12 egyszerű módszer blogbejegyzései interaktívabbá tételére


Kíváncsi vagy, hogyan készíts interaktív blogot? Olvass tovább. Megmutatjuk, hogyan lehet interaktívvá tenni a tartalmat, hogy megragadja olvasói figyelmét.

Amikor blogot hoz létre, meg kell találnia a módját, hogy a látogatókat a lehető leghosszabb ideig a webhelyén tartsa. Így lesz időd kapcsolatot kialakítani velük, és visszatérni.

Ezért kell létrehoznia egy interaktív blogot. Ahelyett, hogy a látogatók passzívan olvassák blogbejegyzéseit, interaktív elemeket is hozzáadhat az elkötelezettség ösztönzéséhez.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíts interaktív blogot, és példákat adunk, amelyeket ma is alkalmazhatsz a tartalmaidra.

Mi az az interaktív tartalom?

Az interaktív tartalom bármilyen típusú tartalom, amelyre a felhasználók rákattinthatnak, átkattinthatnak vagy játszhatnak vele.

Néhány példa az interaktív tartalomra:

 • Kvízek
 • Felmérések
 • Videók
 • Számológépek
 • Interaktív térképek
 • Játékok
 • Képcsúszkák

Ahelyett, hogy passzívan fogyasztanák el a tartalmat, mint például egy csak szöveges cikk elolvasása, az interaktív tartalom aktív elköteleződést igényel a felhasználóktól.

Miért tegye interaktívabbá a blogját?

Mielőtt rátérnénk az interaktív blog létrehozásának „hogyanjára”, tekintsük át az interaktív tartalom előnyeit.

 • Hűségépítés – Az interaktív tartalmak olyan emlékezetes élményt nyújthatnak a látogatóknak, amelyet más blogokon nem kapnának meg. Olvasóit is a történet részévé teszi, mert aktívan részt vesznek benne, ami segíthet nekik bizalmat építeni a márkájával szemben.
 • A SEO javítása – Ha a blogodban interaktív tartalom van, az megnöveli a látogatók által az oldalakon eltöltött időt. Segítségével még több közösségi megosztást érhet el, növelheti az átkattintási arányt, és visszamutató linkeket hozhat létre, amelyek mindegyike segít javítani webhelye keresési helyezéseit.
 • Növelje a konverziókat – Mivel a felhasználók több időt töltenek az Ön webhelyén az Ön tartalmával való interakcióval, így nagyobb valószínűséggel lesznek e-mail-előfizetők vagy vásárlók. Valójában a tanulmányok ezt mutatják Az interaktív tartalom 2-szer több konverziót generál mint a passzív tartalom.

Most, hogy tudja, miért fontos az interaktív tartalom, nézzünk meg néhány interaktív tartalomötletet, amelyeket felhasználhat a blogjában.

Olvasni:  Az 5 legjobb titkosító szoftver 2024-re: Találja meg a megfelelő szoftvermegoldásokat az adatok egyszerű titkosításához

1. Készítsen egy kattintható tartalomjegyzéket

Sok interaktív blogoldalon kattintható tartalomjegyzék található a blogbejegyzések tetején. Ezeket horgonyhivatkozásoknak nevezzük, és lehetővé teszik az olvasók számára, hogy azonnal a cikknek az őket leginkább érdeklő szakaszaihoz ugorjanak.

A Blog Tyrantnál általában egy kattintható tartalomjegyzéket adunk a hosszabb cikkeinkhez:

hozzon létre kattintható tartalomjegyzéket horgonylinkekkel

Előfordulhat, hogy olvasói nem szeretnék elolvasni egy hosszú blogbejegyzés minden egyes részét. Tehát a horgonylinkek megkönnyítik a látogatók számára a keresett információ megtalálását. Ezzel hosszabb ideig leköti őket a webhelyén.

A tanuláshoz kövesse ezt az oktatóanyagot hogyan adhatunk egyszerűen horgonyhivatkozásokat a WordPress-hez.

2. Engedélyezze a közösségi megosztást

Szeretnéd interaktívabbá tenni a blogodat, és egyszerre reklámozni a tartalmaidat? Ezután engedélyeznie kell a közösségi megosztást a webhelyén.

A közösségi megosztás gombjaival az olvasók néhány kattintással megoszthatják blogbejegyzéseit a Facebookon, a Twitteren, a LinkedIn-en és más oldalakon.

Javasoljuk, hogy használjon ingyenes bővítményt, mint például Megosztott számok hogy egyszerűen adjon hozzá közösségi média megosztási gombokat WordPress blogjához.

Shared Counts Facebook Plugin a WordPresshez

Megosztott számok gombokat tartalmaz a Facebook, Pinterest, Yummly, Twitter, LinkedIn, e-mail és egyebek számára. Megjeleníti a teljes részesedését is, így a látogatók láthatják, mennyire népszerű az Ön tartalma.

Amellett, hogy az olvasók megosztják a teljes blogbejegyzését a közösségi médiában, arra is ösztönözheti őket, hogy osszák meg konkrét idézeteket abból.

nevű plugin segítségével Jobb kattintás a tweethezblogbejegyzésének töredékeit idézetekké alakíthatja, amelyeket az olvasók 1 kattintással tweetelhetnek.

Így néz ki:

Kattintson ide a tweethez, idézet példa

3. Közösségi médiatartalom megjelenítése

Amíg a közösségi média témájánál tartunk, a közösségimédia-hírcsatornákat közvetlenül a webhelyébe is beágyazhatja, hogy interaktívabbá tegye blogját.

A közösségi média hírcsatornáinak beágyazásával az olvasók böngészhetnek közösségi tartalmai között, valamint kedvelhetik és kommentálhatják bejegyzéseit anélkül, hogy el kellene hagyniuk a webhelyet.

A legegyszerűbb módja annak, hogy közösségimédia-hírcsatornákat adjon hozzá a blogjához, ha egy beépülő modult használ Smash Balloon.

Smash balloon social feeds plugin

Val vel A Smash Balloon beépülő moduljateljesen testreszabható hírcsatornákat jeleníthet meg a Facebookról, az Instagramról, a Twitterről és a YouTube-ról, bárhol a WordPress blogján.

Gyorsan beállítható, és pontosan kiválaszthatja, hogy milyen közösségimédia-tartalmat és hogyan jelenjen meg.

Így nézhet ki egy Smash Balloon Instagram hírfolyam a blogodon:

Smash balloon Instagram feed demo

Ráadásul a Smash Balloon hírcsatornák automatikusan frissülnek, amikor új tartalmat teszel közzé a közösségi médiában. Blogod mindig naprakész lesz friss, interaktív tartalommal, amelyet olvasóid megtekinthetnek.

Tudjon meg többet a Smash Balloon részletes áttekintésében.

4. Videók beágyazása

A blog interaktívvá tételének másik módja a videótartalom beágyazása. Az alábbi példában a WPBeginner egy oktatóvideót ad hozzá blogbejegyzéséhez:

Olvasni:  Ajánlói marketing: A jelenlegi ügyfelek használata új üzletek ösztönzésére
videók hozzáadása interaktív tartalomhoz

Ha lehetőséget ad az olvasóknak egy videó megtekintésére, nem veszít el egyetlen olyan látogatót sem, aki nem érdeklődik a cikk elolvasása iránt. Ezenkívül lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megálljanak és interakcióba lépjenek a bejegyzésével.

Valójában egy tanulmány szerint Wistiaaz emberek körülbelül 1,4X több időt töltenek a videót tartalmazó oldalakon, mint a nélkül.

A videótartalom beágyazása egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy másolja a YouTube-videó URL-címét, és illessze be a WordPress-bejegyzésébe.

Az interaktívabb funkciók és testreszabási lehetőségek érdekében azonban beágyazhat egy YouTube-videó feedet a blogjába a Smash Balloon’s segítségével. YouTube Feed Pro.

youtube feed a smash ballonból

A YouTube Feed Pro A beépülő modul segítségével YouTube-csatornákat, lejátszási listákat és élő közvetítéseket jeleníthet meg bármely WordPress-bejegyzésben vagy oldalon. Számos hírcsatorna-elrendezési lehetőség áll rendelkezésre, megtervezheti a hírcsatornát a márkájához illően, sőt egyéni videószünet- és befejezési műveleteket is hozzáadhat.

5. Használja a Diavetítéseket

A diavetítések nagyszerű módja annak, hogy sok információt egy könnyen olvasható oldalgyűjteménybe sűrítsünk. Lehetőséget adnak a látogatóknak arra is, hogy interakcióba léphessenek a tartalommal a diákra kattintva.

Ha nehezen érthető témáról ír, beilleszthet egy diavetítést, hogy jobban szemléltesse álláspontját. Vagy hozzáadhat egy diavetítést a bejegyzés végéhez, hogy összefoglalja azt.

Könnyen létrehozhat diavetítés-prezentációt a Google Diák segítségével, amely az ingyenes, webalapú Google Apps csomag része. Ezután kövesse ezt az oktatóanyagot Google Slides prezentáció hozzáadása a WordPresshez.

6. Tartalmazzon animált GIF-eket

Az animált GIF-ek használata a blogbejegyzésekben segíthet megtörni a szavak egyhangúságát, és hosszabb ideig leköti az olvasókat.

Használhat például vicces GIF-eket, hogy szórakoztatóbbá tegye cikkét az olvasók számára. Csak győződjön meg arról, hogy relevánsak, és takarékosan használja őket.

Statikus képernyőképek helyett animált GIF-eket is használhat egy művelet bemutatására, például egy eszköz használatára. Íme egy példa egy GIF-re, amely bemutatja, hogyan kell használni a SeedProd oldalkészítő bővítmény:

seedprod drag and drop builder gif

Használhat olyan webhelyet, mint a GIPHY a releváns GIF-ek kereséséhez, amelyeket blogbejegyzéseihez adhat hozzá. Vagy létrehozhat saját GIF-eket egy ingyenes eszközzel, például Készíts GIF-et.

Ha további útmutatásra van szüksége, olvassa el ezt az oktatóanyagot hogyan lehet animált GIF-eket hozzáadni a WordPresshez.

7. Készítsen felméréseket és szavazásokat

Az emberek szeretik megosztani véleményüket, miért ne adna hozzá felméréseket és szavazásokat a blogjához? Ez a tökéletes módja annak, hogy interaktív elemet adjon webhelyéhez, és értékes visszajelzéseket gyűjtsön a közönségtől.

Kíváncsi vagy, hogyan készíthetsz felmérést a WordPressben? Javasoljuk a használatát WPFormsaz első helyen áll a legjobb WordPress felmérési bővítmények listáján.

Olvasni:  7 módszer az online tanfolyam értékesítésére: esszéíró tippjei
wpforms form builder beépülő modul

WPForms egy népszerű űrlapépítő, amelyet több mint 5 000 000 szakember használ. Rengeteg sablont és egyszerű fogd és vidd funkciót tartalmaz, amely lehetővé teszi bármilyen típusú űrlap létrehozását webhelyéhez, beleértve a felméréseket és a szavazásokat.

Hozzáadhat olyan mezőket, mint a Likert-skálák, a csillagok értékelése, a feleletválasztós, a nettó promóciós pontszám stb.

wpforms felmérés és szavazás kiegészítő

Ráadásul a WPForms automatikusan valós idejű interaktív jelentéseket készít, így az eredményeket megjelenítheti látogatóinak.

8. Adjon hozzá egy kvízt

A vetélkedőkkel az olvasók tesztelhetik tudásukat egy adott témában. Vagy többet tudhatnak meg személyiségükről, ha kitöltenek egy buta Buzzfeed-szerű kvízt, hogy megtudják, melyik „Stranger Things” karakterrel kompatibilisek a leginkább.

A buzzfeed kvízeket hoz létre interaktív tartalomhoz

Szórakoztató és interaktív jellegük miatt az ehhez hasonló vetélkedők rendkívül népszerűek a közösségi médiában, és rengeteg megosztást kapnak.

Tehát nem csak a blog elköteleződését növelheti, hanem növelheti a blog forgalmát is.

Kövesse ezt az oktatóanyagot, hogy megtanulja, hogyan hozhat létre kvízt a WordPressben.

9. A Gamification használata

A marketingben a gamifikáció azt a stratégiát jelenti, amely jutalmazással ösztönzi az embereket interakcióra vagy cselekvésre.

Csakúgy, mint az embereket az olyan játékokban, mint a Candy Crush, úgy te is lekötheted az embereket a tartalmaiddal, ha olyan játékelemeket adsz hozzá, mint a pontszerzés, a játékszabályok vagy a versenyzés másokkal.

A Reddit ezt azáltal teszi lehetővé, hogy a felhasználók pozitív szavazatokkal, jelvényekkel és egyéb díjakkal jutalmazzák egymást, amikor hozzájárulnak. Használhat pl. plugint Thrive Comments hogy valami hasonlót hozzon létre a webhelyén.

Az elköteleződés fokozása mellett a gamifikációt is használhatja e-mail listája bővítésére.

OptinMonster, a legjobb leadgeneráló eszköz a piacon, gamified kerék felugró ablakokat kínál. A látogatók megadhatják e-mail címüket, és megpörgetik a kereket, hogy kuponkódot vagy egyéb kedvezményes jutalmat nyerjenek.

optinmonster interaktív e-mail optin felugró ablak

OptinMonster egy egyszerű fogd és vidd előugró ablak-készítővel, több mint 75 professzionálisan megtervezett kampánysablonnal és rengeteg más hatékony funkcióval rendelkezik, amelyek interaktív e-mail-opciós előugró ablakokat hozhatnak létre.

További információt az OptinMonster részletes áttekintésében talál.

10. Fuss egy Giveaway-t

Egy másik interaktív módja annak, hogy megjutalmazd olvasóidat, ha ajándékokat hirdetsz a blogodban.

Az ajándékozáshoz általában valamilyen műveletre van szükség a felhasználóktól a belépéshez. Például előfordulhat, hogy egy felhasználónak meg kell válaszolnia egy érdekességre vonatkozó kérdést, hogy jogosult legyen a nyereményjátékra.

A nyereményjáték interaktívabbá tétele érdekében javasoljuk a használatát RafflePress.

Olvasni:  6 módszer, hogy lépést tartson a 2024-es fitnesztrendekkel
RafflePress

RafflePress a legjobb ajándék bővítmény a WordPresshez. Tartalmaz egy drag and drop nyereményjáték-készítőt, valamint előre elkészített vírusos ajándéksablonokat, amelyek megkönnyítik az online ajándékozás létrehozását. De ahol a RafflePress igazán kiemelkedik, az az ajándékozási akciói.

tombolaspress belépési akciók

Ezek a nevezési műveletek lehetővé teszik, hogy a résztvevőket további pályázati bejegyzésekkel jutalmazd, amikor konkrét feladatokat hajtanak végre, például:

 • Feliratkozás e-mailes hírlevelére
 • Követlek a közösségi médiában
 • Videó megtekintése
 • Egy barátra hivatkozva
 • Kép beküldése
 • Megjegyzést hagyva
 • Egy oldal meglátogatása
 • Előfizetés podcastra
 • És több

Ez a hatékony funkció lehetővé teszi, hogy mindenféle interaktív helyzetet teremtsen olvasói számára.

11. Hozzon létre egy Tag egyetlen területét

A blogod tagsági szakaszával exkluzív közösséget hozhatsz létre hasonló gondolkodású emberekből. Ez a tökéletes hely sok interakció létrehozására is.

A tagok egyetlen területe tartalmazhat egy fórumot, ahol a felhasználók részt vehetnek a vitákban és a témaszálakban.

Exkluzív eLearning tanfolyamokat is kínálhat, ahol szakértői tudását megoszthatja közönségével. A tagok videóleckéket nézhetnek, kvízeket tölthetnek ki, és nyomon követhetik fejlődésüket.

Tagsági terület létrehozásához webhelyén javasoljuk a MemberPress használatát.

Memberpress tagsági bővítmény

A MemberPress a legjobb WordPress tagsági bővítmény ingyenes vagy fizetős tagsági előfizetések létrehozásához. Beállítása rendkívül egyszerű, és hatékony hozzáférési szabályokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy bizonyos tartalmakat csak regisztrált felhasználókra korlátozzon.

Tartalmaz egy beépített online kurzuskészítőt is, és fórumokat is hozzáadhat a tagok egymás közötti kommunikációjához.

12. Adjon hozzá egy Chatbotot

Az élő csevegés segítségével valós időben, azonnali üzenetküldés útján beszélhet a látogatókkal. Ez lehetővé teszi, hogy válaszoljon a látogatók kérdéseire, irányítsa őket a következő lépésekre, és hosszabb ideig leköti őket a webhelyen.

Ezenkívül számos élő csevegési eszköz kínál chatbot funkciót is, amely olyan szoftver, amely szövegen keresztül szimulálja az emberi beszélgetéseket. Ez lehetővé teszi, hogy a látogatók akkor is választ kapjanak kérdéseikre, ha Ön nincs a közelben.

Tekintse meg a legjobb élő chat-bővítmények listáját, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő megoldást.

Ezzel a cikk végére értünk. Reméljük, hogy ezek az interaktív tartalmakra vonatkozó példák jó ötletet adtak arra vonatkozóan, hogyan teheti interaktívabbá blogját.

Most olyan emlékezetes élményben részesítheti közönségét, amely miatt még többet szeretne visszatérni.

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor lehet, hogy tetszeni fog az útmutatónk arról, hogyan kaphat több megjegyzést a blogjához.

És ne felejtsen el feliratkozni e-mailes hírlevelünkre, hogy további blogírási tippeket és trükköket kapjon közvetlenül a postaládájába.

Új publikációk:

Ajánlott