10 márka a tartalommarketingben

Mi a nagyszerű tartalommarketing, és melyek azok a márkák, amelyek kifogásolják ezt? Íme egy gyors lista, amely az indiai közönség számára készült.

Tartalomjegyzék

  • Tartalommarketing példák 10 márkától
  • A tartalommarketing trendjei 2022-ben
  • A tartalommarketing előnyei

A Content Marketing Institute digitális marketing statisztikái szerint a marketingesek körülbelül 72%-a gondolja úgy, hogy a tartalommarketing javítja a felhasználók elköteleződését. Úgy vélik, ez az egyik leghatékonyabb módja a vállalkozás népszerűsítésének.

Ez a blog bebizonyítja, hogy a sikeres tartalommarketing az egészséges márka első jele a digitális korszakban. Felvázol néhány tartalommarketing példát és esettanulmányt vezető indiai és globális márkáktól.

Tartalommarketing példák 10 márkától

Egyes márkák a tartalommarketinget leszögezték, és könnyednek tűntek. Ezek a nagyszerű tartalommarketing példák mutatják az utat.

1. Dunzo

A Dunzo a legjobb bengalurui startupok közé tartozik, amelyek jelenleg az unikornis státuszra vágynak. Ez egy olyan kézbesítő alkalmazás, amely tartalmat szegez, különösen a közösségi média platformokon. A márka Instagram-oldala az időszerű, szórakoztató példányról szól.

Tartalmuk mindent lefed, a Rahul Dravid mémektől a húsvéti ünnepekig, így szélesebb közönséget érhet el anélkül, hogy komoly reklámköltésekre lenne szükség. Miért? Beváltják azokat a vírushíreket, amelyekről az emberek bármikor beszélnek, és tipikus dunzói pörgést adnak.

Így használták a Szuezi-csatorna hajóhíreit, hogy a Dunzo élelmiszerboltokhoz tereljék az embereket. Jegyezze meg az ügyesen megírt leírást a jobb oldalon.

Miért ez a győztes? A Dunzo ismeri a célközönségét. A fiatalabb demográfiai csoport mindig olyan tartalmat keres, amely örömet okoz, és az idő nagy részében megtalálható a közösségi médiában. A pillanatmarketing segítségével a Dunzo gondoskodik arról, hogy megragadja a figyelmüket és leköti őket!

2. Coca-Cola

A tartalom központi szerepet játszik a Coca-Cola üzeneteiben minden promóciós kampányában. A márka olyan modern problémákkal küzd, amelyekkel a világ közönsége szembesül. Sok globális kampányuk, mint például a „Share a Coke” (Oszd meg a kólát) sok embert érint, egyszerű, de hatékony, személyre szabott üzenetküldéssel. Kampányaik a felhasználók által generált tartalmakra is támaszkodnak.

Forrás

Külön köszönet a Coca-Cola India csapatának. A márka mindig is megelőzte a játékát a tartalommal. Például itt van egy hirdetés, amelyre a legtöbb indiai emlékezni fog tíz évvel ezelőttről.

Forrás

Forrás

A millenniumi generáció talán úgy emlékezik rá, mint az első néhány hirdetésre a YouTube-on, amikor a platform először bevételszerzésre került. Noha ebben a régi hirdetésben sok fiatal felnőtt áttérhetett a pizzával készült kóla rendeléséről a kóla más dolgokra, mindannyian használhatjuk a napsütést és a reményt, különösen most.

Olvasni:  30 vendéglátói blogötlet a márka imázsának javításához

És pontosan ezt tette a Coke India – 2020-ban újraírta a dalt, hogy illeszkedjen az új évtized problémáihoz. Ha egy tíz éves tartalom még mindig működik, akkor tudja, hogy a márkája valamit jól csinál! Ez valóban az egyik legjobb tartalommarketing kampány valaha.

3. Razorpay

A Razorpay fizetési átjáró egy új korú digitális megoldás a koncertgazdaság számára. A cég megoldásokat kínál az ügyfelek fizetéseinek automatizálására. Óriási a célközönségük – a sarki bolti élelmiszerszállító teherautóktól egészen az unikornis Swiggyig több mint 500 000 vállalkozás használja a Razorpayt. Szóval, hogyan fejleszthetsz olyan tartalmat, amely ilyen széles közönséget szolgál ki?

Egyszerű: Hozz létre tartalmat mindenkinek. Blogbejegyzéseik különféle hasznos témákat fednek fel minden típusú felhasználó számára, a kisvállalkozások tulajdonosaitól a pénzügyi igazgatókig. A célközönség oktatása érdekében fehér könyveket, vásárlói történeteket és útmutatókat is készítenek.

4. Autók24

Hagyományosan India használtautó-piaca nem teljesített jól a középosztálybeli szegmensből származó használt termékekkel szembeni elfogultság miatt. De a mai Uber és Ola korszakában az emberek vágya, hogy autót szerezzenek, egyre csökken.

A vevőket és az eladókat egyaránt vonzó piactérként a Cars24 szépen kategóriákra bontja blogrészét aszerint, hogy mi érdekelheti a tó mindkét oldalát: a közelgő autókra vonatkozó rovat és az autókarbantartási tippeket tartalmazó rovat azoknak az eladóknak, akik árajánlatokat szeretnének kérni. autóikról és egy finoman elnevezett tanácsadó rovat a vásárlóknak. Ez egy érdekes tartalommarketing példa a blogokkal szemben.

A márka másik fantasztikus marketingstratégiája a mikrobefolyásolókkal való együttműködés. A mikro-influencerek segítségével olyan közönségkészleteket tud elérni, ahol az influencer elérése erős. Ezenkívül a Cars24 olyan mikroblog-platformokra támaszkodik, mint a Twitter, hogy kapcsolatba lépjen a célközönségével. Például a #DuniyaBoliLagayegi szál a Twitteren egy egyszerű kampány volt, amelyet az autóajánlatok tudatosítására hoztak létre. Ez egy dinamóhatást eredményezett, amely behatolt a piacra.

5. Nykaa

A Nykaa kozmetikai piac a nyugati hatású kozmetikai szegmens megfizethető indiai alternatívájaként indult. A Nykaa kihívása hatalmas volt: fel kell lépni a hatalmas marketingtőkével rendelkező globális óriások ellen egy márkatudatos országban. De enyhe kifejezés azt állítani, hogy sikerült nekik.

A márka befolyásosok hatalmas hálózatát építette ki, akik folyamatosan Nykaa-tartalmakat tesznek közzé különböző közönségek számára, amelyek India minden földrajzi területére kiterjednek. Ezt úgy érték el, hogy értékes tartalmat adtak láthatóvá a Szépségkönyvükben, amely minden típusú tartalomból áll, mint például infografikák, blogok, vlogok és még sok más.

Ezek hasznosak mindkét mikrobefolyásoló számára, akik Nykaa termékeket adnak el a végfelhasználóknak. A COVID-19 idején a Nykaa TV nézési ideje 120%-kal nőtt, mivel barkácsolási tippeket adtak a wellness és a smink terén. Heti versenyeket is indítottak ügyfeleik megszólítására, és háromszorosára nőtt az új havi előfizetők száma.

Olvasni:  Marketingesettanulmány: A Tata Nano mint márka kudarcának története

6. Zerodha

Köszönhetően a tőzsdének, amely tele van tiszteletreméltó brókerekkel és még kevésbé etikus trénerekkel, jó okkal uralkodik Indiában az a felfogás, hogy a részvények ijesztőek. De a Zerodha alapítója, Nithin Kamath magára vállalta, hogy mindezt megváltoztatja azáltal, hogy a dolgokat az internetre viszi, és teljes átláthatóságot biztosít. A Zerodha a 60 napos kihívás marketingjével szerez ügyfeleket – egyszerűen kereskedjen nyereségesen 60 napig a Zerodhán. És úgy tűnik, az emberek elfogadják a kihívást!

Emellett 2014-ben elindította ingyenes Varsity-jét az interneten, 2018-ban pedig egy alkalmazást. Az alkalmazás célja a pénzügyi ismeretek elsajátítása, és ingyenes. A végső cél az, hogy a Varsity-felhasználókat Zerodha-felhasználókká alakítsák, még akkor is, ha nem szorgalmazzák ezt. Mondanom sem kell, hogy jól beépül a Zerodha fő befektetési platformjába. Ez teszi a márkát egy másik érdekes tartalommarketing példává.

7. C. Krishniah Chetty & Sons

Nehéz elhinni, hogy még az ékszerészeknek is szükségük van tartalommarketingre, hogy boldoguljanak az aranymániás Indiában, de szükségük van rá, ha le akarják győzni a versenytársakat! Elmúltak azok az idők, amikor az esküvők és fesztiválok voltak az egyetlen alkalmak, amikor az ékszerek kerültek a középpontba. A modern indiai nő évtizedekkel ezelőtt úgy döntött, hogy a Swarovski-t dörzsöli a munkaruházatért, és itt volt az ideje, hogy az indiai ékszerészek fokozzák játékukat, vagy elveszítsék relevanciájukat.

A CKC blogja olyan témák széles skáláját fedi le, amelyek vonzóvá teszik az ékszereket a fiatal és idős közönség számára. Tartalmaz céges híreket, ékszertrendeket, sajtóközleményeket, videomarketing-tartalmat és még sok mást.

Nem félnek megmutatni merész új oldalukat, amely megszólítja a városi lakosságot (még a férfiakat is, akik történelmileg minden okot megtaláltak arra, hogy távol maradjanak a vásárlástól!)

8. Byju-féle

Más, továbbfejlesztett ed-tech platformokkal ellentétben a Byju-nak kihívással kell szembenéznie – a célközönségük nem a végfelhasználó. A diákoknak kedvelniük kell az alkalmazást, a szülőknek pedig fizetniük kell érte. A Byju a natív tartalom használatával oldja meg ezt a bonyolult kihívást. Folyamatosan törekednek a hírciklusban maradásra, különösen a vizsgaszezonokban. Folyamatosan olyan tartalmat generálnak, amely megmutatja, mennyire sikeres a cég, és ezzel felveszik a kérdést: „Tényleg olyan nagyszerű Byju?” A képlet csodákat tesz az elfoglalt szülők számára, akik neves intézetekbe szeretnének menni gyermekeikért. Remek példa a tartalommarketingre, nem?

9. IKEA

Nem javasoljuk, hogy mondjon egy indiai boomernek, hogy prémium árat kell fizetnie, és a cég félig összeszerelt terméket szállít, hacsak nem áll készen egy fülesre! De az IKEA-nak sikerült szórakoztatóvá tennie a barkácsolást a városi indiánok számára.

Vegye figyelembe, hogyan használnak lokalizált tartalomstratégiát. Például a fenti képen a leírás az IKEA India webhelyén található szétszedett szári blúzokra hivatkozik. Ez olyasvalami, amihez sok indiai nő kapcsolódhat. Ez egy szuperintelligens márka, amely előnyére használja a tartalommarketinget.

Olvasni:  16 márka, amely sikeresen vállalja a társadalmi felelősségvállalást

10. Gyorskönyvek

Semmi sem olyan unalmas és frusztráló, mint a könyvelés! A Quickbooks India azonban megpróbálja megtörni ezt a megbélyegzést azáltal, hogy a bonyolult pénzügyi tartalmakat falatnyi információdarabkákká alakítja. Egy sor GYIK-et tesznek közzé, amelyek a kisvállalkozások tulajdonosainak minden azonnali problémájára vonatkoznak, beleértve az olyan kérdéseket is, mint például „Szükségem van könyvelőre, ha QuickBooksot használok?”

A friss és merész megközelítést linkek követik a minőségi blogbejegyzéshez és a források részhez, amelyek az indiai üzletemberek összes gyakori problémájával foglalkoznak. Vegye figyelembe a gondosan kiválasztott stock képeket és a sokatmondó CTA-t, amely a felhasználói út során látható. Ez az egyik legjobb tartalommarketing-kampány, amelyet itt idézhetünk.

A tartalommarketing trendjei 2022-ben

A tartalommarketing hatékonyságába vetett bizalom ellenére megdöbbentő, hogy a vállalkozások 60%-a nem tud következetesen tartalmat előállítani, ami lényegében a tartalommarketing magja.

Az ok egyszerű – minden marketing megközelítés középpontjában az áll, hogy a márkáját/termékét folyamatosan frissen tartsa a célközönség tudatában. Ezenkívül a közösségi média platformok és a keresőmotorok jóindulatúbbak azokkal a vállalkozásokkal szemben, amelyek rendszeresen használják platformjaikat. A következetesség mellett fontos az aktuális trendek követése is.

1. Teremts élményeket

A leghatékonyabb tartalom végigvezeti a felhasználót a márka/termék útján. Az UI/UX tervezés, olvashatóság, elkötelezettségi pontszámok és még a webhely betöltési ideje is kulcsszerepet játszik a tartalommarketing hatékonyságában.

2. Fogadd el a mesterséges intelligenciát

Az AI javítja a tartalomgyártási ciklus konzisztenciáját az automatizált másolás és címsor generálás révén. Sok mesterséges intelligencia eszköz, mint pl Peppertype.ai felgyorsítja a tartalommarketinget használó márkák tartalomalkotási folyamatát.

3. Legyen informatív és személyre szabott

A tartalom személyre szabása elősegítheti a felhasználók jobb bevonását. Ha zárt tartalmat ad hozzá a tárhoz, amely arra készteti a felhasználót, hogy töltsön ki egy űrlapot, mielőtt hozzáférne a tartalomhoz, akkor maximalizálhatja az érdeklődők generálását.

A hírciklus az egyik nagyszerű tartalommarketing-példa arra vonatkozóan, hogy az értékvezérelt tartalom hogyan hódít. Az olyan webhelyek, mint a fizetőfalak mögött, nagy értékű információkat nyújtanak. Bár az online hírek a hirdetési modellen alapulnak, és nagymértékben hozzáférhetők, az ilyen híroldalak a bevétel növelése érdekében a neves elemzők prémium fizetős tartalmaihoz irányítják a felhasználókat.

Ugyanígy a márkaspecifikus tartalomnak értékvezérelt betekintést kell nyújtania (amely az Ön piacának és iparágának alapos megértését mutatja), hogy meggyőzze a potenciális ügyfeleket, hogy próbálják ki/vásárolják meg termékét.

A tartalommarketing előnyei

1. Jobb elérés és láthatóság

Amikor tartalmait olyan csatornákon terjeszti, ahol aktív a célpiaca, automatikusan növeli márkája elérhetőségét és láthatóságát. A közösségi platformok olyan autópályaként működnek, amely összeköti az embereket a márkával, és a tartalom határozza meg, hogy mennyire gördülékeny az út. Ez az, ami miatt a közösségi média tartalmak írása rendkívül fontos a mai világban.

Olvasni:  10 tipp egy rosszul megírt cikk átírásához

2. Márka tekintély

A megoldás-vezérelt tartalom segít abban, hogy szakértõvé vagy tekintélyré váljon iparágában. Ez azért fontos, mert így terjed a márkaüzenet, amikor az emberek annyira meggyőzőnek találják az Ön meglátásait, hogy megosztják tartalmait barátaikkal és családtagjaikkal.

3. Gyorsabb lead generálás

A tartalommarketing remek eszköz lehet a lead generálására. A hatékony tartalom segít a fontos adatok (például telefonszámok és e-mail-azonosítók) összegyűjtésében, és újabb csatornák megnyitásában, hogy személyesen léphessen kapcsolatba célközönségével.

A sikeres tartalommarketing mantrája, hogy légy állandó, következetes és kreatív. Ezek a tartalommarketing-példák segítik az online tartalomjátékot. Merítsen ihletet belőlük, és tervezze meg tartalmi stratégiáját, hogy közönségét egy lépéssel közelebb hozza Önhöz.

Az utolsó szó

A tartalommarketing a kulcsa ahhoz, hogy a megfelelő szavakkal a megfelelő időben felkeltse a közönség figyelmét. De ez csak arról szól, hogy okosak legyünk, és előre megtervezzük a tartalmat. Ismernie kell a közönségét, azt, hogy mit szeretnek olvasni vagy nézni, és hogy a márkája szerepel-e a radarjukon.

Ha mindezt megérti, átfogóbban tudja megtervezni a tartalmat, és meghatározhatja a terjesztéséhez használt különféle médiumokat. És ez idővel meghozza a kívánt eredményt.

Kulcs elvitelek

  • A marketingesek 72%-a úgy gondolja, hogy a tartalommarketing javítja a felhasználók elköteleződését
  • A Dunzo a pillanatnyi marketing szakértője, és továbbra is mém- és Gif-marketing segítségével örvendezteti meg közönségét.
  • A Coca-Cola mindig is a tartalommarketingen és a közönség számára releváns maradáson dolgozott. Nemrég megújította az egyik első 10 évvel ezelőtti YouTube-hirdetését, hogy emlékeztesse az indiai közönséget, hogy maradjon pozitív.
  • Az IKEA kihívásnak találta az indiai piacra való bejutást, de az egyik dolog, ami megkedvelte a vásárlókat, az a lokalizált tartalom használata.
  • A Byju egyedülálló kihívással nézett szembe, amikor elindult – a célközönsége nem a végfelhasználója volt. Lenyűgöző figyelni, hogyan fejlődött a márka tartalommarketingje, és most új megközelítést alkalmazott a végfelhasználók és a célközönség bevonása érdekében.
  • A tartalommarketing egyik kulcsfontosságú szempontja a tapasztalat. A márkák mostanra rájöttek, hogy a végfelhasználóik számára élményt teremtve elkötelezik őket a szükséges elköteleződéssel.

GYIK

1. Milyen márkák alkalmazzák a tartalommarketinget?

Az indiai és a nemzetközi tartalommarketing ökoszféra tele van tartalommarketing-példákkal olyan márkákra, amelyek ezt a stratégiát használják marketingjátékuk leváltására. Íme néhány név:

– Csónak
– Nykaa
– Cure.fit
– Dunzo
– HubSpot
– Zerodha

2. Kik a legjobb tartalommarketingesek?

Néhány a legjobb valódi iparági tartalommarketinges és influencer:
– Tartalommarketing Intézet
– Moz
– HubSpot
– Mike Allton
– Ann Handley

3. Mi a különbség a márkás tartalom és a tartalommarketing között?

A tartalommarketing a közönséget célozza meg, a márkajelzéssel ellátott tartalom pedig olyan dolog, amely segít az üzletre összpontosítani azáltal, hogy a történetmesélés segítségével érzelmi reakciókat vált ki a közönségből.

Új publikációk:

Ajánlott