10 PR és marketing tipp szabadúszó grafikusok számára

Hasznos PR és marketing tippeket keres szabadúszó grafikus karrierjéhez? Olvassa el ezt a tíz hasznos PR és marketing tippet szabadúszó grafikusok számára.

Amikor szabadúszó grafikusként kezdi a pályafutását, van néhány egyedi PR- és marketingtipp, amelyet minden szabadúszónak érdemes megvizsgálnia. Ezen tippek némelyike ​​magában foglalja a különböző ügyfelekkel való együttműködést, a munkaterhelés kezelését, a promóciós technikákat stb. Sajnos, amikor szabadúszó grafikussá kell válni, egyetlen út sem mutat utat. Minden a gyakorlásról szól, a próbálkozásról és a hibáról.

Azonban még mindig vannak olyan stratégiák, amelyek hasznosnak bizonyultak, és sok szabadúszó grafikus számára beváltak.

Ebben a cikkben 10 PR és marketing tippet gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek a szabadúszó grafikus karrierjében. Ezek a tippek segítenek elindítani grafikai karrierjét, és népszerűsíteni vállalkozását.

10 PR és marketing tipp szabadúszó grafikusok számára

1. Határozza meg erősségeit

Forrás

Az első tipp a szabadúszó mozgásgrafikus tervezővé váláshoz, hogy szánjon időt az erősségei megértésére. Tegyél fel magadnak néhány kérdést, például miben vagy jó, vagy mit csinálsz jobban, mint mások az iparágadban? Ha ismeri gyengeségeit és erősségeit, akkor pontosan koncentrálhat és koncentrálhat vállalkozása marketingje és reklámozása során.

Olvasni:  Hogyan legyél szabadúszó író tapasztalat nélkül: 8 hasznos tipp

2. Találja meg a rést

Forrás

A következő tipp az, hogy megtalálja a megfelelő rést. Szóval, melyik rést tükrözik át tehetségei és készségei? Ha nem kap választ, több különböző rést is kipróbálhat, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbbet. Megfelelő rés nélkül nehéznek találja majd szabadúszó grafikus-tervezői szolgáltatásainak népszerűsítését és értékesítését. Ha egy adott résre összpontosít, akkor az adott résre összpontosíthat. Fejlesztheti képességeit, hogy a versenytársak élén maradjon. Ez egy hatékony eszköz arra, hogy elhelyezkedjen a szabadúszó grafikusok piacán.

3. Építsd fel a márkádat

A márkaépítés során rengeteg tippet használhatsz, amelyekkel kitűnhetsz. Azonban egy konkrét márkaépítési tipp, amelyet figyelembe kell vennie, amikor szabadúszó grafikusként kezdi, meghatározza márkaidentitását. Íme néhány kérdés, amit feltehetsz magadnak – milyen első benyomást szeretne hagyni potenciális vásárlóiban márkájával?

Szeretnél rugalmasnak, innovatívnak vagy kreatívnak tűnni? A kapott válasz meghatározza márkája tónusát és megjelenését. Figyelembe kell vennie a márka logóját, az aláírás színeit és a márka hangját. A márkaidentitás nem csak arról szól, hogy jó benyomást keltsünk. Ezt be kell szőni vállalkozása minden területébe.

4. Használja a közösségi média platformokat

A közösségi média jelentős mértékben elvonja a figyelmet a kreatív munkáról, de a PR- és marketingstratégiák lényeges aspektusa, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha megvan a megfelelő közösségimédia-stratégia, az segít, hogy állandó ügyfeleket vonzzon vállalkozása számára.

A közösségi média platformok segítségével bemutathatja márkáját és alkotásait, ügyfeleket vonzhat, hálózatot építhet ki, üzleteket köthet, és megoszthatja vásárlói beszámolóit. A közösségi média számos egyedi előnnyel jár, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Olvasni:  56 Tartalomírási példák, eszközök, tippek és források

5. Hozzon létre egy weboldalt

Forrás

Egy másik fontos szabadúszó grafikus-tipp a PR-hoz és a marketinghez, hogy hozzon létre egy személyes webhelyet a márkához. A webhely az egyik legjobb módja annak, hogy bemutassa márkáját és kreativitását, és reklámozza szolgáltatásait. Természetesen hasznos és ajánlott a márka és portfólió bemutatása más külső platformokon, de a webhely birtoklása tekintélyt mutat.

A weboldalkészítés másik fantasztikus előnye, hogy szabadon választhat megfelelő elrendezést. Márkáját és portfólióját úgy mutathatja be, ahogy azt elképzelte. Kiválaszthatja a márkájához leginkább illő stílust és szerkezetet.

6. Tervek megjelenítése makettekkel

Szabadúszó grafikusként minden projektjét professzionálisan és vizuálisan, vonzó módon kell megjelenítenie. A makettek segítségével népszerűsítheti platformját a közösségi médiában, a webhelyén vagy akár a tervezési platformján.

A makettek szerkeszthető, kiváló minőségű képek, amelyeket felhasználhat kreatív tervek hozzáadásához. Lehetővé teszi, hogy valósághű környezetben mutassa be alkotásait. A termék-, eszköz-, belső- és pólómodellek néhány olyan makett, amelyet szabadúszó grafikus-karrierje során használhat.

7. Iratkozzon fel különböző tervezési platformokra

Egy másik fontos tipp egy szabadúszó grafikus számára, hogy jelen legyen a különböző tervezési platformokon, mint például a Deviant Art, Behance, Dribbble stb., beleértve az egyéb szabadúszó platformokat, mint például az Upwork, Fiverr és Freelancer. Segít megismerni az ügyfelek elvárásait, és megismerheti az ügyfelek elvárásait. Felesleges számlát nyitni ezeken a platformokon, de meg kell találni az Önnek megfelelőt. Fokozza idejét és erőfeszítéseit szabadúszó grafikus-szolgáltatásainak marketingjére és reklámozására azokon a platformokon, amelyeken a legkényelmesebb dolgozni.

8. Ismerje meg az ügyfél igényeit

Meg kell értenie, hogy minden ügyfél más, és az igényeik is eltérőek lesznek. Ugyanaz a technika vagy megközelítés nem működik minden ügyfelénél. Mielőtt elkezdené az ügyfele projektjeit, szánjon időt arra, hogy megértse igényeiket, márkáját és célközönségét, valamint a projekt mögötti elsődleges célt, amelyen dolgozni fog.

Olvasni:  Az 5 legjobb POS rendszer és szoftver 2024-ben

Az egyes ügyfelek személyre szabott megközelítése lesz az Ön fő erőssége szabadúszó grafikusként. Segít abban is, hogy elégedett ügyfelek visszatérjenek szolgáltatásaiért. Hiszen már tisztában van márkájukkal és célközönségükkel.

9. Építs kapcsolatokat

Az új ügyfelek megnyerése költségesebb, mint a meglévők megtartása. Ezért törekednie kell arra, hogy az ügyfelek jelentős százaléka visszatérjen a vállalkozásához, valahányszor az Ön munkájával kapcsolatos dologra van szüksége. Ez nemcsak a munka stabilitását biztosítja, hanem jó mennyiségű pénzt is megtakarít.

Íme néhány szabadúszó grafikai tervezési tipp, amelyek segítségével tartós kapcsolatokat építhet ki ügyfeleivel.

● Megérteni, mely ügyfeleket érdemes ápolni, és melyeket nem. Ha egy adott ügyfél problémás, nem érdemes hosszú távon megtartani.

● Gondoskodjon a projektek időben történő benyújtásáról, és értesítse ügyfelét, ha több időre van szüksége. A bizalom és a felelősség kritikus tényezői a szabadúszó grafikus karrierjének.

● Mindig tartsa fenn a konzisztenciát és a minőséget.

● Legyen nagylelkű. Azonban tartsa be a határokat, és ne engedje, hogy ügyfelei átlépjék azokat.

● Maradjon kapcsolatban az ügyfelekkel a különböző közösségi média platformokon, kövesse őket, és ösztönözze őket, hogy kövessék vissza Önt.

● Kínáljon kedvezményeket azoknak az ügyfeleknek, akik folyamatosan visszatérnek szolgáltatásaiért.

10. Kérjen ajánlásokat

Az utolsó tipp, amelyet figyelembe kell vennie a szabadúszó grafikus karrierje során, hogy menjen előre, és ossza meg az ajánlásokat. Az ajánlások varázslatként működnek, amikor lojalitást és bizalmat építenek ügyfelei felé. Ezért ne felejtse el megkérni ügyfeleit, hogy osszák meg tanúságtételüket arról, hogy mennyire szeretik szolgáltatásait. Írhatnának néhány mondatot arról, hogy mi tetszett nekik a szolgáltatásaiban, a munkamoráljában stb. Ezután megoszthatja ezeket az ajánlásokat a közösségi médiában és a webhelyén.

Olvasni:  Tartalomfrissítés: Miért, mikor és hogyan tartsuk frissen a tartalmat – SEO

Napjaink közösségi média platformjai és technológiája megkönnyítette a vállalkozások számára termékeik és szolgáltatásaik bemutatását. Kiváló eszköz a szabadúszók számára is, hogy szolgáltatásaikat a lehető legjobb módon értékesítsék. Ha jól tudja, hogyan kell piacra dobni és márkanévvel ellátni önmagát, az óriási változást hoz abban, hogy sikeressé váljon a rést.

GYIK

1. Hogyan lehet szabadúszó grafikusként piacra dobni?

● Keressen egy USP-t
● Kezdje el a blogírást
● · Online hálózat
● Használjon online marketingeszközöket
● Keressen ügyfelek ajánlásait
● Személyes hálózat

2. Hogyan népszerűsítsd a grafikai tervezésedet?

● Találja meg a rést
● Ismerje meg közönsége igényeit
● Hozzon létre egy kiváló webhelyet
● Tervezz szabadúszó névjegykártyát
● Hálózat
● Népszerűsítse designját

3. Hogyan veszik észre a szabadúszó grafikusokat?

● Legyen nagyszerű online portfóliója
● Próbáljon ki valami mást
● Maradjon inspirált
● Közösségi hálózat
● Tedd közzé
● Szájról szájra
● Portfólió áttekintés

4. Hogyan találhatok szabadúszó grafikusokat a közelemben?

Szabadúszó grafikusokat bérelhet online különféle online szabadúszó webhelyeken. Hirdetését online is feladhatja, és állást kínálhat a webhelyén keresztül. A grafikus tervezők szabadúszó díjai szakértelemtől és szakterülettől függően változnak.

Új publikációk:

Ajánlott