10 tipp epikus e-kereskedelmi SEO tartalom írásához 2024-ben

Olyan tartalmat szeretne írni, amely az Ön e-kereskedelmi webhelyéhez tartozik? Tekintse meg ezt az útmutatót, amelyben megemlítettünk 12 bevált módszert az e-kereskedelmi SEO-tartalom webhelyeihez való írásához.

A keresőoptimalizálás (SEO) biztosítja a legjobb ROI-t az e-kereskedelmi marketingtevékenységek közül, de a legtöbb e-kereskedelmi webhelyet nem a keresőmotorok szem előtt tartásával építették. Ennek eredményeként a közösségi médiától vagy a szponzorált hirdetésektől függenek; mindkettő kiváló, de folyamatos pénzáramlást és erőfeszítéseket igényel a folytatáshoz.

A keresőmotor eredményoldalának (SERP) elejére kerülés után nincs visszatérő költség, ha SEO-ról van szó.

Jól megírt e-kereskedelmi SEO-tartalomra van szükség webhelye számára, ha termékeket forgalmaz, és a lehető legszélesebb közönséget szeretné elérni. Minél jobban optimalizált e-kereskedelmi webhelye olyan keresőmotorok számára, mint a Google, annál nagyobb forgalmat fog kapni.

A SEO megértése az e-kereskedelemhez

Forrás

Az e-kereskedelmi keresőoptimalizálás olyan optimalizálási technikák gyűjteménye, amelyek segítségével webhelye jobb helyezést érhet el a keresési eredmények között. Az e-kereskedelemre szánt SEO lehetővé teszi, hogy relevánsabb keresési eredmények között jelenjen meg, ami lehetővé teszi, hogy több forgalmat, leadeket és eladásokat generáljon online üzletének fejlesztése érdekében.

Számos módja van annak, hogy javítsa online vállalkozása rangsorolását a keresőmotorokban, beleértve a SEO-t az e-kereskedelemben. A keresőmotorra optimalizált webhelynek köszönhetően vonzó tartalommal javulni fog üzletének online megjelenése és látogatottsága.

Az e-kereskedelmi tartalomoptimalizálás egy olcsó módszer a webhely forgalmának növelésére azáltal, hogy javítja annak láthatóságát a SERP-ken. Azt szeretné, ha az oldala a lehető legjobb értékelést kapná, hogy a lehető legtöbb forgalomhoz jusson.

Ellenőriznie kell, hogy webhelye keresőmotorokra van optimalizálva; az Ön által választott kulcsszavaktól kezdve a webáruház technikai felépítéséig és az, hogy webáruháza mobilbarát-e, mind hatással van a SEO optimalizálásra.

Az okok, amelyek miatt a SEO elengedhetetlen az e-kereskedelemhez:

 • Elsősorban több fogyasztónak segít megtalálni a termékeit. Az ügyfelek aktívan keresik azokat a termékeket, amelyeket az Ön e-kereskedelmi vállalata értékesít. Növelheti a termék láthatóságát és a márka ismertségét az e-kereskedelem SEO-ján keresztül.
 • Az e-kereskedelem SEO segíti a vállalat márkájára vonatkozó információk terjesztését. Azok számára, akik még soha nem hallottak az Ön cégéről, az e-kereskedelmi SEO kiváló módszer arra, hogy megismertesse márkájával. Ennek eredményeként növeli márkájának ismertségét.
 • A SEO az e-kereskedelemhez jobb közönségélményt biztosít. Ha befektet a kereskedelmi SEO-ba, jobban ki tudja szolgálni ügyfelei elvárásait. Optimalizálnia kell webhelyét, hogy magasabb helyet foglaljon el a keresési eredmények között, ami jobb felhasználói élményt és eladásokat biztosít.
 • A keresőoptimalizálás segít a bevételek növelésében, ami minden vállalkozás elsődleges célja. Amikor a potenciális ügyfelek a keresés során látják termékeit, időt szánnak arra, hogy megvizsgálják azokat, hogy eldöntsék, megfelelőek-e. Minél relevánsabbnak tűnnek a keresési eredményei, annál valószínűbb, hogy olyan ügyfeleket vonz, akik hajlamosabbak az Ön cégétől vásárolni.

10 bevált módszer az e-kereskedelmi SEO tartalom írására

Az e-kereskedelmi webhelyek kiváló SEO-tartalma kulcsfontosságú az értékesítési csatornákhoz. Növelheti e-kereskedelmi konverziós arányát, miközben javíthatja marketingjét is a kreativitás és a precíz optimalizálás ötvözésével.

Olvasni:  Hogyan lehet feltörni valaki Snapchatjét 2024-ben

Az e-kereskedelmi vállalkozások tulajdonosainak keményebben kell dolgozniuk, hogy meggyőzzék az ügyfeleket arról, hogy a termékük megfelelő, mivel nincs lehetőségük megérinteni és megtapintani a termékeket az online vásárlás előtt.

Ha csak a termék tulajdonságait írja le tartalmat, az költséges baklövés lehet a kezdő vállalkozások számára. Az internetes kiskereskedőknek azonban olyan leírásokat kell írniuk, amelyek segítenek felhívni a figyelmet termékeik jellemzőire.

Azok a webes kereskedők, akik nem becsülik alá a kreatív e-kereskedelmi SEO-tartalom iránti igényt, alacsonyabb visszafordulási arányt és kiváló konverziós rátát mutatnak, mint azok, akik ezt a lépést nem teljesítik megfelelően.

Online kiskereskedőként nem könnyű kitűnni a több millió más webhely közül, amelyek versenyeznek az ügyfelek figyelméért. Az e-kereskedelmi webhelyek puszta száma megköveteli, hogy az üzletben nagyobb különbségek legyenek.

Néhány bevált gyakorlat követésével jelentősen befolyásolhatja a keresőmotor eredményeit. Az idő előrehaladtával ez növeli annak esélyét, hogy láthatóbbá váljon, és több természetes fogyasztót és érdeklődőt vonzzon.

Nézzünk mélyebbre, és fedezzük fel, hogyan követhetjük az e-kereskedelmi SEO-tartalom írásának bevált gyakorlatait a lényeg javítása érdekében.

1. Végezzen kulcsszókutatást a releváns keresési eredmények között

Forrás

Számos módon optimalizálhatja e-kereskedelmi webhelyét, és nem mindegyik megfelelő minden webhelyhez vagy termékhez. Minden online kereskedőnek be kell tartania néhány alapvető szabályt, amelyek közül az egyik a megfelelő kulcsszókutatás.

Az Ön e-kereskedelmi ügyfelei kulcsszavak segítségével keresnek releváns termékeket a keresőmotor használata közben. Megfelelő kulcsszavakra lesz szüksége ahhoz, hogy termékei a potenciális vásárlók elé kerüljenek. Ahhoz, hogy megjelenjen a releváns keresési eredmények között, ki kell választania a megfelelő kulcsszavakat termékoldalaihoz.

Kezdje a termékkategóriák böngészésével, hogy megtudja, vannak-e más kulcsszavak, amelyeket kitalálhat. Ebből a keresésből megszerezheti a termékoldalain felhasználható kulcsszavak listáját.

A hosszú farkú kulcsszavakra szeretne összpontosítani a kulcsszókutatás során. Három vagy több szó a hosszú farkú kulcsszó maximális hossza. Ha növelni szeretné a minősített potenciális ügyfelek számát, próbálja meg ezeket a kifejezéseket használni. A hosszú farkú kulcsszavakat gyakran előnyben részesítik, mivel ezek több minőségi látogatót vonzanak.

Előfordulhat, hogy bizonyos rövid farkú kulcsszavakkal sikeresek (olyan kulcsszavak, amelyekben csak néhány betű van), de sok más vállalkozással kell versenyeznie az ilyen kulcsszavakért. Még a hosszú farkú kulcsszavak is megnehezíthetik a kereső konkrét céljának meghatározását.

A hosszú farkú kulcsszavak sokkal specifikusabbak a keresési szándékukban, mint a rövid farkú kulcsszavak. A kereső szándéka szűken a hosszú farkú kulcsszavakra koncentrál, mint a rövid farkú kulcsszavakra. Ennek eredményeként a hosszabb kulcsszavak használata elengedhetetlen az e-kereskedelmi SEO sikeréhez. A Google kulcsszótervezőjét is használhatja releváns kulcsszavak kereséséhez.

2. Hozzon létre hasznos tartalmat

Forrás

Az e-kereskedelem tartalommarketing tervének akkor kell kezdődnie, ha kiválasztotta a fő kulcsszót és néhány kapcsolódó kulcsszót. A tartalom hatékony eszköz arra, hogy növelje webhelye láthatóságát a keresőmotorok eredményei között, és célzottabb ügyfeleket vonzzon.

A tartalomfejlesztés megkezdése előtt ötleteket kell generálnia a témákhoz. Tartsa a tartalmat a szektorának megfelelő témákra összpontosítva, és meg fog jelenni a látogatók számának növekedése. Ennek eredményeként jobban tudja, milyen kulcsszavakat kell tartalmaznia a tartalomnak.

Ahhoz, hogy vonzó e-kereskedelmi SEO-tartalmat biztosítson, adja meg célkulcsszavait az egész oldalon, hogy a nézők tudják, mit keresnek. Kerülje a kulcsszavak zsúfoltságát, ha azt szeretné, hogy valódinak tűnjenek.

Alapszabályként győződjön meg arról, hogy a tartalom megfelel a kereső céljának a létrehozás során. Használja kulcsszavait, hogy megtudja, mit mondanak más vállalkozások egy témáról. Segít olyan tartalom létrehozásában, amely jobban tükrözi a kereső célját, és lehetővé teszi, hogy a találatok élére kerüljön.

Olvasni:  Miért van kereslet a Full-stack fejlesztőkre?

Ezenkívül győződjön meg arról, hogy az e-kereskedelmi tartalom optimalizálása és formázása megfelelően történik. Tartalmának társalgási hangnemnek kell lennie ahhoz, hogy előkelő helyen szerepeljen. Az adatokat könnyen érthető stílusban kell bemutatni. Kerülje a szakzsargont és a kizárólag az Ön iparágára vonatkozó kifejezéseket.

Ha azt szeretné, hogy az ügyfelek felfedezzék a webhelyén keresett tartalmat, le kell egyszerűsítenie azt, hogy átfusson. Győződjön meg arról, hogy az olvasó gyorsan hozzáférhet a tartalmaihoz. Egyszerűbbé teheti rövid bekezdések, felsorolásjeles listák és fejlécek használatával.

3. Írjon szemet gyönyörködtető meta leírásokat

Forrás

A keresési eredményekben a title címkék alatt rövid leírást kap az oldaláról. A 160 karakteres leírásban képet adnak arról, hogy az ügyfelek mit várhatnak az Ön webhelyén.

A metaleírások kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy információval látják el őket webhelyéről. A csábító metaleírásokkal az eladások növekedését tapasztalhatod.

A termék vagy szolgáltatás leírásának tartalmaznia kell a közönsége szempontjából releváns kulcsszavakat. Ha releváns kulcsszavakat szerepeltet webhelye tartalmában, a Google és a keresők is láthatják, hogy oldala releváns.

4. Készítsen csábító címcímkéket

Forrás

Az e-kereskedelmi webhelyek keresőoptimalizálása nagymértékben a címcímkékre támaszkodik, mivel a Google a kulcsszavak mellett a címcímkéket is megvizsgálja, hogy megállapítsa az oldal kontextusát. Közvetlen hatással vannak a Google keresési eredményeire. Az első benyomást a címcímkék teszik ki, amelyek a keresési eredmények tetején jelennek meg.

A webhely minden egyes oldalának címcímkéit néhány percen belül el kell készíteni. Ha azt szeretné, hogy az ügyfelek az eredményre kattintsanak, vonzó címsorra lesz szüksége.

A leglényegesebb dolog azonban, amit emlékezni kell, az, hogy a címcímkét a fő kulcsszóval kezdje. A keresők gyakran csak a cím első néhány szavait olvassák el, ezért nagyon fontos, hogy azonnal felkeltse a figyelmüket.

A title címkében található kulcsszavak elősegítik, hogy a tartalom előrébb kerüljön a keresési eredmények között. Ne lépje túl a karakterkorlátot, miközben a címcímkéken dolgozik. A címcímkéje csak 60 karakterből áll, ezért érdemes 55 vagy több karakterből álló címcímkéket használni. Fennáll a veszélye, hogy eltávolítják a címkét, ha nem teszi.

5. Hozzon létre könnyen érthető URL-eket

Forrás

A felhasználói élmény javítása mellett egy egyszerű URL-struktúra segítheti a keresőoptimalizálási erőfeszítéseit az e-kereskedelemben.

Használja oldala kulcsszavait, hogy kontextust adjon hozzá, és segítse az URL felidézését, ahelyett, hogy véletlenszerű betűk és számok zavarba ejtő összevisszasága az ügyfelek számára.

Ezenkívül egyszerűbb megosztani az elemeket a közösségi médiában és más webhelyeken, ha az e-kereskedelmi webhely egyértelmű URL-struktúrával rendelkezik, mivel ez relevánsabb adatokat biztosít a keresőmotoroknak. A felhasználóbarát URL-ek segítségével online vállalkozása könnyebben elérhető lehet.

Ha webhelyén vannak kategóriák vagy mappák, elhelyezheti azokat az URL-ben. Elérhető lesz egy új eszköz, amellyel fogyasztói nyomon követhetik, hol tartózkodnak a webhelyén. A lehető legjobban olvashatónak és érthetőnek kell lenniük a legjelentősebb eredmények elérése érdekében.

Íme egy példa arra, amit el kell kerülnie, például:

https: //www.example.com/article-about-hiking/

Ez az URL-formátum sokkal hatékonyabb lenne:

https://www.example.com/hiking-articles

A pontos URL-struktúra segíthet előrébb helyezni a keresési eredmények között, és jobb kontextust teremt a látogatók számára.

6. Fokozza fel a webhely kialakítását

Forrás

Minden e-kereskedelmi webhelynek jól strukturált webhely-architektúrával kell rendelkeznie. Ennek az az oka, hogy a legtöbb online áruház több ezer termékoldallal rendelkezik.

Olvasni:  Hogyan szerezz 1 ezer követőt az Instagramon 5 perc alatt 2024-ben

A kategóriaoldalaktól a konkrét termékoldalakig sok oldalt kell nyomon követni. A webhely architektúrája segítségével folyamatábrát készíthet webhelye látogatói számára. Az e-kereskedelmi webhelyek keresőoptimalizálása nagymértékben támaszkodik egy jól megtervezett webhely-architektúrára, amely megkönnyíti a fogyasztók számára, hogy megtalálják, amit keresnek.

Webhelye tervezésének javításához; fontos megtartani:

Jól szervezett

A fogyasztók könnyebben visszamennek az időben, ha van egy jól felépített útvonal. Használja a kenyérmorzsát, hogy nyomon kövesse, hol hagyta el. Használhat navigációs navigációs útvonalat webhelye rendszerezéséhez.

Méretezhető

Új oldalakat fog hozzáadni, amikor elemeket és tartalmat ad hozzá online boltjához, ezért ügyeljen arra, hogy webhelye bővíthető legyen. A webhely felépítésének képesnek kell lennie a további funkciók befogadására. Rendezze meg kategóriáit, hogy gyorsan létrehozhasson új termékoldalakat.

A weboldal szerkezetének kialakításakor elengedhetetlen, hogy gondoljon a látogatóira. Határozza meg, mennyire egyszerű a látogatók számára, hogy felfedezzék webhelye oldalait a webhely szerkezetének áttekintésével.

7. Gyorsítsa fel e-kereskedelmi webhelye oldalsebességét

Forrás

A mai fogyasztók nem állnak készen arra, hogy megvárják a webhely betöltését, ezért az oldal sebessége a rangsorolási tényező. Ez az az idő, amely alatt az internet-felhasználó hozzáfér egy weboldalhoz. A felhasználó elől nem rejtett szkriptek, képek és stíluslapok mind összeadhatók a képbetöltési idő pontossága érdekében.

A konverziós arány akár 7%-kal is emelkedhet, ha webhelye csak egy másodperc alatt töltődik be. Ezenkívül az öt másodpercnél rövidebb idő alatt betöltődő webhelyek felhasználói munkamenete 70%-kal hosszabb, visszafordulási aránya pedig 35%-kal alacsonyabb. A lomha e-kereskedelmi webhelyek ügyfeleket veszíthetnek.

Használhatja a Google PageSpeed ​​Insights eszközét, hogy megtudja, milyen gyorsan töltődik be webhelye. A fényképek méretének csökkentése mellett felgyorsíthatja webhelyét az alábbiakkal:

 • A nagyméretű JavaScript, CSS és HTML fájlok méretének csökkentése
 • Győződjön meg arról, hogy a szerver beállításai helyesek
 • Videók tárolása harmadik felek platformjain, például a YouTube-on stb.
 • Győződjön meg arról, hogy a szerver beállításai helyesek
 • Gyorsítótárazás beállítása a böngészőben az oldalbetöltési idő felgyorsítása érdekében
 • Az átirányítási lépések kiiktatása

8. Kezdje el az e-kereskedelmi webhelye visszamutató linkjét

Forrás

A visszamutató hivatkozások olyan külső hivatkozások, amelyek az Ön webhelyére mutatnak. Minden e-kereskedelmi SEO-stratégia elengedhetetlen részét képezik, mivel egyszerre növelhetik a forgalmat és növelhetik webhelye tekintélyét és hitelességét.

Mivel a keresőmotorok a visszamutató hivatkozásokat jóváhagyásnak tekintik, jó hírű és hasznos webhelyéhez létre kell hoznia egy backlink profilt. A kiváló minőségű kapcsolatok erősítik webhelye megbízhatóságát. Befolyásolhatják webhelye keresőmotorjainak helyezését is. Az alábbiakban bemutatunk néhány módszert ezeknek a kulcsfontosságú linkeknek a létrehozására.

 • Vendégblogbejegyzések készítése
 • Belső linkek építése
 • A közösségi média használata tartalom megosztására
 • Blogok kommentálása és fórumokon való részvétel (ha megengedett)
 • Reklámozás a közösségi hálózatokon
 • Infografikák készítése és terjesztése az interneten

Ezek az etikus módszerek időbe telhetnek, ezért ne használjon hivatkozásokat hivatkozások megvásárlásával. Az alacsony áron vásárolt linkek kétes minőségűek lehetnek, vagy sérthetik a Google korlátozásait. A rossz minőségű linkek negatívan befolyásolhatják webhelye hírnevét, és károsíthatják a keresőmotor eredményeit.

9. Mutassa be termékeit a sémajelölés segítségével

Forrás

Az e-kereskedelmi keresőoptimalizálási tartalommal kapcsolatos további információk szerepelhetnek a sémajelölésként ismert HTML-összetevők használatával. Ezekkel a jelölésekkel javíthatja az e-kereskedelmi keresőoptimalizálást, és a termékértékelések, az árak és a készletszintek a sémajelölések használatával megjelennek a keresési eredmények között.

Bővített kivonatok sémajelölés használatával hozhatók létre. A keresőmotorok ezeket használják bizonyos dolgok kiemelésére a keresési eredmények között. Ha rendelkezik sémajelöléssel, jobban látni fogja, hogy ezek a funkciók megjelennek a keresési eredmények között.

Az ügyfelek elkötelezettebbek lesznek, és jobban tudnak ítélkezni a kutatási folyamat során, ha ezek az információk azonnal megjelennek a keresésben.

Olvasni:  A WordPress-témák jövője: Figyelnivaló trendek 2024-ben

Ezenkívül a sémajelölés alkalmazása javítja az e-kereskedelmi webhely keresőoptimalizálását. Ön azonosíthatja magát online entitásként (amely tartalmazza a nevét, URL-jét és telefonszámát), és jelezheti, hogy milyen dolgokat ad meg.

Az e-kereskedelmi sablonok a következőket tartalmazzák:

Séma áttekintése

Ez lehetővé teszi, hogy azonosítsa webhelyének vagy blogbejegyzésének adott véleményezőit, és a keresők megtalálják a termékértékeléseket.

Termékséma

Ez egy szervezet-, termék- vagy szolgáltatásbővítmény. Átfogó termékadatokkal, köztük fényképekkel, árakkal és elérhetőséggel segít az online keresőknek új termékeket és szolgáltatásokat találni. A termékséma lehetővé teszi a termékhirdetéseket a SERP-ken.

Termékelérhetőségi séma

Ez a séma részleteket ad az elérhető termékekről. Egy e-kereskedelmi webhely vagy egyetlen oldal használható ennek bemutatására az ügyfelek számára. Ez a lista általában részletezi a termékek nevét, leírását, árait, képeit és változatait.

Árséma

Ez egy módszer a termékek árának meghatározására vagy egy ártartományra.

Videóséma

A videoséma leírja a videók tartalmát és szerkezetét. A videóséma a hang nyelvét, a videó felbontását és a videó korhatár-besorolását tartalmazhatja.

10. Védje meg online áruházát

Forrás

A fogyasztóktól kapott adatok titkosítása olyasvalami, amit e-kereskedelmi üzletként meg kell tennie. Elengedhetetlen, hogy ügyfelei biztonságban érezzék magukat, amikor megadják fizetési kártyaadataikat és címüket az Ön webhelyén. Ha azt szeretné, hogy az emberek visszatérjenek webhelyére, gondoskodnia kell annak biztonságáról.

Ehhez SSL-tanúsítványt igényelhet. Az SSL-tanúsítvány titkosítja webhelye adatait, így senki sem férhet hozzá káros szándékkal. Ezenkívül a HTTPS (a titkosítatlan HTTP-vel szemben) előtagja van a webhely domainnevének.

Az e-kereskedelmi webhelyeknek szigorú biztonsági intézkedésekkel kell rendelkezniük ügyfeleik személyes adatainak védelme érdekében, és az e-kereskedelmi webhelyek keresőoptimalizálása kiemelt prioritást élvez. Az e-kereskedelmi SEO stratégiájának fellendítéséhez meg kell védenie webhelyét.

Kulcs elvitelek

 • Kulcsszókutatás, hogy megtudja, mit keresnek az ügyfelek a kulcsszavak tekintetében.
 • A kulcsszavak stratégiai elhelyezése a metacímkékben és a szövegben az oldalon belüli SEO szerves része.
 • Használjon technikai SEO-t annak biztosítására, hogy a keresőmotorok megfelelően indexeljék webhelyét.
 • Használjon tartalommarketinget az organikus látogatások számának növelésére.
 • Linképítés a webhely tekintélyének növelése érdekében.
 • Olyan technológiák használata, mint a Google Analytics és az Ahrefs a SEO sikerének mérésére.

Következtetés

Az e-kereskedelem SEO tartalma javítja a webhely láthatóságát, új leadeket és fogyasztókat generál, és márkahűséget épít. Az e-kereskedelmi webhelyek keresőoptimalizálása időt vesz igénybe, ezért légy türelmes. Ahhoz, hogy a versenytársak bajnokságai fölé kerüljön, kövesse az ebben a cikkben található utasításokat. Ha időhiánya van, bérelhet egy professzionális szolgáltatót az e-kereskedelmi SEO tartalom fejlesztéséhez.

GYIK

1. Mi az e-kereskedelem SEO?

Az e-kereskedelem SEO egy olyan stratégia, amely növeli webhelye láthatóságát a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k).

2. Miért van szükség az e-kereskedelmi webhelyeknek SEO-ra?

A SEO létfontosságú az e-kereskedelmi webhelyek számára. Ezzel termékei magasabb helyezést érnek el, mint versenytársai kínálata, hogy a potenciális vásárlók kapcsolatba léphessenek az Ön webhelyén.

3. Hogyan segít a SEO az e-kereskedelemben?

Az e-kereskedelem SEO egy olcsó módja annak, hogy növelje webhelye forgalmát azáltal, hogy javítja annak láthatóságát a SERP-ben.

4. Mit kell tartalmaznia a SEO webhely tartalmának?

A legáltalánosabb kulcsszavaknak a webhely legfelső szintű oldalain (a kezdőlapon és az egy szinttel alatta lévő oldalakon), míg a hosszú farkú kulcsszavaknak a webhely farkában kell lenniük.

5. Mi a társadalmi jelzés a SEO-ban?

A keresőmotorok közösségi jelek segítségével határozzák meg egy webhely népszerűségét a megosztások, a kedvelések és az általános közösségi média jelenlét alapján.

Új publikációk:

Ajánlott