10 tipp a YouTube marketingstratégiája optimalizálásához

Ez a tíz YouTube-optimalizálási tipp segít növelni követőid számát és növelni a nézési időt.

A marketingszakemberek és tartalomkészítők számára a YouTube hatékony eszköz. Ez a legnagyobb online videóplatform, több mint 2400 milliós felhasználói bázissal. Ráadásul a Google statisztikái azt mutatják, hogy a mobilhasználók kétszer nagyobb valószínűséggel figyelnek oda YouTube-nézés közben, mint azok, akik tévét néznek.

Forrás

Percenként több mint 500 órányi videót töltenek fel a YouTube-ra. Ez óránként körülbelül 30 000 óra új tartalmat jelent. Okos taktikát kell alkalmaznod ahhoz, hogy videóid vonzzák a szemet a tartalom óceánjában. Más szóval, szükséged van egy YouTube marketingstratégiára.

A YouTube optimalizálása megkönnyíti videóinak megtalálását a mobilalkalmazáson vagy a keresőmotorokon keresztül. Minden releváns videó, amit közzétesz, növelheti a hűséget és növelheti a követők számát. Ez növeli a forgalmat, növeli a tudatosságot és befolyásolja a vásárlási döntéseket.

Vegyük példaként a T-sorozat sikertörténetét. A cég csak 2010-ben kezdett YouTube-videókat feltölteni. 2013-ra meghaladta az egymilliárd megtekintést. Ezzel a Rajshri Productions után ez a második indiai YouTube-csatorna, amely elérte ezt a mérföldkövet. 2017 elején a T-Series a világ egyik legnézettebb YouTube-csatornája lett. 2022-ben több mint 180 milliárd megtekintéssel rendelkezik.

A digitális figyelemelterelő környezetben a YouTube optimalizálásának prioritást kell élveznie a digitális marketingszakemberek számára. Íme néhány hatékony lépés, amelyet megtehet ennek érdekében.

10 tipp a YouTube optimalizálásához

Mint tudják, a marketingszakemberek többféle videót tesznek közzé a YouTube-on. Vannak hirdetések, ajánlások, bemutatók, interjúk és egyebek. Ez a tíz tipp segít a fogyasztóknak könnyedén felfedezni az összes videódat.

1. Használjon releváns kulcsszavakat

Kevesen tudják, hogy a YouTube a Google után a második legnagyobb kereső. Ezért fontos, hogy ahol csak lehetséges, a megfelelő kulcsszavakat használjuk. A folyamat a célközönség érdeklődésének feltárásával kezdődik. A gyors kutatás megmutatja a leggyakrabban használt keresési kifejezéseiket. Ezek más keresőmotorok kulcsszavai is lehetnek. A YouTube-on a kulcsszavak megfelelő használata arra készteti az algoritmust, hogy kategorizálja és ajánlja a tartalmat.

Olvasni:  A Shopify üzlet nevének megváltoztatása

Minél relevánsabbak a kulcsszavak, annál jobbak az eredmények. Megtalálhatja a versenytárs videóit is, hogy megtudja, milyen kulcsszavakat használnak. Ez gyakran útmutató az optimalizálás megkezdéséhez. A YouTube kulcsszavai számos helyen használhatók a hatás elérése érdekében. Kezdésként a videók címei, leírásai, feliratai és időbélyegei találhatók néhány helyen.

2. Ügyeljen a videó hosszára

A Statista jelentése szerint az átlagos YouTube-videó 11,7 perces volt. Általánosságban elmondható, hogy azok a videók, amelyek körülbelül tíz percesek, magasabbak. Ez azért van, mert nagyobb elmerülést biztosítanak a fogyasztóknak. Természetesen a videó hossza sok tényezőtől függ. A bemutató videó lehet hosszabb, a termékbemutatók pedig rövidebbek. A videó futási ideje a tartalom típusától függ.

Fontos, hogy ne törekedj hosszabb időtartamra, csak azért, mert esetleg mások csinálják. Ez elveszítheti a fogyasztók érdeklődését. Ahogy Cristos Goodrow, a YouTube mérnöki alelnöke mondja: „Amit azonban nem akarsz megtenni, az az, hogy meghosszabbítsd videóid hosszát, csak azért, hogy hosszabbak legyenek.”

3. Alkalmazzon időbélyegeket

Forrás

Hosszabb videók esetén az időbélyegek hozzáadása nagyszerű módja a YouTube optimalizálásának. Az időbélyeg egy link a videó adott részére. Ezek a linkek fejezetek formájában jeleníthetők meg a videó leírásában. Így a nézők tájékozódhatnak a videó tartalmáról. Ez egy módja annak, hogy az Önt érdeklő szakaszokhoz navigáljon.

Az időbélyegek javítják a megőrzési arányt. A nézők kevésbé lesznek kísértve, hogy eltávolodjanak a videódtól, ha már a kezdetektől látják annak relevanciáját. Az időbélyegek hozzáadásának másik előnye, hogy lehetőséget kínálnak a nézőknek a tartalom rövid szakaszokban történő fogyasztására. A YouTube és a Google algoritmusai is figyelembe veszik az időbélyegeket. Ez azt jelenti, hogy a videók rangsorolása javulhat.

4. Írjon megfelelő leírásokat

A videóleírások az optimalizálás fontos szempontjai. A jól megírt leírások felkelthetik a nézők érdeklődését. Ez megnövekedett nézettséghez és hosszabb nézési időhöz vezet. A leírások a YouTube SEO-ban is segítenek. A webhely algoritmusa a leírásban szereplő szavakat használja, hogy új felhasználóknak ajánlja videóját. Ezért fontos, hogy a YouTube marketingstratégiája figyelembe vegye a leírásokat.

Olvasni:  A legjobban felkapott Instagram-hashtagek a jobb eléréshez 2024-ben

A leírásoknak a videó tartalmára kell vonatkozniuk. Ki kell térniük a fogyasztó érdeklődési területeire. A jól kutatott kulcsszavakat a leírásokban kell szerepeltetni. Szükség esetén cselekvésre ösztönzőt kell hozzáadni, hasznos külső hivatkozásokkal. A hatékony írási technikák felfedezésének egyik módja a kategória legjobban teljesítő videóinak leírásának elemzése.

5. Válaszolj a megjegyzésekre

A nézők megjegyzéseire való reagálás okos módja a YouTube-videók optimalizálásának. Ez a szokás elkötelezettséget és hűséget épít. Az ügyfelek reszponzívnak és érdekesnek látják a márkát. A kérdésekre adott válaszok megalapozhatják a szakértelmet és növelhetik a tekintélyt. A válaszok olyan felhasználók közösségét hozhatják létre, akik visszatérnek a videóhoz, hogy ellenőrizzék a megjegyzéseket.

A gondosan megfogalmazott válaszok a láthatóságot is növelik, ami megkönnyíti a videók megtalálását. Válaszainak hangneme mindig legyen professzionális és udvarias. A cél a kötvények létrehozása és a problémák megoldása legyen.

6. Csatorna optimalizálás

Eddig a YouTube-videók optimalizálásának módjait és eszközeit vitattuk meg. A hozzáértő marketingesek azonban egy lépéssel tovább viszik ezt a folyamatot. A csatornák azok, ahol az alkotó videói egyetlen oldalon vannak csoportosítva. Azon márkák számára, amelyek rendszeresen tesznek közzé YouTube-videókat, a csatornák hatékony mechanizmust jelentenek a fogyasztók figyelmeztésére kínálatukról.

A csatornaleírásoknak kulcsszavakat kell tartalmazniuk, hogy keresőbarátok legyenek. A „Névjegy” szakasz, a fejléc grafikája és a linkek vonzóak a leendő nézők számára. Hasonlóképpen, a videók bélyegképeinek vonzónak és relevánsnak kell lenniük. A csatornán található videók véget érhetnek hasonló videók javaslataival, amelyeket a fogyasztó meg szeretne nézni.

7. Használjon feliratokat

Forrás

A feliratok könnyebben hozzáférhetővé teszik YouTube-videóit. Ezenkívül kényelmes módja annak, hogy elérje azokat a fogyasztókat, akik néha kikapcsolt hanggal néznek videókat. Ennek néhány oka lehet, ha tömegközlekedési eszközökön, késő este vagy az irodában néznek videókat.

A feliratok és feliratok is segítik a megértést. Ez hasznos termékbemutatók vagy műszaki információk esetén. A YouTube algoritmusa a feliratokat is tudomásul veszi, ami jobban kereshetővé teszi videóit. A bevált gyakorlatok közé tartozik az olvasható betűtípusok használata, a túl sok szó nem tömése egy keretbe, valamint a megfelelő kontrasztarányú betűk használata.

Olvasni:  6 legfontosabb tipp a cikkek videóvá alakításához

8. Együttműködés az influencerekkel

A YouTube legjobb alkotói naponta több ezer megtekintést kapnak. Ezek az influencerek gyakran nyitottak az együttműködésre. Számos márka nyereségesen dolgozott együtt influencerekkel YouTube marketingstratégiájának részeként. A folyamatot a befolyásolók gondos kiválasztásával kell kezdeni. Szinte minden kategóriában jelen vannak. Az influencer marketing a YouTube-on különösen erős, ha új termékek bevezetéséről és versenyekről van szó.

Forrás

Győződjön meg arról, hogy az influencer megérti a márka lényegét és a kampány célját. Ezt követően lehetővé kell tenni számukra, hogy a saját egyedi módon releváns tartalmat hozzanak létre követőik számára. A következő lépés az lenne, hogy a márka aktívan kezdjen beszélgetést azokkal a követőivel, akik megtekintették és kedvelték a videókat.

9. Elemezze az adatokat

A YouTube Analytics rendszeres jelentéseivel jobban megértheti videói teljesítményét. Miután eldöntötte marketingcélját, ezek a mutatók olyan paramétereket fognak mutatni, mint a nézési idő és a megőrzési arány. Azt is megtudhatod, hogy a nézők hogyan fedezik fel videóidat. Továbbá megismerheti azokat a kifejezéseket, amelyekre a hasonló csatornák nézői keresnek.

A legnézettebb videók, a legnépszerűbb feliratnyelvek és a legnépszerűbb megjegyzések a többi elérhető adat. Ezeknek az információknak az elemzése lehetővé teszi a videók és egyéb elemek finomítását, hogy azok még észrevehetőbbé váljanak.

10. Hozzon létre lejátszási listákat

Forrás

A lejátszási listák segítségével rendezheted a videókat a csatornádon. A marketingesek sokféleképpen használhatják őket. A videók általában téma, téma vagy típus szerint vannak csoportosítva. Például egy cipőmárka rendelkezhet külön lejátszási listákkal olyan tevékenységekhez, mint a futás, gyaloglás és egyéb sportok. Lehet egy „best of” lejátszási lista a csatorna legnépszerűbb videóihoz. Lejátszási listák is lehetnek más alkotók videóiról, amelyek kapcsolódnak a márkádhoz.

Fontos, hogy a fogyasztói igények alapján készítsünk lejátszási listákat. Az ilyen lejátszási listák növelik csatornád tekintélyét, és még több értéket teremtenek a fogyasztók számára. Ily módon javítják a megtekintések számát, a láthatóságot és a nézési időt.

Olvasni:  5 tipp, hogyan teljesíts időben, és hogyan ne köss túl vagy alulteljesíts

Milyen előnyei vannak a YouTube optimalizálásának?

A megfelelő YouTube marketingstratégiának számos előnye van. A márkák nagyobb ismertséget kapnak, és szélesebb közönséget érhetnek el. Videók készíthetők a fogyasztói igényeknek megfelelően, akár értékelések, kérdések és válaszok, bemutatók vagy egyéb formában.

A megfelelő kulcsszavakkal és egyéb taktikákkal a YouTube-videók minősített leadeket és magasabb konverziós arányt eredményezhetnek. A YouTube optimalizálás másik előnye, hogy a videók más tartalomba is integrálhatók, a termékoldalaktól és blogoktól a közösségi médiáig. Ily módon egy jól rangsorolt ​​videó növelheti az ismertséget, és még nagyobb fogyasztói érdeklődést válthat ki.

A YouTube optimalizálás hatékony módja annak, hogy videóid kiemelkedjenek. Fontos azonban, hogy előre meghatározzuk a célokat és célokat. A YouTube marketingstratégia akkor működik a legjobban, ha az üzleti igényeket a fogyasztói érdekekkel párosítják.

Az is elengedhetetlen, hogy minőségi előírásoknak megfelelő videókat készítsünk. Ehhez nem szükséges hatalmas költségvetések és jól fizetett szakemberek. Ha a videókat megfelelően forgatják és forgatják, és a fogyasztói igényeken alapulnak, a csata felét meg lehet nyerni.

Végül a marketingszakembereknek emlékezniük kell arra, hogy a YouTube sikere azoké, akik lépésről lépésre, idővel a fejlesztéseken dolgoznak. Az adatelemzés, a népszerű videók ellenőrzése és a YouTube marketingstratégiájának időről időre történő módosítása elengedhetetlen részei a folyamatnak.

A jó tartalom minden digitális marketingstratégia elengedhetetlen része. Ha szeretné optimalizálni digitális kampányait a siker érdekében, kipróbálhatja a Pepper Content írási szolgáltatásait.

GYIK

1. Miért fontos a YouTube optimalizálás?

Megfelelő YouTube keresőoptimalizálással videója megjelenik a releváns kulcsszavak keresési eredményei között. Ez növeli az organikus helyezést, és magasabb elköteleződési arányt eredményez.

2. Melyik a YouTube optimalizálás legfontosabb része?

A YouTube optimalizálásának számos tényezője van. A legjelentősebbek közé tartoznak a következők:
1. Videó időtartama
2. Csatorna jogosultsága
3. Pozitív elkötelezettség
4. Kulcsszó szerinti célzás

3. Hogyan optimalizálhatsz egy YouTube-videót?

A YouTube-on magasabb helyezés elérésének néhány módja a következő:
1. A megfelelő kulcsszavak használata.
2. Videóleírások optimalizálása.
3. A megfelelő miniatűrök használata.
4. Feliratok és feliratok hozzáadása.

Új publikációk:

Ajánlott