13 módszer az infografikák tervezésére [+Examples]

Az infografika a tartalommarketing szerves része. Szeretnél egy lebilincselőt tervezni? Íme, 13 ötlet, hogy helyesen csináld, és vond el a közönség figyelmét.

A mai világban a fogyasztókat folyamatosan rengeteg marketingüzenet bombázza; ennélfogva el vannak kényeztetve a választási lehetőségekkel. Marketingszakemberként egy ilyen versenyben állandóan résen kell lennie, hogy üzeneteit innovatív módon értékesítse.

A trükk abban rejlik, hogy fantáziadús legyen a csomagolási információkkal kapcsolatban. Nehéz eljutni odáig, de itt a megoldás az Ön számára: az infografika nagyszerű módja annak, hogy segítse közönségét az összetett fogalmak megértésében. Ezeket a fogalmakat diagramok, grafikonok vagy diagramok segítségével könnyebben meg lehet magyarázni. Hiszen az olvasási folyamatot könnyebbé és érdekesebbé kell tenni a közönség számára.

Forrás

Az információ vizuális megjelenítése kulcsfontosságú. A megfelelő infografika-tervek megtalálása azonban kihívást jelenthet. Olyan infografikákra van szüksége, amelyek egyensúlyt teremtenek a szöveges és a vizuális tartalom között. Az infografikának nem szabad elsöprőnek lennie a célközönség számára.

13 tipp infografika készítéséhez

Egy jól megtervezett infografika segíthet elérni a márkacélját. Tanuljuk meg, hogyan kell megvalósítani.

Olvasni:  11 intelligens módszer a blogok újrahasznosítására

1. Határozza meg célközönségét

A hatékony márkakommunikáció érdekében az első lépés a célközönség azonosítása. Magában foglalja a fogyasztókat és a potenciális ügyfeleket, akik rezonálnak a márkájával.

A fogyasztói kör azonosítása megkönnyíti az infografikák létrehozásával kapcsolatos döntéshozatali folyamatot. Ezenkívül különítse el közönségét a vásárlási útjuk alapján. Ez meghatározza az üzenetküldéshez legjobban megfelelő infografikus elrendezéseket.

2. Tesztelje a különböző tipográfiai elemeket

Még ha az infografikája szövegen is alapul, érdemes elolvasni. Próbáljon vizuális hatást elérni a különböző tipográfiai elemeken keresztül; de mindig ügyeljen arra, hogy a szöveg rövid legyen. A tipográfia nagyszerű módja annak, hogy gazdag vizuális élményt nyújtson a közönségnek, és ezzel nagyobb figyelmet fordítson.

3. Válassza ki az infografika elrendezését

  különböző infografikus elrendezések

Forrás

Az infografika elrendezéséről is döntenie kell. Igen, az infografikák különféle formátumokban kaphatók: összehasonlítás, lista, idővonal stb. De hogyan lehet kiválasztani a legjobb infografikus posztersablont? Tanulmányozza át a közönségével megosztani kívánt adatokat, és válassza ki azt az infografika elrendezést, amely a legjobban reprezentálja az információkat. Szükség lehet egy kis próbálkozásra és hibára.

4. Használjon tetszetős képeket

Az infografika nem korlátozódik grafikonokra és diagramokra. Akár képeket is beilleszthet, amelyek megfelelően reprezentálják a tartalmat. A képek figyelemfelkeltővé tehetik infografikáját. Azonban olyan képeket válasszon, amelyek tiszták és rezonálnak a fogyasztók számára. A szöveg és a látvány egyensúlya mindig a legjobb eredményt hozza.

5. Legyen világos a céljait illetően

A márkák gyakran nehezen dolgoznak ki stratégiákat, mert nem világosak a céljaikat illetően. Gondosan válassza ki a célt: tudatosság, lead generálás, elkötelezettség stb., és ennek megfelelően készítsen infografikát. Ne feledje, hogy az üzleti célok létfontosságú szerepet játszanak kampányai sikerében. Ha tervezői szolgáltatás igénybevételét tervezi, győződjön meg róla, hogy egyértelműen kommunikálja velük céljait.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a grafikai tervezési portfólió létrehozásához [+Examples]

6. Törekedjen a színegyensúlyra

Miután nullázta az infografikus elrendezést, válassza ki a megfelelő színeket. A színekkel való foglalkozás során törekedjen az egyensúly elérésére. A túl sok szín elsöprő kialakításához vezethet. A színek a tervezés döntő részét képezik. A tartalomhoz hasonlóan létrehozhatnak vagy megbonthatnak egy márkát. Az alábbiakban egy példa látható a színkontraszt hatékony használatára.

egy infografika nagy színkontraszttal

7. Testreszabása az Ön igényei szerint

A testreszabás a marketing kulcsfontosságú elemévé vált; megvan a lehetősége arra, hogy több figyelmet vonjon magára. De hogyan lehet személyre szabni az infografikát? Kezdésként egy infografikus sablon illusztrátort használhat a márkán belüli infografikák létrehozásához. Ezenkívül használja a márkastílus-útmutatót referenciaként a betűtípusok és színek használatához.

8. Kövesse a következetes megközelítést

A következetesség egy értékbomba a marketingben; infografika tervezésénél is szükség van rá. Döntse el a megközelítést, és ragaszkodjon hozzá. Ügyeljen arra, hogy a tervezés egységes legyen, és minden zökkenőmentesen haladjon. Az infografikákban használt ikonok, szövegek vagy grafikonok nem tűnhetnek erőteljesnek. Ez ronthatja a márka imázsát.

9. Válassza ki a megfelelő témát

Válasszon egy infografikai témát, amely illeszkedik üzleti céljaihoz. Egy irreleváns téma kaotikusabbá teheti a dolgokat, és összezavarhatja a közönséget. Próbálj meg a lehető legpontosabb lenni.

10. Kerülje a rendezetlen tartalmat

A szervezési készségek fontos szerepet játszanak a magánéletben és a szakmai életben egyaránt. Ennek ellenére ügyeljen arra, hogy kövesse őket a tartalom elkészítése során. A rendszerezett tartalom segít a közönségnek gördülékenyebben tájékozódni az információkban.

11. Tartsa tisztán az üzeneteket

Az infografikák célja, hogy tömörebben ábrázolják az információkat. Próbálja kerülni a zsargont, és legyen egyszerű; az egyszerűség varázslatként hat a fogyasztókra. Ezenkívül ne felejtse el felvértezni az infografikát egy egyértelmű cselekvésre való felhívással.

Olvasni:  3 hibamentes módszer a konzisztens SEO vendégbejegyzések megszerzésére

12. Válassza az adatvizualizációt

adatvizualizáció típusai

Forrás

Az infografikája nem működhet, ha először nem vizualizálta az információt. Dolgozzon adataival, és nézze meg, hogyan szeretné megjeleníteni azokat az infografikán. Hasonlítsa össze a különböző infografikus elrendezéseket, és próbálja meg azokat a vizualizációja szerint módosítani. Tegyük fel, hogy diagramokat vagy grafikonokat szeretne használni az infografikában. Keressen egyedi grafikonterveket, és válassza ki azt, amelyik a legjobban képes reprezentálni a szükséges adatokat.

13. Mesélj egy történetet

A történetek még az unalmas információkat is érdekessé változtathatják. Válassza ki a megfelelő narratívát az infografikához. Meséljen el mindent, amit szeretne közölni a közönséggel egy lebilincselő mese formájában. A különböző infografikák segítségével egyedi márkatörténeteket mesélhet el.

2 Példák a gyilkos infografikára

Íme két olyan márkainfógrafika, amelyeket különösen szeretünk.

1. „Hogyan élvezzük a tanulást?” IvyPanda

Ez infografika by IvyPanda az egyik legjobb példa az infografikára, amely tökéletes egyensúlyt biztosít a látvány, a színek és a szöveg között. Meglehetősen részletgazdag, de az összes elem között elegendő üres hely van, így az olvasó nem érzi magát túlterheltnek.

2. Vizuális kapitalista

Össze akarja hangolni a történetmesélést az infografikával? Jól, itt van hogyan kamatoztatta a Visual Capitalist, és te is megteheted. Figyelje meg a színek használatának egységességét, és azt, hogy hogyan változtatták meg a dolgokat az érdekes betűtípusok révén.

A közösségi médiától a blogbejegyzésekig mindenhol infografikát használnak. Az emberek a tiszta másolatra, a szemet gyönyörködtető látványelemekre és az értékes információkra vágynak. Fejlessze marketingstratégiáját a fent említett trükkök követésével hihetetlen infografikák létrehozásához.

GYIK

1. Az infografikának a marketingstratégiájának kell lennie?

Olvasni:  Scribd Downloader – Scribd dokumentumok letöltése

Igen határozottan. Az infografikák segíthetnek az internetes forgalom növelésében, a figyelem felkeltésében és a közönség figyelmének felkeltésében. Sok marketinges már régóta alkalmazza ezt a gyakorlatot. Az infografikák nagyszerűek, különösen, ha vizuális üzeneteket akarsz eloszlatni.

2. Hogyan hasznosak az infografikák?

A fogyasztók gyakran nehezen értik meg az összetett márkakommunikációt. Ilyen esetekben az infografika hatásos lehet a márka számára. Ez egy egyszerű médium, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy a vizuális és a szöveges tartalom optimális kombinációján keresztül fogyasszák el az információkat. Sőt, minimálisra csökkenti a monotonitást és figyelemfelkeltő.

3. Használj képeket is?

Az infografikák felerősítik a marketingesek kreatív szabadságát. Láthatja, mi a legjobb az Ön számára; világos és releváns képek használata azonban növelheti a közönség elköteleződésének esélyét. Így segíthet értékes ötleteinek a lehető legjobb módon való gyakorlatba ültetésében.

4. Milyen előnyei vannak az infografikának egy vállalkozásban?

Az infografikának számos előnye van, ami jól megmagyarázza fontosságukat az üzleti életben. Segítenek világosan kommunikálni a legfontosabb üzenetet. Még a célközönséget és a potenciális ügyfeleket is vonzó látványvilággal csábítják.

5. Szükséges-e egynél több színt használni az infografikában?

Nincs rá szigorú szabály. A kontrasztos vagy kiegészítő színek használata azonban vizuálisan vonzóvá tenné az infografikát. Felkelti az olvasók figyelmét, és érdekesebbé teszi a tartalmat. Ezenkívül a színek kiemelik azokat a fontos adatokat és tényeket, amelyeket közölni kíván a közönséggel.

Új publikációk:

Ajánlott