10 tipp, hogyan készíts szabadúszó tartalomíróként gyilkos ajánlatot

Tartalomjegyzék

Hogyan készítsünk ajánlatot szabadúszó tartalomíróként

 • Áttekintés
 • Problémák
 • Megoldás
 • Idővonal feldolgozás
 • Csomagok
 • 10 tipp a pozitív eredményeket hozó ajánlat elkészítéséhez
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A szabadúszó tartalomírási üzletágban széles ügyfélkörre van szükség. A szabadúszó tartalomíró gyakran különféle módszerekkel próbálkozik, hogy erős ügyfélbázist szerezzen, és lenyűgöző írási ügyletet szerezzen. A szabadúszó vállalkozás hosszú távú jutalmainak kezelése jó jövedelmet és változatos munkát biztosít. Ahhoz, hogy az üzletet az elsődleges lépésben feltörjük, lenyűgözőre van szükség szabadúszó írási javaslat. Ez a javaslat az író készségeinek és tehetségének arcaként működik.

Hogyan készítsünk ajánlatot szabadúszó tartalomíróként

A szabadúszó tartalomíró javaslata a tartalomíró készségeit és tulajdonságait képviseli az ügyfél számára. Az ügyfélnek ötletet ad a szabadúszó író képességeiről a projekt kezelésére. Ezért az írónak olyan javaslatot kell tennie, amely motiválja az ügyfelet, hogy felajánlja a projektet az írónak. Íme néhány lépés, amellyel egy személy lenyűgöző és fülbemászó javaslatot tehet.

Forrás

Áttekintés

Ez egy döntő lépés a szabadúszó tartalomíróként való megállapodás megkötésére irányuló javaslat elindításához. Bevezetéssel kell kezdődnie, és értékelni kell a lehetőséget, hogy bemutassa az író képességeit. A szabadúszó írásajánlatnak tartalmaznia kell az Ön tapasztalatát is, amelyben felvázolja az elért eredményeit és eredményeit. Tartalmazhat korábbi ügyfelek korábbi adatait és sikerjelentéseket is.

Problémák

Egy jó tartalomírási javaslatmintában alapvető szükséglet, hogy szabad beszélgetést kezdeményezzünk az ügyféllel. Ez magában foglalja az ügyféllel folytatott megbeszélést a projekttel kapcsolatos kérdésekről és egyéb földi kérdésekről. Az időzítéssel, határidőkkel és a tartalom minőségével kapcsolatos kérdéseket ebben a részben tisztességesen fel kell vázolni.

Olvasni:  Gyilkos Instagram-videómarketing-stratégia: 8 zseniális tipp

Megoldás

Az ajánlat ezen lépésének tartalmaznia kell az ügyfél által tapasztalt különféle problémák megoldását. Ez motiválja az ügyfelet, hogy képet kapjon képességeiről és látásmódjáról. A javaslatnak meg kell előznie a szakértői elképzelést és a részletes ismereteket az Ön tapasztalatával. A szabadúszó írás néhány általános kifejezésének szerepelnie kell a szabadúszó javaslat példájában. Ez jelzi az író intelligencia szintjét, és felkéri az ügyfelet, hogy tisztességes esélyt biztosítson az írónak.

Idővonal feldolgozás

Ez a lépés a megbeszélés befejezéséhez bármely projekten végzett munka ütemtervének leírásával. A munkának tartalmaznia kell a projekt átvételét, kutatását, keretezését és átadását. Az író leírhatja azokat a forrásokat, amelyek alapján a projekteket átadás előtt még egyszer ellenőrizte. Ez a leírás arra ösztönzi az ügyfelet, hogy elemezze a munkastruktúrát és a szállítási módokat.

Csomagok

Itt az ideje, hogy beszéljünk az író által követett díjakról és árképzési struktúráról. Ennek a lépésnek tartalmaznia kell a tisztességes árat, amelyet az író minden projekttípusért felszámít. Ennek a szakasznak tartalmaznia kell az árstruktúra teljes vázlatát, néhány különleges ajánlattal az ügyfél számára. A kedvezmények és a fizetési módok leírásának egyértelműnek kell lennie.

Mindig hagyjon teret a manőverezésnek és a tárgyalásoknak. Mindig professzionálisan fogalmazza meg javaslatát. Ha az ügyfél biztos abban, hogy teljesíteni tudja, Ön megnyeri a projektet. Legyen magabiztos, ha javaslatát a vázolt módon nyújtotta be.

10 tipp a pozitív eredményeket hozó ajánlat elkészítéséhez

Számos tipp teszi pontossá és hatékonysá a szabadúszó írásbeli javaslatmintát. Az ügyfél szempontjából hozzáértő íróra van szüksége, aki hangsúlyos tapasztalattal rendelkezik az adott területen. Egyes tippek elég érdekessé teszik az ajánlatot ahhoz, hogy már a legjobb szakaszban felkeltsék a figyelmet. Íme néhány javaslat:

 • Legyen rövid: A szabadúszó írási javaslatnak rövidnek kell lennie, és csak az íróra vonatkozó fontos tudnivalókat kell tartalmaznia. Az ügyfélnek gyakran nincs sok ideje hosszas ajánlatok elolvasására. A hosszadalmas, kanyargós ajánlatok is kissé szakszerűtlennek tűnnek. Ezért ez egy szükséges tipp, hogy ne zsúfolja el ajánlatát részletekkel.
 • Felhívja a figyelmet: Az ajánlatnak fel kell hívnia ügyfele figyelmét, mert érdekes. Részletes leírás nélkül a javaslatnak a lehető leggyorsabban a lényegre kell jutnia. Lenyűgözően kell bemutatni a potenciális munkáltatóval való együttműködés iránti érdeklődést, eredményeit és tapasztalatait.
 • Íróeszközök: Pályázat megírásakor válik szükségessé az íróeszközök használata. Csökkenti a hibák és a nyelvtani hibák esélyét. Számos online platform áll rendelkezésre a tartalom nyelvtani és olvashatóságának ellenőrzésére.
 • Érdeklődés: A javaslatnak tükröznie kell az író érdeklődését a vállalattal való együttműködés és a legjobb teljesítmény nyújtása iránt. A fejlesztések köre és a vállalati irányelvek szerinti munka a fő szempontok, amelyek vonzzák a munkáltatókat.
 • Eredmények: Az író eredményei, ha ízlésesen vannak megfogalmazva, meggyőzik a munkáltatót, hogy a leírt kiválóságokat a cég javára fordítsa.
 • Mutassa be a munkáját: A képességeinek és eredményeinek pusztán leírása nem alkalmas arra, hogy meggyőzze az ügyfelet egy projekt támogatásáról. Tehát olyan munkamintákat kell csatolni, amelyek bemutatják az író kiválóságát.
 • Professzionalizmus: A javaslatnak professzionálisan és barátságosan kell hangoznia, mert az író utánozhatatlan minőségét írja le. A javaslat hangvétele legyen barátságos és szakmailag megfogalmazott.
 • Intelligens lekérdezések: A szabadúszó ajánlatoknak tartalmazniuk kell néhány olyan lekérdezést, amely az író lelkességét jelzi. A projekt írási céljaival kapcsolatos átvágási követelmények bizonyos tényezők, amelyekről az író kérdezhet.
 • Tartalmazza az árképzést: Az ajánlatban ez az a szerves rész, amely meghatározza a vállalattal való együttműködés iránti érdeklődést és képességet. A fontos követendő pont az, hogy a projektnek megfelelő árképzési struktúrában több lehetőséget kínáljunk.
 • Növelje a bizalmat: Az ajánlat benyújtásának döntő lépése, hogy világosan felvázolja, mit ért az ügyfél követelményeivel kapcsolatban. Ha egyértelműen le van írva, akkor ez növeli az ügyfél bizalmát az Ön teljesítési képességében.
Olvasni:  8 tipp a legjobb marketingmenedzser felvételéhez cége számára

Kulcs elvitelek

Van néhány kulcsfontosságú kivonat a megvitatott stratégiából, amellyel szabadúszó íróként vonzó ajánlatot kell készíteni. Íme néhány kulcsfontosságú kivonat:

 • A javaslat megfogalmazása előtt házi feladatra van szükség. Tartalmaznia kell minden részletet az ügyfélről, cégről, projekttípusokról, néhány korábbi projektről stb. Ez segít az írónak, hogy jobban kapcsolódjon az ügyfélhez.
 • Az őszinteség minden üzleti kapcsolat alapja. Legyen őszinte, amikor megemlíti képességeit, eredményeit és egyéb részleteket az ajánlatban. Amit mondasz, ellenőrizhetőnek kell lennie.
 • Kerülje az online sablonok „másolását és beillesztését”. Ez azért van, mert megakadályozzák az eredetiséget. Az ügyfél nehezen bízhat meg az ilyen ajánlatokban.
 • A személyeskedés hátrányt is jelenthet néhány törekvő javaslat esetében. Az emoji hozzáadása, a barátságosabb hangnem és a hétköznapi nyelvezet nem professzionális.
 • A javaslat legyen rövid, hogy érdekes és könnyen olvasható legyen a munkáltató számára. Győződjön meg arról, hogy olyan ajánlatot hoz létre, amely motiválja az ügyfelet a projekt odaítélésére.

Következtetés

Lenyűgöző szabadúszó írási javaslat megírása egy módja annak, hogy kivételes figyelmet kapjon a potenciális munkáltatótól. Néhány szempontot szem előtt tartva elnyerhetjük az ügyfelek figyelmét, és lehetőség nyílik a szakmai tudás megnyilvánulására.

GYIK

1. Hogyan említhetem meg a munkám árstruktúráját az ajánlatban?

A szabadúszó író javaslatában kötelező megemlíteni az árstruktúrát. De ennek megfelelő formában történő említése növeli a javaslat színvonalát. Az árszerkezetnek csomag formátumúnak kell lennie. Tartalmaznia kell néhány exkluzív ajánlatot és kedvezményt, amelyek érdemben számítanak majd.

2. Milyen forrásokból tájékozódhatok az ügyfél üzleti és piaci pozíciójáról?

El kell végezni a házi feladatot az ügyfél üzleti formájáról és piaci pozíciójáról. Professzionális weboldaluk és véleményeik segítenek megismerni az előzményeket és az állapotot.

Olvasni:  Hogyan reklámozza magát anélkül, hogy tojást kenne az arcára

3. Feltehetek néhány kérdést az ajánlatommal kapcsolatban?

Igen, a cég céljaival és egy adott projekttel kapcsolatos elvárásaival kapcsolatos kérdések lehetnek az ajánlatban. Azt fogja ábrázolni, hogy az író milyen érdeklődést mutat a cégről.

4. Milyen személyes adatokat kell feltüntetnem az ajánlatban?

A személyes adatok, például a képesítések, a korábbi projektek és a foglalkoztatási státusz néhány olyan kötelező adat, amelyet az ajánlatban szerepeltetni kell. Ennek ellenére az író néhány műmintát is mellékelhet.

5. Mit kerüljek el egy lenyűgöző szabadúszó ajánlat elkészítésekor?

Szabadúszó írási javaslat készítése során az írónak kerülnie kell a túl barátságos nyelvezet és hangnem használatát. Az írónak tartózkodnia kell a hangulatjelek és grafikák használatától.

Új publikációk:

Ajánlott