10 SEO titok, amelyet tudnod kell a magasabb helyezésekhez

Minden SEO stratéga célja a magasabb helyezés elérése a keresőmotorok eredményei között.

Rengeteg SEO-taktika létezik a marketingiparban. Nehéz azonban azonosítani azokat az optimalizálási taktikákat, amelyek egyediek és a versenytársak által érintetlenek.

Ha egyedi és kidolgozott SEO-ötleteket használ, növeli az esélyét arra, hogy előrébb kerüljön az organikus keresésben.

Ebben a cikkben felsoroltam a 10 legfontosabb SEO titkot, amelyek forradalmasítják a keresőoptimalizálás megközelítését. Készüljön fel a titkok feltárására, amelyek versenyelőnyt biztosítanak, és új magasságokba emelik online láthatóságát.

A SEO jelentősége a mai digitális gazdaságban

Íme a keresőoptimalizálás legfontosabb előnyei a SERP-rangsorok emelése érdekében:

Szerezzen több ügyfelet online

Mivel webhelyek milliárdjai versengenek a figyelemért, a SEO segít a vállalkozásoknak kitűnni a keresőmotorok helyezéseinek javításával.

Ha webhelyüket és tartalmát releváns kulcsszavakra optimalizálják, a vállalkozások előrébb jelenhetnek meg a keresési eredmények között, ami nagyobb láthatóságot és láthatóságot eredményez a potenciális ügyfelek számára.

Jobb befektetési megtérülés

Ha reklámozásról van szó, a SEO okos választás, mert kínál a költséghatékony megoldás amely hosszan tartó eredményt hozhat.

Kép forrása: FirstPageSage

Bár a SEO türelmet igényel, az organikus forgalom rendszeres áramlása hosszú távon több ügyfelet hozhat.

Ez azt jelenti, hogy az ökológiai marketingből származó előnyök meghaladhatják a kezdeti befektetést, ami jobb megtérülést eredményez.

A hagyományos hirdetési módszerekhez képest a SEO intelligensebb és költséghatékonyabb módja az ügyfelek elérésének és vonzásának.

Az üzleti hitelesség javítása

Amikor egy webhely a keresőmotorok eredményeinek tetején jelenik meg, elhiteti az emberekkel, hogy a webhely megbízható és megbízható.

A SEO-ba való befektetéssel a vállalkozások elnyerhetik ügyfeleik bizalmát, és iparáguk vezetőjévé válhatnak.

A SEO abban is segít a vállalkozásoknak, hogy hivatkozásokat szerezzenek neves domainekről, és ennek eredményeként erősödjön meg link profil. Egy jó backlink profil jelentősen növelheti vállalkozása hitelességét.

Legyen naprakész a változó fogyasztói magatartással

A fogyasztók termék- és szolgáltatáskeresési módja jelentősen fejlődött.

Manapság az emberek a keresőmotorokra hagyatkoznak az információk megtalálása, a lehetőségek összehasonlítása és a vásárlási döntések meghozatalakor.

Ha naprakész marad a SEO bevált gyakorlataival, a vállalkozások hozzáigazíthatják online jelenlétüket a változó fogyasztói magatartáshoz és preferenciákhoz.

Szerezzen versenyelőnyt

Azok a vállalkozások, amelyek befektetnek a SEO-ba és fenntartják az erős online jelenlétet, nagyobb valószínűséggel előzik meg versenytársaikat, nagyobb részt vonzanak be az organikus forgalomból, és versenyelőnyre tesznek szert a digitális piacon.

Ezenkívül a helyi ügyfeleket megcélzó vállalkozások számára a helyi keresőoptimalizálási stratégiák alkalmazása versenyelőnyhöz juthat.

Webhelyének optimalizálása helyi kulcsszavakraa Google Cégem-adatlap igénylése és optimalizálása, valamint a pozitív visszajelzések megszerzése elősegítheti, hogy feltűnően jelenjen meg a helyi keresési eredmények között.

Ez láthatóbbá teheti vállalkozását a helyi ügyfelek számára, és előnyt jelenthet a helyi SEO-t figyelmen kívül hagyó versenytársakkal szemben.

A SEO 10 legfontosabb titka, amit tudnod kell

Íme a 10 legfontosabb keresőoptimalizálási titok, amely elősegíti, hogy webhelye magasabb helyezést érjen el a SERP-ben:

Olvasni:  Ahrefs új funkciók – 2024. szeptember

Összpontosítson a résére Légy hatóság (EEAT)

Az EEAT a tapasztalatot, a szakértelmet, a tekintélyt és a megbízhatóságot jelenti.

Ez a Google keresési minőségértékelői irányelveinek egyik paramétere, amely értékeli webhelye tartalmának minőségét és hitelességét.

Ha weboldala eléri a magas EEAT pontszám, megnő annak esélye, hogy előkelő helyen szerepeljen a SERP-n. Ezért további SEO erőfeszítéseket kell tennie webhelye EEAT-jának fokozására.

A Google felméri a tartalom szerzőjének hírnevét és szakértelmét.

Olyan tényezők, mint a szerző hitelessége, képzettsége, tapasztalata és online jelenléte befolyásolhatják a vélt szakértelmet.

A szerzői jelzések, például a szerzői profilok, a szerzői életrajz és a jó hírű webhelyekkel rendelkező szerzői társulások szintén hozzájárulhatnak a szakértelem megalapozásához.

A tartalmat tároló webhely általános hírneve egy másik fontos tényező. A Google olyan tényezőket vesz figyelembe, mint a webhely kora, a domain tekintélye, hitelessége és a jó minőségű tartalom szolgáltatásának története.

Kép forrása: Fatjoe

A Google elemzi a felhasználói jeleket, például a felhasználói elköteleződési mutatókat (pl. átkattintási arány, oldalon töltött idő, visszafordulási arány), közösségi jeleket (pl. közösségi médiában való megosztások, megjegyzések) és a felhasználói visszajelzéseket (pl. vélemények, értékelések). felmérni, hogy a felhasználó hogyan érzékeli a szakértelmet és a minőséget.

Keresse meg a legjobb SEO kulcsszavakat

A kulcsszavak a SEO egyik kulcsfontosságú elemei, amelyek a forgalmat és a konverziókat a webhely felé irányítják.

Ennek eredményeként alapos kutatásra és elemzésre van szükség, mielőtt konkrét kulcsszavak mellett döntene, hogy magas pontszámot érjen el a SERP-eken.

A Ahrefs kulcsszókutató eszköz segítségével megtalálhatja stratégiájához a legjobb SEO kulcsszavakat.

A kutatásnak két módja van. Kereshet kulcsszavak vagy domain szerint.

Például megadhatja az elsődleges kulcsszót, és az eszköz további kulcsszavakat javasol a kezdő kulcsszóhoz.

Megadhatja a versenytárs domainjét is, és az eszköz listázza azokat a kulcsszavakat, amelyek alapján versenytársa rangsorol. Nemcsak ez, hanem megtekintheti, hogy egy adott kulcsszó mekkora forgalmat irányít a webhelyre.

Készítsen egy listát az összes potenciális kulcsszóról ötletbörze és versenytársak elemzésével.

Gondoljon a felhasználó szemszögéből, például, hogy valószínűleg milyen szavakat ír be a keresőmotorokba, amikor a márkához kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat keres. Tartalmazzon szinonimákat, rövid farkú, hosszú farkú és változatos kulcsszavakat.

Használja a célkulcsszót a lehető leghamarabb

Ha a célkulcsszót a weboldal tartalmának elejéhez közel helyezi el, az azt jelzi a keresőmotoroknak, hogy az Ön tartalma releváns és rokon a közönség és a rés számára.

Amikor a felhasználók felkeresnek egy weboldalt, általában átvizsgálják a tartalmat, hogy megállapítsák, megfelel-e az igényeiknek.

A célkulcsszó korai elhelyezése az oldal tartalmában felkelti a figyelmüket, és biztosítja, hogy az oldal releváns a keresésük szempontjából.

Amikor a keresőmotorok keresési eredményeket jelenítenek meg, gyakran olyan metacímeket és leírásokat jelenítenek meg, amelyek tartalmazzák a célkulcsszót. A kulcsszó korai elhelyezése a weboldal tartalmában nagyobb valószínűséggel jelenik meg ezekben a metaelemekben.

Ezen túlmenően, ha a keresőmotor kiemelt részletet generál a lekérdezéshez, a célkulcsszó korai használata növelheti annak esélyét, hogy oldalát kiemelt találatként választják ki.

Weboldalának törzstartalmának természetes és releváns módon kell tartalmaznia a célkulcsszót.

Törekedjen arra, hogy a kulcsszót az első bekezdés elején vagy a kezdő mondatokban használja, hogy egyértelműen jelezze az oldal tárgyát.

Ezt követően építse be a kulcsszót a tartalomba, ahol az kontextus szerint illeszkedik, de kerülje a túlzott használatát.

A kulcsszóhasználat kiegyensúlyozása a jó minőségű, értékes tartalommal a keresőmotorok és a felhasználói élmény szempontjából egyaránt elengedhetetlen.

Emlékezzen a hajtás feletti SEO-ra

Azonnal mutasson be kiváló minőségű és releváns tartalmat a hajtás felett, hogy bevonja a felhasználókat, és biztosítsa számukra a keresett információkat.

Olvasni:  SEO SOP: A kulcs az organikus forgalom növeléséhez & Blogok rangsora

Ez tartalmazhat egy tömör bevezetőt, kulcsfontosságú pontokat vagy a weboldal fő tartalmának összefoglalását.

Helyezzen el egy vonzó és kulcsszavakban gazdag címsort jól láthatóan weboldala tetejére.

Ennek a címsornak fel kell hívnia a látogatók figyelmét, és arra kell ösztönöznie őket, hogy folytassák az Ön tartalmainak olvasását vagy felfedezését.

Helyezzen el egy világos és használható cselekvésre ösztönzést (CTA) a hajtás felett, hogy a felhasználókat a kívánt művelethez irányítsa, legyen szó vásárlásról, hírlevélre való feliratkozásról vagy a vállalkozással való kapcsolatfelvételről. A CTA-nak vizuálisan feltűnőnek kell lennie, és ösztönöznie kell a látogatókat a következő lépés megtételére.

Íme egy példa a Shopify hajtás feletti oldalára, amely minden elemet tartalmaz, beleértve a CTA-t a márka áttekintéséhez, a fülbemászó címet és az egyszerű dizájnt, amelyek elegendőek a felhasználók érdeklődéséhez.

Webhelye forgalmának nagy része mobileszközökről származik, ezért ügyeljen arra, hogy a hajtás feletti tartalma mobilra optimalizálva legyen, ami kivételes felhasználói élményt eredményez.

Társadalmi bizonyítékokat és vásárlói ajánlásokat is tartalmaznia kell, hogy a márka bizalmát és hitelességét az első benyomás alapján növelje a közönség körében.

Mindig adjon hozzá belső hivatkozásokat a tartalomhoz

A belső linkelés az egyik legértékesebb SEO-gyakorlat, mivel javítja a webhelyen való navigációt, javítja a felhasználói élményt, elosztja a linkek arányát, és javítja a keresőmotorok feltérképezését.

Íme egy példa arra, hogyan kell különböző oldalakat linkelnie a webhelyén:

Kép forrása: SEO egyértelműség

Azzal, hogy a tartalomban linkeket ad meg, amelyek webhelye releváns oldalaira vezetnek, megkönnyíti a látogatók számára a kapcsolódó témák felfedezését, vagy az őket érdeklő további információk megtalálását. Ez javíthatja felhasználói élményüket, és arra ösztönzi őket, hogy több időt töltsenek az Ön webhelyén.

Segítenek továbbá a link equity vagy “link juice” elosztásában az egész webhelyen.

A link equity a linkeken keresztül egyik oldalról a másikra átadott értékre vagy jogosultságra utal. A webhelyén belüli fontos oldalakra mutató hivatkozásokkal jelzi ezek jelentőségét a keresőmotorok számára.

Ez segíthet az oldalak tekintélyének és láthatóságának növelésében, és potenciálisan javíthatja rangsorukat.

Tanulmányozza a SERP-eket a nyomokért

Az egyes oldalak, a felhasználói viselkedés és a keresőmotorok teljesítményének elemzésével képet kaphat a SERP-k működéséről.

Alapvető fontosságú, hogy átfogóan tanulmányozzuk és megértsük, hogyan működnek a keresőmotorok algoritmusai, hogy meghatározzuk, hogyan rangsorolják webhelyét, és hogyan jelenjenek meg a célközönség előtt, amikor a márkával kapcsolatos lekérdezésekre keresnek.

Vizsgálja meg a megcélzott kulcsszavakra vonatkozó keresési eredményeket, és elemezze, hol helyezkednek el versenytársai.

Vegye figyelembe a tartalom típusait, formázását és az általuk használt stratégiákat.

Ezek az információk segíthetnek azonosítani a fejlesztésre szoruló területeket, betekintést nyerni a hatékony optimalizálási technikákba, és stratégiákat kidolgozni a versenytársak megelőzésére.

A SERP-k támpontokat is adhatnak bizonyos keresési lekérdezések mögötti szándékról.

Vizsgálja meg a legmagasabb rangú oldalak tartalmát és formátumát, hogy megértse, mit keresnek a felhasználók, amikor egy adott kulcsszóra keresnek.

Információt keresnek, termékértékeléseket keresnek, vagy vásárolni próbálnak?

Ha a tartalmat a felhasználói szándékhoz igazítja, célzottabb és relevánsabb tartalmat hozhat létre, amely jobban kielégíti a felhasználói igényeket.

Ügyeljen a keresési eredmények között megjelenő különféle bővített találatokra és SERP-funkciókra. Ezek lehetnek tudáspanelek, képkörhinta, helyi eredmények, vélemények és egyebek.

A megcélzott kulcsszavakhoz tartozó funkciók megismerése segíthet a tartalom testreszabásában és webhelyének optimalizálásában, hogy növelje a láthatóságot és több kattintást vonzzon.

Olvasni:  Mi az a SEO Slug & Hogyan lehet optimalizálni a Google számára?

Keresse meg a 404-es hibák eltávolítását

A 404-es hibák olyan oldalakra vonatkoznak, amelyek nem nyílnak meg, amikor a felhasználók az URL-re kattintanak.

A 404-es hibaoldalak azonosítása és kijavítása zökkenőmentes élményt kínál a nézők számára, javítja a webhely szerkezetét, és megakadályozza a webhely esetleges negatív hatásait.

Végezzen belső linkellenőrzést, hogy azonosítsa a webhelyén található hibás hivatkozásokat.

Ezt manuálisan is megteheti webhelye oldalainak és a hozzájuk tartozó hivatkozások áttekintésével, vagy olyan webhelyrobotok vagy SEO auditáló eszközök használatával, amelyek átvizsgálják a webhelyen a hibás hivatkozásokat.

Az azonosítás után frissítse vagy távolítsa el a hibás hivatkozásokat, hogy megakadályozza a látogatók számára a 404-es hibákat.

Beállíthat egy 301-es átirányítást a régi URL-ről az újra, hogy az összes régi hivatkozási érték átkerüljön az új URL-re.

Ha az oldal már nem létezik, vagy nincs megfelelő csere, irányítsa át a felhasználókat egy megfelelő alternatív oldalra vagy webhelye kezdőlapjára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a webhelyen nincsenek 404-es vagy hibás hivatkozási hibák.

Építsen niche-releváns backlinkeket

A linképítés az egyik legfontosabb SEO taktika, amely kiterjeszti az organikus forgalom elérését.

Az egyetlen dolog, amiben biztosnak kell lennie a visszamutató linkek beszerzése során, hogy inkább a hivatkozások minőségére kell összpontosítania, mint a mennyiségére.

A negatív és természetellenes backlink profil hátrányosan befolyásolhatja a keresőoptimalizálást, ami azt eredményezheti, hogy webhelyét megbüntetik a keresőmotorok. Ezért érdemes fehérkalapos linképítési gyakorlatokat alkalmaznia, ami hosszú távú SEO-előnyökhöz vezet.

Építsen fel résreleváns backlinkeket az összes lehetséges mérvadó webhely listájának létrehozásával, amelyek linképítési lehetőségeket kínálnak, és tartalmazzák az Ön márkához kapcsolódó tartalmat.

Kapcsolatba léphet iparága befolyásos alakjaival és bloggereivel is.

Vegyen részt a tartalommal, ossza meg bejegyzéseiket, és tegyen megfontolt megjegyzéseket.

A valódi kapcsolatok kiépítése lehetőséget teremthet vendégblogírásra, együttműködésre vagy említésre, ami a rés szempontjából releváns backlinkeket eredményezhet.

Optimalizálás a kiemelt kivonatokhoz

A kiemelt kivonatok kiemelt keresési eredmények, amelyek közvetlen választ adnak a keresési lekérdezésekre. Ezek a normál organikus keresési eredmények felett jelennek meg.

Íme egy példa arra, hogyan jelennek meg a részletek a keresési eredmények között:

Fontos, hogy a kiemelt kivonatokra optimalizáljon, mert ezek a SERP tetején jelennek meg, ami jobb láthatóságot biztosít a tartalomnak, és nagyobb forgalmat irányít a webhelyére.

Ezenkívül, ha webhelye tartalmát kivonatként jelenítjük meg, az növelheti webhelye tekintélyét és hitelességét a felhasználók szemében. Szakértőként és megbízható forrásként pozícionálja Önt iparágában vagy résében.

A kiemelt kivonatokra való optimalizáláshoz először végezzen kulcsszókutatást, hogy azonosítsa azokat a kulcsszavakat, amelyek általában kiemelt kivonatokat váltanak ki. Keressen olyan kérdéseket, amelyekre általában tömör és informatív módon válaszolnak.

Ügyeljen a kérdésalapú lekérdezésekre (pl. “hogyan kell”, “mi az”, “legjobb módja”) és információs lekérdezésekre (pl. “lépések”, “előnyök”, “típusok”).

Kísérletezzen a kivonattartalom különböző formáival, beleértve a listákat, táblázatokat, bekezdéseket vagy videókat.

Számolja ki a felhasználók kérdéseire, és adjon világos és tömör válaszokat. Használja a kérdést fejlécként vagy alcímként, amelyet rövid és releváns válasz követ.

Tartalmazzon további információkat, például statisztikákat, felsorolásokat, példákat és látványelemeket, amelyek bemutatják szakértelmét az adott résben.

A sémajelölést is el kell helyeznie a weboldalain, hogy a keresőmotorok tisztább kontextust kapjanak az oldalról. Ez jelentősen növeli annak esélyét, hogy webhelye bővített kivonatokat tartalmazzon.

Kövesse nyomon a SEO teljesítményét és előrehaladását

Alapvető fontosságú a SEO sikerének és erőfeszítéseinek mérése, mivel ez segít a megalapozott döntések meghozatalában.

Olvasni:  Öt gyakori hiba, amelyet a WordPress téma fejlesztőinek el kell kerülniük

Rendszeresen figyelemmel kell kísérnie webhelye mutatóit, KPI-it, elemzéseit és visszamutató profiljait. Lehetővé teszi továbbá, hogy naprakészen maradjon és tájékozódjon a folyamatban lévő SEO-val és piaci trendekkel kapcsolatban, ami tovább segíti SEO-stratégiáját.

Használhat egy robusztus webhelyelemző eszközt, például a Google Analytics-et, hogy nyomon követhesse és elemezze a legfontosabb SEO-mutatókat.

A Google Analytics segítségével nyomon követheti az olyan mutatókat, mint az organikus keresési forgalom, a visszafordulási arány, az átlagos munkamenet-időtartam és a célok teljesülése. Ezek a mutatók betekintést nyújtanak webhelye teljesítményébe és SEO stratégiáinak hatékonyságába.

Ezenkívül használhat egy webhely-auditáló és jelentéskészítő eszközt, például a SEOptimert, hogy azonosítsa azokat a problémákat, amelyek hátráltatják webhelyét, és sikeres javításokat hajthat végre vállalkozása organikus növekedésének növelése érdekében.

A Ahrefs részletes elemzést végez az Ön webhelyéről, kiértékelve az oldalon belüli és az oldalon kívüli SEO tényezőket.

Olyan elemeket vizsgál, mint a metacímkék, címsorok, tartalom minősége, oldalsebesség, mobil reszponzivitás, visszamutató linkek stb.

Ezenkívül a Ahrefs az elemzés alapján SEO pontszámot rendel webhelyéhez. Ez a pontszám átfogó képet ad webhelye SEO állapotáról és teljesítményéről. Segít felmérni, hogy webhelye mennyire van optimalizálva a keresőmotorok számára.

SEO titkok ellenőrzőlista

Íme egy bolondbiztos ellenőrző lista a SEO titkairól, amelyeket megosztottunk, hogy javítsuk márkája organikus helyezéseit:

  • Koncentrálj az EEAT-ra: Növelje webhelye tapasztalatát, szakértelmét, tekintélyét és megbízhatóságát, hogy javítsa a hitelességét és rangsorolását.
  • Végezzen alapos kulcsszókutatást: Használjon olyan eszközöket, mint a Ahrefs, hogy megtalálja a márkája és a célközönség szempontjából releváns kulcsszavakat.
  • Használja a célkulcsszavakat stratégiailag: Helyezze el a célkulcsszót a tartalom elején, és használja természetesen az egész oldalon.
  • Optimalizálja a hajtás feletti tartalmat: ragadja meg a felhasználók figyelmét kiváló minőségű tartalommal, kulcsszavakban gazdag címsorral, egyértelmű CTA-kkal és mobiloptimalizálással.
  • Belső linkelés megvalósítása: Tartalmazzon releváns belső linkeket a tartalomban a navigáció, a felhasználói élmény javítása és a linkek méltányos elosztása érdekében.
  • A SERP-ek elemzése: Tanulmányozza a keresőmotorok eredményoldalait (SERP-k), hogy megértse a felhasználói szándékot, elemezze a versenytársak stratégiáit, és ennek megfelelően optimalizálja a tartalmat.
  • Javítsa ki a 404-es hibákat: Azonosítsa és javítsa ki a hibás vagy elavult hivatkozásokat a webhelyén, hogy zökkenőmentes felhasználói élményt biztosítson, és fenntartsa a webhely egészséges szerkezetét.
  • Építsen résreleváns backlinkeket: Összpontosítson a minőségi visszamutató linkekre iparága tekintélyes webhelyeiről, hogy növelje organikus forgalmát és javítsa a keresőoptimalizálást.
  • Optimalizálás kiemelt kivonatokhoz: Hozzon létre tartalmat, amely megválaszolja a gyakran keresett kérdéseket, és használja a sémajelöléseket, hogy növelje a bővített kivonatokban való megjelenés esélyét.
  • Kövesse nyomon a SEO teljesítményét: Rendszeresen kövesse nyomon a mutatókat, elemezze a kulcsszavak rangsorolását, és használjon olyan eszközöket, mint a Ahrefs, hogy felmérje a webhely állapotát, és adatközpontú döntéseket hozzon.

Következtetés

A SEO folyamatosan fejlődő világában a legfontosabb titkok megértése előnyt jelenthet a magasabb helyezések elérésében. A kulcs a szűkös tekintély kialakításában, a kulcsszavak stratégiai optimalizálásában és a hajtás feletti tartalom optimalizálásában rejlik.

A szakértelemre, tekintélyességre és megbízhatóságra (EAT) összpontosítva szilárd hírnevet építhet ki, és elnyerheti a keresőmotorok és a felhasználók bizalmát.

Az alapos kulcsszókutatás lehetővé teszi a legrelevánsabb kulcsszavak azonosítását, míg a célkulcsszó stratégiai elhelyezése a tartalom elején segít a keresőmotoroknak megérteni a relevanciáját.

Ezenkívül a hajtás feletti tartalom optimalizálása biztosítja, hogy a legfontosabb információk láthatóak legyenek anélkül, hogy a felhasználóknak görgetniük kellene, ami javítja a felhasználói élményt és növeli a magasabb helyezés valószínűségét.

Ezeket a legfontosabb SEO titkokat szem előtt tartva felszabadíthatja a lehetőséget webhelye láthatóságának növelésére és értékes organikus forgalom vonzására.

Új publikációk:

Ajánlott