11 módszer a sporthoz kapcsolódó linkek pontozására

A sport linkek pontozása egyszerű, de nem könnyű.

Ez olyan, mint a gólszerzés a fociban:

Be kell rúgni a labdát a kapuba. De a kihívás az, hogy túl kell lépned a másik csapaton!

Ugyanez a dinamika vonatkozik a nyerő sportok visszamutatóira is.

Versenyeznie kell iparága többi vállalkozásával, ha el akarja nyerni a Google legjobb pozícióit.

Tehát ennek szellemében beszéljünk ennek 11 módjáról!

1) Maximalizálja közösségi média profiljait

Kezdheti azzal, hogy egyszerű visszamutató hivatkozásokat szerezhet közösségi hálózatairól. Előfordulhat, hogy nem követnek vissza linkeket, de még mindig értékesek, és érdemes beszerezni.

Miért? Gondold át:

Azért épít vissza linkeket, mert ez segít a kulcsszavak rangsorolásában és végső soron a webhelye forgalmának javításában. Ha minőségi forgalmat kap közvetlenül a közösségi hálózat visszacsatoló linkjéről, az ugyanúgy működik.

Ennek a stratégiának a megvalósítása két részből áll.

Először is kezdje azzal, hogy visszamutató hivatkozásokat szerezzen a általános közösségi hálózatok mint Facebook, Twitter, LinkedIn és Instagram.

Legalább adja hozzá a backlinket a profiljához. Tekintse meg, hogy az MLB hogyan adott hozzá egy backlinket a kezdőlapjához Instagram-profiljukat:

Az ilyen típusú profil-visszamutató hivatkozásokat a legegyszerűbb létrehozni. Visszamutató linkeket és forgalmat is kaphat az ezeken a platformokon található bejegyzésekből.

Ennek a stratégiának a második része a keresés sportspecifikus közösségi hálózatok ahonnan visszalinkeket is kaphat.

Néhány példa ezekre: myCrew a futás és fitnesz niche számára, és CheckSwing a baseball résért.

2) Szerezzen listát a helyi és közösségi webhelyeken

Van irodája vagy sporthelyszíne? Ha igen, utánanézhet a helyi közösség releváns sportági linkjeinek.

Itt kétféle backlinket kell követni: általános helyi listákat és speciális sportwebhelyeket.

Megkaphatod helyi listák olyan helyekről, mint Nyüszít és Google Cégemsőt még TripAdvisor.

A TripAdvisor rendelkezik egy „Things To Do” kategóriával, amelyet a turisták ellenőrizhetnek, ha egy helyi játékot szeretnének elkapni. Íme egy példa a New York-i sporthelyszín a TripAdvisoron az oldalukra mutató linkkel:

Ha további helyi listázási lehetőségeket szeretne találni, használhat egyszerű Google-kereséseket, például “[your city] könyvtár” vagy “[your city] vállalkozások” (pl. „Chicagói címtár” vagy „Chicagói vállalkozások”).

Speciális sportwebhelyek a helyi közösségtől egy másik hely a backlinkek beszerzésére.

Ezeknek a webhelyeknek a megtalálása több időt és kutatást igényel, de több, mint lehetséges. Azt javaslom, hogy használjon különféle Google-kereséseket, például[sport niche] [your city]” (pl. „kosárlabda Chicago”) vagy „[sport niche] [your city] klub” (pl. „tenisz Chicago klub”).

Például, ha egy New York-i teniszcéget reklámozna, felveheti a kapcsolatot Vanderbilt Tenisz (figyeljük meg, hogy számos linket adtak más teniszklubokhoz és szervezetekhez):

3) Sportadatokkal keltse fel a szuperrajongók érdeklődését

A megrögzött sportrajongókkal való kapcsolatfelvétel kiváló módja annak, hogy több visszamutató linket (és vásárlót!) szerezzen.

Olvasni:  Mik azok a megszakadt linkek? És hogyan lehet megtalálni és kijavítani őket?

Egy szenvedélyes golfrajongó boldogan költene sokat edzésre és felszerelésre, hogy fejleszthesse képességeit. Valószínűleg megosztanának releváns tartalmat másokkal is, akik az Ön résében vannak.

A sport backlink szemszögéből az adatokban gazdag tartalom létrehozása az egyik legjobb módja annak, hogy kitűnjön, és felkeltse a szenvedélyes sportrajongók figyelmét.

Az infografika különösen jól működik az adatok érdekes és látványos megjelenítéséhez. Nézze meg, hogyan használta az ESPN ezt az adatstratégiát egy infografika a nyitónapi baseball-eredményekről:

Elég könnyen megtalálhatja a releváns sportadatokat, ha létezik a sportágának szentelt professzionális liga. Például megtekintheti az MLB-t vagy az NBA-t, hogy adatokat találjon adott játékosokról és csapatokról.

Ha rendelkezik legalább 10 érdekes adatponttal, hozzon létre egy infografikát, és tegye közzé a webhelyén. Dolgozhat grafikussal, vagy saját maga is elkészítheti egy olyan eszközzel, mint a Canva.

Az infografika közzététele után ossza meg közösségi média hálózatain, és kérjen vissza linkeket az e-mailben.

4) A döntők és bajnokságok tartalmának közzététele

A sportot a versenyek határozzák meg. Rájátszások, bajnokságok, döntők, elődöntők – nevezd meg.

Mindezek az események backlink lehetőségek az Ön számára.

Bár ezt a stratégiát a legegyszerűbb megvalósítani, ha az Ön sportágában olyan magas rangú versenyek és események vannak, mint a Super Bowl vagy a Világkupa, de akkor is láthatja az eredményeket, ha erőfeszítéseit kis léptékű, helyi sporteseményekhez köti.

Kezdje azzal, hogy beazonosítsa a magas rangú sportversenyeket és eseményeket a résén, amelyek köré tartalmat hozhat létre.

Néhány lehetőség a következőket tartalmazza:

 • Nemzetközi események (pl. olimpia, FIFA világbajnokság)
 • Országos események (pl. Super Bowl, MLB World Series)
 • Főiskolai sportok (pl. March Madness)

Ezután ötleteljen az eseménnyel kapcsolatos tartalmi ötletekről. Íme néhány ötlet a kezdéshez:

 • Előrejelzések. Ki szerzi a legtöbb gólt? Ki fog nyerni?
 • Felszerelés és felszerelés. Milyen cipőben járnak a sportolók? Mely márkák támogatják őket?
 • Rutinok, szokások és edzés. Régóta fennálló téma a sportírásban. Mit tesznek a profi sportolók, hogy eljussanak oda, ahol vannak?
 • Rendezvénytámogató tartalom. Hasznos útmutatók vagy különleges ajánlatok azoknak az elkötelezett rajongóknak, akik esetleg hosszú utazásokat tesznek, hogy részt vegyenek az eseményen. Például, melyik szállodában a legkényelmesebb megszállni, ha a meccseket nézi? Mely éttermek adják a legjobb esélyt a sportolók felfedezésére?

Ezután tegye közzé a tartalmat a webhelyén, és népszerűsítse a közvetlen tájékoztatást és a közösségi médiát.

És ne felejts el megkeresni a közösségi médiában felkapott hashtageket, amelyeket beilleszthetsz a bejegyzésedbe (pl. #superbowl).

5) Dolgozzon sportbefolyásolókkal

Erőforrásaitól és elvárásaitól függően megérheti a sportbefolyásolóval való partnerség.

Elviheted a szabad megközelítés a sport influencerekkel való munkavégzéshez a backlinkek létrehozásához, ahol kivételes tartalmat készíthet, amely felkelti a figyelmüket (olyan, ami idézi vagy népszerűsíti az influencert, jó módszer, például egy szakértői összefoglaló).

Bár közted és a sportbefolyásoló között nem pénz cserél gazdát, ez a módszer időigényesebb.

Többet kell dolgoznia a tartalom létrehozásán, majd fel kell vennie a kapcsolatot az influencerrel, hogy tájékoztassa őket a tartalomról, és kérje meg, hogy osszák meg, vagy linkeljenek rá.

Egy másik út a fizetett megközelítés vonzó sportbefolyásolóknak, ahol fizetsz nekik azért, hogy a márkáddal kapcsolatos bejegyzéseket tegyenek közzé backlinkekkel.

Olvasni:  Mire figyeljen marketingügynökség felvételekor

Ez a módszer gyorsabb, de még mindig időt kell szánnia arra, hogy alaposan megvizsgálja a befolyásolókat, mielőtt ajánlatot tesz.

Feltétlenül tegyen fel kérdéseket korábbi együttműködéseikről és eredményeikről, valamint arról, hogy milyen garanciákat nyújtanak.

Hogyan találjuk meg a megfelelő befolyásolókat

Ha megvan a költségvetés, vannak influencer marketing szolgáltatások, amelyeket hasonló módon használhatsz HYPR amelyek arra specializálódtak, hogy összekapcsolják a márkákat a releváns befolyásolókkal.

De ha az erőforrásai korlátozottabbak, akkor is találhat befolyásolókat, ha kézzel keresi őket.

Először döntse el az influencer kritériumait a követők száma és a résrelevancia szempontjából.

A követők frontján állítson be egy ideális tartományt (pl. 1000-10000 követő).

A résrelevánsság frontján vizsgálja meg profiljukat és a legutóbbi bejegyzéseiket, hogy megtudja, mennyire összpontosítanak az Ön résére. Ha egy influencer csak az esetek 10%-ában vagy annál kevesebbszer említi a sportágat, akkor lehet, hogy nem éri meg velük dolgozni.

Ezután keressen olyan befolyásolókat, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak a közösségi médiában. Szeretem a Twittert használni ehhez, és ehhez Részletes keresés funkció.

Íme, amit találtam, amikor tenisz influencereket kerestem, majd megnéztem az „Emberek” lapot:

Ha azonosított egy befolyásolót, akivel együtt szeretne dolgozni, kezdje el vele a kapcsolatot.

Mint minden kapcsolat, te is lépésről lépésre szeretnél haladni. Olvassa el az általuk közzétett tartalmakat, és lájkolja a bejegyzéseiket, vagy válaszoljon rájuk, ha van hozzáfűznivalója a beszélgetéshez.

Miután egy ideig kommunikált velük, küldjön nekik közvetlen üzenetet, hogy feltárja érdeklődését az Önnel való együttműködés iránt.

6) Építsen belső sport backlinkeket

Ne feledkezzünk meg a belső linkekről sem!

Míg a különböző webhelyekre mutató külső linkek összességében erősebbek, a saját webhelyének más oldalaira mutató belső hivatkozások továbbra is döntő szerepet játszanak.

Fontolja meg, hogy webhelyének hány különböző oldala van. Ha figyelembe veszi a termékoldalakat és a tartalmi oldalakat, akkor akár több száz vagy több ezer URL-je is lehet.

Hogyan találnak meg mindent az ügyfelei (vagy keresőmotorjai)?

Belső linkekkel.

A belső linkek segítenek az embereknek és a keresőmotoroknak abban, hogy felfedezzék az Ön tartalmát, és növelhetik a konverziókat is. Előfordulhat, hogy a látogató egy blogbejegyzésre bukkan, például az olvasottakra, majd érdeklődhet, hogy átkattintson a webhely másik oldalára.

Ne feledje, hogy a létrehozott belső linkekkel kapcsolatban legyen stratégiai szempont.

A két alapvető elv, amelyet szem előtt kell tartani:

 • Relevancia (azaz olyasmire hivatkozol, ami az aktuális tartalom szempontjából releváns?), és
 • Moderálás (azaz ne vigyük túlzásba. Egy jó ökölszabály, hogy oldalanként 3-5 belső linkre korlátozzuk magunkat).

7) Hozzon létre vendégbejegyzéseket a releváns webhelyekhez

Lehet, hogy a vendégbejegyzések nem rendelkeznek olyan SEO erővel, mint korábban, de még mindig megérik az időt és az erőfeszítést.

A vendégposztok írásának két fő előnye van:

Először is kap egy backlinket a webhelyére, és ez segíti a SEO-t. Másodszor, szélesebb közönséget érhet el, mint a sajátját, és közvetlen forgalmat érhet el a webhelyére kattintó emberektől.

Ha vendégbejegyzési lehetőségeket szeretne találni sportoldalán, használja a következő keresési karakterláncokat:

 • “[sport niche] vendég bejegyzés”
 • “[sport niche] vendég közreműködő”
 • “[sport niche] vendégszerző”
 • “[sport niche] írj nekünk”
Olvasni:  Linképítés kiszervezése? Íme, hogyan kell csinálni

Megpróbálhat további kulcsszavakat is hozzáadni, például a „blog”. Íme egy példa arra, hogy mit találhat a futball résében:

Ezután tekintse át a közzétett vendégbejegyzéseket, és keressen két tényezőt: a minőséget és a visszamutató linkeket.

A minőséggel kapcsolatban tedd fel magadnak a kérdést, hogy a poszt jó minőségű-e. Segítene-e az Ön márkájának, ha egy ilyen bejegyzés mellett megjelenik? Ha a válasz igen, folytassa a backlinkek mérlegelésével.

Olyan webhelyet keresel, amely lehetővé teszi legalább egy visszamutató hivatkozást a szerző életrajzi részében – még jobb, ha egyet a bejegyzés tartalmán belül is engedélyeznek!

Küldjön egy rövid tájékoztató üzenetet a szerkesztőnek vagy a webhely tulajdonosának, hogy javasoljon vendégblogbejegyzést.

Modellezze bejegyzését a webhelyen található bejegyzések stílusa alapján, és ha a webhely rendelkezik vendégbejegyzéssel kapcsolatos irányelvekkel, gondosan kövesse azokat.

8) Szerezzen vissza hivatkozásokat a versenytársaitól

Ha nyerni akarsz a sportban, tanulmányoznod kell a versenytársakat, és meg kell tanulnod a taktikájukat.

Ugyanez vonatkozik a SEO-ra is.

Ha több és jobb sport backlinket szeretne szerezni, keresse versenytársait ötleteket és taktikákat. Valószínűleg rengeteg releváns visszamutató hivatkozással rendelkeznek, amelyeket megszerezhet magának!

A 2-5 versenytárs webhelyet tartalmazó listával gyakorlatba is hozhatja ezt a technikát, és felgyorsíthatja a linképítés folyamatát.

Kezdje egy versenytárs webhely tanulmányozásával, és futtassa azt a Backlink Research eszközünkön keresztül, hogy megkapja a legjobb backlinkek listáját.

Láthatja, hogy rengeteg ígéretes backlink ötlet van, amelyet meg kell fontolni.

Vizsgálja meg tovább a linkelő webhelyeket, hátha róluk is szerezhet vissza linkeket, és ismételje meg a folyamatot minden versenytársánál, hogy folyamatosan új linkelési lehetőségeket kapjon.

Ha vannak olyan versenytársai, akik rendszeresen keresnek nagyszerű visszamutató linkeket, és szeretné jobban figyelemmel kísérni a linképítési tevékenységeiket, azt javaslom, hogy használja a Ahrefs-t, hogy automatikusan nyomon kövesse a visszamutató linkeket, amint megszerzik azokat.

Ezzel az eszközzel egyszerre több versenytársat is felvehet és nyomon követhet, és e-mailben értesítést kaphat, amikor a versenytársak újabb visszamutató linket vesznek fel.

Soha többé nem fogy ki a linképítési ötletekből!

9) Ajánljon fel sportdíjat

Minden sportrajongó szereti, ha a sztársportolókat elismeréssel jutalmazzák.

A sportdíjak szponzorálása nagyszerű módja annak, hogy támogassanak egy helyi csapatot vagy sportolót, és ezzel egyidejűleg szerezzenek vissza linkeket.

Biztosítania kell valamilyen jutalmat (trófeát, pénzdíjat, ingyenes termékeket stb.), létre kell hoznia egy oldalt a webhelyén a sportdíjhoz, és sajtóközleményt kell kiadnia, amelyben tájékoztatja az embereket erről. A visszamutató linkek ömleni fognak!

Kezdje azzal, hogy a sportágában válasszon egy olyan rést vagy kategóriát, amelyet még nem ünnepeltek.

Használhat földrajzi szűrőt (pl. Oregon legjobb baseball játékosa), vagy korhatárt (pl. a legjobb 25 év alatti golfozó). Itt az a fontos, hogy alapos kutatást végezzen az interneten, hogy megtudja, van-e már kitüntetés arra vonatkozóan, amire gondol.

Ideális esetben a kategória az egyik.

Ezután hozza létre a sportdíj oldalát a webhelyén. Ennek néhány kulcselemet kell tartalmaznia:

 • Az Ön által ünnepelt sportág (pl. baseball)
 • Az Ön által ünnepelt sportág kategóriája vagy aspektusa (pl. a legjobb dobó)
 • Az általad felajánlott nyeremény. A versenyképesebb nyeremény segít több figyelmet és linkeket szerezni
 • A pályázó adatai. Ez a kapcsolattartási adatokon kívül tartalmazhat néhány kérdést a pályázó sportteljesítményével kapcsolatban, valamint referenciák kérését, hogy ellenőrizhesse a jelentkezést.
Olvasni:  7 módszer a közösségi média marketingstratégiájának optimalizálására

Ezután sajtóközleményt kell kiadnia a díjról, hogy elterjedjen.

Legyen egyszerű és lényegre törő. Valami ilyesmi: „1000 dolláros díjat hirdetünk Oregon legjobb 25 év alatti baseballjátékosának elismerésére.” Minden részletért csatoljon egy linket a díjak oldalára.

10) Társvállalat a kapcsolt vállalatokkal közös vállalkozások létrehozásához

Ismeri a mondást: “nincs ‘én’ a csapatban?”

Az edzők előszeretettel használják arra, hogy hangsúlyozzák a csapatmunka fontosságát a sportban – de ez vonatkozik a backlinkek építésére is.

A más sportcégekkel és szervezetekkel való partnerség kiváló módja a releváns backlinkek és forgalom keresésének. A közös vállalkozások értéket hoznak mindkét fél számára, miközben segítik a hálózat bővítését és az üzleti kapcsolatok megerősítését.

De kivel érdemes együttműködni?

Érdemes összeállítania azon szervezetek listáját, amelyek osztoznak az ügyfelein, de nem versenytársak.

Ha például egy sportruházati e-kereskedelmi üzletet üzemeltet, nem szeretne partnerséget vállalni egy másik ruházati céggel. Ehelyett nézze meg a helyi sportklubokat, főiskolai sportklubokat és sportruházati beszállítókat.

Ezután javasoljon olyan kereskedelmet, amely mindkét fél számára előnyös a közös vállalkozásban. Kedvezményt vagy ingyenes termékeket kínálhat a helyi sportklub minden tagjának egy backlink fejében.

Ha mindkét fél egyetért, hajtsa végre az üzletet. Még az is lehet, hogy be szeretné jelenteni az új vegyesvállalati partnerséget a céges blogon, és megkérheti a másik céget is, hogy tegye meg ugyanezt.

Ha a kapcsolat jól megy, akkor még tovább fejlesztheti azt olyan lehetőségekkel, mint a szponzorálás, webináriumok vagy egymás e-mail-listáján való megjelenés.

Ha többet szeretne megtudni a közös vállalkozásokról, javasoljuk, hogy olvassa el Jay Conrad Levinson és Sohail Khan “Gerillamarketing és vegyesvállalatok.”

11) Vonja be beszállítóit

Beszállítói az Ön szakmai hálózatának részét képezik. Az is érdekli őket, hogy jó kapcsolatot ápoljanak veled.

Némelyikük nyitott lesz arra is, hogy visszamutató linkeket adjon neked!

A módszer gyakorlatba ültetéséhez készítsen egy széles listát az összes beszállítójáról. Ide kell tartozniuk a termékbeszállítóknak (pl. ruházati és felszerelési gyártóknak) és a szolgáltatóknak (pl. a könyvelőnek).

Tekintse át az egyes beszállítók webhelyét, hogy megtudja, van-e linkje más cégekre.

Ügyeljen arra is, hogy megemlítsenek más cégeket, amelyek nem tartalmaznak hivatkozásokat, például a következőn MVP Athletic Supplies márkák oldalaamely felsorolja a beszállítóik logóit, de nem tartalmaz backlinkeket:

Ilyen esetekben megkérheti őket, hogy a márka megemlítésével együtt adjanak meg egy backlinket.

Felajánlhatja azt is, hogy írjon nekik egy rövid ajánlást, amelyet a webhelyükön szerepeltet egy visszamutató hivatkozással együtt. A legtöbb esetben szívesen kötelezik Önt.

Sport backlinks összefoglaló

A sport backlinkek megszerzése olyan, mint bármely sporthoz való edzés. Minden nap, amikor ezen dolgozol, egyre jobb és erősebb leszel!

Alkalmazza ezt a 11 módszert, és kezdjen el linkeket keresni még ma.

Bruce Harpham fut Steam Press Mediaegy digitális ügynökség, amely segít a B2B technológiai vállalatoknak több ügyfelet szerezni.

Új publikációk:

Ajánlott