10 webtervezési hiba, amely árt a SEO-nak

Van néhány gyakori hiba a weboldal tervezésében, amelyeket minden marketingszakember elkövet legalább egyszer karrierje során. Kattintson, hogy megtudja, mik ezek.

Van weboldala? Akkor tisztában kell lennie azzal, hogy mi az a SEO, és hogyan kerülheti el azokat a webtervezési hibákat, amelyek a végén ronthatják a SEO erőfeszítéseit. A webdesign alapvető folyamatának tartalmaznia kell a kulcsfontosságú SEO elemeket. A SEO webdizájnt jellemzően a kezdetektől be kell építeni a folyamatba. Vannak azonban olyan cégek, amelyek ezt a szempontot a webhely élővé tétele után is megvizsgálhatják.

Mi az a SEO Web Design?

A SEO webhelytervezés egy olyan webhely létrehozásának folyamata, amely lehetővé teszi a keresőmotorok, például a Google és a Yahoo számára, hogy felfedezzenek egy webhelyet, és kivonják a releváns információkat az egyes oldalakról. A teljes webhely átvizsgálásának ezt a folyamatát feltérképezésnek nevezik. Ezen információk alapján a webhelyeket tartalomminőségük, relevanciájuk és domain jogosultságuk alapján rangsoroljuk.

Annak érdekében, hogy jól teljesítsen a SEO helyezések tekintetében, ügyelnie kell néhány dologra, amelyek a következők:

  • A domain névnek tartalmaznia kell a webhely lényegét, és segítenie kell a keresőmotoroknak ennek megértésében.
  • A keresőmotorok automatikusan megjelölik a nem biztonságosan tárolt webhelyeket. Ha például a webcím HTTPS helyett HTTP-vel kezdődik, a keresőmotor „nem biztonságos”-ként jelöli meg. És valószínű, hogy a forgalmat máshová terelik.
  • Olyan tartalomkezelő rendszerrel (CMS) kell rendelkeznie, amelyet a keresőmotor könnyen feltérképezhet.
  • A jó weboldalakon vannak linkek, amelyek követik a piramis szerkezetét. Ez lehetővé teszi, hogy a linkek méltányossága és a rangsorolási erő egyenletesen oszlik el a teljes webhelyen.
  • A kulcsszavak beszúrása (nem az összes, hanem csak a relevánsak) megkönnyíti a keresőmotorok számára a weboldal rangsorolását és indexelését. A SEO-cikkek írása sokkal gördülékenyebb folyamat lehet, ha jól ismeri a SEO alapjait.
Olvasni:  A végső útmutató a hatékony Instagram üzleti fiók létrehozásához

Miért fontos a SEO webdesign?

Az elkerülendő webtervezési hibákról szólva fontos megérteni, miért fontos a SEO webdesign. Annak érdekében, hogy jól teljesítsen a keresőmotorok eredményoldalain (SERP), úgy kell megterveznie webdizájnját, hogy az megfeleljen a keresőmotor algoritmusának. Így javulni fog a helyezésed, és az online jelenléted is.

És a keresőmotorokban való jó teljesítménynek nincs alternatívája, ugye? Az egész világ online tartalmat fogyaszt. Egész életünk az internethez kötődik. Tehát a jó SEO webdesign többé nem kívánatos eredmény: kötelező. A Statista adatai szerint világszerte körülbelül ötmillió felhasználó használja aktívan az internetet, akiknek 93%-a keresőmotoros lekérdezéssel kezdi tevékenységét. Ezek meggyőző statisztikák, amelyek megmondják, miért kell elkerülni a webdesignban előforduló gyakori hibákat, amelyek végül károsíthatják a keresőoptimalizálást.

10 gyakori hiba a webhelytervezésben

Túl sok márka hal lassan halállal, mert nem tudtak alkalmazkodni a SEO-taktikához. Kezdésként vessen egy pillantást ezekre a gyakori webtervezési hibákra, amelyek valószínűleg sértik a keresőoptimalizálást.

1. Nem egyértelmű vagy hiányzik a CTA

A marketingszakemberek egyik leggyakoribb webtervezési hibája, hogy nem gondol egy világos és meggyőző cselekvésre ösztönző (CTA) gombra. A CTA-nak hangosnak és világosnak kell lennie, világos utasításokkal, amelyek irányítják a nézőt. A CTA gomb nem lehet félreérthető, például „Kattintson ide”. Inkább meg kell említenie egy olyan műveletet, amelyre a néző kíváncsi lesz, mint például a „Get Your Copy Now”.

2. Zavaros navigáció

Sok webdizájnernek sajátos szokása van olyan linkeket beszúrni, amelyek mondanak valamit, de mást csinálnak. Ez a rejtett navigáció meglehetősen frusztráló lehet a néző számára, aki valószínűleg egy linkre kattint, hogy könyvet vásároljon a webhelyén, de egy teljesen más oldalra kerül, amely más ajánlatokról beszél. Ez egy webtervezési hiba, amelyet el kell kerülnie.

Olvasni:  Partnermarketing: 5 bolondbiztos SEO-technika a bevételek növelésére

3. Zavaros kialakítás

Forrás

Nézd meg a fenti képet. Milyen hatással van rád mint nézőre a zsúfolt design? A rendetlenség a kreativitás ellensége. Csábító lehet a tervezők számára, hogy rengeteg dizájnelemmel töltsék fel a weboldalt. De ez ártalmasabb a SEO-ra, mint gondolná. A vizuális túlterhelés, amelyet a látogató tapasztal, elegendő ok lesz arra, hogy ne térjen vissza az oldalára.

4. Inkonzisztens tervezés

A tervezés következetességének hiánya mindent megtesz, hogy tönkretegye márka hírnevét. Legyen nagyon világos az emblémával, a témával, a színekkel és a betűtípusokkal kapcsolatban. Ideális esetben ezeknek az elemeknek bizonyos egységességet kell követniük. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a felhasználói élmény teljesen feldobható.

5. Irreleváns képek

A képek erős érzelmeket közvetítenek. Lehet, hogy jobban vonzzák az embereket, mint ami a webhelyén található. A véletlenszerű képek felvétele az internetről azonban nem szolgálja a célját, és ez az egyik legrosszabb webtervezési hiba, amit elkövethet. Ez nagyban rontja a márka imázsát is.

6. Nem reagáló design

A jó webdizájn mindenféle eszközzel kompatibilis: laptopokkal, iPadekkel és mobiltelefonokkal. Rendkívül gyakori, hogy a tervezők ezt a tervezési elemet utólagos gondolatként tartják meg. Ez azt jelenti, hogy végül a teljes weboldalt egy laptophoz tervezi, amelyet nehéz lesz megnyitni okostelefonon. És figyelembe véve, hogy a legtöbb ember útközben használja az internetet, a tervezéssel kapcsolatos teljes cél már elveszhet.

7. Lassan betöltődő oldal

Ez óriási frusztrációt okoz a legtöbb webfelhasználó számára. Az emberek utálnak várni egy weboldal betöltésére, miközben információt keresnek valamiről. Ez végső soron alacsony konverziós arányt jelent.

8. Rosszul megtervezett 404 oldal

Forrás

Olvasni:  Az „Indexelt, bár a robots.txt által blokkolt” hiba kijavítása a Google Search Console-ban

A fent látható példa egy jól megtervezett 404-es oldalra. A hangos dizájnnal ellátott 404-es oldal nagyban hozzájárul a nézők lebilincseléséhez és megtartásához. Ez egy kritikus SEO webdizájn-elem, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, így ez a webhelytervezés egyik gyakori hibája.

9. Nem biztonságos webhely

A nézők visszariadnak attól, hogy olyan webhelyeket keressenek fel, amelyeket a keresőmotor nem biztonságosként jelölt meg. Példa erre egy HTTP weboldal. Ez jogos aggodalomra ad okot, mivel a hackerek érzékeny információkat kaphatnak el az ilyen oldalakon keresztül. Kerülje el az ilyen hibákat, amikor webhelye domainjét választja.

10. Nyomdai hibák

Szánjon elegendő időt és szánjon megfelelő erőforrásokat webhelye tipográfiájának megtervezésére. Ez magában foglalja a betűtípusokat, a szöveg színét, a szöveg elhelyezését és egyebeket. A tipográfiai hibák költséges hibák lehetnek a SEO-rangsorok összefüggésében.

A megfelelő SEO ismeretekkel sok ilyen webtervezési hiba megoldható, és jelentősen javíthatja SEO teljesítményét. Hosszú távon ez nagyon sokat számít az Ön vállalkozása méretezéséhez és hitelességének növeléséhez.

Kulcs elvitelek

  • A SEO webdesign lehetővé teszi a keresőmotorok számára, hogy a teljes webhelyet feltérképezzék, és megértsék annak tartalmát.
  • A SEO webdizájnnak a teljes tervezési folyamat első lépései között kell lennie.
  • A SEO webdesignt meghatározó fontos tényezők közé tartozik a domain név, a hosting stratégia, a tartalomkezelő rendszer, a linkszerkezet és a kulcsszóhasználat.
  • A SEO webdizájn kulcsfontosságú a SEO-rangsorok javításához és a SERP-ken való jó teljesítményhez.
  • A leggyakoribb webtervezési hibák, amelyek rontják a SEO rangsorolását, a következők: CTA hiánya, navigációs nehézségek, homályos képek és szövegek, zsúfolt tervezés, rosszul megtervezett hibaoldalak, nem biztonságos webhelycímek, inkompatibilis tervezés, tipográfiai hibák stb.

GYIK

1. Mi az a SEO webdesign?

Olvasni:  SEO cégeknek: 5 iparág, amely nem létezhet SEO nélkül

A SEO webtervezési folyamata olyan webhelyek létrehozását foglalja magában, amelyek könnyen indexelhetők és teljes mértékben elérhetők a keresőmotorok számára.

2. Mi a SEO célja?

A SEO az a módszer, amellyel egy weboldal teljesítményét optimalizálják annak érdekében, hogy javítsák a keresőmotorok rangsorát.

3. Miért fontos a reszponzív oldaldizájn a SEO szempontjából?

A nem reagáló vagy lassan betöltő oldal hatalmas kiesést jelent a nézők számára, ami miatt előfordulhat, hogy teljesen elhagyják az oldalt. Ez árt a SEO-nak és az ebből következő SERP-rangsoroknak.

4. Mi a leggyakoribb webtervezési hiba?

Az egyik leggyakoribb webtervezési hiba, hogy túl sok információval vagy dizájnnal zsúfolják össze a weboldalt. Ez megakadályozhatja, hogy olyan releváns információkat adjon meg, amelyeket a felhasználó kereshet.

Új publikációk:

Ajánlott