10 tipp a szabadúszó grafikai tervezői munka megtalálásához

Nem vitatható, hogy a grafikai tervezés versenyképes iparág. Szabadúszó grafikussá válni nem egyszerű, de megéri az időt és az erőfeszítést. Tehetséges tervezők, kreatívok és innovátorok bővelkednek a dizájniparban. A szabadúszó grafikusok iránt nagy kereslet van, mert kreatív képességeik megragadják és lekötik a közönség figyelmét.

Annak ellenére, hogy a szabadúszó grafikai tervezési munka kihívást jelent a kezdeti lépésben, a jutalmak hihetetlenek. A rugalmasság, a kreatív kontroll, a pénzügyi függetlenség és a főnöki választás szabadsága felülmúlhatja a kihívásokat.

Szabadúszó grafikusként ezt a tíz marketing technikát használhatja, hogy megtudja, hogyan hozhat létre grafikai tervező céget, és hogyan értékesítheti szolgáltatásait szabadúszó tervezőként. Előtte azonban értsük meg, mi is az a grafikai tervezés.

A grafikai tervezés megértése

Forrás

A grafikai tervezés az ötletek és tapasztalatok vizuális és szöveges komponenseken keresztüli konceptualizálásának, fejlesztésének és bemutatásának művészete és gyakorlata. Javítja a kommunikáció és információ vizuális megjelenítését és funkcionalitását.

Más szóval, a grafikai tervezés az ötletek és üzenetek vizuális megjelenítése. A grafikai tervek sokféle üzenetet közvetítenek látványelemeken, például céglogón vagy webhely-elrendezésen keresztül.

Egy szabadúszó grafikus felhívja a márka leendő vásárlóinak figyelmét, és munkájuk révén összekapcsolja őket az Ön készségeivel és megbízhatóságával. A márkalogók grafikája, a termékcsomagolás és a webhely elrendezése még azelőtt fejleszti márkáját, mielőtt találkozna leendő fogyasztójával.

A szabadúszó grafikai tervezés során a munkakörnyezet némileg eltérő lehet, napi kihívások elé állítva, amelyek izgalmassá és kreatívvá teszik a munkát. A tervezők weboldalakat hoznak létre a vállalkozások és a teljes márkaidentitások számára, amelyeket minden vizuális kommunikációs csatornájukon felhasználhatnak. A tervezők dolgozhatnak olyan immateriális médiában megjelenő hirdetéseken is, mint például óriásplakátok, magazinok, újságok, buszmegállók stb.

Számos médiát használnak grafikus és szöveges elemek beépítésére. Ez megkönnyíti a kapcsolat kialakítását a vállalkozások és ügyfeleik között. A grafikai tervezés a márka kommunikációját közvetíti a keresztes hadjáratról, alkotásról vagy termékről.

Tippek a szabadúszó grafikai tervezői munka megtalálásához

Még a legtapasztaltabb szabadúszó grafikusok számára is félelmetes lehet az új grafikus szabadúszó munka megszerzése. Az ügyfelek előtti bemutató agyelszívási folyamat lehet az iparág újoncai számára. A jó hír az, hogy ennek nem kell olyan nagy kihívásnak lennie, mint amilyennek elképzelte.

Olvasni:  Eredményközpontú tartalomstratégia létrehozása tartalommátrix segítségével

A pitch összeállításának nem kell bonyolult folyamatnak lennie. Ha szeretné fenntartani az ügyfelek folyamatos áramlását, nem dőlhet hátra, és várhatja, amíg megérkeznek Önhöz. Annak érdekében, hogy több szabadúszó ügyfelet szerezzen, megtehet néhány dolgot. Számos módon növelheti annak esélyét, hogy több szabadúszó ügyfelet szerezzen, beleértve a pitch-et, az ajánlatok benyújtását és a személyes kapcsolatok kialakítását.

Térjünk rá!

1. Azonosítsa erősségeit és fejlessze azokat

Tegyük fel, hogy úgy indítja el saját vállalkozását, hogy nem kutatja alaposan az iparágat, tudná, hogy mibe keveredik, és nem elemezné a versenytársakat. Ebben az esetben előfordulhat, hogy még azelőtt kudarcot vall, hogy elkezdte volna. Létfontosságú, hogy olyan jól ismerje meg mesterségét, hogy kitűnjön a versenytársak közül a szakterületén. Ha világos elképzelése van képességeiről, akkor hatékonyabban értékesítheti szolgáltatásait. A legtöbb ügyfél az Ön elsődleges képességei miatt választja Önt a versenytársa helyett.

2. Találja meg a rést

Van a tervezésnek olyan területe, amelyben kiemelkedő? Ha nem tudja a választ, nézzen meg különböző réseket, és nézze meg, melyiket részesíti előnyben. Nehézségekbe ütközhet a szabadúszó tervezési szolgáltatásainak marketingje, ha nem rendelkezik kifejezett specializációval.

Ha egy adott specializációra összpontosít, szakértelmet szerezhet, és végül felülmúlja a versenytársakat. Ez elengedhetetlen a sikeres grafikai marketinghez. Minél szakértőbb bármiben, annál valószínűbb, hogy jövedelmező üzletet nyer az adott szektorban.

A grafikai tervezési szolgáltatások értékesítése előtt kritikus fontosságú, hogy azonosítsa szakterületét; választása alakítja marketingszemléletét.

3. Szerezze meg első vásárlóit

Ahhoz, hogy szabadúszó grafikusként megízlelje a sikert, először ügyfeleket kell találnia. Addig nincs üzleted, amíg nincsenek ügyfeleid. Mert cég nélkül nem nevezheted magad szabadúszónak.

Ha olyan dolgokra fordít időt, amelyek hosszú távon nem hoznak hasznot, csak kevésbé lesz sikeres szabadúszó grafikusként. Önbizalma, lendülete és vonzereje szabadúszó grafikusként növekedni fog, amint megszerezte első ügyfelét.

Szabadúszó grafikusként számos lehetőség közül választhat a kezdeti ügyfelek megtalálására. Fedezze fel a legnépszerűbb webhelyeket, ahol szabadúszó tervezői munkát találhat.

4. Jelölje meg magát, és nevezze el cégét

Amint felvett néhány ügyfelet, elkezdhet gondolkodni a szabadúszó grafikussá válás egyéb szempontjain. Kiindulásként gondolja át, hogyan fogja márkanevét és nevet adni vállalkozásának.

Tegyük fel, hogy szabadúszó grafikusként szeretne egyszemélyes tevékenységben dolgozni élete hátralévő részében. Ebben az esetben cégét a saját neve alatt kell bejegyeznie.

A tervezési vállalkozás elnevezése hasznos lehet, ha valaha is saját magán kívül szeretné bővíteni szabadúszó vállalkozását.

5. Weboldal készítése

Annak ellenére, hogy felajánlhatja portfólióját bármely harmadik fél webhelyén, a személyes webhely az egyik leghihetetlenebb hely a munkája és a grafikai tervezési szolgáltatások reklámozására.

A webhely lehetővé teszi az oldal elrendezésének megtervezését. Ezzel az eszközzel bemutathatja portfólióját, ahogyan elképzelte. Ugyanilyen fontos, hogy egy webhely potenciális ügyfeleket generáljon és fogyasztóvá alakítsa őket. Ha megfelelően szervezi webhelyét, a látogatók zökkenőmentesen végigvezetik az értékesítési csatornán, és cselekvésre ösztönzik őket.

Olvasni:  Az LSX Health & Fitness tervek a WordPressben

6. Hozzon létre egy robusztus hálózatot

Noha most saját magának fog dolgozni, ez nem jelenti azt, hogy megszakítja a kapcsolatait a munkatársaival vagy a maga helyén álló emberek kiterjedt hálózatával. Légy merész, és ismerkedj meg más szabadúszókkal, függetlenül attól, hogy ugyanazon a területen dolgoznak-e, mint te.

Számos digitális csatorna, például a LinkedIn, vitafórumok, online tanfolyamok és csoportos csevegés elérhető a hálózatépítéshez. Végezzen kutatásokat, és csatlakozzon online közösségekhez, hogy megvitassák a munkájukat, kérdéseket tegyenek fel, útmutatást és támogatást kérjenek, és kommunikáljanak másokkal. Ahogy a neved ismerősebbé válik az emberek számára, mások könnyebben megtalálják az interneten.

7. Használjon jóváhagyásokat

Ha arra szeretné ösztönözni az ügyfeleket, hogy dolgozzanak Önnel, jó ötlet az ajánlások bevonása. A vásárlói véleményeket jól látható módon építse be online jelenlétébe és közösségi médiába.

Kérjen véleményeket és megjegyzéseket korábbi ügyfelektől, akik együtt dolgoztak Önnel egy projekten. Az olyan közösségi hálózatokon, mint a LinkedIn, kérjen ajánlásokat és ajánlásokat. Az ügyfelek jobban bíznak az Ön képességeiben, ha rájönnek, hogy más sikeres cégekkel dolgozott együtt.

8. Mutassa be ötleteit makettek segítségével

Munkáit vizuálisan tetszetős módon mutassa be webhelyén, más közösségi médiában vagy tervezési platformokon. A makettek megkönnyítik ezt a folyamatot (valósághű beállítás, ahol kiváló minőségű, szerkeszthető képekben jelenítheti meg munkáját).

Számos különféle makett áll rendelkezésre: weblapokhoz, termékmodellek csomagoláshoz és belső makettek cserélhető faldíszítéssel. Kifinomult és professzionális képekkel állíthatja ki terveit.

9. Lépést kell tartani a korral

Szánjon időt készségeinek és szakértelmének finomítására, valamint a grafikai tervezés szabadúszó vállalkozásának felfedezésére. Hetente egyszer-kétszer szánjon időt önfejlesztésre, hogy cikkeket olvasson, oktatóanyagokat nézzen, részt vegyen webináriumokon, vagy vegyen részt szaktudását bemutató online tanfolyamokon.

A legújabb eszközök és alkalmazások használatához tudnia kell használni azokat; a tudásába való befektetés hosszú távon előnyös lehet.

10. Legyen biztosítás

Miután megkezdte a szabadúszó grafikai tervezést az interneten, győződjön meg arról, hogy rendelkezik a megfelelő biztosítással, amely megvédi Önt. Könnyen beállítható, és ha kész, már mehet is. Ez védi Önt karrierje során. Íme néhány alapvető biztosítási típus, amelyet figyelembe kell venni:

● A szakmai felelősségbiztosítás megvédi Önt, ha az ügyfél az Ön munkáját vagy szakmai tanácsát elégtelennek találja.

● A munkáltatói felelősségbiztosítás előnyös lehet, ha növeli cégét. Ez a biztosítás megvédi Önt, ha olyan jövőbeni alkalmazottakat vesz fel, akik a vállalatot hibáztatják sérülésekért vagy betegségekért.

Forrás

Miért legyen szabadúszó grafikus?

Sok grafikus dolgozik szabadúszóként, a számok szerint a grafikusok 25%-a önálló vállalkozó. Ez azt jelzi, hogy megválaszthatják az óráikat, és irányítják munkájukat és idejüket.

Olvasni:  Web Vitals és SEO: 9 tipp a...

A szabadúszó grafikussá válás kifizetődő, innovatív és rugalmas karrierlehetőség lehet azok számára, akik szeretnek egyedül dolgozni. A statisztikák szerint a grafikai szektor több mint 11 milliárd dollár bevételt produkált.

Kiváló döntés az otthoni szabadúszó grafikai munka választása szakmai útként. Íme néhány ok, amiért ezt mindenképpen meg kell tennie:

1. Befolyásolhatod a változást

A grafikai tervezőknek lehetőségük van részt venni egy olyan teljesítő munkában, amely pozitív hatást gyakorolhat a világra. Ön részt vehet olyan kormányzati hirdetési kezdeményezésekben, amelyek jelentősen befolyásolják a társadalmat, például olyan programokban, amelyek az embereket véradásra vagy influenza elleni védőoltásra ösztönzik.

Alternatív megoldásként segíthet a helyi cégeknek termékeik hírének terjesztésében, ezzel segítve a független vállalkozókat új fogyasztók megtalálásában. A grafikai tervezés azonban egy kifelé mutató karrier. Ha ezt az utat választja, tanúja lesz a valós világban tapasztalható tényleges következményeknek.

2. Ön irányíthatja vállalkozását

Mindig szükség lesz grafikusokra egy vizuálisabb világban. Bármely cégnél hasznos erőforrás lehet, ha elsajátítja a látványelemek manipulálásának művészetét. Manapság egyre gyakoribb, hogy a grafikusok szabadúszóként dolgoznak, ami nagyobb rugalmasságot biztosít számukra az időbeosztásban, és kreatívabbá teszi őket.

Néhány tervező még tervezőirodát is alapított. Lehetőség van arra, hogy tervezői munkáját teljes értékű vállalkozássá alakítsa az ügyfelek ápolásával és a termékcsalád bővítésével. A grafikai tervezés területén bármit megtehet, amit akar.

3. Olyan készségekkel rendelkezel, amelyekre óriási igény van

Szabadúszó grafikusként hamarosan rájössz, hogy mások nem rendelkeznek ugyanolyan veleszületett kreatív gondolkodási képességgel, mint neked. A tervezőknek különleges készségeik vannak, amelyeket a cégek megkövetelnek, különösen azok, akik kevésbé innovatívak az üzleti megközelítésben.

Amikor szabadúszóként kezdesz, nem kell annyi akadállyal megküzdened, mint más szabadúszóknak. Emellett a grafikusok könnyen kialakíthatnak hosszú távú kapcsolatokat cégekkel, márkákkal, és tőlük is kérhetnek ajánlásokat.

Ennek ellenére a mezőny továbbra is viszonylag versenyképes. Tartsa relevánsan webhelyét és portfólióját, ha látni szeretné. Használja ki a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy bővítse szakmai hálózatát még iskolás korában, és vegyen részt különböző üzleti rendezvényeken.

4. Bárhonnan dolgozhat

Ahogy otthonról kezdi meg a szabadúszó grafikai munkákat, szabadon bármit megtehet, amit szeretne. Bárhol dolgozhat, ha rendelkezik internetkapcsolattal, akár egy külföldi országból, akár ugyanabból az országból.

Ennek köszönhetően sok olyan cég és ágazat van, ahol dolgozhat. Ha úgy dönt, hogy karriert vált, széleskörű tapasztalattal fog rendelkezni különböző munkahelyeken.

5. Változatos lehetőségeid lesznek

Grafikai tervezőkre gyakorlatilag minden területen és üzletben szükség van, hiszen a világ vizuálisan működik. Lehetőség van elhelyezkedni csúcskategóriás cégeknél az adománygyűjtési erőfeszítéseik miatt, és a nonprofit szervezetek grafikusoktól függenek, hogy segítsenek elérni céljuk demográfiai számát. Olyan kampányokon dolgozhat, amelyek arra ösztönzik az embereket, hogy szavazzanak, vagy jobban megértsék a kormányzati adminisztratív folyamatokat, például az adózást és a bevándorlást a kormány oldalán. A tervezők iránt nagy a kereslet, még akkor is, ha a világ legjelentősebb vállalatai közül sok rendelkezik házon belüli tervezőcsapattal.

Olvasni:  22 gyakori grafikai tervezési hiba, amelyet el kell kerülni

A grafikai tervezésben szerzett háttérrel számos pozíciót betölthet a különböző iparágakban. A marketing területén a világ legnagyobb cégeinek hirdetési kampányait irányíthatja, vagy tanulmányozhatja a kódolást, és elkezdhet alkalmazásokat készíteni. A grafikus tervezők soha nem fogynak ki az új projektekből, amelyeken dolgozni kell, mivel a tervezés olyan létfontosságú sok különböző szakma számára.

6. Használhatja melléküzletként

Pénzt kereshet szabadúszó grafikusként. Kiváló módszer a kreatív izmok megfeszítésére, ha a jelenlegi szakmádban nincs annyi időd kreatívan gondolkodni, mint amennyit szeretnél. Ki tudja még mit. Ha erőfeszítéseket tesz, kemény munkával és megfelelő kapcsolatokkal főállású grafikus lehet belőled.

Ne felejtse el beszámolni jelenlegi munkáltatójának új tehetségeiről. Ha a menedzsere megtudja, hogy rendelkezik ezekkel a keresett készségekkel, fizetésemelést, több munkát vagy esetleg előléptetést kaphat. Ezenkívül eközben összeállíthatja önéletrajzát.

7. Folyamatosan a csúcson teljesíthet

A kilenctől ötig nem csak bizonyos emberek számára jelent problémát; ez azt is jelentheti, hogy a fogyasztók nem a lehető legjobb szolgáltatást kapják. A szabadúszó grafikus rugalmasan megválaszthatja az Ön órarendjét és beosztását.

Amellett, hogy boldoggá tesz, ez egy nagyszerű módja annak, hogy javítsa munkája minőségét. A csúcson végzett munka lehetővé teszi, hogy hatékonyabb legyen, és több ajánlást kapjon.

Emellett munka közben bármit viselhet, amit csak akar! Nem lesz többé fülledt öltöny vagy heves vita a termosztátról.

Következtetés

Napjainkban a technológia és az internetes platformok megkönnyítik a szabadúszó grafikai tervezés megkezdését. Grafikusként vizuális, digitális és virtuális világokat fedezhet fel, miközben kommunikál közönségével.

Ha tudja, hogyan reklámozza magát grafikusként, az mindent megváltoztathat. Ahhoz, hogy versenyképes maradjon, folyamatosan fejlesztenie kell grafikai tervezési és marketingtehetségeit.

GYIK

1. Mire van szükségük a szabadúszó grafikusoknak?

A grafika tervezéséhez többre van szükség, mint csupán kreatív tehetségre. A szabadúszóknak erős időgazdálkodási, többfeladatos és kommunikációs képességekkel kell rendelkezniük.

2. Mit csinálnak a szabadúszó grafikusok?

Egyénileg dolgoznak az ügyfelekkel, hogy egyedi terveket hozzanak létre, felhasználva az igényeiknek megfelelő erőforrásokat. Létrehozhatnak logókat, terveket és grafikákat.

3. Dolgozhat-e egy szabadúszó tervező egyedül?

Míg az egyes grafikusok egyedül dolgoznak, a grafikai tervezésre szakosodott vállalkozásoknál alkalmazottak csapatban dolgozhatnak.

4. Milyen követelményeket támasztanak egy egyéni vállalkozó grafikussal szemben?

Kreativitás, kommunikációs készség, erős stratégia és időgazdálkodási készség szükséges egy sikeres grafikushoz.

5. Mi különbözteti meg a művészetet a grafikai tervezéstől?

A problémamegoldás és a vizuális üzenetalkotás a grafikai tervezés jellemzői. A művészet, akárcsak a grafikai tervezés, magában foglalja a képek készítését, de az eredmény szubjektív.

Új publikációk:

Ajánlott