10 tipp egy jól felépített szerkesztői naptár létrehozásához

Hagyja maga mögött a versenyt, és lépjen új magasságokba. Kövesse ezeket a tippeket marketing szerkesztői naptárak tervezéséhez az üzleti hatékonyság és a termelékenység növelése érdekében.

Biztosan hallottad vagy olvastad, hogy „a tartalom a király”. Hát ez igaz. Vállalkozása olyan ügyfeleket vonz, akiket jó tartalom közzétételével potenciális ügyfelekké varázsolhat. Ehhez azonban szinkronizálnia kell erőfeszítéseit, ami egy szerkesztői naptár segítségével tehető meg.

Az erős marketing szerkesztői naptár segít a tartalom következetes közzétételében, ami kulcsfontosságú a digitális márkaépítés világában.

Mostanra már biztosan érdeklődik, mi is az a szerkesztői naptár, és hogyan készíthet egyet magának vagy szervezetének. Ez a blog ezekkel és még sok más kérdéssel foglalkozik.

Kezdjük el!

Mi az a szerkesztői naptár?

Emlékszel arra, amikor az iskolai és főiskolai előadások és időpontok előre meg voltak határozva, és csak annyit kellett tennie, hogy időben legyen a megfelelő olvasási és íróanyaggal? Nos, egy marketing szerkesztőségi naptár meglehetősen hasonló, de meg kell terveznie az üzleti igényeinek és kényelmének megfelelően.

Forrás

Ez a naptár előre meghatároz olyan feladatokat, mint a blog szerkesztése/írása, a blog online közzététele stb., amelyek megkönnyítik a márkaépítési folyamatot. És ha a tartalom közzétételi stratégiája jól meghatározott és strukturált, akkor jól illeszkedik a közönséghez és a keresőmotorhoz.

Összefoglalva, egy 2022-es szerkesztői naptár felállítása elengedhetetlen az online marketingstratégia sikeréhez. Most, hogy tudja, mi az a tartalomnaptár, tanuljuk meg a naptár tervezését.

Ennek elősegítése érdekében felsoroltunk tíz csodálatos tippet, amelyek segítenek a közzétételi ütemterv követésében.

10 tipp az ideális 2022-es szerkesztői naptár elkészítéséhez

A szerkesztői naptár megtervezésekor használjon kiszámított megközelítést annak biztosítására, hogy segítsen folyamatosan minőségi tartalom előállításában. Ez a 10 tipp segít az ideális marketing szerkesztői naptár összeállításában.

Olvasni:  Hogyan kérjünk fizetést az ügyfelektől: 7 legjobb e-mail sablon szabadúszók számára

Forrás

1. Határozza meg a célját

Az Ön üzleti célja az első lépés a 2022-es szerkesztői naptár megtervezésében. Ha ez meg van határozva, lesz egy taktikailag megtervezett naptárad, amelyen keresztül könnyedén nyomon követheted tartalommarketinges erőfeszítéseidet.

Ha a folyamat elején meghatározza a célt, az segít a naptár létrehozásában. Különféle céljai lehetnek, mint pl.

  • A weboldal forgalmának növelése
  • Jobb SEO rangsor
  • Több cikk megjelenési dátuma
  • Lead generálás és konverziók

Forrás

Tehát leegyszerűsítve, a cél világos meghatározása vezérli a tartalmat és a digitális márkaépítést.

2. Határozza meg a közzététel gyakoriságát

Nem kell naponta tartalmat közzétennie; ehelyett meg kell határoznia a közzététel gyakoriságát. Ez egyszerűen megtehető egy publikációs naptár segítségével, ahol megjelölheti az adott nap tevékenységeit.

Attól függően, hogy milyen gyakran tesz közzé online bejegyzéseket, ennek megfelelően kell módosítania elvárásait. Bár nem lesz elég heti egyszer közzétenni, érdemes másnapokon közzétenni, és kapcsolatba lépni a közönséggel.

Forrás

Jobb betekintést nyerhet közönsége preferenciáiba, ha belemerül az elemzésébe. Ez segíthet meghatározni, hogy milyen gyakran tegye közzé. Ezért ne feledje, hogy mindig legyen következetes, és állítsa be naptárát úgy, hogy az könnyen illeszkedjen a közönségéhez és az üzleti céljaihoz.

3. Ötletgyűjtés

Ha rendkívül produktív és hatékony tartalomnaptárt szeretne létrehozni, akkor ki kell töltenie az üres helyeket, ami nehéz. Ahhoz, hogy ezt minimális erőfeszítéssel meg tudja tenni, ötleteket kell kitalálnia, és eredeti és egyedi ötleteket kell kidolgoznia.

Forrás

Miközben a tartalomnaptár ötleteit keresi, tartsa szem előtt a közönségét és a megcélozni kívánt rést. Amint új ötletbörze jut eszébe, felveheti őket egy külön táblázatba.

Ezenkívül érdemes megfontolni a tartalom kategorizálását, pl. hosszú blogbejegyzések, rövid blogbejegyzések, közösségi bejegyzések, videók, infografikák. Ennek eredményeként nem fogja kimeríteni közönsége figyelmét azzal, hogy minden alkalommal ugyanazt a tartalmat tesz közzé.

4. Említse meg a megfelelő információkat

A precízen részletes tartalom közzétételi naptár létfontosságú minden vállalkozás számára. Ezért elengedhetetlen a tartalommal és annak közzétételével kapcsolatos minden szükséges részletet megemlíteni a naptárban.

Olyan információkat is megadhat, mint a bejegyzés dátuma, a bejegyzés típusa, az író adatai stb. Mindez segít a teljes közzétételi folyamat egyszerűsítésében.

Olvasni:  Automatikus feliratok a médiában és jelentőségük

Ezenkívül ügyeljen arra, hogy ne zsúfolja túl információkkal. Ehelyett csak azokat a lényeges információkat említse meg, amelyek befolyásolják a közzétételi ütemezést. Mert ha túlzsúfolja a naptárat, akkor kihívást jelent az adott napra/időszakra vonatkozó feladat kiválasztása.

5. Tervezze meg előre a kulcsszavakat

A tartalom közzététele kihívásokkal teli és energiaigényes feladat, és mindannyian szeretnénk, hogy ez az első alkalommal megfelelő legyen. Ennek a bravúrnak a megvalósításában döntő szerepet játszik a tartalomnaptár megléte.

Forrás

Ennek eléréséhez optimalizálnia kell a SEO erőfeszítéseit, hogy jobb helyezést érjen el a keresőmotorokon. Különösen létfontosságú a kulcsszavak kutatása, mielőtt megírná és dokumentálná azokat a hosszú távú kulcsszavakat, amelyeket használni kíván a tartalomban. Amellett, hogy a kulcsszavak segítenek a jobb helyezésben, rengeteg tartalmi ötletet is nyújthatnak.

Tehát a naptár megtervezésekor feltétlenül említse meg a kulcsszavakat, így megkímélheti a máshonnan történő begyűjtéstől és időtől. Ehhez használjon számos eszközt, amelyek segítenek kiválasztani a vállalkozása számára megfelelő kulcsszavakat.

6. Válassza ki a megfelelő formátumot.

Számos módja van a 2022-es szerkesztői naptár megtervezésének. Létrehozhat és karbantarthat egyet táblázatban vagy Google-lapon. Minden Öntől és csapata kényelmétől függ.

Alapvető fontosságú, hogy a megfelelőt válasszuk, mivel ez könnyen használható felületet és gördülékeny navigációt biztosít Önnek és csapatának. Emellett nyomon követheti, hogy mit csinál az egész csapat. A felhasználói elköteleződésről is nyilvántartást vezethet az Ön formátumában.

Forrás

Ez megtehető egy táblázatban, de több automatizált eszköz is elvégzi ugyanezt a feladatot. Ha tehát automatizált eszközt választ, válasszon olyat, amelyet vállalata a megvalósításhoz használ – amely biztosítja a számára leginkább szükséges funkciókat vagy felületet.

7. Tervezze meg a tartalomciklust

A marketingnaptár megkönnyíti a márkaépítési gondokat, és elősegíti a tartalmi ciklus egyszerűsítését. De fordítva is igaz, ha van egy előre meghatározott tartalomciklusa, például, hogy milyen típusú tartalmat szeretne közzétenni, amikor azt közzé kell tenni, és ki az író.

Forrás

Ha mindezekre a kérdésekre tudja a választ, még hatékonyabb marketingnaptárt tervezhet. Mert ezzel könnyedén kijelölheted rajta ezeket a részleteket és növelheted a hatékonyságát.

A tartalomciklus nagyon fontos, ha több írója, szerkesztője és kiadója van. Az átgondolt csatlakozási ciklus növeli hatékonyságukat és termelékenységüket.

Olvasni:  6 tipp a blog elnevezéséhez

8. Válasszon egy személyt

A szerkesztői naptár nagyszerű a vállalkozása számára, de megvannak a maga kihívásai is. Például amikor több személy kezeli a naptárat, zavarba ejtővé válik annak megértése, hogy ki és miért végezte el a változtatásokat.

Tehát ennek leküzdéséhez és az egész folyamat zökkenőmentessé tételéhez jobb, ha a naptár kezelését egyetlen személyre hárítja.

Válasszon valakit, aki proaktív, és naponta aktívan kommunikál az egész csapattal. Ezenkívül naprakésznek kell lenniük a közelmúlt piaci fejleményeivel kapcsolatban, hogy ezt a szerepet a lehető legjobban ki tudják szolgálni.

9. Tartsa rugalmasan

Amikor szerkesztői naptárt tervez, ügyeljen arra, hogy rugalmas legyen – ne legyen túl szorosan tele feladatokkal. Hagyjon szabad teret a közzétételi utat esetlegesen kísérő egyéb feladatok vagy változtatások számára.

Bár jó, ha folyamatosan árad az „örökzöld” tartalomötletek, előfordulhat, hogy a közelmúltbeli fejlesztésekhez kapcsolódó tartalmakat kell közzétenned. És ha könnyen alkalmazkodni tudsz az ilyen változásokhoz, akkor javulni fog a hitelességed a szakterületeden.

Ezenkívül nem kell ragaszkodnia az előre eldöntött témákhoz. Ehelyett teremtsen teret a változtatásnak. Ne féljen beilleszteni a pillanatnyi témákat a naptárába. Csak rugalmasnak kell lenned.

10. Rendszeresen frissítse

A szerkesztői naptár megtervezésével még nem ér véget, mert a vállalkozás növekedésével a marketingstratégiáját is fejlesztenie kell. Ehhez pedig frissítenie kell a 2022-es szerkesztői naptárát.

Fontos felismerni, hogy minél korábban tervezi meg a tartalmat, annál jobb lesz a felhasználók számára. Ne feledje, hogy iparágának dinamikája befolyásolhatja a jövőbeli tervezést. Ezért mindig legyen tartalék terve is.

Ezenkívül helyezzen el egy visszacsatolási hurkot a csapat tagjai számára, hogy rámutassanak a szükséges változtatásokra. Ha Ön és csapata következetesek, frissítenie kell a napi állapotot a naptárban. Mindez megkönnyíti a tartalom közzétételét és szerkesztését.

Reméljük, hogy a fent említett tippek mindegyike hasznos lesz a 2022-es szerkesztői naptár megtervezésében. Vállalkozásának/blogjának nagy hasznára válik egy szerkesztői naptár beépítése.

A naptárral gondoskodhat arról, hogy a bejegyzések időszerűek és informatívak legyenek, mivel mindent az idővonala alapján tervez meg, és pontosan tudja, ki vagy és kit szeretne elérni. Tehát ne várjon tovább, tervezze meg szerkesztői naptárát most, és induljon el a zökkenőmentes siker felé vezető úton.

Olvasni:  8 tipp a legjobb marketingmenedzser felvételéhez cége számára

Kulcs elvitelek

  • A tartalom következetes megosztásával az ügyfelek nagyobb valószínűséggel emlékeznek Önre, amikor vásárolniuk kell.
  • A közösségi média közzétételi ütemterve megtervezhető és rendszerezhető egy tartalomnaptár segítségével.
  • Jobban megérti ügyfelei igényeit, és ezt felhasználhatja vállalkozása jobbá tételére.
  • A marketinges szerkesztői naptár időt és energiát takarít meg, valamint növeli a munka termelékenységét és hatékonyságát.

GYIK

1. Miért van szükségem egy szerkesztőségi naptár?

A naptárral időt takaríthat meg, és jobb tartalmat hozhat létre, mivel szisztematikus megközelítést követ a tartalomgyártásban. Ezenkívül leegyszerűsíti a teljes folyamatot, az ötleteléstől a közzétételen át a promócióig.

2. Hogyan hozhatok létre egy szerkesztőségi naptár? Szükségem van fizetős szoftverre?

A fent említett tippeket követve létrehozhat egyet, és nem kell fizetős eszközt használnia, hacsak nem akarja.

3. Hogyan strukturáljam az én szerkesztőségi naptár?

Minden Öntől és csapatának követelményeitől függ, mert ahogyan mindannyiunknak más az identitása, mindannyiunknak mások az üzleti követelményei. Tehát a szerkesztői naptár felépítésekor tartsa szem előtt a fontos címkéket, például a címet, a megjelenés dátumát, az író nevét stb.

4. Hogyan szerkesztőségi naptárak különböznek a tartalmi naptáraktól?

A két kifejezés között nincs sok különbség. Mindkettőnek a használata az, ami megkülönbözteti őket egymástól. A tartalmi naptár egy szempontot fed le, de a szerkesztői naptár általában minden lépést lefed, a bejegyzések közzétételétől a tartalom közösségi médiában való megosztásáig, a szerkesztői naptárban leírtak szerint.

5. Hogyan működik a marketing szerkesztői naptár befolyásolja a vállalkozását?

Tudja, hogy mikor és hol kell elhelyezni/közölni a tartalmat, ha van naptára. Folyamatosan kapcsolatban áll a csapatával, és ismeri az összes határidőt.

6. Szükségem van-e a hátamra? szerkesztőségi naptár?

Nem szükséges, hogy legyen az egyik, de némileg okos lenne, ha lenne egy, mert fennáll annak az esélye, hogy a másikat bármilyen okból elveszítheti.

7. Milyen előnyei vannak annak, ha egy szerkesztőségi naptár?

Segít egyszerűsíteni a közzétételi ütemtervet
1. Segít nyomon követni a csapat elkötelezettségét
2. Segít ihletet gyűjteni
3. Segíti a kreativitást
4. Segít megőrizni a kiadványok következetességét

Új publikációk:

Ajánlott