11 tipp az Instagram videómarketinghez

A legjobb Instagram-videómarketing-tippeket keresed? Íme 10 titka az Instagram-tartalom marketingjéhez.

Az e-kereskedelmi piac virágzik. A teljes kiskereskedelmi bevételnek azonban mindössze 14%-át teszi ki (2019-ben). Ez azt jelenti, hogy rengeteg piaci részesedés van, amelyet a vállalkozások kihasználhatnak. A márka elindítása azonban nem garantálja, hogy eladásokat generál. Megfelelő digitális marketingtervet kell készítenie az ügyfelek csábítása és az értékesítés növelése érdekében. Itt jön be a közösségi média marketing.

A közösségimédia-marketing egy tartalommarketing-stratégia, amelyet a tartalom terjesztésére használnak a közösségi média csatornákon, amelyeket egy vállalkozás ügyfelei gyakran látogatnak. Ebből az Instagram kulcsfontosságú közösségi média csatorna. És azért vagyunk itt, hogy elmondjuk, mi az Instagram-videómarketing.

Miért az Instagram videómarketing?

Az Instagram-videómarketingnek a terv szerves részét kell képeznie, ha még nem így van. De miért Instagram, és miért videók? Az Instagram kiváló platform a márka népszerűsítésére, és a videók meggyőzőbbek, mint bármely más típusú tartalom. Vegye figyelembe, hogy az Instagram több mint egymilliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet, és óriási hatással van az emberek vásárlási magatartására. Valójában a Retail Dive felmérésében a válaszadók 72%-a azt állította, hogy azután vásárolt termékeket, hogy felfedezte azokat az Instagramon.

Az emberek szeretnek videókat nézni az Instagramon. Az Animoto felmérése szerint az Instagram-felhasználók a videókat tartják a legkedveltebb tartalomtípusuknak a márkáktól. A Quinty egy másik tanulmánya szerint a videók akár 21%-kal több interakciót kapnak, mint a képek az Instagramon.

Ami még lenyűgözőbb, hogy az Instagram átlagos rendelési értéke magasabb, mint az összes közösségi hálózatnál, kivéve a Pinterestet. Tehát ezt a csatornát nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja, ha jobban szeretne eladni. Az indulás megkönnyítése érdekében felsoroltunk néhány jól bevált és hibabiztos Instagram marketing tippek videó segítségével.

Olvasni:  Mi az a Bad Request Error 400 és hogyan javítható?

10 videó marketing tipp az Instagramon

Az Instagram marketingstratégia magában foglalja a videótartalom felhasználását az Instagramon keresztüli elköteleződés és értékesítés megteremtésére. Bár az Instagram lehetővé teszi fényképek és videók közzétételét, ez utóbbi hatékonyabbnak bizonyul digitális marketingeszközként. Most pedig beszéljünk néhány videó marketing tippről az Instagram számára.

1. Váltson üzleti profilra

Instagram üzleti célokra

Forrás

Mindenképpen rendelkezzen Instagram üzleti fiókkal, mielőtt Instagram-videómarketing-stratégián gondolkodna. Az üzleti profilnak egyértelmű előnyei vannak. A követők a kapcsolat gombra kattintva elérhetik Önt közvetlenül az Instagram-oldaláról. Ez hasonló ahhoz, amit a webhelyén csinálnak. Az üzleti profillal egyszerűen hozhat létre és tehet közzé Instagram-hirdetéseket a Facebook hirdetési eszközeinek használata nélkül. Hozzáférhet az Insightshoz is, amely az Instagram elemző eszköze. Értékes statisztikákat kínál a bejegyzések megjelenítéseiről és eléréséről.

Ha már rendelkezik üzleti profillal, az Insights segítségével nyomon követheti a mutatókat, és jobban megértheti közönségét.

2. Használja az Instagram Insights szolgáltatást

Instagram Insights

Forrás

Az Instagram üzleti fiókok nem sokban különböznek a Facebook üzleti profiloktól. Lehetővé teszik a statisztikákhoz, például a megjelenítésekhez és az elköteleződési adatokhoz való hozzáférést az Insights szolgáltatáson keresztül. Ezenkívül információkat kaphat követői demográfiai adatairól, beleértve a tartózkodási helyét, életkorát, nemét és legaktívabb idejét.

Ezek a meglátások nem általánosak. Konkrét részleteket kaphat bejegyzései teljesítményéről. Ezek tartalmazzák az arra vonatkozó információkat, hogy bejegyzéseid hány megjelenítést értek el egy adott időszakban, és mely bejegyzések voltak a legnépszerűbbek. A legjobb dolog az, hogy ezek az eszközök ingyenesek.

3. Indítsa el a termék kedvcsinálóit

Termék teaser videó példa az Instagramon

Forrás

Eladhatsz több terméket egyszerűen úgy, hogy termékismertetőket teszel közzé az Instagramon? Igen tudsz. És ez kétségtelenül az egyik legegyszerűbb Instagram-marketing tipp, amit kínálunk Önnek. A termékek kedvcsináló videói reklámozhatják termékeidet, és izgalmat kelthetnek a felhasználók körében anélkül, hogy túlságosan rámenősnek tűnnének. Próbáljon kreativitást beépíteni kampányaiba. Ne próbáljon termékeket eladni, hanem kínáljon segítséget vagy megoldást azokra a problémákra, amelyekkel a követői szembesülhetnek.

Olvasni:  A Fisker 121 millió dolláros beruházás után leállította a termelést

Szinte mindig működnek azok a hirdetések, amelyek finoman közvetítik üzenetüket, vagy tartózkodnak a rámenősségtől. Ez az egyik legjobb Instagram-videómarketing-tipp, amelyből bármely vállalkozás profitálhat. Még a közösségi média vezető óriásai is követik ezt a trükköt. A Starbucks például azzal ugratja ügyfeleit, hogy éles képekkel hirdeti meg a szezonális italokat; de nem kényszerítik az embereket ezek megvásárlására.

Ha olyan termékekről beszél az emberekkel, amelyek érdeklik őket, és nem kényszeríti őket a vásárlásra, akkor hajlamosabbak lesznek megvásárolni azokat. Ha nem, akkor lájkolással, megjegyzéssel vagy egy baráttal való megosztással kapcsolatba lépnek a bejegyzéseddel.

4. Hozzon létre szponzorált hirdetéseket

példa egy szponzorált videóbejegyzésre az Instagramon

Forrás

Az Instagram megkönnyítette a platformon való hirdetést. Beállíthat egy költségvetést

szabályozhatja, hogy mennyit költ a hirdetésekre. A körhinta funkcióval egy vagy több szponzorált videohirdetést jeleníthet meg. Ez lehetővé teszi a márkák számára, hogy teljesen új módon célozzák meg közönségüket. A szponzorált posztokkal a márkák mostantól bárkit reklámozhatnak, aki alkalmas arra, hogy célközönségük legyen, ezáltal növelve az elérésüket.

5. Instagram történetek közzététele

Dua Lipa a Pepe Jeans London történetéről

Forrás

Az egyik legokosabb Instagram marketing tipp a vállalkozások számára az Instagram Stories használata. Ha rövid promóciós videókat tesz közzé a Stories oldalon, sikeresen a közönség elé állíthatja magát, és potenciális ügyfeleket generálhat. Az Insta Stories abban különbözik a szokásos Instagram-bejegyzésektől, hogy diavetítés formátumban jelennek meg. A történetek csak 24 órán keresztül érhetők el. És mivel a felhasználók idővonalának tetején jelennek meg, rendszeresen ellenőrzik őket. Ez növeli az esélyét, hogy észrevegyenek.

6. Partner az influencerekkel

Egy márkát népszerűsítő influencer az Instagramon

Forrás

Most pedig beszéljünk az egyik leghatékonyabb Instagram-marketing tippről: az influencerekkel való együttműködésről. Igen, elérheti potenciális ügyfeleit, ha együttműködik olyan influencerekkel, akik már régóta követik az Instagramot. Az emberek egyre inkább csak a befolyásos Instagrammerek hírfolyamain látott tartalom alapján vásárolnak termékeket vagy szolgáltatásokat. Ennek a viselkedésnek az alapja a bizalom.

7. Nyűgözd le a nézőt 10 másodperc alatt

Kevesebb, mint 10 másodperce van arra, hogy lenyűgözze nézőit. Ez egyike azoknak a közösségimédia-videómarketing-tippeknek, amelyek megváltoztathatják a digitális marketing világáról alkotott képét. Ha azt gondolta, hogy a hatékony hirdetések növelik az eladásokat, nem is tévedhetne nagyobbat; hatékony és rövid hirdetések, amelyek a legjelentősebb hatást gyakorolják a fogyasztói magatartásra. Győződjön meg róla, hogy hirdetései rövidek, lehetőleg 10 percnél rövidebbek. Miért mondjuk így? Mert az emberek elveszítik a figyelem képességét, és túlterheltek a felesleges információkkal.

Olvasni:  Hogyan növelheti LinkedIn-bejegyzéseinek nézettségét

8. Célozza meg az elérést

Hogyan érd el a célközönségedet az Instagramon

Forrás

Megcélozhatja azokat az embereket, akik nagy valószínűséggel az Ön ügyfelei, vagy azokat, akik valószínűleg megteszik a kívánt műveletet a videóid megtekintése után. A változó igényű, heterogén közönség megcélzása nem más, mint az idő és az erőfeszítések pazarlása.

9. Tedd szórakoztatóvá és érdekessé videóidat

Forrás

Alt címke: Swipe Up funkció az Instagramon

Az érdekes képekkel átitatott videók mindig működnek. Tehát, ha szerepel a márkája videóiban, változtasson egy kicsit a dolgokon, és még beszéljen is könnyeden, majd finoman reklámozza márkáját. Az Insta-videóid nem a megfelelő hely a professzionalizmusod bemutatására. Ehelyett vigyen egy kis mókát és energiát prezentációiba a felhasználók számára.

Példa: a Swipe Up funkció lehetővé teszi, hogy bepillantást tegyen a tartalomba, amelyet az érdeklődő felhasználók elolvashatnak, ha felfelé csúsztatják a történetet.

10. Hozza ki a legtöbbet az Instagram Live-ból

Az Instagram Live lehetőséget kínál arra, hogy valós időben kapcsolatba lépjen közönségével. Az Ön élő adása lehet egy kicsomagoló videó, interjú egy szakértővel, termékfrissítések, színfalak mögötti tartalom, hírességek átvétele, vagy akár csak időnkénti bejelentkezés a felhasználókkal. Akár fel is veheti az élő adást, és később IGTV-videóként (egy hosszú formátumú videó Instagram-verziója) közzéteheti.

11. Adj feliratokat a videóidhoz

Ha feliratokat ad minden Instagram-videójához, akkor azok a hallássérültek számára is elérhetők lesznek. Ráadásul a feliratok általában hasznosak mindazok számára, akik nehezen tudják megfejteni a videóban szereplő szavakat. Sokan kikapcsolt hanggal is néznek videókat, ami remek ötlet a feliratozáshoz.

Az Instagram egyértelműen az egyik legnépszerűbb platform a márkák népszerűsítésére. Ezért a fent ismertetett összes Instagram-videómarketing-tipp nagy segítségedre lesz. Ez a közösségi hálózat néhány igazán elképesztő funkcióval rendelkezik, mint például a vásárolható bejegyzések, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy jobban eladjanak. Az Instagram Checkout egyes kereskedők számára már megkönnyíti a teljes vásárlási folyamatot közvetlenül az alkalmazáson belül.

Olvasni:  10 tipp a tartalom minőségét javító nyelvi fordításhoz

Ha a cél az ügyfelek bevonása és az eladások ösztönzése, fordítson több időt és erőfeszítést az Instagram-videómarketingre, hogy olyan típusú elköteleződést érjen el, amely az ügyfelek vásárlására készteti. Az Instagram egyértelműen az a hely, ahol az emberek márkákat keresnek. És ez az, ahol a márkáknak arra kell törekedniük, hogy megtalálhatók legyenek. Szóval nincs idő elkezdeni, mint most.

Kulcs elvitelek

  • Az Instagram videómarketingnek a marketingterv szerves részét kell képeznie.
  • Az Instagram átlagos termékrendelési értéke lenyűgöző.
  • Az Instagram-videómarketing néhány legfontosabb előnye a jobb felhasználói elkötelezettség, a márkaismertség, a potenciális ügyfelek általi felfedezés nagy esélye stb.
  • Bár a videokampányok létrehozása időigényes, a videós elköteleződés potenciális ROI-ja megéri a fáradságot.

GYIK

1. Instagramon jobb képet vagy videót forgalmazni?

Bár mind a képek, mind a videók kiválóan alkalmasak a felhasználók elköteleződésére, az Instagram-videók előnyösebbek. A fogyasztói figyelem csökkenésének korában a videó a legközvetlenebb módja annak, hogy egy márka kommunikáljon követőivel olyan platformokon, mint az Instagram. A videók az eladások terén is jobb eredményeket kínálnak.

2. Hogyan reklámozzuk az IGTV videókat az Instagramon?

Több figyelmet hívhat fel IGTV-videóira, ha reklámozza őket az Instagram Stories-on keresztül. Az IGTV hivatkozást a történeteibe is beillesztheti.

3. A videóbejegyzések lekötik az Instagram közönségét?

Igen ők csinálják. Az Instagram felhasználói elköteleződéséről szóló tanulmány kimutatta, hogy a videóbejegyzések kétszer akkora elkötelezettséget kapnak, mint a többi tartalom.

4. Mi az a videó marketing stratégia?

A videomarketing-stratégia egy marketingterv, amelyet marketingcsapatok dolgoznak ki, hogy videókat hozzanak létre és használhassanak fel a termékek és szolgáltatások célközönség számára történő marketingjeként. A videomarketing alapötlete az, hogy a nézőket lekösse a márkát egyszerű és könnyen érthető promóciós üzenetekkel, amelyeket videóként továbbítanak.

Új publikációk:

Ajánlott