10 tipp az e-könyvek írásához és eladásához

Íróként keresel hírnevet, és te is jelentős bevételre teszel szert? Ez a cikk segít megvalósítani álmát azáltal, hogy tippeket ad az e-könyvek írásához és értékesítéséhez.

Tartalomjegyzék

 • 10 tipp az e-könyvek írásához és eladásához
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Minden ember élete hőse. És minden hős a rivaldafényben akar lenni. Igen, még a legintrovertáltabb személyek is érvényesítést keresnek; azonban bizonyos körökről kereshetik. Az írók többsége arról álmodik, hogy bestsellert írjon. Az a tény, hogy végignézed ezt a cikket, azt jelzi, hogy ehhez a fajtához tartozol! Sőt, érdemes lehet e-könyveket írni és eladni, hogy jól megéljen.

Tehát minden további nélkül nézzük meg a tíz tippet, hogyan írjunk és értékesítsünk e-könyvet.

10 tipp az e-könyvek írásához és eladásához

Forrás

1. Nullázás egy témában

Eladásra szánt e-könyv készítése nem tortúra. Komoly összpontosítást és elkötelezettséget igényel! Figyelembe véve, hogy még egy rövid e-könyv is körülbelül 25 000 szót tartalmaz, jobb lenne, ha olyan témáról írna, amiért szenvedélyes. Ellenkező esetben feladat lenne e-könyveket írni és sikeresen értékesíteni.

Ezenkívül ne feledje egy adott téma népszerűségét. Ez kiemelten fontos, mert ha a választott téma túlságosan szűk körű, nem sok embert érdekelne a könyve. Ezért a legjobb megoldás az lenne, ha megtalálnánk a közös hangot a két választás között. Keresse meg az elemeket a kereszteződési zónában. És íme! Megkapod a kiválasztott témákat. És nem árt időt szakítani erre.

2. Kutasson alaposan, de időbeli korlátozással

Az alapos kutatás elengedhetetlen, még akkor is, ha Ön a műfaj szakértője. Ugyanilyen témájú könyveket kell olvasni. Segítségével bővítheti tudását, és megóvhatja Önt az esetleges jövőbeni plágiumdíjaktól. A kutatás (olvasás) is jól jönne az idézetek biztosításához (ha szükséges).

Olvasni:  Az írás új szintre emelése a Peppertype.ai és a GPT-3 Text-Davinci-003 segítségével

Az ilyen mélyreható kutatás hátránya, hogy elveszítheti az időérzékét. Ezért ehhez a feladathoz meghatározott számú órát/napot kell kijelölnie, és figyelnie kell az órát. Ne feledje, hogy bár szenvedélyes a téma iránt, a végső cél az, hogy optimalizálja az e-könyv megírására és eladására fordított időt.

3. Krétával készítsen egy vázlatot

Ha egy eladásra szánt e-könyv készítése kalandos utazás, a vázlat egy útiterv, amelyre szüksége van a cél eléréséhez.

 • Gondolja át a vázlatot potenciális olvasói szemszögéből.
 • Próbáld felmérni, mit várnak el a könyvtől.
 • Helyezze magát a helyükbe, és gondolkodjon el! Ha meg kell adnia a várt eredményt, határozza meg, milyen témákat kell lefednie.
 • Gondoljon a lehetséges kimenetelre – jó vagy rossz.

Ez segít jelentős referenciaértékek (fejezetcímek) létrehozásában az e-könyve számára.

Forrás

4. Kezdj el írni

Kezdje el írni az e-könyvet. Minél többet ír, annál jobban igazodik a tartalma. Íme néhány ötlet, amelyek segíthetnek ennek a feladatnak a végrehajtásában.

 • Írjon a csúcsteljesítményű órákban.
  • Légy tudatában annak, hogy mikor vagy a legproduktívabb a nap folyamán.
  • Használjon időzítőt, hogy támogassa akaratát az időzítések betartására, és használja ki azt az időt. Ez abban is segít, hogy folyamatosan mérje teljesítményét a befektetett idő függvényében.
  • Ha kiváló eredménynek leszel szemtanúja, motiváltabb leszel, és továbbra is jó ütemben készíthet nagyszerű tartalmat.
  • Használhat koffeintartalmú italokat (energia és felfrissülés céljából) és speciális technikákat, például a „Pomodoro” technikát, hogy tovább növelje termelékenységét.

Forrás

Természetesen szeretne egy félreeső helyet, ahol papírra vetheti gondolatait; ez azonban nem mindig lehetséges.

 • Használja ki az időt és az erőfeszítést még a zavaró tényezők közepette is.
 • Tanítsd meg magad, hogy bárhol írj, például egy étteremben.
 • Ha unja a folyamatos munkát, egy pillanatra elterelheti a figyelmét.
 • A munka közötti rövid szünetek megmenthetik a rettegett „írói blokktól”. Ez azonban kétélű fegyver, és némi önuralommal kell fékeznie a zavaró tényezőket.
 • Maradjon a menetrendben
  • Nagyszerű gyakorlati ötlet lenne, ha az e-könyv fejezeteihez képest időzítenéd az időt.
  • Egy e-könyv megírása herkulesi feladatnak tűnhet (főleg az első alkalommal szerzők számára), ezért törekedni kell az ütemterv betartására.
  • Sőt, a mérföldkövek sikeres teljesítése során még nagyobb bátorítást kapsz!
 • Kerülje a szüneteket a lektorálás/szerkesztés vagy a hivatkozások ellenőrzése során
  • A kisebb hibákon (beleértve a helyesírási hibákat is) és az írásjelek hibáitól eltekintve jobb, ha nem kezdi el azonnal a mélyreható lektorálást vagy szerkesztést.
  • Hasonlóképpen ellenőrizheti a hivatkozásokat, és később hivatkozásokat helyezhet el.
  • Addig is használhat kiemelőket vagy képernyőfogókat a felülvizsgálatokhoz.
Olvasni:  Árva tartalomoldalak a WordPress & Hogyan javítsuk ki őket

5. Lektorálás és szerkesztés

Ha befejezte az e-könyv megírását, ideje lektorálni és szerkeszteni. Ha ezek közül a feladatok közül bármelyik az Ön erőssége, bízzon meg tapasztalt szakemberekkel. Ne feledje azonban, hogy ez az Ön alkotása, ezért minden tevékenységet figyelemmel kell kísérnie. Ezért mondja meg a lektornak/szerkesztőnek, hogy javíthatja az írásjeleket és a nyelvtani hibákat, és javíthatja a nyelvet; azonban az Ön engedélye nélkül nem módosíthatják a szövegkörnyezetet, illetve nem adhatnak hozzá/törölhetnek semmilyen jelentős részt.

Forrás

6. Készítsen magával ragadó borítót

Most, hogy a könyve elkészült a tartalommal, csábító borítót és képeket kell terveznie az e-könyvéhez. Ehhez hasonlóan a képeket és a borítót a közzététel előtt meg kell vizsgálnia.

Ha nem vagy tehetséges a tervezési készségekben, akkor közzéteheti az állást olyan oldalakon, mint az Upwork, Guru, Fiverr, PeoplePerHour stb. Ne feledje, hogy ha sikeresen kell e-könyveket írnia és eladnia, akkor értékesítőként kell gondolkodnia! Ahogyan egy eladó kivételesen gondoskodik a csomagolásról, úgy Ön is fülbemászó címet és gyönyörű borítót talált e-könyvének. Végül is ez teszi az első benyomást leendő könyvvásárlóira.

7. Marketing crowdsourcing segítségével

A Crowdsourcing talán a legerősebb marketing technika, ha hatékonyan tudja használni. Ha követi az egyik legnagyobb modern szerzőt – Paulo Coelhot a blogján/közösségi médiáján, akkor tudja, hogy crowdsourcing segítségével vonzza be rajongóit, és népszerűsíti pályamunkáit.

Forrás

Valójában az e-könyv írása közben elkezdheti a promóciós munkát. A kreatív nirvána utazásának megosztása a legjobb megoldás arra, hogy felkeltse közönsége kíváncsiságát. A közönségeddel való aktív kapcsolatfelvétel a közösségi médiában vagy egy blogon olyan, mintha partner lennél velük a végtermék létrehozásában. Ha megfelelően hajtják végre, a közönség jelentős része rajongóvá válna. Folyamatosan vitatkoznak majd a könyvedről. Így Önnek egy fizetetlen hadserege lenne, amely az Ön ajánlatát tenné a könyv reklámozására, és szívesen megragadna egy példányt az e-könyvéből, amint az megjelenik a piacon.

Olvasni:  20 legjobb idézet a tervezési gondolkodásról

Íme a közösségi beszerzés lépései:

 • Kérdezd meg közönséged véleményét és egyéb releváns kérdéseket
 • Kérd meg őket, hogy vegyenek részt a szavazásodban
 • Kísértsd meg őket ingyenes másolatokkal, versenyek segítségével
 • Tegyen közzé részleteket az e-könyvéből
 • Tegyen közzé véleményeket befolyásolóktól
 • Képek és videók (rövid) létrehozása és közzététele promóciókhoz
 • Kérdőíveket kereshet élőben a közösségi médiában
 • Bátorítsd őket a bejegyzéseid kedvelésére és megosztására

8. Vendégblog az ismertség megszerzéséhez

A vendégblogolás legjobb része az, hogy megerősíti iparági szakértői/befolyásolói pozícióját. Segít abban, hogy javítsa tekintélyének hírnevét. Ez a hírnév hasznos lehet könyve reklámozása során.

Forrás

Gondolj erre – tegyük fel, hogy vendégblogot írt egy szerző blogjában, amelynek követőinek száma ezres. A blogod hatékonyságától függően bizonyos látogatók és követők lesznek a blogon/közösségi profilokon. Előbb-utóbb, ha folytatod a vendégblogolást, jelentős követőkre teszel szert. Ráadásul minden vendégbejegyzésnél ingyenesen népszerűsítjük a könyvedet a házigazdád követői számára.

E cél eléréséhez e-mailt kell küldenie a fogadó bloggereknek (webhelytulajdonosoknak), akiknek jelentős számú követője van. Alternatív megoldásként a közösségi médiában is kapcsolatba léphet velük. Előfordulhat, hogy első körben nem kap pozitív választ, ezért fel kell lépnie velük.

9. Integrálja az e-könyvet az e-mail aláírásába

Azok az emberek, akikkel rendszeresen e-mailt vált, biztosan felkelti az érdeklődését az Ön új aláírása. Még az új ismerősei is rákattinthatnak az e-könyv linkre. Ne feledje, hogy egyes címzettek az Ön e-mailjeit is továbbíthatják. Így ez egy hatékony stratégia az e-könyv ingyenes marketingjéhez.

10. Írjon és adjon el e-könyveket több platformon keresztül

Ahogy mondani szokás, ne tegyen minden tojást egy kosárba. Hasonlóképpen, ne csak egyetlen webhelyen értékesítse e-könyveit. Előfordulhat, hogy formáznia kell e-könyvét, hogy egyszerre több platformon is értékesíthesse. Ez azonban nem akadályozhatja meg abban, hogy belevágjon. Ne irányítsa az e-könyvek értékesítésére szolgáló platformok számát – minél több, annál jobb!

Kulcs elvitelek

 1. Nem kell szupertehetségnek vagy iparági vezetőnek lennie ahhoz, hogy sikeresen írjon és értékesítsen e-könyveket; azonban szenvedélyesnek kell lenned a témában.
 2. Eladó e-könyv készítése (amely legalább 25 000 szóból áll) nem csekély teljesítmény. És ennek eléréséhez a kutatás és az eredmények konzisztenciája tekintetében a csúcson kell lennie.
 3. Ellentétben a közmondással: „Ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján”, a könyvedet az első benyomás alapján fogják megítélni! Ezért fel kell szerelni egy fülbemászó címmel és magával ragadó borítóval. Marketing maximális forrásból, beleértve a crowdsourcingot is!
 4. Ne bankoljon egyetlen oldalon. E-könyveket kell írnia és eladnia a lehető legtöbb portálon keresztül.
Olvasni:  5 tartalommarketing lecke, amit Oprahtól tanulhatsz

Következtetés

Noha egy e-könyv készítése eladásra nem séta a parkban, szenvedélyed és szakmai szemléleted segítségével leküzdheted ezt a kihívást. Remélhetőleg ez a cikk segített néhány tippet adni az e-könyvek írásához és értékesítéséhez. További útmutatásért felveheti a kapcsolatot főállású szerzőkkel is, akik megélhetésükért e-könyveket írnak és árulnak.

Addig is nézze meg a Pepper Content e-könyvíró szolgáltatásait.

GYIK

1. Hogyan lehet sikeresen e-könyveket írni és eladni?

E-könyvek írásához és eladásához először szenvedélyét és szakértelmét kell felhasználnia egy lebecsülhetetlen e-könyv megírására. Később különféle forrásokon (beleértve a crowdsourcingot is) értékesítenie kell, végül pedig több webhelyen keresztül kell értékesítenie.

2. Melyek a főbb lépések eladni kívánt e-könyv készítése?

1. Kezdje a nulláról egy olyan témát, amely iránt szenvedélyes.
2. Alaposan kutasd fel a témát, közben tartsd szemmel az órát.
3. Krétával készítsen egy találó vázlatot.
4. Kezdje el írni az e-könyvét.
5. Végül pedig a közzététel előtt olvassa le és szerkessze a tartalmat.

3. Mennyi az ideális szavak száma egy e-könyvben?

Egy e-könyvnek (rövidnek) körülbelül 25 000 szóból kell állnia.

4. Hogyan készítsünk gyorsan eladható e-könyvet?

Ha gyorsan szeretne eladni egy e-könyvet, kerülje a zavaró tényezőket, tartsa be az ütemtervet, és kerülje a lektorálás/szerkesztés szüneteit. Miután befejezte a teljes e-könyv megírását, beléphet a korrektúra/szerkesztő módba.

5. Hogyan lehet befejezni egy e-könyvet?

1. Ideális esetben az e-könyvet úgy kell befejezni, hogy a teljes tartalmat összekapcsolja.
2. Foglalja össze a tartalmat, és végül egy inspiráló felhívással fejezze be olvasóit a cselekvésre (az e-könyv útmutatásai alapján).
3. Mindig tartsa észben, hogy az e-könyv erős felülete elengedhetetlen ahhoz, hogy lenyűgözőnek érezze az olvasóit.
4. És ily módon ez is olyan elem, amelyet nem engedhet meg magának, ha sikeresen szeretne e-könyveket írni és eladni!

Új publikációk:

Ajánlott