10 módszer az ügyfélélmény-stratégia felépítésére

Szeretné javítani az üzletet és növelni az eladásokat? Tekintse meg ezt a tíz ügyfélélmény-stratégiai tippet.

A digitális átalakulás közelmúltbeli növekedése jól informált ügyfeleket eredményezett, akiknek az elvárásai jelentősen megnőttek. Ezért a modern üzleti életnek az ügyfélélmény-stratégiára kell összpontosítania, amely hajtóerő a potenciális ügyfelek megnyerésében.

Alapján Walker dolgozószobájaa vásárlói élmény valószínűleg átveszi a terméket és az árat, mint kritikus márkamegkülönböztető tényezőt.

Forrás

A megbízható ügyfélélmény-stratégia mélyreható tervezést igényel ügyfélközpontú gondolkodásmóddal. Ezen túlmenően egy jól meghatározott ügyfélstratégia megköveteli a különböző üzleti funkciók közötti, pozitív csatorna megközelítésű munkát.

Ez a részletes útmutató rávilágít az ügyfélstratégia felépítésére, megvitatja a tapasztalati stratégiát, és megtanulja a legjobb gyakorlatokat az ügyfélélmény-stratégia javításához.

Az ügyfélélmény-stratégia megértése

Az ügyfélélmény-stratégia olyan terveket foglal magában, amelyeket egy vállalat vagy vállalkozás alkalmaz a magas színvonalú és pozitív ügyfélélmény biztosítása érdekében. Az ügyfélélmény az ügyfelek és a vállalkozás közötti interakció, valamint az, hogy az ügyfél hogyan vélekedik ezekről az interakciókról egy adott időszak során.

Az élménystratégiával a vállalkozás meghatározza az ügyfélélmény céljait, és hosszú távú tervet dolgoz ki, amely segít megfelelni az ügyfelek elvárásainak.

A jól megvalósított ügyfélstratégia olyan mennyiségi elemeket foglal magában, mint az ügyféladatok elemzése, és olyan minőségi szempontokat, mint az üzleti küldetések. A sikeres ügyfélélmény-stratégia érdekében az ügyfélúttérképet jól kell elkészíteni. Ennek az az oka, hogy az utazási térkép meghatározza az ügyfél interakcióit egy adott márkával vagy vállalkozással.

10 módszer az ügyfélélmény-stratégia létrehozására

A növekvő vásárlói elvárások és igények mellett a vállalkozásoknak kifogástalan ügyfélélményt kell nyújtaniuk, hogy túléljék a patkányversenyt. A sikerhez elengedhetetlen az ügyfélélmény-stratégia fejlesztése. Ez viszont csökkenti a szakadékot az ügyfelek igényei és az üzleti célok között. Íme tíz különböző módszer a jobb ügyfélstratégia megvalósítására és a vállalkozás fejlesztésére.

Olvasni:  5 módszer a vizuális történetmesélés használatára a marketingben

1. Kutassa fel jelenlegi ügyfelét

Az ügyfélélmény-stratégia javításának első lépése egy helyzetelemzés elvégzése kvantitatív és kvalitatív kutatás segítségével. Tartalmazza az ügyfelekkel készített interjúkat, tanulmányokat és felméréseket. Gyűjtse össze ezeket az információkat, hogy hasznos betekintést nyerjen, és azonosítsa az ügyfelek értékeit. Ily módon meg fogja érteni ügyfeleit és motivációikat. Ez segít kialakítani az ügyfelek személyiségét, és megfelelő formát kölcsönöz stratégiájának.

Forrás

2. Készítsen ügyfélúttérképet

Az ügyfélstratégia egyik jelentős eleme az ügyfélúttérkép felépítése. A térkép felvázolja az összes kommunikációt a vállalkozás és az ügyfél között. Az interakciók magukban foglalják a fájdalompontokat is, ha vannak. Az ügyfélúttérkép segít azonosítani az ügyfélélményen belüli súrlódásokat. De ugyanakkor örömmel segít eltávolítani és cserélni.

Forrás

3. Elemezze az üzleti célokat

Meg kell értenie az új és a meglévő üzleti célokat és ügyfeleket. Például hajlandó-e belépni egy új piacra, vagy bevezetni egy terméket a meglévő piacon? Hogyan alakíthat ki egy pozitív ügyfélstratégiát a hosszú távú célok eléréséhez?

Próbáljon választ találni ezekre a kérdésekre, és ez segít minimalizálni az ügyfelek elvárásai és a hiteles élmények közötti különbséget. Ugyanakkor segít az ügyfélélmény-stratégia jobb alakításában.

4. Fejtörő felhasználói élmény

Steve Jobs hitt abban, hogy az ügyfélélménnyel kell kezdeni, és visszafelé kell dolgozni a technológiával. Ugyanezt a megközelítést kell követnie vállalkozása számára. Például sorolja fel vállalkozása ügyfélélményi szakaszait, és kínáljon különböző lehetőségeket a tartós benyomás érdekében. Ezenkívül az ügyfelek elvárásainak kiindulása és azok teljesítése legyen vállalkozása végső célja.

5. Építs egy erős csapatot

Az erős csapat az emberekről szól, és a fantasztikus ügyfélszolgálatot nyújtó vállalkozások ezt céltudatosan teszik. Arra koncentrálnak, hogy tudást, befolyást és kritikus készségeket használva a legjobb csapatot építsék fel. Ez egy innovatív ötlet az ügyfélélmény-stratégia javítására.

Fel kell szerelnie csapatát a megfelelő készségekkel, és megfelelő tudású képzést kell biztosítania. Ezenkívül biztosítson interperszonális képzést a csapat tagjainak az ügyfelek problémáinak hatékony megoldása érdekében. Egy erős csapat nagyszerű ügyfélélményt kínál, és a tagoknak együtt kell dolgozniuk egy jobb ügyfélstratégia érdekében.

Olvasni:  Ingatlanokkal foglalkozó weboldal – 8 hasznos tipp a sikerhez

6. Fektessen be a megfelelő eszközökbe és a megfelelő rendszerbe

A legjobb eszközök és a megfelelő rendszer használata a legjobb ügyfélstratégia a pozitív élmény érdekében. Proaktív kommunikációs csatornákkal javíthatja az ügyfélélményt és az interakciót.

Ha a megfelelő eszközöket használja, arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy megfelelően lépjenek kapcsolatba vállalkozásával vagy márkájával. Használhat digitális és hagyományos eszközöket az ügyfelek bevonására. Egy adott eszköz és a megfelelő rendszer segít nyomon követni az ügyfelek viselkedését, időben válaszolni a kérdéseire, és késedelem nélkül proaktív lépéseket tehet.

7. Mesterséges intelligencia használata

A mesterséges intelligencia újradefiniálta a vásárlói élményt. A chatbotok segíthetnek a vállalkozásoknak az ügyfélszolgálat javításában és céljaik gyors elérésében. Alapján Befektetőa chatbotok akár 30%-os ügyfélszolgálati költséget takaríthatnak meg, és 80%-kal növelhetik a gyakori kérdések megválaszolásának idejét.

Forrás

Az üzlet javítása érdekében be kell vezetnie egy chatbot-tervet, amely könnyen kezeli a gyakori vásárlói kérdéseket a jobb ügyfélstratégia érdekében.

8. Vásárlói visszajelzések rutinszerű gyűjtése

Ahhoz, hogy megértse vállalkozása vásárlói igényeit, folyamatosan hallgatnia kell rájuk. Az ügyfelek valószínűleg véleményt hagynak, és ezt a visszajelzést pozitívan kell fogadnia, és alkalmaznia kell az ügyfélstratégiában. Próbáljon havonta visszajelzést gyűjteni az ügyfelektől, amelyek segítenek megérteni, hogyan vélekednek az ügyfelek a vállalkozásáról. Dolgozzon ezen a visszajelzésen, és cserébe pozitív ügyfélélményben lesz része.

Forrás

9. Növelje a vásárlás kényelmét

Ez egy jelentős tényező, amely hosszú távon befolyásolja a vásárlói élményt. Pozitív benyomást keltenek az olyan tényezők, mint például, hogy az ügyfelek mennyire könnyen találnak valamit, amit keresnek, a zökkenőmentes webhely-navigáció, a vásárlás egyszerűsége stb. Ezért kulcsfontosságú, hogy optimalizálja webhelyét, dolgozzon az alkalmazáson, és javítsa a vásárlás kényelmét.

10. Elemezze a versenytársakat, a piacot és az iparágat

Kulcsfontosságú, hogy megismerje versenytársait és ügyfélszolgálati stratégiáit. A belső és külső erőforrások piaci és versenyhelyzeti fenyegetések kutatására való felhasználása segíthet megérteni a meglévő piaci környezetet és a versenykörnyezetet. A kutatásnak ki kell terjednie a technológiai trendekre, az ügyfelek hozzáállására, a pénzügyi teljesítményre és az ügyfelek növekedésére.

5 ok, amiért minden vállalkozásnak szüksége van ügyfélélmény-stratégiára

Az ügyfélélmény azt jelenti, hogy az ügyfél hogyan lép kapcsolatba egy vállalattal vagy vállalkozással. A sikeres ügyfélstratégiának használhatónak, értékesnek és az ügyfél szemszögéből élvezetesnek kell lennie. Íme öt ok, amelyek miatt az ügyfélélmény-stratégia elengedhetetlen a sikeres üzlethez.

Olvasni:  Rossz a telefon éjszakai töltése? 5 módszer az akkumulátor élettartamának növelésére

Forrás

1. Az ügyfelek elégedettsége fontosabb, mint korábban

Alapján Forbes, a vállalatok világszerte 86%-os átlagos ügyfél-elégedettségi rátával rendelkeznek. A megbízható ügyfélélmény a hajtóerő az ügyfél elvárásainak túlteljesítésében. Az üzletnek megbízhatónak és pontosnak kell lennie, és olyan szolgáltatást kell nyújtania, amelyet az ügyfél vár.

Egy elégedett ügyfél több mint 2,5-szerese a teljes bevételnek, mint egy kissé elégedett ügyfél, és több mint 14-szerese az elégedetlen vásárló bevételének. Ezért az üzlet fő célja az egységes ügyfélélmény megteremtése, és az ügyfél útjának figyelemmel kísérése a kiváló szolgáltatás érdekében.

2. Az új vásárlók nagyobb valószínűséggel válnak hűséges vásárlókká

Ha pozitív élményt teremt, az lenyűgözi a vásárlókat, és valószínűleg több üzletet kötnek a jövőben. A minőségi élmény minden vállalkozás számára egyedülálló értékesítési ponttá válik. Egy tanulmány szerint egy új ügyfél megszerzése hétszer költségesebb, mint a jelenlegi megtartása.

Ha befektet egy meglévő ügyfélbe, az kétségtelenül megtérül, és időn belül láthatóvá válik az eredmény. Az ügyfélszolgálat kulcsfontosságú eleme a márkahűség fejlesztésének. Minden vállalkozás törekszik a pozitív vásárlói visszajelzésekre, de ez irreális cél. Ehelyett a vállalkozásnak kezelnie kell az ügyfelek negatív visszajelzéseit, és meg kell próbálnia a legjobb megoldást kínálni problémáik megoldására.

3. Az ügyfélvédő közösség hatékony eszköz

Manapság a szájreklám olyan alapvető eszköz, amelyre minden vállalkozás vagy márka vágyik. Fontos megjegyezni, hogy a fogyasztók több mint 80%-a már nem bízik a reklámokban. Mostantól harmadik féltől kérnek érvényesítést, miközben online vásárolnak vagy előfizetnek egy szolgáltatásra.

Az ügyfelek érdekképviselete létfontosságúvá vált egy virágzó üzlethez. Ha az ügyfélélmény javítására összpontosít, akkor utat nyit a vállalkozás számára, hogy túlmutasson. A felhasználók által generált tartalom a legjobb ügyfélstratégia a potenciális ügyfelek bevonására és a márkahűség erősítésére.

Forrás

4. A kiállás többé nem probléma.

Egyre nehéz megkülönböztetni magát más vállalkozásoktól, miközben mindenki ugyanazt a tartalmat osztja meg az interneten. Ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből, az ügyfélélményre kell összpontosítania, és taktikákat kell alkalmaznia az ügyfélélmény-stratégia javítására. Az ügyfelek visszajelzései hatékony eszközzé váltak.

Ha az ügyfél nem tud hozzáférni mások üzleti tapasztalataihoz, akkor valószínűleg máshol keres, hogy bizalmat építsen. 10 fogyasztóból nyolc olvas online véleményeket, hogy meghatározza a vásárlói élményt. Próbáljon meg rögtönözni egy ügyfélközpontú stratégiát, és ez segít a mai fogyasztókból a holnap márkavédőivé válni.

Olvasni:  3 egyszerű módszer a Magento konverziók javítására

5. Bizonytalan időkben kulcsfontosságú a megbízható kapcsolat

Hogyan építhet ki pozitív kapcsolatot ügyfeleivel, ha több száz vállalkozás és több ezer hirdetés jelenik meg naponta? A személyre szabott élmény és a nagyszerű tartalom az elégedett ügyfelek kulcsa.

Ha egyedinek és különlegesnek érzi magát ügyfelében, az pozitív üzenetet küld. Ennek eredményeként elkezdenek gondoskodni az Ön vállalkozásáról, és Ön bizalmat építhet velük. Ez pedig hozzájárulhat egy hosszú távú kapcsolat kialakításához vállalkozása és ügyfelei között. A kiváló ügyfélélmény a kiváló szolgáltatással kezdődik, és nagyban hozzájárul bármely vállalkozás általános sikeréhez.

Végső gondolatok

Róma nem egy nap alatt épült fel, és nem szabad arra számítani, hogy az ügyfélélmény-stratégia már az első naptól fogva működni kezd. Az ügyfélstratégia hosszú távú játék, és türelmet kell fenntartania.

Folytassa az általános ügyfélélmény kialakításának egyszerűsítését és meghatározását. Ne feledje, hogy a dolgok folyamatosan fejlődnek, ahogy a vállalkozás növekszik és az ügyfélkör bővül. Miután megtanult kommunikálni az ügyfelekkel, megkezdheti a megalapozott döntések meghozatalát és az ügyfélélmény-stratégiák fejlesztését.

Kulcs elvitelek

● Ismerje meg az ügyfelet a vevő személyének kialakításához.

● Elemezze az üzleti célkitűzéseket, és alkalmazzon visszafejtési stratégiát.

● Ügyeljen az ügyfelek visszajelzéseire, és dolgozzon rajta.

● Kutasson fel versenytársakat, és alkalmazzon tudással és készségekkel rendelkező csapatot.

● Mesterséges intelligencia technológia és automatizált rendszerek alkalmazása.

GYIK

1. Miért elengedhetetlen az ügyfélélmény-stratégia kialakítása?

A figyelemre méltó ügyfélstratégia létfontosságú bármely vállalkozás tartós növekedéséhez. Elősegíti a hűséget, javítja a márka népszerűsítését és segít megőrizni az ügyfeleket.

2. Hogyan készítsünk ügyfélélmény-stratégiát?

Fel kell kutatnia meglévő ügyfeleit, elemeznie kell az üzleti célokat, összehangolnia kell az üzleti folyamatot az ügyfélélmény lehetőségeivel, fel kell térképeznie az ügyfelek útját, valamint elemeznie kell a versenytársakat és az iparágat.

3. Mit csinál egy ügyfélélmény-szakértő?

Elsődleges feladatuk az ügyfélélmény-stratégia fejlesztése. Számos projektben emberközpontú tervezési folyamatokat terveznek, segítik elő és hajtanak végre. Megpróbálják megragadni az ügyfelek hangját, és változatos ügyfélélményt nyújtani.

Új publikációk:

Ajánlott