12 tartalomírási kihívás és azok leküzdése

Az egyik legfontosabb tartalomírási kihívás az olvashatóság biztosítása. Vannak esetek, amikor az írókat elragadják a gondolatok és ötletek, és hajlamosak eltérni a tartalom alapvető céljától. Az írói lét számos előnnyel jár, de megvannak a maga kihívásai is. A tartalom írása nem könnyű munka; egyedi készségeket és szakértelmet igényel. És időbe és erőfeszítésbe kerül, hogy íróvá fejlődjön. A tartalomírók előtt álló számos kihívás előre nem látható.

A tartalomírás gyakran nehéz utat jár be, és a kezdők számára különleges írási kihívások állnak rendelkezésre. Ha azonban már tisztában vagy azokkal a kihívásokkal, amelyekkel tartalomkészítőként szembesülhetsz, könnyebb lehet felkészülni ezek leküzdésére. Ennek a blognak az a célja, hogy megossza azokat az általános problémákat és kihívásokat, amelyekkel az írók szembesülnek, amikor elkezdik írási útjukat, valamint hasznos tippeket adni, hogyan lehet ezeket gyorsabban és hatékonyabban megszüntetni.

12 kihívás, amellyel a tartalomírók szembesülnek

Noha a tartalomírás nagy szabadságot biztosít az íróknak, olyan kihívások listáját is bevezetheti, amelyek könnyen megfélemlíthetik őket. Ha nemrégiben tartalomíró lett, ismernie kell ezeket az írási kihívásokat. Nézzünk meg ezek közül néhányat.

1. Olvashatóság

Az egyik legfontosabb tartalomírási kihívás az olvashatóság biztosítása. Vannak esetek, amikor az írókat elragadják saját gondolataik, és hajlamosak olyan dolgokra írni, amelyek eltérnek a kitűzött céltól. A nyelvtudás bizonyítása közben az írók néha bonyolult nyelvezetet vagy szokatlan kifejezéseket is használnak, ami akadályozhatja a tartalom olvashatóságát.

2. Íróblokk

Forrás

Az írói blokk olyan helyzet, amikor az írók kihívást jelentenek gondolataik kifejezésében, vagy depressziósnak érzik magukat, mert nem dolgoznak ki releváns, informatív és vonzó tartalmat. Ez a fajta negatív érzés gyakran a múltbeli kudarcokból, kiégésből, kritikából fakad.

3. A határidők betartása

A határidők be nem tartásának elsődleges oka a munka és a magánélet egyensúlyának képtelensége. Próbálja meg befejezni az írást a megadott időkereteken belül. Ez teret enged más tevékenységeknek az életében, ezáltal segít egyensúlyt teremteni az élet és a munka határidejében. Néha az írók unalmas feladatokat látnak el, amelyeket rövid időn belül el kell végezni. Azonban nemcsak befejezniük kell egy cikket, hanem le is kell olvasniuk és felül kell vizsgálniuk. Ezért előfordulhat, hogy átlagos tartalmat kavarnak ki. Arról nem is beszélve, hogy a határidőket is elmulaszthatják.

Olvasni:  A legjobb 7 SEO gyorsgyőzelem a webhely rangsorolásának javításához

4. Korlátozott alkotói szabadság

A kreativitás korlátozása is kihívást jelenthet egy író számára. Amikor az ügyfél felvesz egy írót, elvárják, hogy a szükségletei alapján szállítson tartalmat. Így a hivatásos írók néha kevés teret találnak a kreativitásnak, és ez időnként frusztráló lehet.

5. Minőségi munka megtalálása

Íróként minőségi munkát találni kihívást jelent, és a tartalomírók jelentős része ezt a testvériség számára rendszeresen fő kihívásnak minősítette, különösen az új írók számára.

Miért van ez így? Sok tartalomíró anélkül kerül a pályára, hogy alaposan megvizsgálná a munkába állás különböző utait. Ne feledje, ha nehézségei vannak a fellépések megtalálásával, biztosan nincs egyedül.

Sokféleképpen lehet jó munkát találni. Kezdje azzal, hogy kapcsolatba lép a helyi vállalkozásokkal, induló vállalkozásokkal és reklámcégekkel, akik folyamatosan tehetséges írókat keresnek. Számos online írási platform, mint például az Upwork és a Fiverr, több ezer írónak segített konzisztens szabadúszó munka megtalálásában. Itt található a LinkedIn is, a világ kedvenc platformja az álláskereséshez és a professzionális hálózatok építéséhez. Számos szabadúszó közösséghez is csatlakozhat online.

6. Extrém verseny

Forrás

Gyakorlatilag minden platformon éles verseny folyik a tartalomírók között. A cél egyszerű: minél több ügyfelet szerezni a verseny alullicitálásával.

Fel kell építenie saját márkáját, hogy túlélje ezt a versenyhelyzetet. Ezt úgy teheti meg, hogy több területtel kapcsolatos tudását növeli, és magasabb értéket kínál ügyfeleinek, mint más írók.

7. Ártárgyalások lebonyolítása

Íróként Ön a saját főnöke vagy, és figyelemmel kísérheti a szolgáltatásaiért kínálni kívánt árakat. Sok új író jól érzi magát, ha alacsony áron dolgozik, és közben végül alábecsüli önértékét.

Az ügyfelek észreveszik ezt, és megpróbálják megkötni az üzletet az iparági szabványoknál alacsonyabb árakon.

Ha írótársakat kérdezel, valószínűleg mindegyikük azt ajánlja, hogy szerény ütemben kezdje az íráskészség fejlesztését. Ilyenkor az önbizalom és a tapasztalatszerzésen kell a hangsúlyt helyezni, és ezáltal jobb értéket nyújtani. Ez olyan helyzetbe hozza Önt, hogy jobb árakat dolgozzon ki, amelyek igazolják erőfeszítéseit.

Olvasni:  A WordPress webhelytérkép beállítása és miért fontos

8. Munkahiány

Ez valószínűleg akkor fog megtörténni, amikor még csak most kezded. Ha azonban már szerzett némi tapasztalatot és kiépített egy hálózatot, ami idővel meg fog történni, bőséges projektekkel találja magát szemben. A legjobb módja annak, hogy elinduljon a siker útján, ha a tartalommarketinget használja önmaga marketingjére.

9. Kutatás

Kivételes rálátással kell rendelkeznie, és meg kell értenie azt, hogy mitől működik hatékonyan egy domain a nagyszerű tartalom írásához. A tartalomírás során azonban valószínűleg több száz olyan projekttel találkozik majd, amelyeknek tartalomra van szükségük olyan domainekről, amelyekről korábban nem tudott. Az írók előtt álló kihívások leküzdésének legjobb módja a téma alapos kutatása, valamint egy szervezett és statisztikailag helyes tartalom kidolgozása.

Ne feledje, nagyon fontos, hogy jó benyomást hagyjon ügyfelében és olvasóiban.

Az internet a legjobb barátod és útmutatód. A témától függetlenül legalább egy tucat releváns webhelyet és cikket találhat, amelyek nagy betekintést nyújthatnak a témába. A megjegyzések, a felhasználói vélemények, a fórumok és a közösségi média platformok kiválóan alkalmasak annak a témának a kutatására, amelyről írni készül.

10. Korlátlan számú átírási kérés

Pályafutása során számos ügyféllel találkozhat. Néhányan közülük fennhéjázó mikromenedzserek lehetnek. Megpróbálnak a végtelenségig vezetni egy olyan feladathoz, amelyet megkívánnak tőled. Ezek jelentik a kreatív írás egyik fő kihívását? Az ilyen fennhéjázó ügyfelek csökkentik kreativitását azáltal, hogy megkérik, hogy ismételten írjon át részeket, így lelkileg kimerül, és értékes idejét vesztegeti.

Bár az ügyfeleknek meg kell kapniuk, amit akarnak, meg kell húzni egy határt, és csak bizonyos számú átdolgozásra kell bejelentkezni. Tehát mielőtt egy témáról írni kezdene, folytasson mélyreható megbeszélést az ügyféllel, és értse meg elvárásait. Az első tervezet elkészítése előtt kérje meg ügyfeleit, hogy adjanak referenciákat. Ez elősegítheti a tartalomáramlás megfelelő irányítását.

11. Soha véget nem érő munka

Gondolkozol azon, hogy tartalomíró legyél? Készüljön fel arra, hogy a nap 12-14 óráját a munkájának szenteli, ha valóban minőségi tartalmat szeretne szállítani. Amikor a tökéletességre törekednek, az új írók gyakran nem szabnak egészséges időkorlátokat munkájukhoz, ami kihat személyes életükre.

Korán kezdik, addig dolgoznak, amíg befejezik, és túl fáradtak ahhoz, hogy minőségi időt töltsenek magukkal, családjukkal és szeretteikkel. Minden projekthez szükség van egy szervezett idővonalra, ezért ajánlatos megfelelően megtervezni a napot. Kezdheti azzal, hogy a munkát kis adagokra osztja, amelyeket a nap folyamán el lehet látni.

Olvasni:  Példák visszamutató hivatkozásokra: 12 példa jó, rossz és csúnya hivatkozásokra

12. Késedelmes vagy nem fizetés

Azok az ügyfelek, akik késleltetik a fizetést, akadályozhatják az előrehaladást. Ön arra törekszik, hogy a megadott határidőn belül szállítsa a tartalmat, és a tényleges visszaigazolás után megosztja a számlát. Az esedékesség lejár, és az ügyfél nem engedi el a fizetést. Nem tehet mást, mint követi. Használja ki szerződését, és szüntesse meg a késedelmes fizetési problémákat, és kérje meg ügyfeleit, hogy első kézből helyezzenek letéti összeget.

Hogyan küzdjük le az írásbeli kihívásokat

Legyen szó webtartalomról vagy hirdetésszövegről, a következő jogorvoslatok minden műfajú íróra vonatkoznak.

1. Olvasható tartalom fejlesztése

Ha javítani szeretné a tartalom olvashatóságát, kövesse az alábbi tippeket:

 • Készítsen lebilincselő bemutatkozást. Az erős kezdő mondatok biztosítják, hogy az olvasók ragaszkodjanak.
 • Használjon megfelelő formázást: rövid bekezdéseket, címsorokat, felsorolásjeleket és megfelelő látványelemeket.
 • Választhat online kurzusokat is, hogy fejleszthesse írási készségeit.
 • Használjon könnyen érthető nyelvezetet, mintha olvasóival beszélgetne. Tudatos szóválasztást és fülbemászó címeket is érdemes használni. Kerülje az ismétlődést.

2. Leküzdeni az írói blokkot

Minden tartalomíró küzd ezzel a kihívással. Azonban az számít, hogyan kezeled.

 • Gyakorold a szabadírást. Ez egy jó módja a gondolatok fejlesztésének. Ezzel a technikával szünet nélkül írsz. Csak hagyd, hogy az ötleteid folyjanak. Szerkessze később.
 • Zenét hallgat.
 • Sétáljon és töltsön időt a természetben.
 • Ötletgyűjtés.
 • Alakíts ki szokássá az olvasást.
 • Kerülje a zavaró tényezőket.
 • Töltsön időt olyan emberekkel, akiktől jól érzi magát.

3. Használjon hackeket, hogy elkerülje a határidők elmulasztását

A határidők elmulasztása az egyik dolog, amit az írók nagyon nem akarnak megtenni, mivel ez közvetlenül befolyásolja professzionalizmusukat. Használja a következő tippeket, hogy elkerülje a határidők elmulasztását.

Kövesse szenvedélyét, és rangsoroljon

Kezdje el a projektek kiválasztását szenvedélye alapján. Ezenkívül adjon prioritást. Ha sok munkája van, kezdje az összetettvel, amely időbe telhet. Osztályozza a feladatokat Eisenhower sürgős/fontos elvének megfelelően.

Forrás

Kerüld a negativitást és légy realista

Készítsen ütemtervet az íráshoz, és tartsa fenn azokat bármi áron. Légy pozitív, és mondd el magadnak, hogy nincs ok arra, hogy ne tartsa be a határidőket. Száműzz minden negatív gondolatot vagy félelmet a határidők be nem tartásával kapcsolatban. Csak jól kezelje az ütemtervet.

Hagyd abba a halogatást

Óvakodj a halogatástól. Határozza meg a halogatást okozó kiváltó okokat. Például, ha az OTT túlzásba vitt nézése megakadályozza az írást, kerülje az ilyen szolgáltatások rabjává válását.

Válasszon olyan írási szolgáltatási platformokat, amelyek megértik a kihívásokat, és segítenek megkerülni azokat.

Olvasni:  A végső ellenőrző lista a bőrápoló termékek piacra dobásához

4. Keverje össze kreativitását a SEO-val

Meg kell értenie, hogy ügyfelei vagy közönségei mit akarnak. Egy hatékony SEO stratégia segít megoldást kínálni a közönség problémáira. Tehát, miközben kreatívnak kíván lenni, ne felejtse el összhangba hozni tartalmát a SEO-célokkal.

A tartalomírók minden lépésben kihívásokkal néznek szembe, a munkakereséstől a fizetésig. Függetlenül a réstől vagy a preferenciáktól, minden írónak vannak bizonyos akadályok, amelyekkel minden író szembesül, amelyek hatással lehetnek a teljesítményére. Ez a blog arra tett kísérletet, hogy átfogó képet adjon néhány ilyen problémáról. Az itt található tippek arra összpontosítanak, hogy segítsenek megbirkózni néhány írási kihívással. Írónak lenni nehéz munka, de ezeken a kérdéseken dolgozni kielégítő és gazdagító élmény lehet.

GYIK

1. Hogyan kezelje a tartalomíró az írói blokkot?

Minden író fél az ellentmondásos írói blokktól, amely az írásbeli kihívások leküzdésének része. Akár egy új projektben próbálkozik, akár egy ötletet próbál kitalálni, ez a probléma megzavarhatja.

Elképesztő, hogy nem tud új ötletekkel előállni, és néhány ember számára ez több hétig és napig is eltarthat. Ne összpontosítsa figyelmét erre a problémára. Ha elakadsz, meg kell találnod a módját, hogy átirányítsd a figyelmedet. Az írói blokkot nem lehet könnyen kezelni, ha egy adott projekthez az ötletek szűkösségére gondolunk. Inkább tarts egy kis szünetet a dolgoktól, kényeztesd magad, vagy menj el sétálni. Ezek a tevékenységek újra feltölthetik az energiát.

2. Mit tegyen egy író, ha nem érzi magát elég kreatívnak?

Ha egy író nem érzi magát kreatívnak, az ideális dolog más módon keresni a kreativitást. Ha szeretsz olyan tevékenységeket végezni, mint a festés, rajzolás vagy bármi más, ami kreativitást igényel, akkor itt az ideje, hogy megtedd. Az ötletek megjelenítése segít visszanyerni kreativitását, és új hangulatot kölcsönöz a munkájának.

3. Hogyan kezelje az író, ha nem elég produktív?

Az otthoni munka negatívan befolyásolhatja az író munkáját, különösen, ha hosszú távú projekteken dolgozik. A hatalmas írási projektek gyakran megkövetelik, hogy egy egyedi témára összpontosítsanak, ami kimerítő lehet. Minden író közös ellensége a halogatás, és gyakran összekeverik az írói blokkal.

A probléma kezelése során ügyeljen arra, hogy a munkaterülete rendezett legyen. Ily módon távol tarthatja a zavaró tényezőket, és az írására összpontosíthat. Ezenkívül tűzzen ki rövid távú célokat, amelyek arra ösztönzik, hogy többet dolgozzon projektjein. A termelékenység kulcsa a kisebb és mérhető célok.

Új publikációk:

Ajánlott