13 ok, amiért a Magento ideális a B2B üzlethez

Akár B2B üzletének online költöztetését tervezi, akár új piacokra bővíti e-kereskedelmi üzletét, számos oka van a Magento választása mellett.

Először is megbízható és agilis, ami megmagyarázza, miért olyan vezető márkák, mint a Bauhaus, Casio és HP sikereket értek el a Magento-n.

Másodszor, frissítheti és testreszabhatja a Magento-t a komplex B2B igények kezelésére. Rengeteg funkciót tesznek lehetővé az Adobe által ellenőrzött bővítmények a Magento kiterjedt piacterén.

Fedezze fel azt a 13 funkciót, amelyek a Magento-t kiváló B2B megoldássá teszik vállalkozása számára.

A következőket tanulhatja meg:

Magento Commerce kontra Magento nyílt forráskódú

A Magento két e-kereskedelmi platformmal rendelkezik, a Magento Open Source és a Magento Commerce.

A felhasználók a Magento Open Source-ot Community Edition-nek (CE) hívják, mert ingyenesen és korlátozások nélkül hozzáférhetnek, módosíthatják és használhatják a forráskódot. Ezenkívül aktív fejlesztői közösséggel rendelkezik, amely ingyenes felhasználói támogatást és nyüzsgő piacteret kínál, ahol előre elkészített bővítményeket vásárolhat, ha nem akarja a funkciókat a nulláról építeni.

A Magento nyílt forráskódú változata azonban nem érkezik készen a legtöbb B2B funkcióval. Fejlesztenie kell őket, előre beépített bővítményeket kell vásárolnia, vagy újra kell konfigurálnia a nyílt forráskódú Magento kódokat, hogy megfeleljen üzleti igényeinek.

Másrészt a Magento Commerce, amelyet az Adobe Adobe Commerce névre keresztelt, egy fizetős lehetőség, amely számos azonnali B2B funkciót és egyedi Adobe fejlesztést tartalmaz.

Ha eldönti, melyik platformot használja B2B online áruházához, a következőket kell tudnia. Mindkét Magento platform támogatja ezeket a funkciókat közvetlenül a dobozból:

 • Gyorsan betöltődő weboldalak.
 • Alapvető webhelybiztonság.
 • Multistore képesség.
 • Tartalomkezelés.
 • Bővíthető architektúra.
Olvasni:  Amit a Magento 1 End of Life-ról tudni kell

Ezeken a funkciókon kívül a B2B kereskedőknek rendeléskezelésre, fejlett munkafolyamatokra, egyedi árajánlatokra és ártárgyalásokra van szükségük. A Magento Open Source beépülő modulokra van szüksége ahhoz, hogy kínálja ezeket a B2B képességeket. A Magento Commerce alapértelmezés szerint képes kezelni őket.

Az alapértelmezett állapotokat összehasonlítva a Magento Commerce kiváló adattitkosítást, 24 órás biztonsági felügyeletet, fizetési megfelelőséget és üzleti intelligencia funkciókat kínál – elvégre ez a fizetős lehetőség a Magento üzletek számára.

A Magento legjobb B2B funkciói

Most, hogy ismeri az Ön rendelkezésére álló Magento opciókat, itt az ideje, hogy áttekintse a Magento B2B legjobb szolgáltatásait, amelyek elősegítik, hogy e-kereskedelmi üzlete sikeres legyen.

1. A felhasználói szerepkörök és engedélyek testreszabása

A testreszabható felhasználói szerepkörök és engedélyek leegyszerűsítik a B2B vásárlást, mivel az ügyfelek több fiókkal is rendelkezhetnek, amelyek mindegyike saját szállítási, fizetési és kapcsolattartási adatkészlettel rendelkezik.

Beállíthatja a felhasználói szerepköröket és engedélyszinteket, majd az ügyfelek alfiókokat hozhatnak létre vásárlásaik, rendeléseik, árajánlataik, jóváírásaik és tárgyalásaik rendezéséhez.

A kereskedők az adminisztrációs területet használhatják maguknak a fiókok létrehozásához. Szerepköröket is beállíthat csapattagjai számára, például vevősegédeket.

Az ügyfelek gyakran üzleti struktúrájuk alapján állítanak be fiókokat, hogy tükrözzék belső vásárlási folyamatukat, ami megkönnyíti a szervezést.

2. Állítsa be az alapértelmezett B2B fizetési és szállítási módokat

A Magento 10 B2B fizetési lehetőséget kínál, beleértve az utánvétes fizetést, a hitelkártyát és a PayPal-t. Bármikor aktiválhatja ezen fizetési módok mindegyikét vagy némelyikét, és átkapcsolhatja elérhetőségüket.

Ezenkívül a fizetési beállításokkal engedélyezheti vagy letilthatja a következőket:

 • Fizessen hitellel.
 • Lásd a tárolt kártyákat.
 • Tárolt fiókok megtekintése.

A Magento számos B2B szállítási módot is kínál, beleértve a futárszolgálatot, a bolti átvételt és az ingyenes szállítást. Ahogy az várható volt, belátása szerint engedélyezheti vagy letilthatja a szállítási lehetőségeket.

3. Az ártárgyalások és az ajánlatkezelés egyszerűsítése

Racionalizálhatja és koordinálhatja ajánlatkezelését közvetlenül a Magento Commerce-ben, vagy használhat külső forrásokból származó API-kat (Application Programming Interfaces).

Ha engedélyezi az ajánlattételt a Magento konfigurációs területén, a felhatalmazott vevők árajánlatot kérhetnek. Ezek az árajánlatok és a kapcsolódó közlemények megjelennek az árajánlatok rácsában.

Az árajánlatkezelési irányítópult lehetővé teszi a nézetek mentését, a rácselrendezések testreszabását, az árajánlatok listájának szűrését és az adatok CSV-fájlba történő exportálását. Az árajánlat konfigurációs beállításainak módosításához a rendszergazdáknak a szerepek és engedélyek szakaszt kell használniuk.

Olvasni:  Mi az a Magento e-kereskedelmi platform, és miért érdemes használni?

A felhatalmazott vállalati vásárlók az Ön online áruházában tételeket helyezhetnek kosarukba, és árajánlatot kérhetnek. A tárgyalások a következő fő lépéseket követik:

 1. A vevő árajánlatot kér.
 2. Megnézi a kérést és válaszol.
 3. A vevő tárgyal veled.
 4. Ön dönti el az árajánlatot a vevő számára.

Így néz ki egy mintaárajánlat a Magento Commerce szolgáltatásban:

A folyamat ezen a pontján módosíthatja az árajánlatot, nyomon követheti, beállíthatja a lejárati dátumokat, hozzáadhat termékeket és módosíthatja a mennyiséget. Ha az árajánlat állapota nyitva marad, saját maga is elutasíthatja.

4. Integráció piacterekkel, bővítményekkel és ERP rendszerekkel

A Magento API-k és Magento-bővítmények lehetővé teszik Magento áruházának számos külső rendszerhez való csatlakoztatását, beleértve:

 • Piacterek, mint az Amazon és az Alibaba.
 • Vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszerek, mint például a NetSuite és az SAP.
 • Ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) és értékesítési rendszerek, például a Salesforce és a Pipedrive.
 • Üzleti intelligencia rendszerek, mint például a Tableau és a Looker.
 • Marketingautomatizálási platformok, mint például a HubSpot és az ActiveCampaign.

Ezenkívül egyéni bővítményeket is létrehozhat, nyílt forráskódú bővítményeket módosíthat igényeinek megfelelően, és egyéb egyedi fejlesztéseket hajthat végre Magento webhelyén.

5. Alakítsa ki márkáját több nyelven és régióban

Ha több nyelvi lehetőséget kínál Magento üzletében, akkor szélesebb közönséget érhet el. Ráadásul az üzlet lokalizációs funkciói megkönnyítik több olyan webhely kezelését, amelyek mindegyike más ügyfélrégiót és nyelvet céloz meg.

A Magento Commerce alapértelmezés szerint ezt a funkciót kínálja.

A Magento nyílt forráskódú használata esetén telepítse a Magento nyelvi csomagot a parancssori felület (CLI) segítségével. Ha elkészült, a bolti nézet, a metaadatok, a keresőoptimalizálás és a termékattribútumok lokalizálásra kerülnek.

6. Gyorsítsa fel a fizetést a Gyorsrendelés segítségével

A Magento B2B gyorsrendelés funkciót a Magento Commerce adminisztrációs területén engedélyezheti.

A Quick Order felgyorsítja a rendelési folyamatot a bejelentkezett vásárlók számára, akik ismerik a rendelni kívánt termék nevét vagy raktári egységet (SKU). A vásárlók cikkszámokat is hozzáadhatnak tömeges rendelések kezdeményezéséhez.

A legjobb rész? Az ügyfeleknek nem kell megtanulniuk egy új rendelési folyamatot a Gyorsrendelés funkcióval. Miután kivette a terméket, a vásárlók a szokásos pénztárnál landolnak, amelyet már ismernek.

Bővítési javaslat: Gyors rendelés SKU-előfizetéssel.

7. Rendeljen egyedi árakat, kedvezményeket és katalógusokat

Ha egyéni árakat szeretne beállítani egy adott személyhez, vállalathoz vagy ügyféltípushoz, hozzon létre egy megosztott katalógust. Ez a Magento B2B funkció lehetővé teszi, hogy termékárakat, kedvezményeket és katalógusokat rendeljen hozzá bizonyos vásárlókhoz több kirakaton.

Olvasni:  A Magento 2 szolgáltatás ideiglenes kijavítása...

Lépjen az árajánlatkezelési területre az árszabályok beállításához, és az ügyfelek ezen árszintek szerinti csoportosításához.

Mindig lehetősége van katalógusok hozzáadására vagy törlésére, illetve az árak és a szerkezet módosítására.

8. Gyorsabb termék-újrarendelést tesz lehetővé igénylési listákkal

A vevők időt takaríthatnak meg az igénylési listákkal, amikor olyan termékeket vásárolnak, amelyeket gyakran rendelnek. Az ügyfelek saját igénylési listákat készítenek, majd a teljes listát a kosarukba tehetik ahelyett, hogy egyenként adnák hozzá a termékeket.

A vállalatok több listát is készíthetnek, és csoportosíthatják azokat kategóriák szerint, például csapat, kampány vagy szállító szerint. És ellentétben a Gyorsrendelés funkcióval, amely a bejelentkezett felhasználókra korlátozódik, még a vendég vásárlók is létrehozhatnak igénylési listát.

A vásárlók közvetlenül a termékoldalról vehetnek fel tételeket az igénylési listákra.

9. Lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy nyomon kövessék és ellenőrizzék a vásárlási rendelésekkel kapcsolatos kiadásaikat

A beszerzési rendelések jóváhagyási szabályokat használnak, hogy segítsék a vállalatokat rendeléseik ellenőrzésében és nyomon követésében, ami csökkenti a csalárd vásárlások kockázatát. Magento Commerce és Magento Open Source rendszeren is működik.

Az engedélyezett vállalati fiókok beszerzési rendeléseket hozhatnak létre, módosíthatnak és eltávolíthatnak. Eközben előfordulhat, hogy egy másik felhasználónak több jóváhagyási szintre van szüksége, hogy ugyanazt a hozzáférést kapja.

A beszerzési rendelések némileg eltérő munkafolyamatot igényelnek az online és offline fizetéshez.

10. Önkiszolgáló portálok biztosítása a fiókkezeléshez

Az önkiszolgáló portál konfigurálása után ügyfelei beállíthatják és kezelhetik saját fiókjukat az Ön Magento áruházában.

Az önkiszolgáló portál segítségével a vállalati adminisztrátorok kezelhetik vásárlóik hozzáférését olyan dolgokhoz, mint a vállalati hitelkártyák, a rendelési előzmények, a számlák és a felhasználói jogosultsági szintek.

11. Ajánlja fel a hitellel történő fizetés lehetőségét

Ezzel a Magento B2B funkcióval bizonyos ügyfelek hitellel fizethetnek ki az üzletéből. Korlátozhatja ezt a lehetőséget bizonyos vásárlókra, vagy globálissá teheti, így mindenki a jóváírást látja fizetési lehetőségként a fizetéskor.

Az ügyfelek az irányítópultjukon ellenőrizhetik hitelképességüket, valamint az esetleges változásokat és a kapcsolódó okokat. Az adminisztrátorok láthatják a vállalatnál fennálló teljes fennálló egyenleget.

Bővítési javaslat: B2B vállalati hitel.

12. Tartsa biztonságosan fizetéseit

Csak egy irányítópultra van szüksége a Magento-n, hogy korlátlan számú fizetést kezeljen több kirakatban – még akkor is, ha több fizetési módot és pénznemet is elfogad.

Olvasni:  Magento 2 API: 8 hatékony használati eset

Ez az irányítópult lehetővé teszi a konverziók megjelenítését, a pénzeszközök nyomon követését, a visszaterhelések nyomon követését és a számlák egyeztetését.

Ezeket a Magento B2B funkciókat a Magento Payment Services megoldása tartalmazza, amely a Magento Commerce és a Magento nyílt forráskódú felhasználók számára elérhető.

13. Használjon fejlett elemzést

A Magento Commerce és a Magento Open Source ingyenes Advanced Reporting funkciójával elemezheti a vásárlóira, termékeire és rendeléseire vonatkozó értékesítési adatokat.

Ennek a funkciónak a használatához azonban webhelyének meg kell felelnie bizonyos műszaki követelményeknek az alább kiemelt területeken:

 • Domain biztonság.
 • Magento konfiguráció.
 • Web hosting.
 • Szerver konfigurációja.

Ezenkívül a Speciális jelentéskészítés csak az értékesítési adatokat támogatja. A marketinghez, a webhelyekhez és a SEO teljesítményelemzéséhez Adobe Analytics vagy Google Analytics szolgáltatást kell használnia.

Ezek az elemző eszközök segítenek megérteni látogatóit, miért látogatnak el, és milyen termékek keltik fel érdeklődésüket. Az eszközök az ügyfelek szegmentálását is támogatják a célzás javítása érdekében a forgalmi források, a tartalom elköteleződése és a vásárlói út alapján.

Noha az Adobe Analytics előrejelző képességekkel rendelkezik, amelyek segítenek felfedezni és kihasználni a lehetőségeket, költséges is, évente akár 100 000 dollárba is kerül, a webhely forgalmától függően.

Ha nem biztos abban, hogy az előnyök meghaladják a költségeket, érdemes lehet inkább egy Google Analytics 4-bővítmény használatát megfontolni.

Bővítési javaslat: MageDelight Google Analytics 4 (GA4) GTM bővítménnyel.

Utolsó gondolatok: Magento B2B funkciók az e-kereskedelmi növekedés fellendítésére

A Magento segít egy B2B e-kereskedelmi márka bővítésében, egy hagyományos üzlet online áthelyezésében vagy a szabályozások betartásában.

Mind a Magento Open Source, mind a Magento Commerce nagyszerű e-kereskedelmi platformok, amelyek teljes mértékben képesek kielégíteni üzlete B2B igényeit.

De ez csak akkor van így, ha tárhelykörnyezete lehetővé teszi webhelye teljesítménypotenciáljának kibontakoztatását. Hogyan használja ki a Magento sebességi képességeit, biztonságát, agilitását és bővíthetőségét?

A válasz: Használja a Hostinger teljesen felügyelt Magento hosting környezetével.

Magento csomagjaink azonnali automatikus skálázást, fejlett gyorsítótárazást és tartalomszolgáltatási hálózatokat kínálnak a gyors betöltési sebesség érdekében világszerte. Ezen felül éjjel-nappali támogatást nyújtunk Magento-szakértőinktől és folyamatos biztonsági felügyeletet biztosítunk.

Lépjen kapcsolatba velünk még ma, ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Hostinger hogyan segítheti Magento B2B online áruházának lehetőségeit.

Új publikációk:

Ajánlott