10 tipp videomarketing kampány létrehozásához

Ez a blog betekintést nyújt a legjobb videómarketing-kampány létrehozásába a megtérülés növelése érdekében.

A videomarketing használata vállalkozása számára nagyszerű módja lehet a márkaismertség és -láthatóság növelésének, új potenciális ügyfelekkel való kapcsolatfelvételnek, valamint a vásárlói hűség növelésének. A YouTube-on, a Facebookon és más videooldalakon a videomarketing-kampányok ma a leghatékonyabbak, de a létrehozásuk mögött meghúzódó folyamat bonyolult és nyomasztó lehet. Bármilyen szórakoztatónak is hangzik a videómarketing, nagyon kemény munkát igényel. Tehát mielőtt a kamerához vagy a mikrofonhoz nyúlna, jó előre készüljön fel.

Forrás

Ez a lépésről lépésre bemutatja, hogyan hozhatja létre videómarketing-kampányát bevált technikákkal. Segítségével több nézőt érhet el, és növelheti eladásait, akár egy terméket vagy szolgáltatást reklámoz, akár egyszerűen csak a márkaismertséget próbálja növelni.

10 tipp hatékony videómarketing kampány létrehozásához

A videómarketing nemcsak a termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére alkalmas. Segítségével szélesebb közönséget érhet el, és terjesztheti a márkáját, növelve az eladásokat és az ügyfelek lojalitását. A jó videotartalom előállításához hatékony videómarketing-stratégiára van szükség – és ennek jól átgondoltnak kell lennie. Íme a tíz tipp, amelyet követnie kell egy sikeres videómarketing-kampány stratégia kidolgozásához.

1. Határozza meg célközönségét

Mielőtt bármilyen videotartalmat hozna létre, meg kell határoznia a célközönséget. Azt gondolhatod, hogy mindenki meg akarja majd nézni, amit mondasz, de ha a videóid nem konkrét személyeket céloznak meg, nem kapnak különösebb figyelmet.

Olvasni:  10 tipp a tartalom minőségét javító nyelvi fordításhoz

2. Hozzon létre tartalmat, amely szinkronban van a márkával

A videó vizuális jellege miatt hatékony módja annak, hogy kommunikáljon az ügyfelekkel. Minél jobban néznek ki a videóid, annál valószínűbb, hogy az emberek megbíznak benned, és hűséges vásárlóid lesznek. A videótartalom-marketing azonban túlmutat az egyszerűen csak tetszetős videókon. A tartalomnak meg kell egyeznie a márka hangjával is.

3. Tartalmazzon erőteljes cselekvésre ösztönzést

A cselekvésre ösztönzés (CTA) cselekvésre ösztönzi a nézőket valamilyen tevékenység elvégzésével. Ez az e-mail listára való feliratkozástól a webhelyén való vásárlásig terjedhet. Ha erős CTA-t integrál a webhelyébe, akkor nagyobb esélye van a konverzióra.

4. Tegye könnyen elérhetővé a videókat mobileszközökön

A videómarketing már nem csak asztali számítógépekre vonatkozik. A mobil eszközök gyorsan dominánssá válnak, különösen a fiatalabb generációk körében. Ha azt szeretnéd, hogy videóid láthatóak legyenek, elérhetővé kell tenni őket mobileszközökön. Ehhez a mobil-reszponzív tervezést kell elfogadnia. Ha nem biztos abban, hogy hol kezdje, forduljon egy tervezői szolgáltatáshoz.

5. Ne féljen kísérletezni

A videómarketing még viszonylag új fogalom, és sokféleképpen használhatja a videót vállalkozása marketingjére. Ne féljen kísérletezni a különböző típusú videókkal, amíg nem talál valamit, ami megfelel az Ön számára. Először is vannak magyarázó videók, kicsomagoló videók, barkácsvideók, videointerjúk, kulisszák mögötti videók és még sok más.

6. Felhasználó által generált tartalom beépítése

Forrás

A videomarketing terminológiájában a felhasználó által generált tartalom (UGC) olyan ügyfelek által készített videókat jelent, akik szeretik a termékeidet, és meg szeretnék osztani tapasztalataikat másokkal. Az UGC nagyszerű módja annak, hogy bizalmat építsen a márka és a potenciális vásárlók között, így az előbbi tökéletes videomarketing kampányokhoz.

Olvasni:  Az alapértelmezett nyelv megváltoztatása a Google Chrome böngészőben

7. Találjon ki egy üzleti esetet

Az Ön üzleti ügye az Ön liftpályája. Segítene, ha meggyőznél másokat – befektetőket, partnereket vagy bárki mást, akivel együtt dolgozol –, hogy amit csinálsz, az jót tesz az eredménynek.

A videókba való befektetés költséges lehet, ezért a tervnek tartalmaznia kell a költségek csökkentését a minőség romlása nélkül. Például, ha magyarázó videót készít egy meglévő termékhez, gondolja át, miért volt elég fontos, hogy valaki kifejlesztse azt a terméket. Van benne valami egyedi? Ha igen, emeld ki ezt a szempontot a videódban. Ha nem, a forgatás megkezdése előtt fontolja meg a termék vonzerejének javítása érdekében változtatásokat.

Ügyeljen arra, hogy a termelés minden aspektusát vegye figyelembe az üzleti terv létrehozásakor: mit próbál elérni? Hogyan segítik a videók e célok elérését? Kit fognak elérni? Mennyibe fognak kerülni? Befolyásolják-e az eladásokat vagy a konverziókat? Mik a hosszú távú céljaid, és ezekbe hogyan illeszkednek a videók?

Miután megválaszolta a fenti kérdéseket, dolgozzon ki egy költségvetést a válaszai alapján. Ne feledje, hogy a videóknak nem kell mindig bonyolult alkotásoknak lenniük; néha az egyszerű animációk ugyanolyan jól működnek, mint a nagy költségvetésű filmek. Gondolja át, hol vághatja le a sarkokat, miközben továbbra is hatékonyan közvetíti üzenetét.

8. Optimalizálja a videókat keresőmotorokhoz

A SEO segít a webhelyeknek magasabb helyezést elérni a keresőmotorokban, mint például a Google, a Bing és a Yahoo. A Video SEO magában foglalja a videók kulcsszavakkal és egyéb információkkal történő optimalizálását, hogy segítsen nekik magasabb helyezést elérni a keresőkben, amikor valaki azokra a kifejezésekre keres.

9. Linkeljen videókat a közösségi médiához

A közösségi média oldalak, mint a Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn stb., nagyszerű helyek a videók közzétételére, mert lehetővé teszik, hogy megjegyzésekkel és tetszésnyilvánításokkal közvetlenül kapcsolatba léphess a közönségeddel. Ezért gondoskodjon arról, hogy videóit a közösségi média fogantyúin reklámozza.

Olvasni:  YouTube-hirdetések kezdőknek: Indítás és amp; YouTube videohirdetési kampány optimalizálása

10. Értékelje a sikerét

Miután közzétetted videóidat, itt az ideje, hogy értékeld a sikeredet. Jól teljesítettek a videóid? Hány megtekintést és megosztást kaptak? Íme néhány kérdés, amelyet fel kell tennie magának, hogy javítsa a jövőbeli videómarketing- erőfeszítéseit. A Tubular Insights és a Vidyard két eszköz a sok közül, amelyek segítségével felmérheti videós marketingkampánya teljesítményét.

3 sikeres videómarketing kampány

A sikeres videomarketing kampányok nagymértékben megoszthatók. Ha videotartalmat készít vállalkozása számára, gondolja át, hogyan építhet be olyan elemeket, amelyek megkönnyítik a nézők számára, hogy továbbítsák videóit barátaiknak és családtagjaiknak. Az alábbiakban három példa látható a sikeres videomarketing kampányokra:

1. 25 915 nap – Reebok

Az átlagos emberi élet 25 915 napig tart. A Reebok ezzel a kampányával megmutatta nekünk, hogy ennyi nap alatt kell megvalósítania céljait és álmait, függetlenül attól, hogy azok a fitneszhez kapcsolódnak-e vagy sem. A videó egy futásban szenvedélyes nő útját mutatja be, csak azt, hogy ezt visszafelé teszi: idős korában fut, egészen egészen addig, amíg gyerekként futott.

Forrás

Ez a Reebok videókampány arra ösztönözte az embereket, hogy osszák meg történeteiket arról, hogyan változtatta meg az életüket a fitnesz, és töltsenek fel egy fotót vagy videót magukról a #HonorYourDays hashtaggel. Megoszthatták történeteiket a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon.

2. #BetterForIt a Nike-től

Forrás

A Wieden+Kennedy sorozata őszinte humorral világít rá a fitneszkultúra legnagyobb sztereotípiáira. A márka ezt úgy tette, hogy rövidfilmsorozatot készített, amely valódi nőket és személyiségüket mutatta be, történeteket osztva meg magabiztosságról, szégyenről, ítélkezésről és elfogadásról. A videó arra törekedett, hogy a határon túli nőket arra ösztönözze, hogy edzenek, és közelebb kerüljenek fizikai fitnesz céljaikhoz, legyenek azok kicsik vagy nagyok.

Olvasni:  9 tipp a kreatív Facebook-borítókép megtervezéséhez

3. #RebuildTheWorld – LEGO

Annak érdekében, hogy az emberek jobban megismerjék kreatív oldalukat, a LEGO elindította a #RebuildTheWorld kampányt. A kampány elindítása előtt a cég egy érdekes kedvcsináló videót tett közzé a Twitteren.

Forrás

Az indulás napján nyilvánosságra került a teljes videó. Színekben pompázik, és követi a nyulat egy kalandban. A zseniálisan kivitelezett videós marketingkampány arra törekedett, hogy a felhasználókat legmerészebb fantáziájuk szabadjára engedésére és szórakozásra ösztönözze.

A videómarketing kiváló módja vállalkozása népszerűsítésének, de számos módja van ennek. A legfontosabb tudnivaló, hogy előre ismernie kell céljait és célközönségét. Ha ezt a két dolgot rájöttél, itt az ideje, hogy ötleteket gyűjts a videókhoz!

GYIK

1. Mit jelent a videó marketing?

A videomarketing egy márka, termékének vagy szolgáltatásának videóalapú tartalommal történő reklámozását jelenti. A videótartalom exponenciális növekedést mutatott az utóbbi időben.

2. Mi az a videó marketing stratégia?

A videó marketing stratégia célja leadek és eladások generálása. A videó oktatási eszközként, vagy reklámozásban és promóciókban használható. A videómarketing ötleteket gondosan meg kell tervezni és végre kell hajtani az eredmények elérése érdekében.

3. Hogyan hirdethetem a videómat a közösségi médiában?

A videó megosztása a közösségi médiában egy egyszerű módja annak, hogy másokkal tájékozódjon cégéről és termékeiről. Ügyeljen arra, hogy minden platformhoz megfelelő leírások és hashtagek legyenek, amelyeken közzétesz. Például a YouTube-videók gyakran tartalmaznak cselekvésre való felhívást, amelyben arra kérik a nézőket, hogy iratkozzanak fel a csatornára, vagy látogassanak meg egy weboldalt.

Új publikációk:

Ajánlott