10 Magento marketingstratégia, amely segít növelni a konverziókat

Magento értékesítései alulteljesítenek vagy hiányoznak?

Legyen szó tapasztalt üzlettulajdonosról, aki elégedetlen az értékesítési eredményeivel, vagy reménykedő Magento bolt kezdő az ijesztő nulla értékesítési forgatókönyvvel szembesülve kihasználhatja a Magento marketingstratégiáit.

Az alacsony eladások nemcsak az Ön bevételére, hanem az önbizalmára és az üzleti élet élettartamára is hatással vannak. Megértjük a frusztrációt. Ezért ezt az útmutatót azért állítottuk össze, hogy világos, megvalósítható Magento digitális marketingstratégiákat kínáljunk az Ön e-kereskedelmi értékesítésének növelésére.

Megismerheti a natív Adobe Commerce marketingeszközöket, valamint a nyílt forráskódú alternatívákat, amelyek lehetővé teszik az általunk tárgyalt stratégiák alkalmazását. Ezenkívül felfedezhet néhány marketingoptimalizálási ötletet a Magento marketing megerősítéséhez.

Merüljünk el.

Az Adobe Commerce ugyanaz, mint a Magento?

Igen és nem. Miért? Csak a Magento Commerce lett Adobe Commerce, nem az egész Magento. Az Adobe 2021. április 21-én átkeresztelte a Magento Commerce-et, a fizetős Magento platformot, az Adobe Commerce névre. A Magento azonban tartalmaz egy ingyenes, közösség által támogatott platformot, a Magento Open Source-t.

Az Adobe Commerce szolgáltatást az Adobe Commerce on-cloud (az Adobe által teljes körűen felügyelt tárhely) vagy on-premise (saját hosztolás) használatával tárolhatja.

Ezen túlmenően az Adobe Commerce on-cloud az Adobe Commerce-t Target-szel, Analytics-szel és Adobe Experience Manager-szel köti össze, így platform-szolgáltatásként (PaaS) kínál az e-kereskedelem számára.

A márkaváltás eredményeként egyes Magento marketingeszközök csak az Adobe Commerce-ben találhatók. Ezeket a funkciókat azonban megismételheti a Magento nyílt forráskódú rendszerben a Magento bővítmények használatával.

Miért fontosak a Magento marketingstratégiák?

A Magento marketingstratégiák lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy egy versenyképes online környezetben elérjék, bevonják és megtartsák az ügyfeleket. Tehát ezek kulcsfontosságúak az Ön e-kereskedelmi sikere szempontjából.

Először is, a Magento marketingstratégiák a SEO, a közösségi média integráció és a tartalommarketing kiaknázásával segítik az üzlet láthatóságát. Másodszor, ezek a stratégiák segítenek célzott kampányok vezetésében az ügyfelek elköteleződése érdekében, és ezzel elősegítik a márkahűséget.

Olvasni:  Tippek egy ügyvédi iroda webhelyének kialakításához

Harmadszor, személyre szabott élményeket hozhat létre a Magento fejlett elemzési és ügyfélszegmentációs adatainak használatával, hogy javítsa üzlete konverziós arányát. Arról nem is beszélve, hogy a Magento rugalmas platformja lehetővé teszi a stratégiák gyors adaptálását és optimalizálását.

Végül, ez az e-kereskedelmi platform támogatja a mobil kereskedelmet, biztosítva a zökkenőmentes vásárlási élményt minden eszközön.

Minden további nélkül vizsgáljuk meg azokat a stratégiákat, amelyeket Magento üzletében hasznosíthat.

A legjobb Magento marketingstratégiák

A listán szereplő Magento marketingstratégiák mellett speciális eszközöket is kiemelünk, amelyek segítenek a stratégia megvalósításában. Azonban sokat találhatsz Magento marketing eszközök a Magento piactéren.

1. E-mail marketing

Növelheti az értékesítést, ha automatizált, személyre szabott, célzott üzeneteket küld az ügyfeleknek. A Magento lehetővé teszi vonzó e-mail kampányok létrehozását, frissítések megosztását, termékek ajánlását és az elhagyott kosarak visszaállítását.

Ha segítőkész, időszerű üzeneteket küld az ügyfeleknek, az növelheti az ügyfelek lojalitását, növelheti a forgalmat és növelheti a marketing megtérülését. Például az átlagos kosárelhagyási arány 70,19 százalékde az e-mail marketinggel célzott ajánlatokkal visszanyerheted azokat az elhagyott kosarakat.

Az Adobe Commerce natív e-mail sablonokat, marketingautomatizálást és előfizetőkezelési eszközöket kínál a stratégia végrehajtásához. A Magento nyílt forráskódú felhasználói azonban kihasználhatják a Recapture.io, az Aheadwork és a MageDelight elhagyott kosár e-mail-bővítményeit harmadik féltől származó beépülő modulokat a Magento 2 számára.

2. Közösségi média marketing

A közösségi média marketingje lehetővé teszi az üzleti láthatóság és az eladások növelését az olyan platformok kihasználásával, mint a Facebook, az Instagram és a Twitter. Ez a Magento marketingstratégia magában foglalja a lebilincselő bejegyzések közzétételét, valamint a termékek lenyűgöző látványelemekkel és leírásokkal történő bemutatását.

Ez a fajta marketing nagyon sokoldalú, lehetővé téve, hogy elérje a kívánt eredményeket, és úgy érje el a közönségét, ahogyan szeretné.

Stratégiailag használhat például olyan elemeket, mint a hashtagek, hogy megcélozza a releváns közönséget, és forgalmat irányítson Magento üzletébe. Esetleg arra ösztönözheti közönségét, hogy olyan, felhasználók által generált tartalmakat hozzanak létre, amelyek kedvezményeket vagy promóciókat tartalmaznak, hogy növeljék márkájának ismertségét és potenciális ügyfeleket.

Közösségi megosztási gombokat is hozzáadhat webhelye termékoldalaihoz. És ahogy az emberek kapcsolatba lépnek a tartalommal, hasznos adatokat halmoz fel közösségi hirdetéseihez és szponzorált bejegyzéseihez.

Ezenkívül rendszeresen kommunikálhat követőivel, hogy közösséget építsen, erősítse a bizalmat és a lojalitást, ami végül a Magento webhely eladásainak növekedését eredményezi.

3. Affiliate marketing

A tapasztalt marketingszakemberekkel való együttműködés általában nagyszerű ötlet az elérés bővítéséhez, és több ügyfelet csalogatni üzletébe.

Olvasni:  Üzleti kapcsolatok exportálása a Google Térképről

Affiliate marketing lehetővé teszi az eladások növelését azáltal, hogy megosztja a nyereséget olyan partnerekkel, akik konverzióra kész potenciális ügyfeleket küldenek Önnek. Ez mindenki számára előnyös. Több ügyfelet kap, és leányvállalatai jutalékot kapnak.

Az Adobe piacterén elérheti a Magenest, a Mirasvit és a Mageworx társult marketingbővítményeit. Ezek az eszközök a Magento nyílt forráskódú és az Adobe Commerce (felhőben és helyszíni) üzletekben működnek.

4. Befolyásoló együttműködés

Ha befolyásos személyeket von be marketingmixébe, akkor kihasználhatja az elérésüket a termékeladások növelése érdekében. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy vonzza a millenniumi és Z generációs embereket, és érzelmi kapcsolatot létesítsen márkájával, mivel nagyobb valószínűséggel bíznak meg az online követőik ajánlásaiban.

A márkák megnövelik influencer marketing költségvetésüket 7,14 milliárd dollár 2024-ben6,16 milliárd dollárról, ami ennek a csatornának a hatékonyságát jelzi.

Az olyan eszközök, mint a Followerwonk, segíthetnek abban, hogy bizonyos témák és hashtagek esetében a legnagyobb követőszámmal rendelkező közösségi média influencereket láthassa. Használhatja az IZEA-val egy hatékony influencer marketing kampány elindításához, beleértve az alkotók, a kifizetések és a teljesítmény kezelését.

5. Push értesítések

A push értesítésekkel ösztönözheti az ügyfelek elkötelezettségét. Használhat például push értesítéseket a rendelés és a szállítás állapotáról, az új érkezésekről és a kosárelhagyási üzenetekről, hogy visszanyerje az elveszett eladásokat.

Kiválóan alkalmas az ügyfelek adatainak gyűjtésére és a nekik történő fel- vagy keresztértékesítésre is, ami javíthatja az átlagos rendelési értéket.

Ennek a Magento marketingstratégiának az egyik oka, hogy valós időben érheti el a célközönséget személyre szabott üzenetekkel, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használnak.

Az Adobe Commerce natívan támogatja a push értesítéseket, míg a Magento nyílt forráskódú felhasználók kihasználhatják az Adobe piactér-bővítményeit, például a Push Notification és a PushPro szolgáltatást, hogy élvezhessék ezt a funkciót.

6. Tartalommarketing és SEO

A bennfentes hírszerzés megállapította a vásárlók 49 százaléka használja a keresőmotorokat az online vagy bolti vásárlások keresésére. Így, az e-kereskedelmi üzlet optimalizálása a keresési láthatóság javítása kiváló módja az elérés bővítésének.

A Magento rendelkezik néhány alapvető keresőoptimalizálási (SEO) funkcióval, mint például a címke- és metaleírás-optimalizálás, de összetörheti Magento áruházának SEO-ját, ha ezeket harmadik féltől származó eszközökkel, például az Ahrefs-szel kombinálja. Ez a speciális keresőoptimalizálási eszköz rengeteg éleslátó adatot biztosít, amelyek segíthetnek a rangsorolás és az organikus forgalom javításában.

Ezenkívül folyamatosan hozzon létre kiváló minőségű, keresésre optimalizált tartalmat SEO kampányához. Ez segít több kulcsszó rangsorolásában, és uralja a keresési eredményeket.

Olvasni:  Az egyetlen Magento Cron konfigurációs útmutató, amelyre valaha szüksége lesz

7. Reklámok és újracélzó kampányok

A személyre szabott hirdetések könnyedén felkerülnek a legjobb Magento marketingstratégiák listájára, ha csaknem azonnali eredményeket szeretne. Más marketingcsatornákkal ellentétben (pl. e-mail marketing vagy SEO), a személyre szabott hirdetési kampányok azonnal megcélozhatják az ideális közönséget.

Ha pedig csábító engedményekkel, ingyenes szállítással és visszaküldéssel édesíti meg az üzletet, akkor rövid távon serkentheti az eladásokat, és magasabb konverziós arányt érhet el. Ez megtartja az üzleti életet, miközben megerősíti a hosszú távú marketing erőfeszítéseket, mint például a SEO és az e-mail marketing.

Használja ki a Facebookot, az Instagramot, az X-et és a Pinterestet, hogy több érintkezési pontot hozzon létre, és ahol csak lehetséges, elérje a potenciális ügyfeleket. Ezenkívül állítson be remarketing pixeleket az online áruházban, hogy újra megcélozza a kosárelhagyókat és a kirakatban vásárlókat, és elterelje az ismétlődő vállalkozásokat az aktív vásárlóktól.

E-mail listáit is összekapcsolhatja ezekkel a hirdetési platformokkal a Zapier segítségével, hogy újracélozza őket.

8. Szájról szájra marketing

A hűséges ügyfelek lehetnek a legnagyobb rajongói, és segíthetnek új ügyfelek elérésében. Tegye őket márkavédőkké, ha okot adnak nekik, hogy terjesszék az Ön e-kereskedelmi vállalkozását.

Ezt megteheti úgy, hogy kedvezményeket kínál, megbecsülést kelt az ügyfelekkel, vagy egyszerűen megkéri őket, hogy osszák meg pozitív tapasztalataikat.

Az Adobe Commerce felhasználói ezt a stratégiát a beépített hűségrendszerrel hajthatják végre. De a piactér-kiterjesztések, mint pl Ajánlj egy barátotmeg tudja csinálni a trükköt a nyílt forráskódú kiadáson futó üzletekkel.

9. Termék upsell, keresztértékesítés és csomag

Ajánljon termékeket a vásárlóknak a fizetés során, hogy növelje átlagos rendelési értékét. Megpróbálhat eladni nekik egy kiegészítő terméket, amely jól illeszkedik az általuk vásárolt termékhez, vagy ugyanannak a terméknek egy jobb, de drágább változatát.

A kulcs az adatok felhasználása az ajánlások személyre szabásához. Az Adobe Commerce natív, mesterséges intelligenciával működő termékajánló motorja pedig itt ragyog. Ezt a funkciót kiterjesztheti Magnet nyílt forráskódú áruházára a Termékajánlatok kiterjesztés.

10. Vevői hűségprogramok

Meglévő ügyfeleknek eladni könnyebb, mint újakat szerezni, mert kapcsolatot épített ki velük. De annál érdekesebb lesz… a cégvezetők 61 százaléka A PwC szerint a világjárvány után megnőtt az ügyfelek hűsége.

Tehát óriási hiba lehet, ha nem veszi komolyan az ügyfelek megtartását. Futtasson vásárlói hűségprogramot, amely pontokat ad az ügyfeleknek, amikor online vásárolnak, embereket ajánlanak, vagy termékértékeléseket küldenek.

Olvasni:  Hogyan lehet növelni a WordPress webhely forgalmát a jobb SEO érdekében

A konverziók számának növelése érdekében engedje meg nekik, hogy a fizetés során kedvezményként váltsák be a pontokat.

Ezt a stratégiát az Adobe Commerce hűségrendszerrel is végrehajthatja. A piactér-bővítmények, például a Jutalom és hűség és a Yotpo Loyalty & Referrals azonban működnek a Magento nyílt forráskódú felhasználói számára.

Magento marketing legjobb gyakorlatok

Ezek az ötletek nem feltétlenül önálló stratégiák. Hatékonyságuk javítása érdekében több Magento marketinghelyzetben is alkalmazhatja őket.

Személyre szabhatja az interakciókat és élményeket

Először is használja a második személyű névmást (te, a saját és önmaga) az áruház tartalmában, hogy közvetlenül szóljon a vásárlókhoz, és érzelmi kapcsolatot hozzon létre.

Ezenkívül kínáljon ügyfeleinek személyre szabott ajánlásokat és testreszabható termékeket, hogy egy lépéssel tovább vigye a személyre szabott élményt. A PwC korábban idézett tanulmánya szerint azonban a vásárlók a jó minőségű termékeket a személyre szabott élmények fölé helyezték. Tehát a személyre szabás hatékonysága a termék minőségén múlik.

A kosárelhagyás proaktív kezelése

Ne várja meg, míg megtörténnek az elhagyott kocsik. Oldja meg kiváltó okukat. Ügyeljen azokra a dolgokra, amelyek miatt a vásárlók elhagyják a kosarukat, mint például a magas szállítási költségek, a lassú betöltésű üzletek, a hosszú fizetési folyamatok és a bonyolult visszaküldések, és szüntesse meg ezeket.

Javítsa e-kereskedelmi webhelyének kialakítását

Helyezze üzlete kialakításának középpontjába a felhasználói élményt. Használjon letisztult dizájnt a figyelem felkeltésére és a vásárlók megtartására az e-kereskedelmi webhelyen. Tegye gyorsan betöltődő és mobilbarát oldalakat, és egyszerűsítse a navigációt, hogy a vásárlók könnyedén megtalálják, amit keresnek.

Használja ki a felhasználók által generált tartalmat

Használja ki valódi emberek tapasztalatait és véleményét a bizalom és a hitelesség előmozdítása érdekében. Ösztönözze elégedett ügyfelek véleményét és értékelését, hogy hitelessé tegye a termékoldalt. Használjon közösségimédia-versenyeket és hashtag-kampányokat is, hogy hírnevet keltsen termékei körül.

Használjon dedikált e-kereskedelmi tárhelyet

Még az oldalbetöltési idő kismértékű késése is súlyosan ronthatja az értékesítést. Szóval maradj biztonságban vele dedikált e-kereskedelmi tárhely. Ez a tárhelykörnyezet biztosítja azt a sebességet, teljesítményt és biztonságot, amelyre szüksége van a zökkenőmentes, mindig elérhető ügyfélélmény biztosításához.

Végső gondolatok

Akár egy tapasztalt kereskedő, aki csalódott az eredményeiben, vagy egy új játékos, aki megpróbálja lebonyolítani az első eladását, az általunk tárgyalt, megvalósítható marketingötletek segíthetnek Önnek.

Ne feledje, hogy bár ezek a Magento marketingstratégiák nagyszerűek, a kiaknázási képessége a tárhelymegoldásnál kezdődik.

A Hostinger vállalati szintű, egyedi Magento tárhelyet biztosít nulla állásidővel, 24 órás szakértői támogatással és azonnal méretezhető szerverinfrastruktúrával. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük igényeit.

Új publikációk:

Ajánlott