10 módszer a bemutatóvideók használatára a műszaki értékesítési ciklusban

A bemutató videók használata a következő nagy dolog a videómarketingben. Ha világosak, érthetőek és esztétikusak, akkor fantasztikus munkát végeznek a termék vagy szolgáltatás marketingjében.

A videomarketing kiváló eszköz a potenciális új potenciális ügyfelek megszerzésére és az új ügyfelek bevonására. De más célokat is szolgál. Az értékesítési videopéldák az értékesítési ciklus során megtalálhatók, és a figyelem felkeltésére és az üzletek lezárására szolgálnak. Tehát a videó értékesítési e-mailekben vagy bárhol máshol az értékesítési ciklusban való felhasználásának kérdése a videó céljától függ.

Bármilyen szakaszban használhat bemutatóvideókat, ahol úgy gondolja, hogy több válaszra lesz szüksége, vagy több leadet konvertál. Tehát ugorjon bele ebbe a cikkbe, és tanulja meg, hogyan használhatja a videót az értékesítésben.

Forrás

Mik azok a bemutató videók?

Ahogy a neve is sugallja, a bemutató videó egy termék működésének videós illusztrációja. Lépésről lépésre bemutatja, hogyan kell egy márka által biztosított terméket vagy szolgáltatást használni. A bemutatóvideókat elsősorban értékesítési bemutatóként használják, és hatékony módja lehet a márka értékének közvetítése a potenciális vásárlóknak.

A bemutatóvideók oktató jellegűek, és az egyik leggyakoribb videómarketing-eszköz. Ezért minden vállalkozás számára létfontosságú, hogy tudja, hogyan használja a videókat az értékesítés során, hogy a legtöbbet hozza ki ebből a marketingeszközből. Könnyen elkészíthetők, és kiszervezheti az elkészítését. Sok vállalat használ videókat az e-mailben történő értékesítés során, hogy lekösse az ügyfeleket, és érdeklődést keltsen a termék iránt.

Olvasni:  Megosztás a legközelebbi barátaival Csak Instagram vs. Nyilvános hírfolyam

Forrás

10 módszer a bemutatóvideók használatára az értékesítés során

A legjobb értékesítési videópéldák feldobnak néhány általános alapelvet és irányelvet, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor videókat értékesítési e-mailekben és máshol használ. Íme néhány hatékony módja annak, hogyan használhatja a bemutató videókat az értékesítés során.

1. Foglald röviden a dolgokat

A demóvideó elkészítésének kulcsa az, hogy a tömörségre összpontosítson. A rövid, éles és lényegre törő videók sokkal nagyobb hatást fejtenek ki, mint egy ötperces, üzenet nélküli videó. Tekintettel arra, hogy az emberek mozgalmas életet élnek, és a digitális világot elárasztják a tartalmak, senki sem szeretne egy percnél többet szánni arra, hogy végignézze a bemutatóvideóját. Tehát legyen rövid.

Az ideális idő egy hatékony bemutató videóhoz körülbelül 30 másodperc vagy még kevesebb. Ezek a videók egy termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos gyors tippekre összpontosíthatnak. Ha olyan bemutatóvideókat szeretne használni, amelyek egy új termékre összpontosítanak, akkor ügyeljen arra, hogy az három percnél rövidebb legyen.

2. Okosan válassza ki a videóbeállításokat.

Bárhol forgathatja videóit – saját irodájában, a szabadban vagy akár otthonában. De gondoskodnia kell elegendő megvilágításról, és a háttér professzionálisnak tűnik.

Nem szeretne kezdő üzletembernek lenni, aki úgy próbál boldogulni a versengő világban, hogy olyan videót forgat, amelynek a háttérben egy halom mappa vagy egy rakás cipősdoboz van! Ön egy értékesítési bemutató videó példáját állítja be; ezek abszolút kizáró okok az ügyfelek és a befektetők számára.

3. Használjon kellékeket és tartozékokat

Egyes videók a tartalom testreszabására összpontosítanak, hogy az a nézők számára vonzó legyen. Használhat kellékeket, például táblát a potenciális ügyfél nevének felírásához. Még jobb ötlet, ha megfogod a táblát, és miniatűrt készítesz belőle. A célközönség rákattinthat és megnézheti a videót. Ha értékesítési e-mailekben használja a videót, ez a koncepció nagyon jól működhet.

Olvasni:  A legjobb 6 módszer a tökéletes bérelhető SaaS-szoftverfejlesztők azonosítására
Példa a termékre és a bemutatóra

Forrás

Ha megnézi a fenti értékesítési videós példákat, látni fogja, hogy azok mindig élesek és világosak, és erős üzenetet közvetítenek a márkáról. Mindez a termék vagy szolgáltatás vagy általában a márka magyarázatával együtt történik.

4. A tettek hangosabban beszélnek, mint a szavak.

Ha bemutató videókat használ, hagyja, hogy a videó a termékről beszéljen. Kevesebb beszéd és több vizuális bemutató egy útmutató videó formájában remek kiindulópont lehet.

5. Mindig ismerd a közönségedet.

A bemutatóvideóknak mindig tükrözniük kell a célközönség igényeit. Mint minden más típusú tartalommarketing esetében, itt is érdemes az értékesítési pitch videós példákat készíteni, szem előtt tartva a célközönséget. Ha a közönségszemélyek különböznek, minden kategóriához külön videókat hozhat létre. Az emberek meghatározott csoportját megcélzó kurátorvideó hatásosabb, mint egy általános bemutatóvideó.

6. Tartsa be a videót

A videók értékesítésben való felhasználásának megértéséhez a kulcs az, hogy tudjuk, miért van szüksége a közönségnek a termékedre. Tehát a legjobb értékesítési bemutató videópéldák mindig a termék jellemzőit előnyökként és nem csupán specifikációként ábrázolják. Tartsa ezt szem előtt, amikor a termék tulajdonságairól beszél, és arról, hogy ezek milyen előnyökkel járnak a vevő számára.

7. Légy igazi

Sok termékbemutató videó meghiúsul, mert távol állnak a valóságtól. A bemutatóvideók hatékony használatához képesnek kell lennie reális összehasonlításra az „előtte” és az „utána” között. Ellenkező esetben elveszítheti a közönség bizalmát.

8. Legyen rövid a videók.

Mint már megállapítottuk, a rövid és tagolt videók hatékonyabb marketingeszközök, mint a hosszú és unalmas termékbemutatók. Győződjön meg arról, hogy a terméket minden szögből bemutatják, hogy az ügyfél 360 fokos képet kapjon.

9. Használja ki a közösségi médiát

Használjon SEO-barát bemutatóvideókat, hogy jobban megjelenjenek az internetes keresésekben. Ennek hatékony módja, ha megosztja őket különböző közösségi média platformokon, vagy olyan videókat használ értékesítési e-mailekben, amelyeket előre meg lehet osztani.

Olvasni:  6 módszer, amellyel a tartalommarketingesek segíthetnek az ügyfélszolgálatnak

10. Tartalmazza a CTA-t

Az interaktív és cselekvésre ösztönzést (CTA) tartalmazó videótartalomnak nagyobb az esélye arra, hogy jobban teljesítenek a potenciális ügyfelek konverziói terén, mint azok, amelyek nem.

A végén

Végül a demóvideó tartalom minősége határozza meg, hogy ragad-e a közönséghez. A fent tárgyalt tippek segítségével széles körben használhatja a bemutatóvideókat alapvető marketingeszközként, és élvezheti a jelentős előnyöket, ha jól csinálja.

GYIK

1. Hogyan készítsd el a legjobb termék bemutató videót?

A kiváló minőségű termékbemutatók létrehozásához a legnagyobb súlyt kell adni a felhasználói élménynek.

2. Mi az a szoftver bemutató videó?

A szoftver bemutató videója bemutatja a piacra vinni kívánt terméket, legyen az SaaS, webhely vagy alkalmazás.

3. Melyek az értékesítési bemutatók különböző típusai?

Az értékesítési bemutatók különböző típusai az e-mailek, a telefonos marketing, a videocsevegés vagy a rögzített videoprezentációk.

4. Hogyan készítsünk bemutató videókat profi módon?

A legfontosabb tipp egy profi bemutatóvideó létrehozásához az, hogy legyen tömör és tagolt.

5. A videomarketing az új értékesítési csatorna?

A videomarketing egy olcsó és könnyen használható eszköz értékesítési módszerként, és egyre népszerűbb.

Új publikációk:

Ajánlott