10 rendkívül hatékony tipp a SEO blogíráshoz

A blogbejegyzés rangsorolása a SERP-k első oldalán rendkívül kihívást jelenthet. Ezért van szüksége erre a 10 rendkívül hatékony tippre a SEO blogíráshoz.

Számtalan blogbejegyzés és cikk található ma az interneten. Írjon be egy tetszőleges témát a keresőbe, és sok keresési eredményt talál. Ebben a tartalomkészletben hogyan teheti kiemelést és rangsorolást a tartalom vagy a blogbejegyzés? Természetesen SEO-barát tartalommal.

Minden webhely, digitális marketingszakember és tartalomíró arra törekszik, hogy a SERP első helyen álljon. Mivel minden másodpercben új tartalmat írnak és tesznek közzé, rendkívüli kihívást jelent a kiemelés és a rangsorolás. Ezért elengedhetetlen a SEO-barát blogok írása. Ez a cikk néhány SEO blogírási tippet tartalmaz, amelyek segítenek a magas rangú blogok gondozásában.

10 tipp a SEO blogíráshoz

A következő lista alapvető iránymutatást nyújt a SEO blogírás megkezdéséhez.

1. Ügyeljen a kulcsszavakra

A SEO blogírás gyakran sokat foglalkozik a kulcsszóstratégia helyes kialakításával. A kulcsszavak olyan szavak, amelyeket az emberek egy adott téma vagy vállalkozás keresésére használnak. Tegyük fel, hogy szeretne tudni a digitális marketingről, ezért írja be a következőt a keresősávba:

 • Mi az a digitális marketing?
 • Mit értesz digitális marketing alatt?
 • Digitális marketing 101
 • Gyors útmutató a digitális marketinghez

Forrás

Ezek a szavak a keresési lekérdezésben nem más, mint a digitális marketing kulcsszavai. A kulcsszó határozza meg, hogy a blogbejegyzés felkelti-e a keresőmotor figyelmét, és felkerül-e a találati oldalra. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy mélyreható kulcsszókutatást végezzen, mielőtt elkezdi írni vagy vázlatot írni egy blogot.

A kutatás során válassza ki a megfelelő elsődleges kulcsszót, azt, amelyet kifejezetten szeretne rangsorolni, valamint egy sor másodlagos és harmadlagos kulcsszót, amelyet az emberek az elsődleges kulcsszó helyett használnak. A verseny csökkentése érdekében célszerű közepes és alacsony intenzitású kulcsszavakat is megcélozni. Különféle, az interneten elérhető kulcsszókutató eszközöket használhatja, mint például a Moz, a Google Kulcsszótervező stb.

Olvasni:  Webhelyen kívüli SEO: A legjobb WordPress Lead Generation bővítmények 2024-ben

2. Kurátus az olvasóknak

A keresőmotorok határozzák meg, hogy mely blogok helyezkednek el az első oldalon, és melyek nem. A keresőmotorok algoritmusa több tényezőt is figyelembe vesz a blogok rangsorolásának meghatározásához.

A tartalomíróknak és a marketingszakembereknek ezért biztosítaniuk kell, hogy betartsák ezeket az irányelveket a tartalom válogatása során. A keresőmotorok azonban nem a tartalom vagy a blogok végfelhasználói.

Noha könnyen eltántoríthat a rangsorolás kísértése kulcsszavak és más szükségtelen eszközök kitöltésével, jobb, ha ezt nem teszi. Emellett a keresőmotorok jutalmazzák azokat a webhelyeket, amelyek a tartalmukat kielégítik, hogy megfeleljenek a közönség igényeinek és elvárásainak.

Éppen ezért fontos, hogy a tartalomírók és marketingszakemberek mindig SEO-barát tartalmat írjanak, szem előtt tartva az olvasókat és a közönséget. Az olvasók előnyben részesítése a keresőmotorokkal szemben azért fontos, mert ez közvetlenül befolyásolja a tartalom minőségét, olvashatóságát és elérhetőségét.

3. Jól strukturálja; szkennelhetővé tegye

Ez nagyjából a második pontot követi. Amikor SEO blogbejegyzéseket ír, gondoskodnia kell arról, hogy az olvasók könnyen megértsék azokat. A jól felépített blog javítja az olvashatóságot.

Ezenkívül egy jól felépített, beolvasható blog kulcsfontosságú. A keresőmotorok bejárókat használnak, amelyek weboldalakat, webhelyeket és blogokat járnak be, hogy meghatározzák a rangsorolásukat.

Ha egy blog jól felépített és olvasható, akkor ezeknek a bejáróknak minimális vagy semmi probléma nem lesz a blogbejegyzés átjárásával. Így utalva a Google-nek, hogy a blogbejegyzés méltó arra, hogy a keresési eredmények első oldalán helyezkedjen el.

Ügyeljen arra, hogy címsorokat, rövidebb mondatokat és bekezdéseket, statisztikákat tartalmazzon, és lehetőség szerint használjon felsorolásjeleket.

4. Építsd meg ezeket a linkeket

A hitelesség és a kapcsolatok kialakítása fontos a személyes és a társadalmi életben, és kulcsfontosságú a SEO blogíráshoz is. A külső források összekapcsolása, amelyek magas tartományi jogosultsággal rendelkeznek, elősegíti a blog tartományi jogosultságának kialakítását. Ez azt is jelzi, hogy jó kutatást végzett.

Olvasni:  Útmutató a szabadúszó projektekhez
Külső linkelés

Forrás

A linkek beágyazása úgy működik, mint a hivatkozások egy kutatási cikkben. Együttműködhet más tartalomírókkal, szerzőkkel vagy tartalommarketingesekkel is, hogy növelje blogja elérését és forgalmat irányítson.

5. Optimalizálja a képeket

A blogbejegyzésben leírtak mellett kiemelt figyelmet igényel a megjelenített, azaz a blogbejegyzésben szereplő képek is. Mint ahogy az emberek először keresnek képeket egy mesekönyvben vagy magazinban, a képeket tartalmazó blogok nagyobb érdeklődést keltenek az olvasókban, mint a kép nélküliek.

A képek a SEO blogbejegyzésekben fontosak a forgalom növelése és az olvasók megtartása érdekében. A kép beszúrása során győződjön meg arról, hogy az nem általános kép, és szerzői jogoktól mentes. Ezenkívül minden beszúrt képhez adjon hozzá alternatív szöveget. Ez segít a keresőmotoroknak, például a Google-nak tudni, miről szól a kép, és miért adta hozzá. Így segítve a blogbejegyzés jobb rangsorolását.

6. Figyelsz az URL-re?

Míg a SEO blogírás többnyire a blogbejegyzés optimalizálását jelenti, ez nem korlátozódik erre. Egy magas rangú blognak rövid és letisztult URL-je lesz. A hosszú URL megzavarhatja a keresőmotorokat, és csökkentheti a blog hitelességét. Példaként tekintse meg az alább említett URL-eket

 • https://peppercontent.io/marketing/blogging-for-seo
 • https://blogeroftheday.com/b234hijahymarketing/how-to-write-good-blogs-that-are-sEo-freindly

Melyiket részesíti előnyben? Az első, ugye? Ez azért van, mert egyszerű, letisztult, rövid és pontos. Tudod, és a keresőmotorok is tudják, miről szól a weboldal. Próbálja meg az elsődleges kulcsszót szerepeltetni az URL-ben, és legyen rövid, 80 szónál rövidebb.

7. Helyezze el a kulcsszavakat

Míg sok tartalomíró jó kulcsszókutatást végez, legtöbbjük kihagyja a kulcsszavak megfelelő elhelyezését. Rég elmúltak azok az idők, amikor a keresőmotorok beleestek a kitömött kulcsszavakra. Az algoritmusokat rendszeresen frissítik, és gyorsan rákapnak a kulcsszavakra vagy a természetellenes kulcsszavak elhelyezésére.

Adja meg az elsődleges kulcsszót a H1 címkében, a meta leírásban, valamint a blog első és utolsó 100 szavában. Az elsődleges kulcsszavak kulcsszósűrűsége a Yoast ajánlása szerint körülbelül 3-4%-a egy SEO-barát blog teljes szószámának.

Az alcímekbe és a bekezdésekbe másodlagos és harmadlagos kulcsszavakat kell beilleszteni; még egyszer: ne tömd be őket; helyezze el őket természetesen.

Olvasni:  A Yoast SEO áttekintése – Útmutató kezdőknek

8. A megosztás törődés a közösségi médiában

Közösségi megosztás

Forrás

A teljes körű digitális jelenlét biztos módja annak, hogy nagyobb forgalmat érjen el blogja. Ha közzéteszi a blogját a webhelyen, értesítse minden barátját és követőjét a közösségi oldalakon. Ily módon néhányat átirányít a blogbejegyzésébe.

A közösségi médiában való blogok megosztása szélesebb közönség és más tartalomírók számára is láthatóvá tesz. Ha ezeket a közösségi média fogantyúkat összekapcsolja a weboldallal, az azt is jelzi a kereső számára, hogy komolyan gondolja a munkáját.

9. Optimalizálja a meta címet és leírást

A kulcsszavak felvétele a metacímbe és a metaleírásba nagyszerű módja a blog rangjának növelésének. A meta címe és a meta leírása adja a blogbejegyzés lényegét. Ezért kulcsfontosságú, hogy legyen egy lebilincselő metacím és leírás.

10. Nagybetűvel írjon részleteket

A Google a kivonatok hozzáadásával rendelkezik. Még ha a blogbejegyzés nem is az első oldalon található, lehetséges, hogy a blogbejegyzés megjelenjen a részletekben. Ügyeljen arra, hogy tegyen fel egy kérdést a blogban, és válaszoljon rá pontosan. Próbáljon 80 szónál rövidebb választ adni, és használja a kulcsszót mind a kérdésben, mind a válaszban.

Kulcs elvitelek

 • A webhelyeket és blogokat a keresőmotorok rangsorolják néhány rangsorolási tényező alapján.
 • A keresési eredményoldalon elért előkelő helyezés segít a webhelyeknek és weboldalaknak organikus forgalmat generálni, növelve elérésüket és láthatóságukat.
 • A SEO blogírás jó tartalomírók és marketingszakemberek számára, valamint olyan üzleti webhelyek számára, amelyek célja a forgalom és az elérés növelése.
 • SEO-barát blog írásakor az alapos és elkötelezett kulcsszókutatás az első és legfontosabb dolog.
 • Határozza meg a megcélozni kívánt elsődleges, másodlagos és harmadlagos kulcsszavakat.
 • Amikor felveszi ezeket a kulcsszavakat a blogba, adja hozzá az elsődleges kulcsszót a blog első és utolsó 100 szavaihoz.
 • Próbáljon másodlagos kulcsszavakat használni az alcímekben. Használjon olyan címet, amely a webhelyére csábítja az olvasókat.
 • Ne felejtse el formázni a blogot, hogy javítsa az olvashatóságot, és jól strukturáltnak tűnjön.

Következtetés

A COVID-19 világjárvány megmutatta, milyen erős az internet, és hogy most már minden vállalkozásnak ki kell építenie online jelenlétét. A vállalkozások arra is rájöttek, hogy webhelyeiket rangsorolniuk kell a keresési eredményoldalon, hogy sikeresen növeljék az elérést és a forgalmat. Ehhez pedig olyan SEO stratégiára van szükségük, amely magában foglalja a SEO blogírást. A tartalomírók számára a blogok SEO-ra optimalizálása bizonyítéka írási képességeiknek. A SEO írás kihívást jelenthet, de a feladat gördülékenyebbé és remélhetőleg kényelmesebbé válhat a fent felsorolt ​​SEO-barát tartalomírási tippekkel.

Olvasni:  AI Podcast Leírás Generátorok: Hogyan takaríthatnak meg időt és nyerhetnek meg hallgatókat

GYIK

1. Hogyan írj egy jó SEO blogot?

Egy jó SEO-blog minden olyan SEO-tényezőt ellenőrzi, mint a kulcsszavak helyes gyakorisága és használata, valamint a jó minőségű tartalom. De ami a legfontosabb, a közönségnek van összeállítva, nem pedig a keresőmotoroknak.

2. Mi az a SEO blog?

A SEO blog egy blogbejegyzés, amely figyelembe veszi a SEO irányelveit, hogy jobb helyezést érjen el a keresési eredményoldalakon. A SEO blogot a helyes kulcsszóhasználat és a jó minőségű, olvasható és releváns tartalom jellemzi.

3. Mik a SEO írás alapjai?

A SEO egy hatalmas és folyamatosan fejlődő terület, de a következőkben a SEO írás alapjait ismertetjük:
1. Kulcsszókutatás és témakutatás
2. A kulcsszavak helyes gyakorisága
3. Olvasható és informatív a közönség számára
4. Magas tartományi jogosultságok és linképítés
5. A címsorok optimalizálása

4. Jó a blogírás a SEO-hoz?

A SEO stratégia különböző szempontokat foglal magában, a helyes kulcsszavak célzásától a kulcsszavak gyakoriságáig. A blogírás a SEO-stratégia létfontosságú része, főként azért, mert összeköttetésben tartja a webhelyet a közönségével, és igazodik a keresőmotorok rangsorolási tényezőihez. A rendszeres és releváns blogírás tudatja a keresőmotorral, hogy webhelye tartalmat hoz létre a közönség összekapcsolására és tájékoztatására, ami segít a keresőmotoroknak a webhely jobb rangsorolásában.

5. Hogyan javíthatom SEO cikkemet?

Így írhat hatékony SEO cikkeket és blogokat:
1. Végezzen alapos téma- és kulcsszókutatást
2. Célozza meg a megfelelő elsődleges és másodlagos kulcsszavakat
3. Az elsődleges kulcsszavak gyakoriságát a szószám 3-4%-ára korlátozza
4. Adjon meg kulcsszavakat az alcímekben, a meta címben és a meta leírásban
5. Használjon hosszú farkú kulcsszavakat
6. Használjon rövid mondatokat és bekezdéseket!
7. Keret alcímek kérdések formájában
8. Használjon optimalizált képeket

Új publikációk:

Ajánlott