10 mobilbarát webtervezési funkció, amelyekről tudni kell

Egyes webdesign funkciók reszponzívvá és mobilbaráttá teszik webhelyét. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon róluk.

Tartalomjegyzék

  • Mik a webdesign szolgáltatásai?
  • 10 webes tervezési szolgáltatás mobilhoz
  • Következtetés
  • GYIK

Alapján Statista, a mobileszközök adják a világ internetes forgalmának hozzávetőleg felét. Tekintettel arra, hogy a mobileszközök mennyire nélkülözhetetlenek a mindennapi online tevékenységeinkhez, elengedhetetlen, hogy weboldalát mobilbaráttá tegyük. Ma azokról a kulcsfontosságú mobilbarát webdesign funkciókról fogunk beszélni, amelyeket minden webdesignernek használnia kell 2022-ben.

Elmúltak azok az idők, amikor a webhelyeket csak asztali számítógépekhez és laptopokhoz tervezték. Most, mint valaha, a felhasználók mobileszközökön keresztül lépnek kapcsolatba a márkákkal. Ezért webhelyének reszponzívnak kell lennie, és zökkenőmentes élményt kell nyújtania még mobiltelefonon is. Ragyognia kell minden eszközön, legyen az iPhone vagy Android táblagép, anélkül, hogy a felhasználói élményt veszélyeztetné.

Mik a webdesign szolgáltatásai?

A weboldal tervezés egy folyamatosan fejlődő terület. Míg egyes webdesign-funkciók állandóak maradnak, mások folyamatosan változnak. Felfoghatók egy webhely olyan használhatósági jellemzőiként, amelyek elősegítik annak mobilbarátságát és felhasználói élményét. Egyes webdesign-funkciók segítenek történeteket mesélni és bemutatni cége lényegét. Alternatív megoldásként más funkciók is azonnal felkeltik a felhasználók érdeklődését, vagy javítják a megtekintési élményt a különböző eszközökön.

Ennek jobb megértése érdekében felsoroltunk néhány webdesign-funkciót, amelyeket be kell vezetnie webhelye teljesítményének javítása érdekében. Olvassa tovább lent.

Olvasni:  Útmutató lépésről lépésre a csevegés GPT-alkalmazásának beállításához

10 webes tervezési szolgáltatás mobilhoz

Íme tíz hihetetlen, mobilbarát webtervezési funkció, amelyet minden tervezőnek figyelembe kell vennie.

1. Intuitív navigáció és vezérlés

Ez a legjelentősebb funkció annak érdekében, hogy webhelyét mobilbaráttá tegye, és kényelmes felhasználói élményt biztosítson. A legtöbb mobileszközön az egyszerű görgetős kialakítás működik a legjobban. Ha a felhasználó könnyedén böngészhet az Ön weboldalain egyszerű csúsztatásokkal és mozdulatokkal, akkor jó úton jár.

Az interaktív webes elemekhez, például térképhez vagy kapcsolattartási adatokat tartalmazó képekhez intuitív vezérlőket kínálhat, például a nagyításhoz és kicsinyítéshez szükséges utasításokat. Ezenkívül helyezzen el egy menüikont a tetején, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen megtalálják webhelyének adott részeit.

Forrás

2. Finom háttér

A webdesignerek gyakran világos és élénk háttereket használnak webhelyeik fejlesztése során. Ennek az az oka, hogy az ilyen hátterek azonnal megragadják a felhasználó figyelmét, és kialakul egy ismerős érzés. Az ilyen intenzív hátterek azonban nem működnek túl jól egy mobileszközön.

Azonban ahelyett, hogy eltávolítaná őket, finomabbá vagy kissé elmosódottá teheti őket. Ez biztosítja a zökkenőmentes navigációt, csökkenti a betöltési időt és fokozza az elköteleződést.

Forrás

3. Tompított színpaletta

A jó mobilbarát webhelyek a „kevesebb több” megközelítésre összpontosítanak a színpaletták esetében. Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kell változtatnia márkája színsémáját. Ehelyett mobilbarát webhely készítése során használjon fehér szóközöket a márkastílus-útmutatóban szereplő tompított színekkel együtt.

A túl sok fényes előugró ablak megzavarhatja a felhasználókat, és megzavarhatja őket az információfogyasztásban. Taktikusan helyezze el a színeket ott, ahol a felhasználók a lehető legtöbb releváns információt megtalálhatják. Ez segít a webhelyek használhatósági funkcióinak javításában és a felhasználói élmény javításában.

Olvasni:  Minden, amit a nyelvi fordításról és a terminológiakezelésről tudnia kell

4. Intuitív keresési funkció

A mobilwebhely keresési funkciója kritikus elem. Gondoskodjon arról, hogy a felhasználók könnyedén megtalálják bizonyos elemeket a webhelyén. Ennek legjobb módja az, ha a keresési funkciót elöl és középen helyezi el. Számos mobilbarát webhely nagyszerű szűrőfunkciót is kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos típusú termékeket találjanak. Végül a hangalapú keresést is használhatja a felhasználói élmény további fokozására.

Forrás

5. Egyszerűsített menük

Az asztali webhelyekkel ellentétben a mobilwebhelyek nem foglalhatnak el sok helyet a menüjükben. A korlátozott képernyőterület miatt a mobilwebhelyeknek áttekintést kell nyújtaniuk a webhelyről. Szűrőket, kategóriákat vagy optimalizált keresési funkciókat használhatnak, hogy a felhasználók könnyen megtalálják, amit keresnek. Nagyszerű gyakorlat a hamburger szimbólum használata, amely három vagy négy vízszintes vonalból áll a menüopció megjelenítésére.

Forrás

6. Nagy gombok

A nagy gombok a mobilbarát webhelyek másik fontos webtervezési jellemzői. A gomboknak elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy a felhasználók rájuk koppinthassanak anélkül, hogy nagyításra lenne szükségük. Ezenkívül biztosítson elegendő helyet két hiperhivatkozás között. Ha a linkeket túl közel helyezi el egymáshoz, előfordulhat, hogy a felhasználók véletlenül rossz hivatkozásra kattintanak. Ezért tartsa szem előtt a szóközöket, és gondoskodjon arról, hogy könnyen lehessen kattintani az egyes hiperhivatkozásokra külön-külön.

Forrás

7. Egyszerű és rövidebb formák

A felhasználók sokkal szívesebben töltik ki az űrlapokat asztalon, mivel nagyobb a képernyő, és egyszerűbb a billentyűzettel gépelni. A mobiltelefonokon ezért az űrlapoknak rövidebbnek kell lenniük, tágas szövegmezőkkel és gombokkal. Például, ha arra kéri a felhasználókat, hogy regisztráljanak a levelezőlistára, ne kérjen más adatokat a keresztnevükön és az e-mail címükön kívül. Ha valóban több kérdést kell feltennie, próbálkozzon feleletválasztós kérdések (MCQ) vagy hasonló formátum használatával.

Olvasni:  Három e-mailes megkereső kampány, amit érdemes csinálni (és hogyan kell helyesen csinálni)

Forrás

8. Figyelemfelkeltő cselekvésre való felhívások

Ez egy másik kulcsfontosságú mobilbarát webtervezési funkció, amelyet végre kell hajtani. A cselekvésre ösztönzés (CTA) lehet kép, szövegrész vagy szalaghirdetés, amely cselekvésre készteti a felhasználókat. A korlátozott képernyőterületen azonban lenyűgöző CTA-k létrehozása gyakran kihívást jelent.

Annak érdekében, hogy webhelye mobilbarát legyen, készítsen olyan CTA-kat, amelyek kiemelkednek. Az alábbiakban egy példa látható a Disney hatékony CTA-jára. A „Vásároljon most” gombot egy banner előzi meg, amely a Disney szolgáltatásait mindössze 1 dollárért mutatja be, ezzel ösztönözve a felhasználókat a kattintásra.

Forrás

9. Fülbemászó kártyakialakítás

Ez az egyik legjobb mobilbarát webdesign szolgáltatás. A webdizájnban a kártyák nem más, mint négyzetek vagy téglalapok, amelyek alatt tartalom van csoportosítva. Lényegében egyénileg

Forrás

A kártyák vizuális formátumban terjesztik az információkat, amelyeket a felhasználók falatnyi darabokban fogyaszthatnak el. Az összes tartalom különböző kártyákra bontásával a felhasználók kiválaszthatják, hogy milyen képeket vagy cikkeket szeretnének kibontani. Így ez egy nagyszerű módja az információk egyszerűsítésének, különösen a mobilwebhelyeken.

10. Click-to-call funkció

A B2B webhelyek esetében fontos, hogy rendelkezzenek olyan funkcióval, amellyel a látogatók gyorsan kapcsolatba léphetnek Önnel. A mobilwebhelyen található Click-to-call gombok segítségével a látogatók egyetlen koppintással felhívhatják a cégét. Ez gyakran nagyszerű alternatíva az űrlapok kitöltésére, amely tevékenység nehézkessé válhat a mobil képernyőjén.

Következtetés

Ezek a mobilbarát webhelyek vezető webdesign szolgáltatásai, amelyeket minden tervezőnek ismernie kell. E funkciók integrálásával egy lépéssel közelebb kerülhet üzleti céljainak eléréséhez. Ezenkívül, amikor webhelyét mobilra fejleszti, ügyeljen arra, hogy szigorú eljárást alkalmazzon webhelye mobil használatra való tesztelésére.

GYIK

1. Mi az a mobilbarát weboldal?

Olvasni:  Helyettesítő karakter átirányítás: mi ez, miért kell használni & Példák

A mobilbarát weboldalt kézi eszközökre, például mobiltelefonokra vagy táblagépekre tervezték és optimalizálták.

2. Melyek a mobilbarát weboldal fontos tulajdonságai?

Az egyszerű űrlapok, a vonzó CTA-k, a click-to-call opciók, az egyszerűsített menük és az intuitív navigáció a mobil webhelyek legfontosabb használhatósági jellemzői közé tartoznak:

3. Honnan tudhatom, hogy a webhelyem mobilbarát?

Számos online eszköz segítségével ellenőrizheti, hogy webhelye mobilra érzékeny-e. Ide tartozik a Google mobilbarát tesztje, a mobiReady, a W3C mobileOK Checker és még sok más.

4. A mobil webhelyek tervezése hasonló az asztali webhelyek tervezéséhez?

Az igazság kedvéért a kettő között van némi hasonlóság. A mobiloknál azonban az interaktív tervezésen van a hangsúly. Az asztali számítógépek esetében pedig az információs architektúrán van a hangsúly.

5. Hogyan optimalizálhatom a webhelyemet mobilra?

A következő néhány gyors tipp a webhelyek mobilra optimalizálásához.
1. Kövesse a reszponzív tervezési elveket.
2. Koncentráljon a webhely sebességére.
3. Legyen egyszerű webhelye kialakítása.
4. Könnyítse meg a látogatók információkeresését.
5. Használjon nagy méretű szöveget és gombokat.
5. Egy webdizájn sem teljes jó tartalom nélkül. A konverziók skálázásához próbálja ki a Pepper Content webhelytartalomíró szolgáltatásait még ma.

Új publikációk:

Ajánlott