10 megdöntött digitális marketing mítosz: Minden, amit tudnod kell

Minden iparágnak megvannak a mítoszai, és a kisvállalkozásoknak képesnek kell lenniük különbséget tenni a mítosz és a tény között. Ez a blog tíz digitális marketing mítoszt oszlat meg a lelkes marketingszakemberek számára.

A vállalkozások folyamatosan arra törekednek, hogy növeljék digitális marketingre fordított kiadásaikat. 2020-ban a vállalkozások világszerte több mint 378 milliárd dollárt költöttek digitális reklámozásra. Ez az alacsony költségű marketingstratégia szélesebb kört kínál, ezért a legtöbb vállalkozás ezt részesíti előnyben.

Sőt, a legtöbb cégnek van blogja, amely javítja a leadek generálását. A HubSpot szerint a marketingszakemberek legalább 53%-a üzleti blogját tartja a legfontosabbnak. A világjárvány utáni világban a digitális marketingre fordított kiadások növekedni fognak, mivel a fogyasztók a digitális platformokon várják, hogy a vállalkozások megközelítsék őket. Ezért a vállalkozások számára kulcsfontosságúvá vált, hogy fontolóra vegyék a digitális marketingbe való befektetést.

A digitális marketing területén azonban még hosszú út áll előttünk. Az iparág tele van digitális marketing mítoszokkal, amelyek megnehezítik a vállalkozások számára a digitális marketing teljes körű alkalmazását. Ebben a blogban tíz ilyen mítoszt rombolunk le.

Forrás

10 digitális marketing mítosz megdöntve

A digitális marketing iránti növekvő igény ellenére a befektetések elmaradnak, ami annak tudható be, hogy sok mítosz övezi a digitális marketinget. Ezek a mítoszok hatással vannak a marketingesek hitrendszerére, és ennek eredményeként a legtöbb vállalat nem akar kockáztatni, hogy befektessen.

Olvasni:  Minden, amit a gondolatvezetési tartalom létrehozásáról tudni kell

Döntsünk le néhány digitális marketing mítoszt, és értsük meg, hogyan segíthet a digitális marketing kisvállalkozásának kiemelkedni.

1. Elég egy vagy az összes közösségi média platform használata

Sok vállalkozás úgy gondolja, hogy termékeit/szolgáltatásait egyetlen közösségimédia-alkalmazással vagy minden létező alkalmazással értékesítheti a célközönség számára. Ez azonban korlátozza a hatótávolságukat, és csökkenti annak esélyét, hogy maximalizálják a láthatóságot, vagy túl vékonyak legyenek.

Általánosan használt közösségi média csatornák

Forrás

Annyit tud, hogy a célközönség csak egy vagy két közösségi médiacsatornán eltöltött időt korlátozza. Annak érdekében, hogy ne vesszen el tartalma a közösségi média szakadékában, reklámozza azokat azokon a közösségi média platform(ok)on, amelyeken a közönsége időt tölt – lehet egyetlen vagy több platform is. Ennek megállapításához alaposan tanulmányozza át fogyasztóit a közösségimédia-stratégia felépítésének kezdetén.

Azonosítsa a leggyakoribb csatornákat, tudja, milyen bejegyzéseket szeretne megtekinteni, és tudja, mennyi ideig maradnak az alkalmazásban. Lehetővé teszi olyan közösségi média stratégia létrehozását, amely segít több ügyfelet megnyerni.

2. Elegendő a digitális marketingbe fektetni.

Az új szokás arra szólította fel a vállalkozásokat, hogy fektessenek be a digitális marketingbe. Azonban nem elég csak a digitális marketingbe fektetni. Az elérés az Ön online közönségére korlátozódik. Ahhoz, hogy elérje azokat az embereket, akik még mindig szeretnek boltokban vásárolni vagy újságot fogyasztani, integrált marketingmixen kell dolgoznia. A digitális marketingnek a keverék részét kell képeznie, nem a teljes keveréknek.

Forrás

3. A tartalommarketing nem segíti a vállalkozásokat.

Olyan korszakban élünk, amikor a tartalommarketing uralja a digitális marketing mixet és a keresőoptimalizálást. Nem dolgozhat a legtöbb digitális marketingstratégián, ha nem rendelkezik az igényeinek megfelelő tartalommal.

A tartalommarketing előnyei

Forrás

Ennek eredményeként a jó tartalommarketing-stratégia kidolgozása fontos ahhoz, hogy a vállalkozások boldoguljanak az online korszakban. Ahhoz, hogy több embert elérjen, folyamatosan tartalmat kell létrehoznia. A szervezet igényeitől függően ez lehet egy kis tekercs, egy infografika, egy videó vagy egy blog.

Olvasni:  Mit kell és mit ne tegyen a WordPress tagsághoz...

Forrás

4. A SEO olyan jó, mint halott

Ezt már egy ideje halljuk. A SEO-t már egy ideje halottnak nevezik. Ez azonban messze nem igaz. A SEO az elmúlt néhány évben a linképítésből vagy kulcsszóstratégiából egy teljesen tartalom alapú fehér kalap technikává fejlődött.

SEO előnyei

Forrás

A továbbiakban nem optimalizálhatja a tartalmat önmagában kulcsszavak vagy webhelyekre mutató hivatkozások használatával; a SEO most sokkal többet jelent, mint valaha. A tartalommal, a közösségi médiával és a technikai SEO-val kell dolgoznia, hogy optimalizálja vállalkozását és növelje az elérést.

5. Az e-mail marketing lényegtelen.

Te is hallottad ezt, nem? Ennek ellenére egyes vállalatok boldogulnak az e-mail marketinggel, és kiváló e-mail marketing stratégiákat alkalmaznak. Az e-mail marketing azonban, mint a legtöbb más stratégia, megváltozott.

Az e-mail marketing releváns

Forrás

Nem küldhet e-maileket véletlenszerű embereknek; bővítenie kell a feliratkozói listáját, fel kell kelteni az érdeklődésüket a mondanivalója iránt, és rendszeres e-maileket kell küldenie (spamelés nélkül).

Ezenkívül az embereknek feliratkozniuk kell az e-mailek fogadására. Az e-mail marketing tartalma és kialakítása is fejlődött. Most az emberek kevesebb szöveget és több képet szeretnének látni.

6. A weboldalak elavult rendszer.

Sok vállalkozás egyedül közösségi média fiókjával működik. Egyáltalán nincs honlapjuk. Ezek a cégek vagy nem érzik szükségét egy webhely létrehozásának, vagy nem rendelkeznek elegendő erőforrással egy webhely létrehozásához és karbantartásához.

Webdizájn trendek

Forrás

A sikeres digitális marketingstratégia megvalósítása azonban nem így történik. Szüksége van egy webhelyre, amely segít az ügyfeleknek többet tudni Önről. Természetesen megváltozott a webhely és az, ahogyan leköti a közönséget. De ez nem jelenti azt, hogy elavult.

A kisvállalkozások digitális marketingje különösen a közösségi médiát, egy webhelyet és egyéb eszközöket foglal magában, amelyek segítségével az ügyfelek 360 fokos képet kaphatnak vállalkozásáról.

Olvasni:  Mire kell figyelniük a szabadúszó tervezőknek álláskereséskor?

7. A digitális marketing drága, és túl sok erőforrást igényel.

Sok vállalkozás nem fektet be a digitális marketingbe, mert úgy gondolja, hogy ez nem az ő csésze teája. Hallhatta volna a vezetőket, akik azt mondják, hogy ez egy drága modell, és nem engedhetik meg maguknak.

Digitális marketing költségek

Forrás

Ráadásul úgy gondolják, hogy ehhez sok ember kell. A mai korban azonban a digitális marketing költséghatékonyan kiszervezhető. Nem feltétlenül szükséges minden digitális tevékenység elvégzése. A megfelelő stratégiákba való befektetés azonban garantálja a kívánt elérést.

8. Nem szükséges, hogy a mobilt használd.

Ez az egyik legnagyobb mítosz a digitális marketingről. Ha bővíteni szeretné az elérést, elengedhetetlen egy mobil-első stratégiai befektetés. A legtöbb fogyasztó a mobiltelefonján ül.

A mobil-első előnyei

Forrás

Tehát ha a marketing módszerei és tartalmai nincsenek az okostelefonra optimalizálva, akkor korlátozza az elérést.

9. Nem szükséges személyre szabni az üzeneteket.

Sok márka még mindig nem szabja személyre a tartalmát, mert úgy gondolja, hogy ez nem túl lényeges. Úgy gondolják, hogy csak egy közvetlen és rendszeres üzenetre van szükséged ahhoz, hogy kapcsolatba léphess a közönségükkel. Közönsége azonban szegmentált, és előfordulhat, hogy ugyanazon a márkán különböző dolgokat keres.

A személyre szabás jelentősége a marketingben

Forrás

Például a Maggi egyesek számára kétperces uzsonna lehet, míg mások szokásos étkezésnek tartják. Az ugyanazon termékkel kapcsolatos különböző felfogások személyre szabott üzenetekhez vezetnek, amelyek kulcsfontosságú részét képezik digitális marketingkampányának.

10. A legjobb elkerülni a negatív véleményeket.

Ha minden, amit a márkáról mondanak, csak pozitív, az kétségekhez vezethet. Ezenkívül a negatív vélemények ugyanolyan kritikusak, mint a pozitív vélemények. A konstruktív visszajelzések, különösen a közönségtől, segítenek jobban megismerni felhasználói igényeit, és ennek megfelelően módosítani a tartalmat. Válaszolnod kell erre a negatív visszajelzésre, és kapcsolatba kell lépned a közönséggel, hogy tudasd velük, hogy hajlandó vagy fejlődni.

Olvasni:  Hogyan kell feltölteni az Apple Watch-ot?

Forrás

A végén

A digitális marketing megnyitja az utat a vállalkozások számára, hogy elérjék célközönségüket és növeljék nyereségüket. Az olyan digitális marketing mítoszok azonban, mint például a túl drága és technikai jellegűek, késleltethetik a stratégia elfogadását és a piaci részesedés megszerzését.

Alapvető fontosságú a digitális marketing kezdeményezések stratégiájának kialakítása, hogy megfeleljen a közönség speciális igényeinek, kapcsolatokat építsen ki velük, és potenciális ügyfeleket generáljon.

GYIK

1. Mi a különbség a SEO és a SEM között?

A keresőoptimalizálás (SEO) egy olyan technika, amellyel weboldalát, közösségi oldalait és egyéb tartalmait úgy optimalizálják, hogy azok megfeleljenek a keresőmotor követelményeinek. Megfelelő kulcsszavak és egyéb módszerek segítségével segíti vállalkozását a keresőmotorok eredményei között rangsorolni. Másrészt a keresőmarketing (SEM) maximalizálja a láthatóságot és az elérést az organikus és a fizetett módszerek beépítésével. A cél az, hogy egyformán vagy egyidejűleg fektessenek be mindkét stratégiába a nagyobb forgalom érdekében.

2. A SEO hatékonyabb, mint a Google Ads?

Ha most kezdi, vagy szeretne gyorsan nagyobb láthatóságot szerezni, használja a Google Ads szolgáltatást. Ezek a fizetett hirdetések segítik a kezdeti tapadást és a láthatóságot. Mindazonáltal be kell fektetnie a SEO-ba, hogy elérje céljait, és minél több ember keressen fel Önt. Segít az élmények gazdagításában, a webhely rangsorolásának javításában, valamint a vállalkozás megtartásában.

3. Milyen mítoszok vannak a digitális marketinggel kapcsolatban?

Hogy egy weboldal nélkülözhetetlen; elég egy közösségi média csatornán hirdetni, és a SEO és az e-mail marketing halott – néhány a digitális marketinggel kapcsolatos általános mítosz.

4. Jobb a SEO, mint az SMO?

A SEO segítségével növelheti vállalkozása láthatóságát. Másrészt a közösségi média optimalizálás (SMO) a vállalkozás piacképességének javítására és több ügyfél megszerzésére törekszik a közösségi média csatornákon. Mindkettő kulcsfontosságú a marketingmixben, és meghatározott helyet kell kapnia benne. Azonban elengedhetetlen, hogy ismerje a célpiacot, mielőtt bármelyik stratégiát alkalmazná.

Új publikációk:

Ajánlott