10+ módszer, amellyel a kisvállalkozások javíthatják az ügyfelek megtartását

Minden kisvállalkozás számára az ügyfelek jelentik a legértékesebb eszközt.

Természetesen számít a közönségbázis növelése, de ami még fontosabb, az a meglévő ügyfelek megtartása.

A hűséges ügyfelek létrehozása pedig további erőfeszítéseket igényel.

Ez azonban könnyebb, mint új ügyfelek megszerzése. Sőt, kb 82% A márkák többsége kijelentette, hogy az ügyfelek megtartása viszonylag olcsóbb, mint az ólomszerzés.

Nem meglepő, hogy egyre több márka fekteti erőforrásait személyre szabott előfizetések létrehozásába és meglévő közönségük több csatornán keresztüli megszólításába.

Tehát pontosan milyen előnyökkel jár az ügyfelek megtartása a márkák számára?

haszon-márkák

Ebben a cikkben megvitatjuk az ügyfélmegtartás definícióját, azt, hogy miért fontos az ügyfelek megtartása, és megvizsgálunk néhány ügyfélmegtartási stratégiát is.

Mi az az ügyfélmegtartás?

Az ügyfélmegtartás úgy definiálható, mint a a márka azon képessége, hogy hosszú ideig megtartsa vagy megtartsa közönségét. Azok a tevékenységek, amelyekbe a vállalatok integrálódnak aktív szerepvállalásra tesz szert és ismételt vásárlások az ügyfelektől vevőmegtartási stratégiáknak tekinthetők.

A hűségprogramok, a felhasználók által generált tartalom és a virtuális közösségek népszerű megőrzési módszerek.

Most talán azon gondolkodik, hogyan számíthatja ki az ügyfélmegtartást? Nos, íme a képlet az ügyfélmegtartás kiszámításához:

A megőrzési arány meghatározásához a következő adatokra van szüksége:

(S) Felhasználók vagy ügyfelek teljes száma egy adott időtartam kezdetén (például: 6 hónap vagy egy év)

(E) A felhasználók vagy ügyfelek teljes száma az adott időtartam végén

(N) A megadott időszakban szerzett potenciális ügyfelek vagy ügyfelek összessége

Miért fontos az ügyfélmegtartás?

Az ügyfélmegtartás a következő módokon lehet előnyös a márkák számára:

Olvasni:  5 egyedi módszer tartalomírói karrierjének beindítására

1. A megtartás megfizethetőbb, mint az ólomszerzés.

2. A megtartási stratégiák segítenek a vásárlói hűség növelésében és az erős márkaimázs kialakításában.

3. Az ügyfelek megtartása segít a közönség számának növelésében, és közvetlenül a megnövekedett eladások miatt magasabb bevételekhez vezet.

4. A márkák új ügyfeleket szerezhetnek a meglévő ügyfelek ajánlásaival.

5. A márkák visszajelzések és felmérések révén személyre szabott adatokat kaphatnak a meglévő vásárlóktól, amelyek segítségükre lehetnek a termékfejlesztésben és a jövőbeni marketingkampányokban.

Most, hogy tudja, hogy az ügyfelek megtartása hogyan segíti elő a hosszú távú üzleti sikert, nézzünk meg néhány megtartási stratégiát.

12 A márkák által használt ügyfélmegtartási stratégia

1. Ne csak termékeket adjon el, hanem teremtsen élményeket

A vásárlók nem csak egy előnyös terméket akarnak; vonzó vásárlási élményt keresnek. Ezért a vállalkozások forradalmasította a termékek értékesítését és elkezdték a történetmesélést vagy az interaktív tevékenységeket beépíteni marketingterveikbe.

A Coca-Cola csodálatos kampányairól ismert, amelyek kiegészítik küldetését, hogy a közös élményeken keresztül egyesítse az embereket.

A digitális térbe úgy léptek be, hogy elindították nem helyettesíthető tokenjüket (NFT) a „Barátság dobozán” keresztül. A ritka gyűjthető tárgyakat elárverezték a Speciális Olimpia támogatására.

Coca-cola

2. Mutasd ki háládat a jutalmakon keresztül

A statisztikák ezt kb 75% az ügyfelek olyan márkákat választanak, amelyek ösztönzőket vagy jutalmakat kínálnak. A jutalmazási programok azt is lehetővé teszik, hogy ajánlatokért vagy ösztönzőkért cserébe közvetlenül a közönségétől gyűjtsön felhasználói adatokat.

Exkluzív promóciókat is küldhet különleges alkalmakra, például születésnapokra vagy mérföldkövekre, hogy közönsége különlegesnek érezze magát.

A Starbucks jutalomprogramot hozott létre, hogy növelje ügyfelei megtartását. Ügyfelei nem csak ingyenes ajándékokat kapnak, hanem exkluzív játékokat is játszhatnak játékok nyereményekért és élvezze az egyszerű megrendelések és fizetések kényelmét a Starbucks alkalmazáson keresztül.

Hála-jutalom

3. Tegye elérhetővé szolgáltatásait

A vásárlók olyan termékeket keresnek, amelyek többféle előnyt és egyszerű használatot biztosítanak. Fontos, hogy a márkák folyamatosan frissítsék kínálatukat, hogy a vásárlók ne unatkozzanak.

A Google folyamatosan frissíti térképeit olyan funkciókkal, amelyek szélesebb közönség számára teszik elérhetővé azokat. A környezetbarát útvonalak térképeinek bemutatásától a kerékpáros navigációig a Google több lehetőséget és minőségi márkaélményt kínál közönségének.

Szolgáltatások - Elérhető

Olvassa el a teljes útmutatót az ügyfélszolgálatról és az ügyfélszolgálatról Hiver.

4. Hozzon létre egy virtuális közösséget márkájához

Az online közösségek csodákra képesek a közönség elköteleződésének növelésében. Nem összpontosítanak az ügyfél vásárlási előzményeire, hogy kapcsolatba lépjenek velük. A márkák kihasználhatják ezt a helyet, hogy közvetlen hozzáférést kapjanak közönségükhöz.

Olvasni:  5 kötelező tartalomtípus az értékesítési elkötelezettség stratégiájának megerősítéséhez

Az Apple nagyszerű munkát végez abban, hogy kizárólagosságot teremtsen közönségével nemcsak termékei, hanem közösségei révén is. Az Apple közösségi fórumai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy interakcióba lépjenek egymással, megosszák egymással a technológiai feltöréseket, és pontokat vagy díjakat szerezzenek.

Virtuális-Közösség

5. Használja a közösségi médiát a hatékony ügyfélszolgálat érdekében

A jelentések ezt mutatják 89% a vásárlók közül jó értékesítési tapasztalat után ismételten vásárolnak márkát. Eközben a vásárlók csaknem 59%-a leállítja a vásárlást egy nem kielégítő vásárlói élmény után.

Például nézze meg a Target és a Best Buy Twitter-fiókját. Külön Twitter-kezelőket hoztak létre az „Ask Target” és a „Best Buy Support” (Best vásárlás támogatása) elnevezéssel, hogy kezeljék az ügyfelek aggályait, amelyek még a fő Twitter-profiljukon is megjelennek.

Ha a közönség megkeresi Önt közösségi profiljain, az azért van, mert gyorsabb választ várnak.

Hatékony Ügyfélszolgálat

6. Vegyen fel vásárlói visszajelzéseket szavazásokon vagy felméréseken keresztül

A felhasználói adatok vagy visszajelzések felhalmozása lehetővé teszi, hogy szolgáltatásait a közönség igényei szerint frissítse. Hozzávetőlegesen, körülbelül 77% az emberek kedvezően tekintenek a márkákra, ha ezek a márkák meghívják és proaktívan elfogadják a felhasználói visszajelzéseket.

Az Expedia lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy visszajelzést adjanak webhelyükön keresztül. Ezenkívül ügyfeleik valós idejű értékeléseket vagy visszajelzéseket is hagyhatnak utazási élményeikről.

Ezek az adatok segíthetnek az Expediának és partnerszállodáinak a problémák megoldásában és jobb szolgáltatás nyújtásában.

Incorporate-Customer

7. Ügyfelek oktatása blogokon vagy oktatóanyagokon keresztül

A márkák útmutatók vagy oktatóvideók segítségével oktathatják közönségüket. Ez a stratégia nemcsak abban segít az ügyfeleknek, hogy megértsék termékei működését; a márkaismertséget is fokozza.

A Canva’s Design School ingyenes tervezési és marketing tanfolyamokat, oktatóvideókat és egy informatív tartalommal teli blogot kínál, hogy segítse közönségét a Canva használatában.

Az ingyenes tartalomhoz való hozzáférés megmutatja a közönségnek, hogy egy márka nem kizárólag a termékeinek értékesítésére összpontosít.

Ügyfelek oktatása

8. Hozzon létre hűségprogramokat az ismételt vásárlások ösztönzésére

Az előfizetések felajánlása garantálja a meglévő ügyfelek ismételt vásárlásait. Mindazonáltal alapvető fontosságú, hogy a márkák egyedi előnyöket biztosítsanak, mivel ezek az ügyfelek többször fektetnek be, mint egyszeri vásárlók.

Az Amazon Prime előfizetés megtartja az ügyfeleket azáltal, hogy ingyenes és gyors szállítást, hozzáférést biztosít a Prime Videóhoz, reklámmentes Prime zenét, ingyenes Twitch-előfizetést, Kindle-előfizetést és még sok minden mást.

Az egyetlen előfizetés révén megannyi előnnyel az ügyfelek úgy vélik, hogy a Prime minden fillért megér. Az Amazon ingyenes próbaverziót kínál új ügyfeleknek, és exkluzív ajánlatokat hűséges ügyfeleinek.

Olvasni:  Melyik online vállalkozás nyereséges Nigériában?

Hűségprogramok létrehozása

9. Hozzon létre egy közzétételt a közleményeken keresztül

A vállalatok több csatornát is használhatnak arra, hogy népszerűsítsék a termék bevezetését vagy visszaküldését. Valójában sok márka piacra dobási stratégiát hoz létre, hogy lekösse közönségét.

A McDonald’s egy titokzatos bejelentéssel kelt izgalmat a Twitter-fiókjában. A márkák beépíthetik ezt a stratégiát új bevezetések bevezetésére vagy a rajongók kedvenceinek újraindítására.

A bejelentő tweet lájkjainak száma azt bizonyítja, hogy a McDonald’s-nak sikerült felhívnia a közönség figyelmét.

Buzz-át

10. A támogatás ügyfeleit érdekli

A környezeti vagy társadalmi célokat támogató márkák kiemelkednek a tisztán értékesítésre koncentráló vállalatok közül. A számok azt mutatják, hogy a Z generációs vásárlók körülbelül 64%-a hajlandó magasabb árat fizetni a környezetbarát termékekért.

Az IKEA büszke arra, hogy olyan márka, amely támogatja a fenntarthatóságot. Együttműködnek alkalmazottaikkal és ügyfeleikkel, hogy támogassák az egészséges életmódot, kezeljék az éghajlati viszonyokat, és egyenlő fizetést biztosítsanak csapatuknak.

Az IKEA vásárlói fenntartható termékeik megvásárlásával támogatják ezeket az ügyeket.

Támogatás-okok

11. Népszerűsítse az UGC tartalmat a nagyobb elköteleződés érdekében

A felhasználók által létrehozott tartalom arra hívja fel közönségét, hogy ne csak használja szolgáltatásait, hanem együttműködjön Önnel. A közönség megosztott tartalmainak elismerésével új felhasználókat is ösztönözhet a részvételre. Az UGC nagyszerű ajánlásként is szolgálhat.

A GoPro marketingterve a felhasználók által generált bejegyzéseken virágzik. Rendszeresen reklámoznak UGC tartalmakat minden közösségi profiljukon.

Nemcsak tagjaiknak írják a képeket a képekért, hanem a személyre szabott „GoPro” hashtaget is támogatják, hogy kiemelkedjenek. Fizetős és funkciólehetőségek felkínálásával több nézőt ösztönöznek arra, hogy vegyenek részt az UGC-kampányukban.

Promote-UGC-Content

12. Tájékoztassa közönségét e-mailben vagy hírlevélben

Az e-maileket tartják a leghatékonyabb marketingcsatornának a megtartás javítására, arányuk 56%. Ha e-mailben tartod a kapcsolatot, akkor a közönséged nehezen felejt el téged.

A Condé Nast személyre szabott hírleveleket küld minden előfizetőjének. Ezek a hírlevelek olyan kiadványaik történeteit és tartalmait tartalmazzák, mint a Vogue, Vanity Fair, Wired, GQ, Pitchfork stb.

A felhasználók kiválaszthatják az őket érdeklő tartalom típusát, és csak ezt az információt kapják meg. A hírlevelek a közönség preferenciái alapján történő személyre szabásával a Condé Nast olvasói nem találnak okot a leiratkozásra.

E-mailek vagy hírlevelek

Követendő megtartási mutatók

Annak érdekében, hogy megtudja, mennyire működik a megőrzési stratégia, nyomon kell követnie azt. Íme néhány adatmegőrzési mutató, amelyeket rendszeresen elemeznie kell:

 • Ismételt vásárlás valószínűségi arány
 • Ügyfél élettartamra vetített értéke
 • Vevői lemorzsolódás és a bevételek lemorzsolódási aránya
 • Ügyfélmegtartási költség
 • Vásárlási gyakoriság
 • Vevői elégedettség
 • Az ügyfelek növekedési üteme

A márkák láthatják, hogy mely mutatók vonatkoznak az adott tervükre, és rendszeresen nyomon követhetik azokat. Az ügyfelek megtartásának erősítése érdekében a márkáknak felhasználói adatokat kell gyűjteniük és értékelniük kell.

Olvasni:  10 módszer, amellyel a Python fejlesztés előnyös lehet vállalkozása számára

Becsomagolás

E stratégiák keverékének beépítésével a márkák növelhetik az ügyfelek lojalitását, és jobb kapcsolatokat alakíthatnak ki közönségükkel. Az UGC-tartalom és a hűségprogramok ösztönzése elősegítheti márkája vásárlóinak megtartását.

Valójában elégedett vásárlói nagyobb valószínűséggel hirdetik márkáját szájról szájra.

Mivel az ügyfelek személyre szabott szolgáltatásokat várnak el a márkáktól, létfontosságú, hogy a márkák távol tartsák magukat a szabványosított tartalmaktól. Tehát használja az e-mail marketinget és a közösségi médiát, hogy kapcsolatba lépjen közönségével, és okot adjon nekik, hogy a márkája mellett maradjanak.

Mit tehet még, hogy növelje márkája vásárlóinak megtartását? Kihasználni SocialPilot Social Inbox, hogy kapcsolatba lépjen közönségével a Facebook-oldalakon keresztül. Ezzel az eszközzel személyre szabhatja kommunikációját képek, illusztrációk és GIF-ek hozzáadásával.

Próbáld ki még ma INGYEN! Igen, jól hallottad. Menj érte ingyenes próbaverzió megtapasztalni a SocialPilot végtelen előnyeit.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Mi a háromféle ügyfélmegtartási módszer?

A márkák által legelterjedtebb és legszélesebb körben alkalmazott ügyfélmegtartási módszerek közé tartozik a hűségprogram, a vállalati társadalmi felelősségvállalási program és az ügyféloktatási program.

🌟 Melyek az ügyfélmegtartási mutatók?

Néhány kulcsfontosságú megtartási mérőszám, amelyet elemezni kell

 • Vásárlási gyakoriság
 • Ügyfél élettartamra vetített értéke
 • Bevétel lemorzsolódás
 • Ismételje meg a vásárlási arányt
 • Ügyfél lemorzsolódási arány
 • Net Promoter pontszám
 • Eljegyzési és részvételi arányok

🌟 Hogyan lehet növelni az ügyfélmegtartási arányt?

A márka megtartási arányának növelése érdekében elemeznie kell a felhasználói adatokat, és ki kell találnia, milyen gyakorlatok ösztönzik a megtartást. Koncentráljon arra, hogy kielégítő ügyfélélményt biztosítson közönségének.

Szerelje be a személyre szabást, és különféle csatornákon keresztül lépjen kapcsolatba az ügyfelekkel. Indítson el jutalmazási vagy hűségprogramokat a meglévő ügyfelek megtartása és az új leadek ösztönzése érdekében.

🌟 Segíthet a közösségi média az ügyfélmegtartásban?

Igen. Közösségi profiljai csodálatos módja annak, hogy kapcsolatba lépjen közönségével. Használja az élő videókat, az Instagram- vagy a Facebook-sztorikat, hogy a színfalak mögötti tartalmakat vagy kérdések-feleleteket mutasson meg nézőinek.

Népszerűsítheti az UGC-t, és válaszolhat a közönség megjegyzéseire mémekkel vagy gifekkel. A közösségi oldalakon keresztül kezelheti az ügyfelek problémáit, és gyors ügyfélszolgálatot kínálhat.

🌟 Melyek a jó eszközök az ügyfélmegtartáshoz?

Attól függően, hogy milyen stratégiát választ, különféle eszközöket vagy szoftvereket találhat, amelyek segíthetik a megőrzést. Például a Zendesk ügyfélmegtartó szoftvert kínál. Használhatja a Mailchimp sokoldalú marketingeszközeit, vagy kipróbálhatja a Yotpo-t értékelések összegyűjtésére és ajánlások létrehozására.

Új publikációk:

Ajánlott