10 Z generációs marketingstratégia a márka népszerűsítéséhez

Innovatívak, bátortalanok, és számos irányzat előidézői. Nézzük meg, hogyan hasznosíthatjuk a következő Z generációs marketingstratégiákat a jobb marketing érdekében.

Bár a Z generáció a vállalkozások nagy jövőbeli piaca, sok marketingszakember nem tudja, hogyan érje el ezt a csoportot. Mik a szenvedélyeik? Melyek a preferált platformjaik? Miért választanák az emberek az egyik márkát a másik helyett?

Kicsit később természetesen elmélyülünk benne, de előbb íme néhány háttérinformáció. A Z generációhoz tartozó személyek 1996 és 2014 között születtek; így ők az első nemzedék, amely a technológiának való könnyű kitettségben nőtt fel.

Forrás

Innovatívak, rettenthetetlenek, és számos trend előidézői a TikTokon, az Instagram Reelen, a Snapchaten és más közösségi oldalakon. Kicsit más stratégiát is igényelnek, mint évezredes társaik.

Miért fontos a Z generáció az Ön vállalkozása számára?

Világszerte több mint 2,6 milliárd Z generációhoz tartozó ember él, ami különösen a vállalkozásokra gyakorolt ​​óriási hatást mutatja. A Z generáció már nem kizárólag gyerekekből áll. Sokan közülük már megkezdték a munkát. Ez azt jelenti, hogy meg kell céloznia őket vállalkozása számára.

Ezenkívül a Z generáció tagjai az olyan üzletágak legfontosabb vásárlói közé tartoznak, mint a kozmetikumok. Bár vásárlóerejük jellemzően kisebb, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. A Z generáció tagjai családjukon keresztül hatással vannak az üzleti életre.

Forrás

Sok szülő rengeteg pénzt pazarol gyermekeire, és ezek a fiatalok vagy fiatal felnőttek az új generációt jelentik. Még a családjuk vásárlási választékát is befolyásolják.

Sőt, mivel a Z generáció az első a maga nemében, ez egy teljesen műszakilag hozzáértő generáció. Azok a szervezetek, amelyek érzékkel rendelkeznek ahhoz, hogy a legújabb technológiát beépítsék a működésükbe, jobban vonzzák őket.

Végül a Z generációs korszak még csak most kezdődik. 2030-ig fog tartani, ami azt jelenti, hogy minden olyan vállalkozásnak, amely a következő évtizedekben is a piacon kíván maradni, már most el kell kezdenie ezek alapos mérlegelését.

Olvasni:  Részletes útmutató a metaadatokhoz 2024-re

Összeállítottunk egy listát tíz Z generációs marketingstratégiáról.

10 Z generációs marketingstratégia a márka népszerűsítéséhez

Forrás

1. Válassza ki a megfelelő platformokat.

Úgy tűnik, több közösségi oldal van, mint tíz évvel ezelőtt, és befolyásolja az emberek demográfiai helyzetét.

A Facebookot régóta a Baby Boomer, különösen az idősebb millenniumi korúak által választott közösségi média platformnak tekintik, hogy kapcsolatban maradjanak családjukkal és barátaikkal. A Twitter elsősorban a millenniumi és az X generációs társalgó.

Forrás

Az Instagram a Millenáris és a Z generációs felhasználók keverékét tartalmazza. A Z generáció azonban a feltörekvő platformokat részesíti előnyben, beleértve az Instagram-bejegyzéseket, a Snapchatet és a TikTok-ot.

Ezeknek az oldalaknak van egy erős szórakoztató komponensük is – nem olyan súlyosak, mint a Twitter, de lehetővé teszik a magánéleti és politikai vitákat.

A Z generációt megcélzó marketingesek számára kritikus a megfelelő platformok kiválasztása – értelmetlen számukra tartalmat létrehozni, ha nem látják azt.

2. Beszélgess

A közösségi platformokon való közzététel csak az első lépés – ez egy felhívás, hogy vonja be a közönségét a párbeszédbe. A marketingszakemberek nagy expozíciós időszakokra tervezik a közösségi bejegyzéseket, mivel több követő kommentálhatja őket.

A reagálás mindig is lényeges szempont volt a közösségi média taktikájában. A megválaszolatlan megjegyzések azonban nem tükrözik jól a márkákat – akár kemények, akár támogatóak, reagálni kell.

Forrás

Digitálisan a Zs. generáció olyan cégeket keres, amelyek pozitívan reagálnak a megjegyzésekre vagy értékelésekre. Minél erősebb az elkötelezettség, annál inkább hajlamosak arra, hogy kapcsolatba lépjenek egy márkával. A beszélgetések segítenek a márkakapcsolat stabilizálásában és az ügyfelek hűségének növelésében.

3. Használja ki az influencerek iránti szenvedélyüket

Amikor a Z generáció meglát egy szépségecsetet vagy esetleg egy új technológiát, amelyet egy influencer felülvizsgált, rájönnek, mi hiányzik, és nagyobb valószínűséggel érdeklődnek a termék iránt.

Noha az influencerek nem ideálisak minden más márkához, egy új felmérés kimutatta, hogy a Z generációs influencer marketinget folytató márkák nagyobb valószínűséggel növelik az elköteleződést, és arra késztetik az egyéneket, hogy a csatorna csúcsára lépjenek.

Forrás

Maradjon lépést az algoritmusok változásaival és azok következményeivel – ölelje fel a mikrobloggereket. Ahogy korábban említettük, a közösségi médiában szereplő prominens személyiségek megfizethetetlenül drágák lehetnek, de nagy rajongótáboruk kevésbé elkötelezett, mint a kisebb befolyással rendelkezőké. Például valakinek, akinek hatalmas, 5000 fős követője van, magasabb lehet az interakciós aránya, mint az 50 000 embernél.

Olvasni:  10 tipp egy szépségblog tartalmának elsajátításához

4. A személyre szabás elengedhetetlen

A személyre szabás minden marketingterv lényeges eleme, és minden platformon alkalmazni kell. Az e-mail kampányokban is szerepeljen az előfizetők neve, ne csak a tartalomban.

Forrás

Még a közösségi médiában megjelenő bejegyzéseket és a Z generációs piacra vonatkozó hirdetéseket is hozzá kell igazítani a különböző célcsoportokhoz. Bár a Z generáció egy bizonyos demográfiai jellemzők leírására használt kifejezés, ez nem jelenti azt, hogy az emberek egyformák.

Az információk generálásakor és terjesztésekor ne feledje, hogy ezeknek az ügyfeleknek megvannak a saját preferenciái, szereteteik, ellenszenveik, és személyes kapcsolataik vannak egy vállalattal.

5. Javítsa videóit

A videómarketing már most is nagy népszerűségnek örvend a millenniálisok és az X generáció (1965 és 1980 között születettek) körében. A Z generáció is alaposan felkarolta a műfajt.

Forrás

A Google szerint minden olyan YouTube-csatorna létrehozása, amely olyan tartalomra összpontosít, amely megfelel a Z generációs utasításoknak, magyarázó videóknak és szórakoztató értéknek, jó irányba tett lépés.

A rövid tartalom létrehozásának elsődleges prioritása kell legyen az ezt a demográfiai csoportot megcélzó marketingesek számára. A marketingszakemberek különféle időtartamú, márkás filmeket készíthetnek, amelyek könnyen megoszthatók videószerkesztő szoftverplatformokon keresztül.

6. Maradjon valódi

A hitelesség a legfontosabb kérdés ennek a generációnak; nem szeretnek manipulált modelleket vagy szűrt fényképeket látni. Számos cég megkezdte megjegyzéseinek és bejegyzéseinek aláírását az akkori közösségi médiában dolgozó munkatársaik nevével.

Forrás

A márka digitális marketingesei időnként megjelennek a TikTokon vagy Instagram Stories oldalon, és emberi identitást és arcot kínálnak a terméknek. Egy márka humanizálása elősegíti, hogy elérhetőbbnek tűnjön, és minden korosztály számára vonzó lesz.

Valódi emberek valós körülmények között hitelesebb felvételeket készítenek, és olyan életstílust mutatnak be, amely szűri és photoshopolta az álcát.

7. Tartsa tiszteletben a magánéletüket

Tartsa tiszteletben a magánéletüket, növelje hűségüket, és adjon okot nekik, hogy visszatérjenek Önhöz. Nagyon fontos hangsúlyozni az adatvédelem iránti elkötelezettséget. A magánélet védelme a Z-generáció 88 százaléka számára fontos.

Egyszerűen nem szívesen adnának meg személyes adatokat az elérhetőségeken kívül, mivel a hitelességre törekednek, hogy jól érezzék magukat. Sokan csak a jelszavakat, a titkosítást és más biztonsági óvintézkedéseket fontolgatják, ez azonban nem elegendő.

A biztonság és a hűség a termék és a szolgáltatás minőségéhez, valamint a cég weboldalához vagy alkalmazásához is kapcsolódik. A Z generáció valószínűleg nem ismer fel egy olyan céget, amely manipulált, rosszul szerkesztett vagy rossz minőségű képeket használ weboldalán.

Olvasni:  10 legjobb webhely szabadúszó írói munkákhoz

Ösztönözze az ügyfeleket, hogy küldjenek visszajelzést, és tegyenek javaslatokat cége szolgáltatásainak javítására, mivel ez az utolsó dolog, amit megtehet az emberekkel való kapcsolattartás érdekében. Ne hagyja figyelmen kívül visszajelzéseiket és véleményeiket.

A kutatások azt mutatják, hogy a nulladik generációsok 76 százaléka számít egy cég válaszára, amikor visszajelzést küld. Eközben az emberek szívesebben hagynak számos véleményt, megjegyzést és véleményt; így minden márka sikere nagymértékben függ a tanúvallomásoktól.

8. Legyen befogadó

Mivel a Z generáció sokkal változatosabb, mint a korábbi generációk, a márkáknak törekedniük kell a nagyobb diverzifikációra, láthatóságra, beleértve a marketinganyagokba való bevonást is.

A látványban különböző képességű, nemzetiségű, nemű, hajlamú, társadalmi-gazdasági és kulturális hátterű embereket kell képviselni.

Forrás

A hallgatóságot oktató esettanulmányok készítése és bemutatása hosszú ideig fenntartja figyelmüket.

Ahogy a mondás tartja, a tettek hangosabban beszélnek, mint a szavak; ezért a vállalatoknak többet kell tenniük, mint csupán azt állítaniuk, hogy egy ügyet támogatnak; olyan politikákat kell megvalósítaniuk, amelyek azokat az eszméket képviselik.

9. Keresse meg a megfelelő eszközt.

Az IBM szerint ennek a demográfiai csoportnak körülbelül 75%-a választ okostelefont elsődleges munka- és játékeszközként. Más eszközök statisztikái is elérhetők ugyanebből a forrásból. A Z generáció az esetek 45 százalékában laptopot, az esetek 30 százalékában asztali számítógépet és 10 százalékban egy táblagépet részesít előnyben.

Forrás

A legkevésbé népszerű választás a játékplatformok, az interaktív eszközök és a hordható technológia. A Z generáció szinte minden tagjának van okostelefonja, amely korábban a legfontosabb árucikkük volt. A Google szerint a mobiltelefon a legkényelmesebb termékek és szolgáltatások vásárlására. Ennek eredményeként a Z generáció megnyeréséhez egy vállalkozásnak mobileszközökre kell optimalizálnia.

Manapság a Zers generáció több mint 85 százaléka a mobiltelefonján lévő közösségi alkalmazásokon keresztül értesül az új termékekről. Az, hogy a vásárlók mit tudnak a márkákról és szolgáltatásokról az interneten, jelentős hatással vannak vásárlási döntéseikre. Ezzel szemben a mobileszközök nem állhatnak kizárólagosan a marketingszakemberek középpontjában.

10. Hozz létre egy közösséget

A Gen Z marketing megközelítésének tartalmaznia kell egy digitális közösség létrehozását.

A közvélemény-kutatások szerint a Z generáció a világ legmagányosabb generációja; ezért aktívan keresik a módszereket a hasonló gondolkodású emberekkel való kapcsolatteremtésre és kapcsolatteremtésre.

Forrás

A mega-befolyásolókkal való együttműködés az egyik módja annak, hogy a márkák elősegítsék a valódi kapcsolatokat és elköteleződést, de nem ez az egyetlen módja. Mi a megoldás? Keressen valódi embereket érdekes platformokkal, akik képviselik cége eszményeit.

Olvasni:  Hogyan válasszuk ki a tökéletes márka betűtípusokat

Keressen néhány embert, akik úgy gondolják, hogy nagykövetként működhetnek, és kevésbé kereskedelmileg és hitelesebben kapcsolódhatnak kapcsolataikhoz. Lehet alkotó, zenész, gondolatvezető és talán aktivista.

Egy másik lehetőség a hálózat létrehozására, ha tanácsot és visszajelzést kér a Zers generációtól a termékfejlesztés során, vagy elismeri azokat az ügyfeleket, akik évek óta elkötelezettek a vállalkozása iránt.

Ez javítja a társadalom érzését, és segít kialakítani a márkája iránti bizalmat – a Z generációs demográfia nagy értéket tulajdonít a márkabizalomnak.

A Z generációs reklám egy nagyszerű módszer a fiatalabb tömeg és egy újfajta fogyasztó bevonására: aki értéktudatos, az szereti a szókimondó személyiségeket, és keresi a kapcsolatot.

Következtetni

Ha helyesen éri el, a Z generációnak megvan a lehetősége arra, hogy jelentős válaszadó közönséggé váljon. Létfontosságú annak felismerése, hogy ezeknek az egyéneknek a marketingje eltér a többi generáció marketingjétől.

Még ha nehéz is, ha egy cég kész erőfeszítéseket tenni új ügyfelek felfedezésére és igényeik kielégítésére, a Gen Zers visszafizeti a szervezetnek a befektetéseket.

GYIK

1. Mi a leghatékonyabb módja a Z generációnak történő marketingnek?

Tekintettel a Z generáció rövid formájú videótartalmak iránti vágyára, a marketingszakembereknek fontolóra kell venniük a vizuális csatornák kombinálását stratégiájukban, és olyan falatnyi anyagok létrehozását, mint az Instagram Stories. Az influencerek és a vállalkozások számára egyaránt a rövid formátumú, átfedésekkel, vizuális effektusokkal és zenével ellátott videók marketingaranynak bizonyultak.

2. Milyen típusú marketingre reagálnak a Gen Zers?

A Z generációs marketing nem csupán termékértékesítést tesz szükségessé. Ez a generáció értéktudatos, és vonzódnak azokhoz a márkákhoz, amelyek „megőrzik hitelességét”. Innovatívak, rettenthetetlenek, és számos trend előidézői a TikTokon, az Instagram Stories-on és más közösségi oldalakon.

3. Hatékony-e a hagyományos marketing a Z generációval?

Annak ellenére, hogy a Z generációnak hagyományos tendenciái vannak, a hirdetők kihívást jelentenek a hagyományos marketing eszközökkel való átvészelésükön. Annak érdekében, hogy segítse őket az új tárgyak vagy élmények kiválasztásában, a Gen Z elsősorban a közösségi hálózatokra, valamint mások első kézből származó javaslataira és értékeléseire támaszkodik.

4. Melyek a legnépszerűbb közösségi média platformok a Z generáció körében?

A Snapchat talán a legnépszerűbb közösségi eszköz volt a Z generáció és a millenniálisok közötti kapcsolattartásra. A második és harmadik helyen a TikTok és a Youtube végzett 91%-kal.

Új publikációk:

Ajánlott