10 tipp a szabadúszók hatékony menedzseléséhez

A szabadúszók évről évre fontosabbá válnak a vállalkozások számára, és nyilvánvaló előnyökkel jár a felvételük. Lássuk, hogyan dolgozhatunk hatékonyan szabadúszókkal.

A 21. századi gazdasági rendszer robbanásszerűen megnőtt szabadúszók a munkaerőben. Számos oka van annak, hogy a vállalkozások előnyben részesítik a szabadúszókat. Lehet, hogy kicsi, rugalmas munkaerőre van szükségük, és a szabadúszókat kényelmesnek találhatják, amikor még csak most kezdik.

Forrás

A szabadúszók alkalmazásának számos előnye van. Az egyik ilyen gazdasági előny a fix fizetés helyett a projektenkénti fizetési modell alkalmazása. Továbbá, ha szabadúszókat használ, szuperspecializáció alapján is felveheti őket. A szakma természetéből adódóan a vállalkozások nem kötődnek egy konkrét szabadúszóhoz.

Vannak hátrányai is – a márka ismeretének hiánya, a távoli műveletek, a személyes találkozások hiánya és a szabadúszó prioritások ütközése.

Szabadúszó menedzsment: miért fontos?

Forrás

A szabadúszók alkalmazásának számos előnye van. De vannak árnyoldalai is.

Néha egy csapat különböző hátterű szabadúszókból áll, akik különböző nyelveket beszélnek. Különböző munkakultúrákból származhatnak. Emellett a személyes kapcsolat hiánya is meghozza a maga kihívásait.

Itt jön a képbe a szabadúszó menedzsment. A szabadúszók irányításához szilárd rendszerre van szükség. Ez minimalizálja a szabadúszók alkalmazásának hátrányait és maximalizálja az előnyöket.

Olvasni:  Mennyibe kerül az egyedi szoftverfejlesztés?

A robusztus szabadúszó irányítási rendszer növeli a cég agilitását és rugalmasságát. Időt és vállalati erőforrásokat is megtakarít. Ezért fontos a szabadúszó menedzsment.

10 szabadúszó vezetői tipp

Forrás

1. Szervezze meg a szabadúszó ökoszisztémát

Szervezze meg a szabadúszó ökoszisztémát cégén belül. Az egyéni vállalkozók és a kis csapatok gyakran figyelmen kívül hagyják a szervezettséget. De ahogy a szabadúszó munkaerő létszáma növekszik, rendszerezni kell.

Jegyezze fel a szabadúszó menedzsment legfontosabb kihívásait papíron. Ezután kézzelfoghatóan dolgozza ki, hogyan kezeli ezeket: a dokumentumok szerkesztői naptárát, az értékesítési tölcsért, az ügyfelek GYIK-eit és a jelentős folyamatokat. Ha a szervezés nyomasztónak tűnik, kezdje kicsiben és egyszerűen.

2. Használjon eljárást szabadúszók felvételére.

Béreljen szabadúszókat folyamatok és rendszerek használatával, és tegye ezt óvatosan. Térképezze fel az alkalmazottak készségeit, tulajdonságait és személyiségeit. Vázolja fel a munkavállaló természetét a tapasztalat és a kommunikációs készségek tekintetében.

Miután pontosan tudja, hogy mit keres egy alkalmazottnál, gondosan határozza meg a felvételi folyamatot. Olyan szabadúszókat kell felvennie, akik a lehető legtöbbet adják hozzá vállalkozásához, és örömet okoz velük dolgozni.

3. Fedélzeti szabadúszók hatékony rendszerekkel.

A szabadúszóknak hozzá kell szokniuk a munkához és a munkafolyamatokhoz. Ne dobja őket a vízbe anélkül, hogy megtanította volna őket úszni. A hosszú távú szerződéseknél különösen a munkaorientáltságon kell keresztülvinni őket.

Mindez magában foglalja a szabadúszók bemutatását a meglévő alkalmazottaknak. Ezenkívül gondoskodnia kell arról, hogy szinkronban legyenek a vállalati kultúrával. Egyezzen meg velük a kommunikációs módokról, és tudassa velük, mit vár el tőlük.

4. Magyarázza el a márka identitását az új szabadúszóknak.

Tudniuk kell, mi a cég lelke és mit képvisel. A szövegírónak tudnia kell, hogyan beszél a cég, a grafikusnak pedig ismernie kell az Ön színeit és betűtípusait. Ismertesse meg őket a meglévő céges anyagokkal.

Olvasni:  7 Prokutivitási tipp közösségi média szakértőknek

5. Határozza meg az elvárásokat

Tudassa szabadúszójával, hogy mit kell elérnie a munkában. Hogyan szeretné elvégezni a munkát? Tisztázza a munkakör elemeit. Ne legyen azonban túlságosan előíró, mert a szabadúszó munkához térre és szabadságra van szükség.

6. Munkavégzési határidő megállapítása

A szabadúszók boldogulnak a határidőkkel, és egyszerre több projektet is vállalnak. Tehát ne adjon nekik alapvető projekteket rendkívül rövid határidővel. Előfordulhat, hogy nem tudnak befejezni egy utolsó pillanatban végzett munkát. Ezenkívül gondoskodnia kell arról, hogy a saját határidőit is betartsa.

7. Hatékonyan használja a rendelkezésre álló munkafolyamat-eszközöket.

Ma már számos eszköz áll rendelkezésre, amelyek leegyszerűsítik a kommunikációt és az együttműködést. Ezek közé tartozik a Trello, Asana, Slack, Zoom és még sok más. A vállalkozásoknak nem kell kizárólag az e-mailekre hagyatkozniuk. A projektmenedzsment lehetőségek lehetővé teszik a vállalkozások számára a szabadúszók hatékony menedzselését.

8. Kövesse nyomon a szabadúszó munkafolyamatokat, és adjon nekik visszajelzést.

Ez segít megérteni, hogyan teljesítenek a szabadúszók a munkájukban, és hol fejlődhetnek. Ezután felajánlhatja ezt a visszajelzést a szabadúszóknak, hogy folyamatosan javítsák teljesítményüket.

A munkahelyi elvárások meghatározása után rendszeresen ellenőrizze, hogy a szabadúszók megfelelnek-e azoknak. A szabadúszókkal való heti kapcsolattartás szintén nagyon hasznos.

9. Támogassa a szabadúszókat útjuk során.

Nem csak a jó karmáról van szó. Ez egy profi dolog. Mentoráld és tanítsd őket. Ez pozitív munkakultúrát hoz létre, amely magasabb szinten hat a szervezetre. Adj nekik személyes szintű visszajelzést, hogy hatékonyan dolgozhassanak és személyesen fejlődjenek.

10. Köss szabadúszó szerződést a csapatoddal.

Az írásos megállapodás segít a tényleges teljesítések teljesítésében. Adjon hozzá minden szükséges dolgot, beleértve az NDA-kat is.

Olvasni:  15 legjobb prezentációs tervezési tipp a tökéletes hangközönséghez

Forrás

Ez a tíz lépésből álló lista a szabadúszók menedzseléséhez elsöprőnek tűnhet. Amikor azonban elkezdi használni, hamarosan természetessé válik. A szabadúszó menedzsment folyamatok halmazaként való kezelése megkönnyíti és optimalizálja a munkát.

Ha ráveszi a szabadúszókat, hogy hatékonyan dolgozzanak vállalkozása érdekében, az gyakran döntő előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben. Határozza meg az alkalmazottak szerepeit a szabadúszó menedzsmenttel szemben. A megfelelő folyamatok mellett a szabadúszó menedzselés nem csak egyszerű, de meg is hozza a vállalati siker gyümölcsét.

GYIK

1. Könnyű a szabadúszó menedzsment?

A szabadúszó menedzsment egyszerű, ha tudja, hogyan kell. Kezdetben a szabadúszó menedzsment időt és erőfeszítést igényel. A megfelelő folyamatokkal kezelheti szabadúszók könnyedén.

2. Hogyan történik a szabadúszó menedzsment?

A szabadúszó menedzsment a megfelelő eszközökkel történik, mint például az Asana, Trello, Basecamp, Zoom, Slack, Skype stb. A kulcs a világos és valós idejű kommunikáció.

3. Tudják-e a vállalkozások méretezni a használatával szabadúszók?

A vállalkozások szabadúszók segítségével léptethetnek. Az a fontos, hogy bevált folyamatokat dolgozzanak ki kezelésükre.

4. Vannak szabadúszók elkerülhetetlen a modern üzletekben?

A szabadúszó egyre fontosabbá válik a modern vállalkozásokban. A 2021-es Freelance Forward jelentésből kiderül, hogy az Egyesült Államokban dolgozó munkaerő 36%-a szabadúszóként dolgozott az elmúlt évben.

5. Milyen típusú munkákat lehet kiszervezni szabadúszók?

A kreatív és az egyszeri készségeket igénylő munkák olyan munkák, amelyeket szabadúszóknak lehet kiszervezni.

Új publikációk:

Ajánlott