11 szövegírási tipp és gyakorlat a kreativitás beindításához

Tartalomjegyzék

 • Mi az a szövegírás?
 • A szövegírás mit és mit ne tegye
 • 11 tipp a nevetségesen meggyőző szövegíráshoz
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A szövegírás különbözik az egyéb írástípusoktól, például cikkektől, blogbejegyzésektől stb. Nehéz folyamatosan hatásos, jó minőségű másolatot készíteni a vonzóbb tartalom iránti állandó vágy és a kreatív szövegírás iránti növekvő igény mellett. Összeállítottunk egy listát a legjobb szövegírási tippekről, valamint arról, hogy mit tegyen és mit ne tegyen a szövegíráshoz. Először azonban értsük meg, mit is takar pontosan a szövegírás.

Mi az a szövegírás?

Az értékesítési bemutatók és egyéb promóciós cikkek írása termékekhez, szolgáltatásokhoz, adománygyűjtési erőfeszítésekhez és egyéb célokra szövegírásnak nevezik. Célja, hogy meggyőzze az egyéneket a cselekvésről, legyen szó vásárlásról, e-mail cím elhagyásáról, adományozásról vagy egyszerűen egy gombra kattintásról. A szövegírás jelentős tehetség a márka népszerűsítésében és reklámozásában.

A szövegírás mit és mit ne tegye

1. Ellenőrizze a másolatot

Amikor másolatot készít, túl könnyen elragadtatja magát. Szép sorokat írtál, és úgy tűnik, hogy a másolat jól össze van rakva. Mindazonáltal minden feladat végén szánnod kell egy percet, és fel kell kérdezned magadtól: „Elfelejtettem valamit?” Ellenőrizze, hogy nem szerepel-e olyan „kötelező” tétel, amelyet esetleg figyelmen kívül hagyott.

Olvasni:  20 innovatív módszer a SEO beépítésére az írásba

2. Ne felejtse el szemmel tartani ügyfelei versenytársait

Érdemes megnézni, mit csinálnak ügyfele versenytársai, amikor leülsz, hogy másolatot készíts nekik. Kezdetnek meg kell győződnie arról, hogy az Ön által készített ötleteket még nem valósította meg egy versenytárs. Tisztában kell lennie azzal, hogy mit mond a verseny, hogy egy lényegesen eltérő ajánlatot dolgozhasson ki, amely megkülönbözteti cégét a versenytársaktól.

3. Készítsen tervet, mielőtt írni kezd

Mielőtt elkezdené írni, győződjön meg arról, hogy van terve. Ez nemcsak abban segít, hogy rendszerezd és logikus sorrendbe rakd gondolataidat, hanem hasznosítsd is őket. Ha előre fektet egy kis időt egy tervbe, órákat és órákat takaríthat meg a későbbiekben, amikor a másolatok mindenhol ott vannak.

Forrás

4. Ne hanyagolja el az olvasást

Ha szeretsz írni, jó eséllyel szeretsz olvasni is. Azonban, amikor olvas, próbálja meg fontolóra venni, mit csinál az író. Ne feledje, hogy Ön éppolyan kreatív író, mint a szerző, és mindannyian azon vagyunk, hogy befolyásoljuk az olvasókat, hogy úgy gondolkodjanak és érezzenek, ahogyan szeretnénk. Nem számít, mit olvasol, mivel a jó könyvekből ugyanannyit tanulhatsz, mint a rosszakból.

11 tipp a nevetségesen meggyőző szövegíráshoz

1. Egy adott közönség megszólítása

A meggyőző példány egy meghatározott célközönség számára készült. Határozza meg, ki a célközönsége. Másszanak be a fejükbe, hogy megismerjék vágyaikat, motivációikat, kívánságaikat és rejtett ambícióikat. Egyszerűvé válik, ha megpróbálod rávenni az embereket, hogy vásároljanak tőled, ha megérted őket.

2. Tegye vonzóvá a másolatot

Ez messze az egyik legjobb szövegírási tipp. Legyen tetszetős példányod, mert senki sem fogja elolvasni, ha nem vonzza és nem csábítja a tekintetet. Az interneten elérhető összes tartalom miatt az emberek figyelme lerövidül, és átfutnak. Szóval, hogyan teheted vonzóvá a példányodat?

 • Olyan betűtípust használjon, amely könnyen olvasható és kíméletes a szemhez.
 • Formázza meg a szöveget – ügyeljen a megfelelő tartalom félkövér, dőlt és aláhúzására.
 • Szúrjon be vizuális nyomokat, például az űrlapgombra mutató jeleket.
Olvasni:  Weboldal-képek – ezek teszik webhelye sikerét?

3. Mesélj jó történeteket

A történetmesélés kiváló módja a bemutatásnak, nem pedig a mesélésnek. Történetek elmesélésével közvetítheti a problémát és illusztrálhatja az eredményeket – hogyan adja meg a választ. Az olvasók szívét elkötelezik és megmozgatják a történetek és anekdoták.

4. Jelöljön ki egy egyedi értékajánlatot

Amit neked kell adni, amit csak kevesen tudnak, az az egyedi értékajánlatod. Ez az Ön egyedi értékesítési pontja, amihez senki más nem tud hozzáállni. Ha az Ön ajánlata túl közel áll a versenytársak ajánlatához, akkor tükröződik és megkettőződik. Ha azonban az ajánlata egyedi, akkor kiemelkedik. Ezért kell hangsúlyoznia saját értékajánlatát.

5. Használjon erősítő igéket a másolat megerősítéséhez

Az igék megtörténik a dolgokat. Utazásra vezetik a közönséget, mint idegenvezetőjük. Egyes igék azonban erősebbek, mint mások. A cselekvőszavak hatékony használatának képessége a kulcsa a meggyőző kommunikációnak. Az igékben rejlik a reklám ereje.

Forrás

6. Kínáljon pénz-visszafizetési garanciát

A kockázatot a cég pénz-visszafizetési garanciával vállalja. A vásárlók pedig biztonságban vannak abban a tudatban, hogy van tartalék tervük. Az eladó pénzvisszafizetési garanciája azt mutatja, hogy magabiztos termékében vagy szolgáltatásában. Ennek eredményeként a vevő bizalmat kap.

7. Ültessük el a kíváncsiság magvait

Nem elég felkelteni a potenciális ügyfelek figyelmét; fenn kell tartani az érdeklődésüket is. Ezt a kíváncsiság magjainak nevezett stratégia alkalmazásával érheti el. Ezek a kíváncsiság magvai lehetővé teszik, hogy automatikusan folytassa az olvasást még akkor is, ha a másolás lelassul. „Csúszós lejtőt” hozhat létre, ha elülteti a kíváncsiság magját. Megnehezíti a közönség számára, hogy eltávolodjon a tartalomtól, ha csúszós lejtőt alakít ki.

8. Használja a szűkösséget a sürgősség megteremtésére

A szűkösség mind az időre, mind a kínálatra vonatkozik. Íme néhány példa a szűkös kifejezésekre: „Csak korlátozott ideig” vagy „hiányos”. Talán azon tűnődsz, miért olyan erős a szűkösség. Ez azért van, mert sürgősségi érzést kelt. Azonnali vásárlásra ösztönzi ügyfeleit. A kimaradástól való félelmet a szűkös marketinggel használják ki.

Olvasni:  Hogyan csatlakozhat a Twitter-csevegésekhez, és inspirálhat másokat az út során

9. Mutasd meg az olvasóknak, mit jelent nekik

Cáfolhatatlan tény: az olvasókat nem érdekli sem Ön, sem a cége. Érdekli őket, hogy mit tennél értük. Mutasd meg közönségednek, hogyan felelsz meg a követelményeiknek, és mit kapnak attól, hogy részesei lehetnek ennek a komoly erőfeszítésnek.

10. Tegyen fel ellenvetéseket, majd oldja meg azokat

Az értékesítő személyes interakciót folytat egy potenciális vásárlóval. Az értékesítő válaszolni tud az esetleges aggályaira. Szövegíróként Önnek elő kell ébresztenie és kezelnie kell a potenciális ügyfelek aggodalmait és kérdéseit. Ha nem így teszünk, az ugyanaz, mintha elkerülnéd, hogy egy potenciális ügyfél kérdezzen a pályáddal kapcsolatban.

11. Az érzelmekre apellálás

Az érzelmek felhasználásának kulcsa az, hogy gondolkodjon el azon, hogy a leendő személy jelenleg mi a legnagyobb vágya. Különféle érzelmekre rezonálhat, de a félelem, az önzés, a sajnálkozás, a kizárólagosság, a düh, az üdvösség, a hízelgés és egyebek a legerősebb, legmélyebb érzelmek, amelyeket nem racionális értelem szabályoz.

Kulcs elvitelek

 • A szövegírás a vonzó üzenetek létrehozásának művészete és tudománya, amelyek részvételre késztetik az egyéneket.
 • Fontos, hogy érzelmekkel adjon el, miközben indoklással igazolja a példányát.
 • A hatékony szövegírás meghatározott közönséget céloz meg, egyedi értéket és szilárd indoklást ad az értékesített termékhez, majd cselekvésre ösztönzi az olvasót.
 • Legyen rövid és tömör az információ, mert az olvasónak biztosan jobb dolga van az idejével, mint az Ön példányának elfogyasztása. Fogja meg a fókuszt, állítsa be a prezentációt, és ajánljon nekik ellenállhatatlan cselekvésre való felhívást.
 • Engedje meg elméjének, hogy kapcsolatokat építsen ki a fogalmak között azáltal, hogy megszakítja a racionális gondolkodási folyamatot. Ilyenkor a legkreatívabb tartalomra és szövegírási koncepciókra gondolsz.
Olvasni:  9 tipp a márkaaudit elvégzéséhez

Következtetés

A meggyőző szövegírási stratégiák olyan precíz módszerek, amelyeket arra használnak, hogy rávegyék az olvasót arra, hogy megvásárolja az Ön termékét vagy adományozzon az Ön ügyének azzal, amit és ahogy ír. Ha meggyőzően kell írni, nincs tökéletes megoldás. A meggyőző másolat konkrét és hatékony szempontokat ismétel meg. Használatuk egyszerű, és bárki megtanulhatja. Ennek eredményeként egy kis erőfeszítéssel ezek a stratégiák a szövegíró eszköztár részévé válhatnak.

GYIK

1. Mi a 6 alapvető szövegírási készség?

1. Kutatások végzésének képessége
2. Lépést tartani a trendekkel
3. Alkalmazkodóképesség
4. A közönség megismerése
5. SEO ismeretek
6. Az olvasó figyelmének megtartásának képessége

2. Melyek a szövegírás bevált gyakorlatai?

1. Használjon sok címsort és számozott listát
2. Legyen rövid a bekezdés
3. A legfontosabb információkat helyezze előtérbe
4. Emelje ki a legfontosabb kifejezéseket és kifejezéseket
5. Hagyja ki a felesleges szavakat

3. Mi az a 3 gyakori hiba, amit egy szövegíró elkövethet?

1. Ahelyett, hogy másokhoz beszélnél, magadhoz beszélsz
2. A SEO fontosságának figyelmen kívül hagyása
3. Zsargon használata és dolgok feltételezése

4. Hogyan lehetek jó szövegíró?

1. Legyen ésszerű elvárásaid
2. Kutassa fel azt a szervezetet (és egyént), amelyhez jelentkezik
3. Használd a közösségi médiát kapcsolatteremtésre
4. Ne add túl magad

5. Mi az a SEO szövegírás?

A kulcsszóra optimalizált, az emberi látogatók és a keresőmotorok algoritmusai számára egyaránt vonzó másolat készítésének művészete SEO szövegírásként ismert. Ugyanakkor ennek a példánynak olyannak kell lennie, amelyet az emberek el akarnak fogyasztani, kapcsolatba szeretnének vele kapcsolódni és megosztani.

6. Melyek a szövegírás típusai?

1. Marketing szövegírás
2. Szövegírás közösségi médiában
3. Márkaszövegírás
4. Közvetlen válasz szövegírás
5. Technikai szövegírás
6. Public relations szövegírás
7. Gondolatvezetői szövegírás
8. SEO szövegírás

Új publikációk:

Ajánlott