10 módszer, amellyel a GIF-ek és mémek felpörgetik a tartalommarketinget

Ez a két, az iskolai tartalomhoz túl menő formátum az a nem hagyományos formátum, amelyet minden márka használ a közösségi média csatornáinak elköteleződésének fokozására. Lássuk, hogyan használhatod te is!

A GIF-ek és a Mémek, ez a két iskolához túl menő tartalomforma az a nem hagyományos formátum, amelyet minden márka használ a közösségi média csatornáinak elköteleződésének fokozására. Lássuk, hogyan lehet tartalommarketinget csinálni ezek használatával!

Az online tartalomfogyasztás növekszik, a vállalkozások pedig ötletes módokat keresnek a felhasználókkal való kapcsolatteremtésre.

A mémek használata az internet kezdete óta népszerű, és a trend napról napra erősödik. A mém lehet kép, videó vagy valamilyen szöveg, amely általában humoros, és amelyet az internetezők gyorsan reprodukálnak és terjesztenek néhány változattal. Számtalan webhely létezik egy meghatározott mintán vagy témán alapuló mémeknek.

Hasonlóképpen, a Graphics Interchange Format vagy a GIF egy másik széles körben népszerű tartalommarketing-trend, amely nagy érdeklődést vált ki. Szinte minden közösségimédia-platform lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy GIF-vizuális anyagokat töltsenek fel a tartalomcsere élénk gyűjteményének létrehozása érdekében. Gyakran nagyszerű alternatívát jelentenek a videók helyett, pusztán a vonzó vizuális elemek miatt.

Forrás

Gondolkoztál már azon, hogy mi volt az első mém? Egy számítógépen animált baba volt, Baby Cha-Cha-Cha vagy Dancing Baby. Ez volt az első mém, amely elterjedt az interneten. Az 1996-ban létrehozott mém a Kinetix Character Studio által kiadott CGI szoftver egyedülálló képességeit mutatta be. Gyorsan népszerűvé vált az internetezők körében. A Dancing Baby képernyővédő mindenhol népszerű kiegészítő volt az asztali számítógépeken.

Az emberek az interneten mindig vicces és interaktív módokat keresnek, hogy kapcsolatba lépjenek a márkával. Ha még nem használta fel a mémek és GIF-ek használatából adódó számtalan marketingelőnyt, érdemes újragondolnia stratégiáját.

Íme tíz ok, amiért a GIF-ek és mémek felpörgetik a tartalommarketing erőfeszítéseit:

1. Könnyen fogyasztható

Ha a tartalom könnyen fogyasztható, hatékonyabban tud üzenetet eljuttatni több online emberhez. A GIF-ek és mémek nagyon kímélik a szemet, és gyakran olyan „wow-faktort” eredményeznek, amely leköti a nézőket az üzenet közvetítése közben. Nem számít, hogy a tartalom vicces, szellemes, szatirikus, okos, sürgető vagy semleges hangvételű, valószínű, hogy az emberek a legtöbbet fogják kihozni minden hozzá tartozó GIF-ből vagy mémből. Ha hatékony kontextust tud létrehozni, ez a tartalommarketing-trend itt marad. Valójában a mémek és a GIF-ek olyan virtuális ajándékok, amelyek pillanatok alatt felkeltik az érdeklődést.

2. Relatívabb

A mémek gyakran kultikus követőket hoznak létre, különösen akkor, ha egy bizonyos rést alakítanak ki a célfogyasztók számára történő következetes tartalomszolgáltatás révén. A GIF-ek hasonló hatást fejtenek ki, és vizuálisabb felhanggal bírnak a fogyasztás kreatív aspektusában. Dióhéjban a mémek és GIF-ek létrehozásának kulcsfontosságú célja a célközönségekkel való kapcsolatteremtés vagy azokhoz való viszonyulás. Egy Harry Potter mém valójában bármely vállalkozás számára beválthat, ha figyelembe vesszük, hogy a kitalált karakter mennyire népszerű a 21. században. Csak helyesen kell fogadnia az üzenetet. Fontos megjegyezni, hogy mindenki másképp reagál, és tartalomkészítőként az a feladata, hogy utolérje a legújabb online tartalommarketing trendeket.

Olvasni:  Mi az a lakossági proxy és hogyan működik: előnyei és hátrányai

3. Könnyen megosztható

Ha találsz valami érdekeset, többnyire megosztod szűk körödben. Az internet sokkal könnyebbé tette a megosztást, és a legtöbb felhasználó állandóan meg akar osztani valamit. A mémek és GIF-ek rendkívül megoszthatók bejegyzésként, megjegyzésként, üzenetként vagy akár üdvözlőlapként. A mémekben és GIF-ekben az a legjobb, hogy különleges erejük van arra, hogy elkapjanak, és azonnali hatást érjenek el. Az emberek megosztják azt, amit lenyűgözőnek találnak – ez lehet egy szöveges mém vagy egy lenyűgöző GIF.

4. Beszéljen az internet nyelvén

Minél rokonabb egy tartalom, annál jobban megosztják, és elköteleződést generál az interneten. Az internet fejlődött, és ma többen használják a platformot, mint valaha. Bár néhány dolog megváltozott, néhány dolog az interneten kiállta az idő próbáját. Az egyik ilyen dolog az internet nyelve.

Amikor az internettel kapcsolatos minden az információ megjelenítésén múlik, a felhasználók a leginnovatívabb üzeneteket keresik. A mémek és GIF-ek az internetes tevékenység eme csodálatos természetének részét képezik. A mémeket úgy tervezték, hogy szenzációt keltsenek a nézők körében, akik gyorsan tudnak mélyen kapcsolódni az üzenethez. Hasonlóképpen, a GIF-ek képesek megváltoztatni bárki hangulatát vizuális pompával és szellemességgel. Az internet nyelve arról szól, hogy az információkat a lehető leginvenciózusabb módon jelenítsük meg.

5. Mobilbarát

Egy hosszú videó sok helyet foglalhat az okostelefonon, míg az alacsony felbontású képek egy hétköznapi internetes drogos számára zűrzavart jelenthetnek. A mémek és GIF-ek azonban különleges helyet foglalnak el minden internetfelhasználó szívében. Ezek a vizuális tartalom rövid részei, amelyek azonnal üzenetet közvetítenek. A rendkívül reszponzív környezetben ez a mémek és GIF-ek kombinációját kiváló tartalommarketing-eszközzé teszi, amely mobilbarát is. Nem foglalnak sok helyet, és erőteljes üzeneteket tartalmaznak, amelyek bármilyen formában vonzóak.

6. Függőséget okoznak

Amikor tartalmat oszt meg az interneten, mindig abban reménykedik, hogy az emberek elragadják az Ön által elküldeni kívánt üzenetet. Blog vagy videó esetén a tartalomnak vonzónak kell lennie. A mémek és GIF-ek egyedülálló képességgel bírnak arra, hogy pillanatok alatt rávegyék az embereket egy ötletre. Ennek az az oka, hogy az általuk megtekintett tartalom nem veszi túl sok idejüket és figyelmüket, és valami egyedit kínál. Pontosan erről szól egy jól megírt mém vagy egy jól megtervezett GIF. Ez nagyon hasonlít ahhoz, ahogy az emberek vonzódnak a szlogenekhez és logókhoz, amelyek megragadják a tekintetüket.

Olvasni:  5 kötelező elem minden B2B közösségi média stratégiához

7. Többplatformos kompatibilitás

Bárki, aki az Instagram, Whatsapp, Telegram vagy bármely más üzenetküldő platform vagy akár chatbot legújabb verzióit használja, ismeri a hangulatjelek erejét. Több online csatornával is kompatibilisek. A GIF-ek és mémek az internetfelhasználók túlnyomó többsége számára nagyon rokoníthatóak, így majdnem olyan jók, mint a hangulatjelek. Hatásuk gyors, és azonnali választ kapnak. A legtöbb üzenetküldő szolgáltatás integrált GIF-eket és mémeket tartalmaz, amelyeket a felhasználók meglehetősen bőségesen használnak. Mára az internet minden szegletébe eljutottak, és a webes technológiák felé ágaztak el.

8. Elmesélnek egy történetet

A GIF-ek és mémek legszélesebb körben értékelt jellemzője, hogy sok tevékenységük van egy ilyen kompakt térben. Egy egész történetet el tudnak mesélni a másodperc töredéke alatt. Ezért nagyszerű kreatív tartalommarketing formátumok, amelyek hosszan tartó hatást biztosítanak. A mémekben és GIF-ekben gyakran szerepelnek népszerű tévéműsorok, filmklipek, politikai ikonok, történelmi személyiségek és rajzfilmek. Ezen túlmenően az ilyen típusú tartalom arra ösztönzi az online teret, hogy leleményes legyen, és új, saját történetet vigyen be.

9. Eredeti gondolkodás

A mémek és a GIF-ek a legnépszerűbb tartalommarketing trendek közé tartoznak, mivel eredeti gondolkodásmódot jelenítenek meg. Az alkotókat gyakran számos ötlettel tesztelik, amelyek végül egyetlen lenyűgöző példányban csapódnak le. Az internetezők gyorsan dicsérik az embereket eredetiségükért. A mémek, a GIF-ek és a grafikus elemek nagyszerű módjai ennek a kreatív érzéknek a bemutatására.

10. Embereknek készült

A GIF-ek és mémek azért jönnek létre, hogy inspirálják az embereket. Céljuk, hogy olyan üzenetet közvetítsenek, amely megfelel az internethasználók érdekeinek. Tehát elmondható, hogy ezek a tartalomformák az emberek számára készültek. Könnyen megoszthatók, széles körben használják, és bőséges kínálattal rendelkeznek. A mémek és GIF-ek használata rávilágít arra a kreativitásra, amely annyira népszerűvé tette az internetet. A tartalom ezen formái nélkül a tartalommarketing-stratégia elveszítheti a humánus érintést, amely fokozza a felhasználók elköteleződését.

A tartalommarketing előnyei A mémek és gifek szem előtt tartása

1. A nagyszerű felhasználói élmény elősegítése

A mémek és a GIF-ek nagyszerű lehetőséget nyújtanak a vállalkozások számára, hogy megtörjék az információtúlterheltség hétköznapi körforgását. Emellett, ha újrahasznosíthatja blogjait vagy infografikáit mémekkel vagy GIF-fel, akkor jobb felhasználói élményt fog elérni. Az emberek szórakozni akarnak, és még ha az adókról is beszélünk, van egy szórakoztató módja az információk kivetítésének. Ez az, ami miatt minden mém és GIF olyan különleges az internetezők számára. Egy jól elkészített mém segítségével a legtöbbet hozhatja ki tartalommarketing-stratégiájából.

2. Univerzális tapasztalatok

A mémek és GIF-ek másik nagy előnye a közönséghez való kapcsolódásban, hogy bárki megértheti. Nem kell minden mémnek kulturálisan jelentősnek lennie, vagy filmen kell alapulnia. Készíthet mémeket, amelyek alapvető emberi tapasztalatokról beszélnek. A mémek azért általánosan elfogadottak, mert bármilyen témáról is van szó, a nézők szórakozást, humort, tudást vagy szórakozást találnak a kontextushoz vagy a látványhoz való kapcsolódás révén. A mémek és GIF-ek hatékonyan késztetik az embereket gondolkodásra, kapcsolatteremtésre és azonosulásra a különböző tapasztalatokkal. Ahogy megtanulja, hogyan kell több GIF-et és mémet használni, egyre többet tud meg a tartalommarketing-stratégiájára adott válaszokról.

Olvasni:  Peacock fiók törlése

3. A GIF-ek inspirálóak

A GIF-ek zseniálisan demonstrálják az alkotó kreatív gondolkodását és azt a képességét, hogy a gondolatait vizuálisan ábrázolja. Ez a GIF-et nagyra értékeli a nézők körében. Az interneten szinte mindenki kedveli a GIF-eket. A GIF-ekhez minden korosztály tud kapcsolódni. Ez a fajta inspiráció a művészeten keresztül az egész emberiség számára ragyogó reménysugár. Egy márka számára a GIF-ek nagyszerű lehetőséget jelentenek az innovatív látványelemek hasznosítására és a piaci elérés kiterjesztésére. Végül is, aki látja, az érezni fogja. Ez teszi a GIF-et nagyszerű tartalomoptimalizálási stratégiává.

4. Erőteljes érzelmeket kelt

Az érzelmek kiváltásának képessége a kreatív tartalommarketing erőssége. Tartalommarketing-stratégiája részeként képesnek kell lennie a mémek és a GIF-ek okosan történő alkalmazására. A felhasználói élményekért való felelősségvállalás magában foglalja a mémek használatának megtanulását és az ideális közösségi média stratégia alkalmazását. Ne akarjon nyugtalanságot kelteni azzal, hogy kulturálisan érzékeny kérdéseket vet fel. Noha egyes mémek szélsőségesnek tűnhetnek, mindig megtanulhatod, hogyan végezhetsz tartalommarketinget anélkül, hogy megsértenéd bárki érzéseit.

5. Márkahang kiépítése

Mivel már megállapítottuk, milyen fantasztikusak a mémek és GIF-ek, a legnagyobb előny az, hogy felhasználhatod márkád egyedi hangjának kialakítására. Ha elfogadja tartalommarketing-stratégiájának vidám és lelkes szellemét, akkor előnyére válik, ha olyan egyedi identitást építhet ki, amely az internetfelhasználók nagy csoportjában rezonál. Az embereket lebilincselő tartalom következetes megjelenítésével saját márkát indíthat csak mémekkel és GIF-ekkel. Az egyetlen bökkenő az, hogy kreatív tartalommarketing, tartalomoptimalizálási stratégia és tartalommarketing bevált gyakorlatok segítségével kell viszonyulnia az emberekhez és helyzetükhöz. Végül is a márkája értéket akar építeni, és a mémjei és GIF-jei pontosan ebben segíthetnek.

Következtetés

Ennek ellenére számos más módja is van lenyűgöző tartalom létrehozásának, például infografikák, interaktív videók, versenyek és szavazások segítségével. De a mémek és a GIF-ek örökzöld fogalom. Ha márkája meg tudja törni a találó mémek és a tetszetős GIF-ek létrehozásának művészetét, akkor egy csemege. Míg A 18-20 évesek 56%-a követi a mémeket rendszeresen online, Naponta 23 millió GIF kerül fel a Tumblr-re. Ez csak egy statisztikai szegmense a világhálónak. Miért nem használja ki a legtöbbet ezekből a lenyűgöző tartalommarketing trendekből az üzleti élet számára?

GYIK

1. Milyen közösségimédia-stratégiák vannak a tartalomhoz?

Sok módja van annak hogyan kell tartalommarketinget csinálni a közösségi médiában, itt van néhány ötlet.

– Kérj és kapsz
Írjon bejegyzést a blogjába, vagy végezzen kutatást, hogy tartalmi lehetőségeket és új tartalomformákat találjon. Helyezze el őket az RSS-hírcsatornájába/olvasójába, és kövesse nyomon, amikor a releváns témák megjelennek. Népszerűsítse blogjait a közösségi médiában, hogy felkeltse az emberek érdeklődését ötletei iránt.

– Az ajánlat értéke
Ossza meg valami újat, éleslátást, vicceset vagy hasznosat az Önt követő emberekkel, remélve, hogy leköti őket azzal, hogy Önt választja tartalomszolgáltatójuknak. Hasznos információknak kell lenniük, amelyek megérik a mindkettőnktől eltöltött időt, nem csak a lehetőségek megosztott tényeit.

– Adjon kontextust
Néha a linkek unalmasak, ezért képeket adva bepillantást nyerhetsz a kulisszák mögé, hogy milyen volt a forgatáson a fotózás vagy videózás, vagy mióta van a termékünk fejlesztése.

2. Miért olyan népszerűek a mémek?

A mémek azért népszerűek, mert:

– Mindig érzelmi választ kapnak; sokan nézik, nevetnek vagy valamilyen módon viszonyulnak a síró macskához vagy a Success Kid sráchoz.

– A mindennapi élet stresszei alól is némi enyhülést nyújtanak; ez olyan egyszerű dolog lehet, mint egy olyan dolog nézése, amin megnevettetik, amikor nehéz munkanapjuk volt.

– Mert a közösségi közösségek, mint például a Reddit és a Facebook, versenyeket hoztak létre arról, hogy ki készítheti el a legjobb mémképeket és videókat, és pénzdíjakat adnak hozzá, ha megnyeri valamelyik versenyt. Ez a mémek típusának szabványosításához vezetett, és az alkotók elismerését fejezte ki a kreatív tartalommarketing szórakoztató módszereiért.

3. Hogyan hozhatom ki a legtöbbet tartalommarketing stratégiámból?

A kiváló minőségű, eredeti tartalom előállítása a stratégia első fontos lépése. Ez arra készteti az embereket, hogy feliratkozzanak az e-mail listára, és kövessenek téged a közösségi oldalakon. A megjegyzésekre és más olvasói visszajelzésekre való reagálás is jó módja annak, hogy az ügyfelek bekapcsolódjanak a vállalati párbeszédbe.

Végül próbáljon meg vendégblogbejegyzéseket küldeni más webhelyeken. Ez segíthet a hitelesség építésében, miközben a forgalmat visszavezetheti saját webhelyére, valamint olyan linkeket kaphat ezekből a forrásokból, amelyek erre mutatnak (a SEO kulcsa).

4. Mitől lesz egy nagyszerű GIF?

A nagyszerű GIF olyan, amely lenyűgöző történetet mesél el. Ha ez egy mozgásos gif, akkor az animációnak elég jónak kell lennie ahhoz, hogy lekösse a figyelmet. Ha a helyzet gyorsan megváltozik, vagy ha olyan szereplők érintettek, akik érzelmeket, szöveget mutatnak ki, vagy hangosan és hallhatóan mondanak valamit, akkor a párbeszéd és a vizuális jellemzők (pl. a karakterek szája az énekhanggal szinkronban mozgó) használatára van szükség. jelenetet, hogy nagyobb hatással legyen a nézőkre, és így az emberek jobban megértsék, mi történik.

5. Hogyan találhat GIF-eket a tartalommarketing stratégiájához?

A GIF-ek megtalálásának legegyszerűbb módja a #GIF hashtag keresése a Twitteren. Használhat olyan keresőmotort is, mint például a Google, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen kifejezésre keressen, valamint GIF-formátumban. Néhány népszerű webhely, ahol ingyenes animált GIF-eket szerezhet be, a GIPHY és a Tumblr.

Ha felvesz valamit a kamerán vagy videón, lehetősége van megosztani a felvételt GIF-ként a GIPHY-n. Könnyebb és szórakoztatóbb a közönség emlékeinek összeállítása a GIF-ekkel. Ha nem látja a GIPHY-ban, írja le, hogy melyik jelenet lenne, és találnak egyet az Ön számára.

Ha elegendő emberspecifikus tartalmat generálnak a felhasználók, kezdje el használni a GIF-eket saját vállalkozása dolgaihoz. Így az ügyfeleknek csak be kell írnia a márkanevét a GIPHY keresőmezőbe, vagy be kell írnia egy kulcsszót a márkáról szóló GIF-ek kereséséhez.

Új publikációk:

Ajánlott