11 intelligens módszer a blogok újrahasznosítására

Tartalomjegyzék

  • 11 tipp a tartalom újrahasznosításához
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

Az eredeti tartalom rendszeres létrehozásának feladata még a tapasztalt bloggerek számára is ijesztőnek tűnhet. Csak álljon félre egy időre a tartalom írásától, és gondolja át, hogyan tegye frissítse a blogokat keresztül tartalom újrahasznosítása helyette. Miután megtanulta a tippeket blogok újrahasznosításamegkapja a választ arra a kérdésre, amely régóta foglalkoztatja Önt: „Hogyan lehet frissíteni a régi blogbejegyzéseket?”

Forrás

11 tipp a tartalom újrahasznosításához

A blogok újrahasznosítása ma már nem jelent kihívást, mivel többféleképpen is megteheti. Az egyik legjobb tartalom újrahasznosítási példák információs grafikákká vagy videoforgatókönyvekké alakítja a tartalmat, hogy új életet adjon. Soha ne dobja el a régi tartalmat, és azt gondolja, hogy már semmi haszna. Ebben a részben megvizsgáljuk, milyen különféle módokon használhatja tartalmait a célközönséggel való megosztásra.

1. Fejlessze ki a témáját

Ha a blogbejegyzésed már felkapott, miért hagynád ennyiben? Haladjon tovább a témában, és fedezzen fel érdekes apróságokat, amelyeket hozzáadhat hozzá, és még vonzóbbá teheti azt. A tartalom újrahasznosításának lényege az, hogy új életet lehelünk egy darabba, és ennek a legjobb módja a téma kiterjesztése.

Olvasni:  Namelix Review - Teljes útmutató és alternatívái

Célszerű újrahasznosítani a listákat független bejegyzésekké, ami lehetővé teszi, hogy bővítse régi témáját, valamint érdekesebb információkat osszon meg célközönségével.

2. Változtassa blogbejegyzéseit infografikává

A tartalom újrahasznosításának másik zseniális módja az, ha blogjait infografikák sorozatává alakítja, amelyeket közzétesz a közösségi médiában. Ez a legegyszerűbb módja az összetett tartalmak vizuális élvezetként való megosztásának.

Sőt, akkor is meg tudod csinálni, ha nem vagy grafikus. Könnyen használható egy olyan eszköz, mint a Canva, hogy blogjait infografikává alakítsa. Mivel a témát nem nagyon lehet kifejteni, a lényegre kell koncentrálnia.

3. Újra közzététel és újra megosztás a közösségi médiában

Forrás

Ahogy korábban említettük, a tartalom újraküldése és újramegosztása új életet ad. És ha ezt a közösségi médiában csinálod, akkor a tartalmad szélesebb körben érhető el, mert ott van a tömeg.

Különböző korcsoportokat és demográfiai csoportokat célozhat meg a különböző közösségi média platformokon, hogy elérje azokat az embereket, akik még nem hallottak márkájáról. Ezenkívül a blogbejegyzések közösségi médiában való újramegosztása segíti a linképítési erőfeszítéseit, ezáltal növeli a webhely forgalmát.

4. Hozzon létre egy e-könyvet a meglévő tartalomból

Egy másik kiváló módja a tartalom újrahasznosításának, ha e-könyvet hoz létre egy sor blogból. Az e-könyvek segítenek a tekintély megszerzésében és a hitelesség megteremtésében. Még egyetlen blogbejegyzésből is kiváló e-könyv lehet, feltéve, hogy jól van megírva. Egy letölthető e-könyvet megoszthat e-mailes hírlevéllel, amely hasznos információkkal kecsegtet. Természetesen mélyebbre kell ásnia magát és alaposan utána kell járnia, mielőtt hozzálátna az e-könyv elkészítéséhez, mivel szilárd adatokra van szüksége az információk alátámasztásához.

5. Próbálkozzon vendégküldéssel

A vendégküldés valószínűleg az egyik legegyszerűbb módja a blogok újrahasznosításának. Lehetőséget ad arra, hogy régi tartalmait felhasználva friss ötleteket generáljon. Mivel a kutatást már elvégezte, néhány új ötlet bevezetésével könnyen újrahasznosítható. Légy az élen azzal, hogy megmutatja a többi bloggernek, hogyan tehet közzé vendégként, és eközben szerezzen vissza linkeket.

Olvasni:  10 módszer, amellyel a GIF-ek és mémek felpörgetik a tartalommarketinget

6. Hozzon létre online képzéseket

Tudta, hogy régi blogjait könnyű online képzésekké alakítani? Ez különösen igaz a népszerű, örökzöld témájú blogokra. Például, ha írt egy blogot, amelyben leírja a reszponzív webdizájn előnyeit, akkor az egyes előnyöket online munkamenetté alakíthatja. Így könnyű tekintélyként bemutatni magát, és megosztani a hasznos ismereteket a célközönséggel.

7. Alakítsa át blogját videoszkriptké

A blog forgatókönyvvé alakítása lehetővé teszi új típusú tartalom kipróbálását. Mindössze annyit kell tennie, hogy fel kell bontania a tartalmat, hogy kivonja az alapvető ötleteket, és felhasználja őket egy videó új forgatókönyvének létrehozására.

Manapság, amikor a figyelem egyre fogy, a videók a legjobb módja annak, hogy felkeltsd célközönséged figyelmét. Meglévő blogjának videó forgatókönyvvé alakítása az egyik legjobb példa a tartalom újrahasznosítására.

8. Rehash régi cikkeket

Tartalmi naptárában előfordulhat, hogy egy cikk elavult. Azonban bármikor újra felhasználhatja új tartalom létrehozására. Mindössze annyit kell tennie, hogy hozzáadja a legújabb frissítéseket, statisztikákat és fejlesztéseket a régi cikkekhez, és újként közzéteszi őket. Olvasói értékelni fogják, ha friss tartalmat oszt meg, nem tudván, hogy régi bor egy új palackban.

9. Hozzon létre csúszdákat

A tartalom diaként történő bemutatása nagyszerű módja annak, hogy a célközönség számára informatív vizuális élményt nyújtson. Lehetőséget kap arra, hogy tartalmait kezelhető, könnyen érthető információcsomókra bontsa.

A prezentációk az egyik legjobb tartalom-újrafelhasználási példa, amely lehetővé teszi az összetett fogalmak megosztását könnyen érthető látványelemként. Amellett, hogy diacsomagjait közzéteszi a közösségi médiában, közzéteheti azokat relevánsabb platformokon, például a SlideShare-en, hogy új közönséget érjen el.

10. Készítsen év végi körképeket

Az év befejezésének nagyszerű módja, ha bemutatja régi bejegyzéseinek gyűjteményét az év végi összefoglaló bejegyzésként. Azonban feltétlenül találjon megfelelő témát az összefoglaló bejegyzéshez. A legjobb hely a különböző csoportok és egyének fájdalompontjainak megismerésére a Quora. Érdemes lehet még egy pillantást vetni az összes régi blogbejegyzésére, és elkülöníteni azokat, amelyek egy adott témához kapcsolódnak.

Olvasni:  7 híres logó és származásuk története

11. Tartalomsorozat bemutatása

Egy tartalomsorozat létrehozása és bemutatása kiváló módja a blogok (vagy az összes régi tartalom) újrahasznosításának. Ha már több darabot is írt egy-egy problémára összpontosítva, akkor ezek kiváló példák lehetnek a tartalomsorozatokra.

Kulcs elvitelek

  • Az örökzöld tartalom örökkévaló tartalom, ezért soha ne dobd szemétbe.
  • Könnyű újrahasznosítani a blogokat. Csak annyit kell tennie, hogy frissíti új statisztikákkal és információkkal.
  • A tartalom újrahasznosítása segít megszabadulni a rendszeres tartalomkészítés zűrzavarától.

Következtetés

Számos módja van a blogok újrahasznosításának és újkénti felhasználásának. A vizuális csemegékké alakításuk valószínűleg az egyik legjobb lehetőség, mivel a figyelem csökkenő aránya miatt a videók, képek és infografikák népszerűbbek. Régi blogjait új életre keltheti, ha tartalomsorozatot vagy év végi összefoglaló bejegyzést hoz létre.

GYIK

1. Hogyan lehet frissíteni a régi blogbejegyzéseket?

A régi blogbejegyzések frissítésének egyik legjobb módja, ha podcastokká alakítja őket. Tartalmát úgy is hasznosíthatja, hogy belső adatait érdekes esettanulmányokká alakítja. A tartalom újrahasznosításának egyik legjobb példája a blog tartalmának videotartalomként való felhasználása.

Megfontolhatja a régi tartalom összegyűjtését és e-könyvként való közzétételét is. További példák a tartalom újrahasznosítására: a régi tartalom ajánlásként való felhasználása a közösségi médiában való közzétételhez. A tartalom újrahasznosításának egy másik kiváló példája a régi tartalmaiból származó statisztikák felhasználása közösségi médiatartalomként való közzétételre.

Új publikációk:

Ajánlott