10 tipp a millenniumi marketingstratégia optimalizálásához

A Millenárisokat meglepően könnyű elérni. Ez a blog megmutatja, hogyan építs fel egy évezredes marketingstratégiát, amely megtérülést ígér.

A Millenárisok lennének az első generáció, amely digitális világban nőtt fel. A mai piac jelentős részét alkotják. Kétségtelenül olyan népesség, amelyet a márkáknak meg kell érinteniük, ha valóban növelni akarják bevételeiket és boldogulni a rendkívül versenyképes iparágakban. Technikailag hozzáértőek, célorientáltak, és gyakran költenek, amikor olyan termékekről van szó, amelyekkel fontosak és értékelik őket. Ezért elengedhetetlen egy évezredes marketingstratégia. Ha az évezredek a célpiac, akkor nagyon fontos megérteni a következőket.

  • Miben különbözik ez a generáció a többitől.
  • Amit a legjobban értékelnek
  • Mi befolyásolja vásárlási döntéseiket

Forrás

Összeállítottunk egy egyszerű útmutatót az ezredfordulósokkal való interakcióhoz és a nekik szóló marketinghez. Az évezredes ügyfelekre vonatkozó néhány alapvető információn kívül kulcsfontosságú szempontokat is ajánlunk Önnek, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor a következőkkel foglalkozik évezredes célpiac.

Kik azok a millenniumiak, és miért kell törődni velük?

Bár sok elképzelés létezik arról, hogy ki az ezredforduló, általában mindenkit ebbe a demográfiai csoportba sorolnak, aki 1982 és 2002 között született. Az X generáció után és a Z generáció előtt jönnek. Ezért nevezik őket Y generációnak. Ez azt jelenti, hogy az Y generáció fogyasztói körülbelül 18 és 38 év közöttiek. Ha a célcsoportja 18 és 24 év közötti, nagy eséllyel osztoznak a klasszikus millenniumi jellemzőkkel.

Bár ezeket az általánosításokat egy csipet sóval kell kezelni, vannak bizonyos feladatok, amelyeket el kell végeznie, hogy a lehető legjobb módon elérje ezt a generációt. Ez a csoport hozzáértő a technológiához, mivel életük nagy részében hozzáfértek az internethez. Köztudott, hogy alapos kutatást végeznek a termékekkel kapcsolatban, mielőtt megvásárolják azokat, és online keresnek megoldást a legnagyobb kihívást jelentő kérdéseikre.

Olvasni:  A végleges útmutató a 3D audiotechnológiához

A millenniumiak élvezik a mobilitást, sőt a rugalmasságot is, mert többfeladatosak. Ennek a generációnak sok tagja otthonról dolgozik, vagy akár munkahelyi rugalmassággal is rendelkezik, amely elősegíti a termelékenységet bárhonnan, ahol van internet-hozzáférés. A millenniumiak is inkább az élmények jelentőségét hangsúlyozzák, mint a javakat.

Az a tény, hogy ennek a generációnak jelentős vásárlóereje van, ezért van akkora hírverés velük kapcsolatban. Köztudott, hogy vásárlóerejük 200 milliárd dollár. És ahogy egyre több ezeréves csatlakozik a munkaerőhöz, ez a szám várhatóan csak növekedni fog. A lényeg az, hogy ha a célközönség ebbe a demográfiai csoportba tartozik, akkor érdemes bizonyos digitális marketing stratégiákra koncentrálni és azokat erősíteni.

10 tipp a millenniumi célpiac kielégítéséhez

Találkoztál már azzal a kifejezéssel, hogy “Üss, amíg a vas forró?” Ez azt jelenti, hogy meg kell ragadni a lehetőséget, amíg az elérhető. Ugyanez vonatkozik a millenniumi marketingkampányokra is. Íme néhány módszer, amellyel sikeresen értékesíthet a millenniumi célpiacon.

1. Tegye prioritássá a társadalmi identitást

A Millenárisok egyedülálló csoportot alkotnak. Az egyik elsődleges jellemzőjük, amely megkülönbözteti őket a többi generációtól, az a szenvedélyük, hogy olyan ügyeket támogassanak, amelyek összhangban állnak az ideáljaikkal.

Már nem elég, ha bemutatja termékét vagy azt, amit kínál. Márkaépítésében és marketingjében meg kell említenie, hogy a márkája mit tesz a társadalom segítése érdekében. Használnak például környezetbarát anyagokat a termékekben? Milyen előnyökkel járna a közösség számára a termékei megvásárlása? Vállalatának az a célja, hogy nyomot hagyjon a világban?

Ha meg akarja győzni ezeket az embereket, hogy támogassák vállalkozását, nemcsak kiváló minőségű árut kell szállítania, hanem azt is be kell mutatnia, hogy nem csak a haszonért dolgozik. Hadd ismerjék fel, hogyan tervezed a bolygó fejlesztését. Így sokkal nagyobb valószínűséggel fognak segíteni Önnek a termékek megvásárlásában.

2. Szilárd közösségi érzés kialakítása

A közösségi média térnyerése minden eddiginél egyszerűbbé tette a szervezetek és márkák számára, hogy kommunikáljanak célközönségükkel. A második javaslatunk az, hogy az online csatornákat használjuk a közösségi érzés erősítése érdekében.

Forrás

Az ezredfordulósok jártasak a technológiában, és egyre inkább a közösségi médiára támaszkodnak. Ők is szívesen részt vesznek. Győződjön meg arról, hogy a számukra kínált információ a lehető legérdekesebb. Ezt úgy érheti el, hogy elindít egy közösségi fórumot. Lehetősége van közvélemény-kutatások lebonyolítására, megfelelő kérdéseket tehet fel, vagy kikérheti véleményüket a cégével kapcsolatos konkrét témákban. Éreztesd velük, hogy véleményüket értékelik.

Olvasni:  7 hatékony e-mail marketing tipp kezdőknek

3. Oktatási tartalom készítése

Az ezredfordulósok vonzódnak a saját preferenciáikhoz szabott tartalomhoz. Minden olyan információ, amely a „vásároljon most”-t hangsúlyozza, eltereli a figyelmüket. Ebben a környezetben az anyagának világos és pontos célt kell szolgálnia: kielégíteni az igényeiket és jól oktatni őket.

Ily módon marketingstratégiája nem lesz fennhéjázó, hanem inkább segítőkész, felkelti a kíváncsiságukat. Mivel a millenniumiak nagyra értékelik a hitelességet, és az érzelmileg megalapozott tartalommarketing-megközelítés jelentős hatással lehet rájuk.

4. Érintse meg a felhasználó által generált tartalmat

A millenniumiak nagyra értékelik, ha elismerik teljesítményeiket, és a digitális médiának köszönhetően ezt bárki megteheti, ha egyszerűen feltölti a felhasználók által készített anyagokat.

A felhasználók által generált tartalom (UGC) révén azonnali kapcsolatot építhet ki ügyfeleivel. Az UGC lényegében a márkáddal kapcsolatos tartalom, amelyet a felhasználók állítanak elő és osztanak meg. Nemcsak a márka szolgáltatásának vagy termékének reklámozásának új módjaira kell gondolnia, hanem meg kell hallgatnia, hogy közönsége mit mond rólad. A felhasználók által generált tartalom, ha helyesen használják, lényegesen alacsonyabb költségek mellett segíthet elérni a megcélzott demográfiai adatokat.

Forrás

A közösségimédia-kampányok üzemeltetése nagyszerű módszer arra, hogy az embereket rávegye, hogy tartalmat tegyen közzé a márkával kapcsolatban. Például kérje meg az embereket, hogy osszák meg saját termékeiket használó fotóikat vagy videójukat, és említsenek meg téged bejegyzéseikben. Speciális hashtageket is létrehozhat kampányához, és megkérheti a nyilvánosságot, hogy illessze be őket a feliratokba, hogy könnyebben elérhesse őket.

5. Gyorsan válaszoljon

Az emberek gyors eredményeket követelnek, most, hogy gyakorlatilag minden online zajlik. Sok millenniumi úgy dönt, hogy a közösségi médián keresztül kommunikál a márkákkal. Gyorsan és felelősségteljesen kell válaszolnia minden kérdésre és panaszra. Az internet korszaka az azonnali kielégülés körül forog. Vegye figyelembe, hogy a modern technológiának köszönhetően egyszerű információkat terjeszteni az ügyfelek elégedetlenségéről, ami árthat az Ön hírnevének. Célszerű figyelemmel kísérni, mit mondanak rólad az emberek online, hogy gyorsan kezelhesd a problémákat, és elkerüld a negatív hírek terjedését.

Továbbá kerülje az általános automatikus megjegyzések használatát, és a lehető legnagyobb mértékben személyre szabja válaszait. Nagyon hasznos, ha gyorsan reagálunk az igényeikre. Mielőtt valóban szöveget küldene egy márkának, sok évezredes keresi a választ az interneten. Tehát ha azt találja, hogy egy adott problémával foglalkoznak, gondoskodjon a gyors és hatékony megoldásról.

Olvasni:  9 tipp a konvertáló nyitóoldal elkészítéséhez

6. Fontolja meg a nagyobb célt

Elmúltak azok az idők, amikor csak el kellett mondanod az embereknek, mennyire egyedi a terméked. A millenniumiak nem csupán a termékek minőségén, specifikációs listáján vagy működésén túl azt szeretnék tudni, hogy az Ön cége miért hozta létre azt.

Be kell mutatnia, milyen problémát old meg a terméke, és hogyan tud a szervezete hozzájárulni a közösség jólétéhez. Azokat a vállalkozásokat, amelyek kísérletet tesznek a társadalom fejlesztésére, csodálják a közvélemény. Ha fantasztikus terméke van, annak bizonyításával, hogy érdekel egy releváns ügy, további pontokat szerezhet ügyfeleivel, különösen a millenniumi ügyfelekkel.

7. Tartsa következetesen a márkaépítést

Forrás

A márkaismertséget elősegítheti a kreatívok következetessége. Célszerű olyan témához ragaszkodni, amely a legjobban tükrözi vállalata értékeit. Ezt egyszerűen megteheti úgy, hogy kiválasztja, mely színeket szeretné kiemelni a fotóin, a márka logójának kialakítását és helyét, valamint egyéb olyan elemeket, amelyek kiemelhetik márkáját. A márkastílus-útmutató segíthet a márkaépítési tevékenységének egyszerűsítésében. Valóban jó ötlet egységes hangot fenntartani az üzenetekben, hogy a nézők azonnal felismerhessék márkáját, amint online találkoznak vele.

8. Maradjon valódi

A millenniumiak számára fontos a hitelesség, ezért legyen őszinte bármivel is, amit kiad. Kerülje a kemény eladást vagy a túlértékesítést. Tegye egyértelművé, hogy terméke hogyan segítheti a közönségét, és válaszoljon őszintén.

Forrás

Az is bölcs ötlet, hogy megmutassa közönségének, mi történik a színfalak mögött, például amikor egy terméket vagy médiatartalmat hoz létre. Azt a benyomást kelti, hogy cége megközelíthetőbb és átláthatóbb. Személyes hatást is adhat a tartalomhoz, ha fényképeket vagy videókat jelenít meg a dolgozók munkahelyén, különféle tevékenységekben.

9. Kezdje el hallgatni

Sok vállalat vagyonokat költ arra, hogy kitalálja, mit akar a célközönsége. Bár ez még mindig hasznos, vannak esetek, amikor mindössze annyit kell tennie, hogy meghallgatja a közönség mondanivalóját. Sok millenniumi ember kommunikálja érzéseit különféle ügyekkel vagy témákkal kapcsolatban a közösségi médiában, és amit azokon a platformokon említenek, ahol idejüket töltik, az gyakran hitelesebb, mint amit fizetett szavazásokon keresztül kap.

Olvasni:  Fel tudsz lépni az ügyfeleiddel a tartalmaidon keresztül?

Szánjon egy kis időt a kapott visszajelzések, valamint a személyek által megjelölt tartalmak elolvasására és mérlegelésére. Mindig ügyeljen arra, hogy ügyfelei mindenről mit mondanak. Gyakran nagyszerű ötleteket meríthetsz abból, amit online megosztottak.

10. Az ügyfélszolgálat létfontosságú

Az üzleti és ügyfél interakciókban a millenniumiak rendkívül válogatósak. Elvárják, hogy az ügyfélszolgálat kielégítse igényeiket azáltal, hogy azonnal reagál a problémáikra. Ezért szüksége van egy kapcsolatközpontú ügyfélszolgálati csapatra.

A millenniumiak nem szeretik a panaszokra, kérdésekre vagy segítségkérésekre adott hosszas válaszok gondolatát. Az előző generációkhoz képest az ügyfélszolgálattal kapcsolatos nézőpontjaik drámaian megváltoztak. Ha lehetséges, a vállalatnak rendelkeznie kell egy olyan rendszerrel, amely megfelelően címkézi és figyeli a panaszaikat. Az egyik életképes megoldás egy olyan mechanizmus, amely egyedi jegyszámot hoz létre, és aprólékos nyilvántartást vezet.

Az évezredes marketingstratégiák alkalmazásával cégének nagy lehetősége nyílik a növekedésre és a sikerre. Mivel ezek az emberek kompetensek a számítógépes kütyük használatában, a technológiai fejlődés jobb előnyt jelent. Nagyobb mértékben javíthatja eladásait, ha tisztában van a hajlamaikkal és az ellenszenvükkel.

Kulcs elvitelek

  • Mindig olyan feladatokat kell priorizálnia, amelyek lehetővé teszik, hogy megfeleljen az ügyfelek elvárásainak, és időt takarítson meg.
  • Ne feledje, hogy az ezredfordulósoknak sok mindennel kapcsolatban eltérő látásmódjuk és elvárásaik vannak.
  • A kezük ügyében elérhető hatalmas információmennyiség jelentős hatással van életmódjukra. Ezért soha ne próbálja megtéveszteni őket túlzott marketinggel.

GYIK

1. Mit akar a millenniumi célpiac?

A millenniumiak olyan dolgokat akarnak, amelyek segítenek jobb hellyé tenni a világot, olyan technológiát, amellyel időt takarítanak meg, és olyan ügyfélszolgálatot, amellyel dicsekedhetnek társaikkal.

2. Miért érdeklik annyira a marketingeseket a millenniumi évek?

Világméretű csoportként összegyűjtött méretük és a társadalomra és kultúrára gyakorolt ​​későbbi hatásuk miatt az ezredfordulók kritikusak a marketingesek számára.

3. Mi aggasztja leginkább a millenniumiakat?

A millenniumi korosztályt sok egyéb ok mellett aggasztják olyan globális problémák, mint az éghajlatváltozás, a vadon élő állatok kihalása, a nemi alapú diszkrimináció és a genetikailag módosított szervezetek (GMO).

4. Mit értékelnek leginkább a millenniumiak?

A millenniumiak kiemelten fontosnak tartják a családi és életértékek biztonságát, valamint saját életük boldogulását. Támogatják a munka és a magánélet közötti jó egyensúlyt biztosító politikákat is.

Új publikációk:

Ajánlott