10 tipp, amivel 2024-ben több Instagram-leadet szerezhet

Általában nem az Instagram az első eszköz, amelyre gondolunk, amikor a vezetők generálásáról van szó. A közösségi médiának az emberi kapcsolatok előmozdításának hosszú múltja miatt általában nem tekintik olyan platformnak, ahol a vállalkozások agresszíven szerezhetnek potenciális ügyfeleket. Ha azonban tudod, mit csinálsz, az Instagram és más közösségi média platformok kiváló értékesítési potenciális szolgáltatók lehetnek. Először is fel kell tennünk magunknak a kérdést: „Melyek az ólomgenerálási formák?” mielőtt megbeszélnéd, hogyan kell ezeket előállítani Instagram vezet.

A lead-generáló űrlapnak nevezett online űrlapot e-mailek és egyéb személyes adatok gyűjtésére használjuk a potenciális ügyfelektől. A kapcsolatfelvételi űrlapok, a regisztrációs űrlapok és az egyszerű hírlevél feliratkozási űrlapok a legjellemzőbb potenciális ügyfelek generáló űrlapjai.

Íme 10 hasznos javaslat az Instagram lead generálásához:

Tanuljon meg néhány kiváló módszert az Instagram potenciális ügyfelek generálásához, amelyekkel növelheti vállalkozását.

1. Szánjon időt a hirdetésekre

Ez egyértelmű: az ólomtermelő reklámok használata a legjobb megoldás, ha több potenciális ügyfeleket szeretne létrehozni az Instagramon. Az egyik első lépés, amely segíti a vállalkozásokat abban, hogy releváns és hasznos információkat gyűjtsenek a fogyasztóról, a lead-generáló hirdetések használata.

Mi az értelmes adat? Címük, telefonszámuk és talán születési dátumuk. Kövesse nyomon azokat a termékeket is, amelyek iránt leginkább érdeklődnek.

Továbbá megteheti testreszabhatja marketingtevékenységeit hogy az így gyűjtött adatok felhasználásával fokozzuk a konverziót.

Olvasni:  Mi az a marketingfordítás és tippek a marketingszöveg lefordításához

2. Fokozza a kapcsolatot az Instagram Bio-ban

Az életrajzban található Instagram-link egy egyedülálló funkció, amelyet a lehető legteljesebb mértékben ki kell használni. Ennek az az oka, hogy ennek a linknek a használata segít az embereknek megtalálni az Ön által kitűzött célokat. Ez magában foglalhatja az e-mail leadek létrehozását, a márkaismertség növelését, az eladások növelését vagy a fejlesztést vezetőgenerációs formák.

A linknek rövidnek kell lennie. Vannak linkrövidítők, amelyek segítségével személyre szabhatja az URL márkajelzését. Ez a helytakarékosság és a márkaépítés további előnyeit biztosítja.

Az UTM-paraméterek segítségével megtudhatja, hogy ki és hol kattint egy URL-re. nézd meg milyen funkciókat. A linkben tegyen cselekvésre ösztönzést is.

Ma akár 5 link is szerepelhet az Instagram-életrajzában.

Akár 5 linket is hozzáadhatsz az Instagram-életrajzodhoz, hogy leadeket és eladásokat generálj.

3. Tegye jobbá a nyitóoldalt

Az Instagram ragyogásának elérésének következő lépése a céloldal optimalizálása. A megfelelően optimalizált céloldalakkal vásárlásra ösztönözheti a fogyasztókat.

Az első benyomás fontos a sikerhez, ahogy mondani szokás. Ennek a céloldalnak ugyanazokat az irányelveket kell követnie, mint a korábbi céloldalaknak.

Hozzon létre egy beolvasható nyitóoldalt, amely intuitív felhasználói élményt tükröz, zökkenőmentesen tartalmazza a keresési szándékot, és cselekvésre ösztönzi a látogatókat. Győződjön meg arról, hogy a látogató megkapja a megfelelő céloldalt.

Ez úgy érhető el, hogy figyelembe veszik az ügyfél életciklusának aktuális szakaszát.

4. Használja az Instagram Swipe Up funkcióját

Az Instagram történetek tartalmazhatnak linkeket, ha a fióknak több mint 10 000 követője van. A vállalkozások nagy hasznot húznak a történetek használatából, mivel az Instagram-történetek többségét marketing célokra használják. Ezenkívül a felmérések kimutatták, hogy az ügyfelek ezt a formátumot kedvelik.

Ez azt jelzi, hogy az Instagram sok mindent kínál a vállalkozásoknak.

Olvasni:  Hogyan indítsunk blogot 2024-ben: tippek, trükkök és bevált módszerek

Használhatja azonban a történetek funkciót, ahol hozzáadhat egy linket közvetlenül a céloldalra anélkül, hogy minimális számú követője lenne.

Könnyű linket adni egy Instagram-történethez.

5. Készítsen tartalmat a végső eredményre összpontosítva

Bármi is legyen a célod, nagyon fontos, hogy megfelelő típusú tartalmat biztosíts az Instagramon. A legjobb módja annak, hogy potenciális ügyfeleket szerezzen az Instagramon, ha olyan tartalmat fejleszt, amely a végső célra összpontosít. Az életrajzi linket körülvevő szövegnek cselekvésre kell késztetnie az olvasókat.

A kiválasztott képeknek összhangban kell lenniük a tervezett eredménnyel, valamint határozott cselekvésre ösztönzést kell adniuk. Ez csak akkor fordul elő, ha az összes komponens összefüggően működik.

A címkés termékek nagyobb figyelmet vonzanak. Ezzel sokkal több ember figyelmét felkeltheti azzal, amit kínál.

Több mint 100 millió fiók kattint a termékcímkékre az Instagramon, így ez az egyik olyan üzlet, amely a közelmúltban nagy figyelmet keltett. Most már elkezdheti az Instagram vásárlás és a katalógus integrálásával.

Könnyedén létrehozhat Instagram-boltot termékei számára, hogy több leadet generáljon.

7. Fejleszteni egy Instagram Leads Influencer mellett

Az Instagramon az influencer marketing nagyszerű technika a potenciális ügyfelek számának növelésére a cég számára. Ez egy sikeres Instagram-marketing taktika, de helyesen kell végrehajtani. Bár egy influencernek nem kellene ugyanolyan követőivel rendelkeznie, mint neked, ezeknek hihetetlenül relevánsaknak kell lenniük a márkád szempontjából.

Lehetőséged van arra, hogy növeld közönségedet, miközben új Instagram-követőket és vezetőket szerezhetsz a követők sokszínű csoportjával. Ugyanakkor győződjön meg arról, hogy az influencer közönsége nagyon hasonlít az Ön vásárlói személyiségére.

Ezzel biztos lehet benne, hogy a kapcsolat több potenciális ügyfélhez vezet minden kampányhoz.

8. Használjon versenyeket az Instagram leadek megszerzésére

A versenyek kiváló módszer a leadek gyors generálására. Az Instagram-versenyeknek fantasztikus nyereményekkel kell rendelkezniük, ha szeretnél embereket rávenni a részvételre. Ezek a díjak ajándékokat, tervezési lehetőségeket és egyebeket tartalmazhatnak.

Olvasni:  Webfejlesztési partnerség – 6 fontos tipp a megfelelő ügynökség kiválasztásához

Például az olyan cégek, mint a Starbucks, gyakran rendeznek kupatervező versenyeket, hogy ösztönözzék az interakciót és növeljék a megosztásokat és a kedveléseket.

Ezenkívül ez egy szórakoztató ajándék, amely lehetővé teszi a nyertes számára, hogy rányomja bélyegét a cégre, még ha csak ideiglenesen is.

Nagyszerű módja annak, hogy fokozza az elkötelezettséget Instagram-fiókjában.

9. Növelje az elköteleződést azáltal, hogy segítséget nyújt másoknak

Neil Patel indította el, az Ubersuggest. Ez az ingyenes szolgáltatás több ezer ingyenes regisztrációt generál Neil számára. A valóság? E regisztrálók többsége soha nem lesz fizető ügyfél.

Minél több ingyenes próbafelhasználója van azonban, annál többen váltanak fizető fogyasztóvá. Elméletileg mindaddig, amíg a próba biztosított, továbbra is fizetős ügyfeleket fog fogadni.

A hosszú távú eredmények azt mutatták, hogy ez a stratégia működött. A korábbi regisztrációk közül több vált vásárlóvá, amikor az Ubersuggest több funkciót indított el.

10. A felhasználók által generált tartalom meglehetősen lebilincselő lehet

A potenciális ügyfelek számának növelése érdekében megtehető egyik legfontosabb lépés a felhasználók által generált tartalom használata. Dióhéjban az UGC olyan tartalom, amelyet a márkavédők megosztanak és önállóan állítanak elő. Nagyon sok társadalmi bizonyítékot ad. Az emberek gyakran elhiszik, amit mások mondanak egy márkáról.

Ezért alkalmazhat felhasználók által generált tartalmat a potenciális ügyfelek generálására irányuló nagyobb elkötelezettség érdekében. Ezt a taktikát széles körben alkalmazzák az olyan cégek, mint az ASOS a társadalmi bizonyítékok előmozdítása és az elkötelezettség fokozása érdekében.

A potenciális ügyfelek generálására az ideális stratégia az, ha olyan tartalmat állítunk elő, amely vonzó és előnyös a célpiac számára. Ez megjelenhet blogokban, e-könyvekben, infografikákban vagy más vizuális anyagokban található cikkekben.

Lisa, Inspire to Thrive

Ha befejezte ennek az anyagnak az elkészítését, mindenképpen terjessze a hírt a közösségi médiában és más internetes marketingcsatornákon keresztül.

Olvasni:  4 legfontosabb lépés a SEO fejlesztéséhez 2024-ben

Nagyobb közönség elérése érdekében fizetett hirdetéseket is használhat nyilvános és privát Instagram-fiókok eléréséhez.

Az Instagram leadek bekapcsolása

Hogyan használod ma az Instagram lead generálását blogodhoz vagy vállalkozásodhoz? Használ egyáltalán hirdetéseket, vagy más módszereket használ az Instagram leadek generálására? Szeretnék többet tudni az alábbi megjegyzésekben.

Ügyeljen arra, hogy időnként törölje az Instagram gyorsítótárát is, hogy fiókja zökkenőmentesen működjön az alkalmazásban.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott