lekérdezéseknél a keresési eredmények tetején jelenjen meg. A SEO-tevékenységek hatékonyságát a vonatkozó teljesítményadatok vizsgálatával értékelik.

Olvasni:  Az automatizált SEO és szerepe az organikus forgalom javításában

3. SEO specialista

Ahogy a neve is sugallja, a SEO specialisták segítenek a vállalkozásoknak webhelyeik tartalmának javításában fontos kulcsszavak és keresési kifejezések felfedezésével és beépítésével, lehetővé téve számukra, hogy magasabb helyezést érjenek el a Google és más keresőmotorok, például a Bing és a Yahoo keresési eredményei között. Mint az egyik legelterjedtebb SEO munkakör, ezt a szerepet többek között házon belüli dolgozók, szabadúszók és ügynökségi alkalmazottak tölthetik be.

Ha házon belül dolgozik, a SEO-szakértő gyakran a digitális marketing csapat tagja, és az egyetlen személy, aki teljes mértékben a keresőoptimalizálásra összpontosít. Ennek eredménye egy viszonylag általános jellegű szerep, amely magában foglalja a keresőoptimalizálás minden területét. Lehet, hogy ez egy belépő szintű keresőoptimalizálási pozíció, míg egyes vállalkozások vezető SEO szakértői feladatokat is ellátnak.

4. SEO fiókkezelő

A SEO-fiókmenedzserek felügyelik a keresőoptimalizálási stratégiát és több ügyfélfiók működését. A SEO-ügyfélmenedzsereknek alaposan ismerniük kell a SEO-t és erős technikai képességekkel kell rendelkezniük, miközben jó interperszonális készségekkel kell rendelkezniük, és kiváló ügyfélszolgálatot kell nyújtaniuk az ügyfelekkel való kapcsolattartás során. A SEO ügyfélmenedzserek gyakran az ügyfelek és a műszaki csapatok közötti kapcsolattartási pontok; ezért mindkettővel hatékonyan kell kommunikálniuk.

5. SEO tanácsadó

A SEO tanácsadás egy másik népszerű pályaválasztás a legjobb SEO munkák megvitatása közben. Ez is nagyon kifizetődő. Szakmai tanácsokat és útmutatást adnak, hogy segítsenek a cégeknek javítani SEO erőfeszítéseiket és stratégiákat kialakítani. Megvizsgálják a szervezet jelenlegi webhelytartalmát és SEO teljesítményét, megtalálják a lehetőségeket, és felajánlják a következő lépéseket a SEO teljesítmény növelésére.

Amellett, hogy javítják a szervezet jelenlegi webhelyét és tartalmát, javaslatokat is tehetnek a tartalomkészítéshez, amelyek segítenek a vállalkozásoknak abban, hogy webhelyükkel, digitális marketingjükkel és szövegírási stratégiáikkal a megfelelő irányba tereljék őket. Az ügyfél webhelyének és online jelenlétének átalakítását SEO-szakértők javasolhatják, akik ezután felügyelik a felújítást. Ez egy dinamikus funkció, amely nagy hatással lehet a szervezet értékesítésére és a márka láthatóságára.

Olvasni:  A Vakaus AI vezérigazgatója lemond, és a központosított mesterséges intelligencia korlátaira hivatkozik

6. SEO igazgatója

Nem minden cégnek lesz igazgatói szintű pozíciója a keresőoptimalizálásban. A keresőoptimalizálási pozíciók igazgatója gyakran olyan nagyvállalatoknál dolgozik, amelyek fő bevételi forrását az online műveletek jelentik, ilyenek például az online kézbesítési szolgáltatások, a szoftverek szolgáltató cégként vagy a streaming szolgáltatások, egyéb iparágak mellett.

Ez a munka gyakran a növekedésért felelős alelnöknek vagy a marketing alelnöknek számol be. A SEO igazgatók felelősek az összképért, és felügyelik a teljes SEO-stratégiát, kutatást, elemzést és műveleti folyamatot.

7. SEO menedzser

A SEO menedzser a keresőoptimalizálás magasabb beosztása, aki a vállalat SEO műveleteiért felelős. Az ő felelősségük a SEO kutatás és a kulcsszavak felderítése felügyelete, hogy segítsék a digitális marketing csapatot a sikeres kampányok lebonyolításában, valamint a cég weboldalának, közösségi oldalainak és egyéb online anyagoknak az optimalizálását. Annak biztosítása érdekében, hogy minden anyag összhangban legyen a SEO stratégiával és célkitűzésekkel, felügyelhetik a SEO dolgozókat, írókat, tervezőket, közösségi média asszisztenseket vagy más tartalomgyártási munkákat, még akkor is, ha bizonyos SEO menedzser pozíciók nem rendelkeznek közvetlen jelentéssel. Ezt a szervezet mérete és szervezeti felépítése határozza meg.

8. SEO tartalomíró

A tartalomírók keresőoptimalizálást is alkalmaznak, hogy olyan tartalmat mutassanak be vállalkozásuknak vagy ügyfelüknek, amely a keresési eredményoldalak tetején jelenik meg! A keresőoptimalizálással kapcsolatos szakmai ismeretek vagy tapasztalatok segítségével kitűnhet íróként vagy szerkesztőként. A SEO tartalomírói vagy szerkesztői gondoskodnak arról, hogy a cikkek, címek és címsorok tartalmazzák a megfelelő kulcsszavakat, hogy növeljék egy blog, weboldal vagy cikk láthatóságát az internetes keresőben. Az egyik legjobb SEO munka tartalomírónak lenni.

9. PPC menedzser

A szponzorált hirdetéseket, amelyeket gyakran kattintásonkénti fizetésnek (PPC) is neveznek, általában a Google Adwords rendszeren keresztül terjesztik. PPC-menedzserként többek között a kulcsszókutatásért, a célközönségek meghatározásáért, a kreatívok kezeléséért és a kampányok költségvetésének optimalizálásáért lesz felelős.

Olvasni:  Tartalommarketing mérőszámai: A tartalomteljesítmény sikerének felszabadítása

10. SEM specialista

A SEM, más néven keresőmarketing, tágabb kifejezés, mint a SEO, és magában foglalja a SEO-t, a kattintásonkénti fizetéses hirdetéseket és az ügyfélkapcsolat-kezelést. Lehetővé kell tenni egy hozzáértő keresőmarketing-szakember számára, hogy olyan tervet dolgozzon ki, amellyel a vállalat webhelye az organikus és a fizetett keresőmotorok rangsorának élére kerülhet.

Forrás

A SEO az a gyakorlat, hogy változtatásokat hajtanak végre a webhelyeken, hogy javítsák láthatóságukat (pozíciójukat) a keresőmotorokban, például a Google-ban és a Bingben. Ezek voltak a legjobb SEO állások.

Körülbelül 2 milliárd webhely létezik világszerte, és a SEO szakemberek iránti igény gyorsan növekszik. A Forbes szerint a SEO szektor várhatóan több mint 80 milliárd dollárt termel 2020 végéig. A bezártság és a járvány miatti korlátozások miatt az internetes cégek és szolgáltatások soha nem látott mértékben növekedtek. Ezenkívül minden vállalati webhelyet úgy kell optimalizálni, hogy a leendő ügyfelek megtalálják a keresést a Google keresési eredményei között.

A jó weboldal SEO a nagyszerű webhelytartalom megírásáról szól. Itt kereshet kiváló webhelytartalom-írást.

Kulcs elvitelek

  • A SEO szakértők olyan sebészek, akik a keresőmotorok rangsorolását szabályozó algoritmusok megértésére és elsajátítására specializálódtak. Jelenleg több mint egymilliárd webhely található az interneten. Mindegyiknek versenyeznie kell a figyelemért a Google, a Yahoo és a Bing keresőmotor-eredményoldalain.
  • A SEO igazgatók felügyelik az általános SEO stratégiát, a kutatást, az elemzési folyamatot és a napi műveleteket. A jövedelmező internetes tevékenységet folytató nagyvállalatok általában rendelkeznek SEO igazgatóval. Ezt a szerepet gyakran a növekedésért vagy marketingért felelős alelnök látja el.
  • A digitális marketinges feladata a cég weboldalának, közösségi oldalainak és egyéb online anyagoknak az optimalizálása. Az ő feladatuk annak biztosítása, hogy minden tartalom megfeleljen a szervezet SEO stratégiájának. Egyes pozíciókhoz nincs közvetlen jelentés, hanem jelentést kell tenni egy SEO menedzsernek.
  • A SEO segít a webhelyeknek és blogoknak magasabb helyezést elérni a keresőmotorok eredményoldalain.
Olvasni:  A SEO spam rosszindulatú programjai és azok hatása a WordPress webhelyekre

GYIK

1. Melyek a SEO megjelölés különböző szintjei?

A SEO munkaprofilok hierarchiájában a SEO gyakornok megjelölése a legalacsonyabb helyet foglalja el. A SEO gyakornok gyakran újonc a szakmában, és ennek eredményeként az alapokkal kezdi. Meg kell szereznie a SEO működésének know-how-ját és tényleges funkcionalitását.

2. Okos pályaválasztás a SEO?

Ha szereti a digitális marketinget és „minden online dolgot”, akkor a SEO egy fantasztikus karrierlehetőség az Ön számára. A folyamatos tanulás és növekedés, valamint a jelentős pénzbeli jutalmazási lehetőségek vonzó pályaválasztássá teszik a versenyképes késztetésű emberek számára.

3. Mennyi pénzt kereshet a SEO?

A SEO területe a legjobb SEO munkákkal büszkélkedhet. Szemben a pályakezdőkkel, akik nagyjából Rs-ra számíthatnak. 1,8-2,8 LPA, tapasztalt SEO szakértők több mint 5-8 éves tapasztalattal körülbelül Rs-ra számíthatnak. 3,5-6,6 LPA.

4. Milyen végzettség szükséges a SEO-hoz?

A 10+2 utáni főiskolai végzettség vagy diploma a minimális feltétel a SEO szakemberré váláshoz. A SEO területen végzett munkához azonban nem csak diplomára van szükség, hanem olyan sokrétű készségekre is, amelyeket a hagyományos vizsgálati módszerek nem tudnak meghatározni.

5. A SEO-nak szüksége van kódolásra?

Összefoglalva, a SEO általában nem igényel sok (ha van ilyen) kódolást a SEO szakember részéről. Kiváló SEO munkát végezhet anélkül, hogy bármilyen kódhoz kellene hozzányúlnia. A hosszabb válasz azonban az, hogy a programozás működésének tisztességes megértése, vagy akár a kódolás önálló végrehajtásának képessége mindig hasznos tehetség.

Új publikációk:

Ajánlott