10 módszer a YouTube-nak a marketingcélok eléréséhez

A Snapchat felemelkedését és fennsíkját követően egyértelmű, hogy a közösségi platformok néha megfelelnek a trendeknek, vagy elavultak. Jelenleg az Instagram és a TikTok rövid videói zöldebb legelők a marketingesek számára. De a kérdés az, hogyan tudják a YouTube-ot üzleti célokra kihasználni – a változatlan YouTube-bal.

Hogyan használjuk jobban a YouTube-ot

Havonta átlagosan kétmilliárd ember jelentkezik be a YouTube-ra. Ez a marketing alappillére, és a Google internetes népszerűségét képviseli.

Az alábbiakban pedig megbeszéljük, hogyan használhatod a YouTube-ot üzleti marketingedhez.

Dolgozzon együtt befolyásolókkal és partnerekkel a YouTube kihasználása érdekében

A befolyásolók és a partnerek kiterjeszthetik az elérhetőséget. De meg kell határoznia a körülötted lévő népszerű influencereket vagy videógyártó cégeket. Például egy megbízható videógyártó cég, a Phoenix végigvezeti Önt a partnerségi együttműködéseken és a befolyásolók megtalálásán.

Az együttműködés célja, hogy a márkája új közönségekhez jusson el.

Készítsen nagyszerű vizuális videókat és használjon feliratokat

A videótartalomnak relevánsan rövidnek és lényegre törőnek kell lennie. A nézők nem akarnak sok időt tölteni egyetlen YouTube-videóval, miközben sok másik közül választhatnak.

Olvasni:  7 bevált módszer a lassú e-kereskedelmi keresés felgyorsítására

A tipográfia és a feliratok is értékesek, mivel a legtöbben hang nélkül néznek videókat, amikor olyan helyen vannak, ahol nem tudják felvinni a hangerőt.

Annak ellenére, hogy videoplatform, a YouTube még mindig a világ második legnépszerűbb keresője. Érdemes megfontolni a SEO-t a videocímkéknél, leírásoknál és címsoroknál.

A hosszú formátumú videótartalom jól szerepel a YouTube-on, de vonzóvá és relevánssá kell tenni.

Építs egy fogyasztói márka YouTube-csatornát

A YouTube lehetővé teszi csatornák létrehozását a szolgáltatásaival és termékeivel kapcsolatos videók közzétételéhez. Ez megkönnyíti a célközönség számára, hogy megtalálja Önt.

Ha fogyasztói márkát szeretne felépíteni a YouTube-on, összpontosítson három fő lépésre.

  1. Hozzon létre vonzó és kiváló minőségű videókat, amelyek rezonálnak a célközönség számára. Használjon informatív és szórakoztató tartalmak keverékét, hogy megragadja figyelmüket.
  2. Optimalizálja videói címét, leírását és címkéit releváns kulcsszavakkal, hogy javítsa a keresési rangsort, és több nézőt vonzzon.
  3. Reklámozza csatornáját más közösségi média platformokon, és működjön együtt befolyásolókkal, hogy növelje az elérést.

Ha következetesen követi ezeket a lépéseket, hatékonyan építhet fel erős fogyasztói márkát a YouTube-on.

Reklámozza videóit több csatornán keresztül

Blogjának, hírleveleinek és közösségi platformjainak biztonsági másolatot kell készítenie a YouTube-ról. Lehet, hogy hosszabb YouTube-videókat kell vágnia, hogy elférjenek a TikTokon vagy az Instagramon.

Ezekkel a platformokkal csábíthatja a közönséget, hogy teljes videókat kapjanak YouTube-csatornáján. Mostantól azonban hosszabb videókat is hozzáadhat a Twitterhez.

Használja ki a YouTube-ot régimódi kommunikációs csatornáival

Az Ön webhelye a régimódi kommunikáció egyik módja. De linkelnie kell YouTube-videótartalmához, különösen a leírás részben.

Ugyanakkor hozzáadhatja YouTube-videólinkjeit blogbejegyzéseihez, céloldalaihoz, hírleveleihez vagy e-mailjeihez. Ez a marketingmód akkor is ellenálló, ha a trendek változnak.

Olvasni:  6 módszer a PPC teljesítményének optimalizálására

Hozzon létre nagy mennyiségű videotartalmat a YouTube kihasználásához

A YouTube marketingcélú használata következetességet igényel. A Twitter vagy az IG trendjei változhatnak, de a YouTube-on a tartalom létrehozása gyakran mindig megtérül.

Nem szabad arra hagyatkozni, hogy egyetlen videó vírusos lesz; a következetesség és a mennyiség nagyobb esélyt ad a sikerre YouTube-csatornáddal. Ha hetente csak egy videót tud készíteni, akkor tartsa be ezt az ütemtervet.

Készítsen YouTube-videókat, amelyek tanácsokat adnak eljárási lépésekkel

A YouTube kihasználásának titka az, hogy videóid tíz percnél hosszabbak legyenek. Tehát ha egy terméket hirdet, vagy reklámozza a márkáját, menjen a részletekbe lépésről lépésre.

Használjon olyan narratívát, amely a nézőt a képernyőre ragasztja a megoldás reményében. Az emberek mindig oktatóvideókat keresnek, amikor nem tudják, hogyan kell csinálni valamit.

Nemrég utánanéztem, hogyan ellenőrizhetem a kutyám glükózszintjét, és hogyan horgolhatok babatakarót. Az útmutató videók száma valóban korlátlan.

Soha nem tudhatod, ha valaki olyasmit keres, amire neked van válaszod.

Optimalizálja kulcsszavait, és használja ki a YouTube PPC-ket

A YouTube-on történő PPC-hirdetésekhez nincs szükség túltermelt tartalomra. Ez csak egy könnyed, gyors fellépés egy buzgó, figyelemfelkeltő képviselőtől.

Bár az organikus forgalom alternatíva lehet, túlzsúfoltsága miatt nem sikerül célozni.

Használja a Google motort a YouTube-on keresett híres kulcsszavak és a fogyasztói preferenciák kutatásához. Ezután használja ezeket a betekintést arra, hogy releváns YouTube-tartalmat hozzon létre, amely az Ön marketingcélját szolgálja.

Hozzon létre vonzó videótartalmat az egyszerű megosztás érdekében

A megoszthatóság az egyik módja a termékek vagy a márka ismertségének növelésének. De ahhoz, hogy ezt elérje, meg kell bizonyosodnia arról, hogy ismeri a közönségét.

Olvasni:  9 módszer a minimalista dizájn használatára a márkaépítésben

Például a TikTok könnyed a Gen-Z számára, és a Snapchat a tizenévesek és az idősebb közönség számára az Instagramon.

Tehát a hossznak semmi köze a megoszthatósághoz. Minden azon múlik, hogy a videód hogyan viszonyul a különböző korú emberekhez.

A TheSoul felmérései mutassák meg fogyasztóik 32%-a úgy gondolja, hogy az érdekes videók nagymértékben megoszthatók.

Következtetés: Hogyan hasznosítsuk a YouTube-ot az üzleti életben

A YouTube kihasználása vállalkozása marketingcéljainak eléréséhez összetett vállalkozás, amely erős elkötelezettséget igényel. Kutatással, minőségi vizualizációval, hanggyártással, SEO-val és közönségprofilalkotással kezdődik.

Nem könnyű feladat, de az előnye, hogy a YouTube egy fő marketingplatform, amelynek trendjei valószínűleg egy ideig változatlanok maradnak.

Szeretnék hallani arról, hogyan hasznosítod a YouTube-ot vállalkozásod vagy blogod számára. Kérjük, hagyjon megjegyzést alább.

GYIK

Hogyan találhatok YouTube influencereket?

Közvetlenül a YouTube-on kereshet a saját résén lévő befolyásolókat, vagy együttműködhet egy marketingügynökséggel.

Milyen hosszú egy YouTube rövid videó?

A YouTube rövid videói 15 másodperctől 60 másodpercig terjednek.

Hogyan készítsünk hosszabb videókat a YouTube-on?

Hosszabb YouTube-videókat készíthet, ha készít egy 10 percnél hosszabb magyarázó videót.

Mi az a fogyasztói márka?

A fogyasztói márka olyan márka, amely termékeiket vagy szolgáltatásaikat értékesíti a fogyasztóknak. Nem értékesítenek más vállalkozások számára.

Hol tudom megosztani a YouTube videóimat?

A link segítségével szinte bárhol megoszthatja saját videóit, vagy letöltheti, hogy megoszthassa más közösségi hálózatokon. Ezenkívül beágyazhatja a videót a blogjába vagy webhelyére.

Milyen gyakran kell közzétenned a YouTube-ra?

Inkább a következetességről szól, mint a sok videóról. Ha hetente tud videókat készíteni, tartsa be ezt az ütemezést, hacsak nem kéthetente stb.

Hogyan segítenek a lépésről lépésre bemutatott videók YouTube-csatornád kihasználásában?

Olvasni:  Hogyan készítsünk helyi tartalommarketing stratégiát vállalkozása számára

Kihasználhatja a YouTube-ot hosszabb videókkal, és lépésről lépésre oktatóvideót készíthet, amely 10 percnél hosszabb.

Mennyibe kerülnek a YouTube hirdetések?

10-30 cent között mozog 100 000 megtekintésenként. A legtöbb hirdetőnek ez legalább napi 10 dollárba kerül.

Mi az a megosztható videó?

Ez egy olyan videó, amelyet sokan érdekesnek találnak, és megosztanak barátaikkal és családjukkal.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott