13 tipp a távoli csapattal való együttműködéshez a boldogulás érdekében

Amikor az alkalmazottak végrehajtják a változtatást, és bármilyen okból elkezdenek távolról dolgozni, meg kell győződnie arról, hogy ugyanazokat az elvárásokat tartja fenn a termelékenység és a hatékonyság tekintetében. Joggal mondhatjuk, hogy az átállás során bizonyos kihívásokkal kell szembenézniük, amikor megszokják az otthoni munkát. Azonban az Ön felelőssége, hogy segítsen a távoli csapatok kezelésében, hogy boldoguljanak és produktívak maradjanak.

Távolról segítse csapatainak fejlődését

A távmunka sok mindent megváltoztatott mindennapi életünkben. A technológia fejlődésének üteme hihetetlenül nagy, és jelentős változásokat hozott a világ működésében. A távmunka megnövekedett, mivel a vállalatok csökkentették a költségintézkedéseket.

Sok vállalat azonban képes alkalmazkodni az ilyen típusú változásokhoz. Lehetséges, hogy folyamatosan dolgoztak, vagy távoli csapatokat irányítanak az irodában, és kulturális sokknak tartják a távoli munkát. Minden cégnek megvan a maga története.

Nos, ne várjunk tovább, mert ebben a cikkben azt a 13 tippet fogjuk követni, amelyeket be kell tartania ahhoz, hogy távoli csapata hatékonyan működjön együtt és boldoguljon.

1. Győződjön meg arról, hogy a munkához megfelelő eszközökkel rendelkeznek

Mindenekelőtt létfontosságú, hogy biztosítsa a csapatának a munkához megfelelő eszközöket ha azt szeretné, hogy bármi esélyük legyen a boldogulásra, miközben távolról dolgoznak, és az Ön felelőssége, hogy biztosítsa számukra a szükséges eszközöket.

Nem várhatja el tőlük, hogy megvásárolják a számítógépeiket és minden egyéb eszközt, amelyre szükségük lehet, hiszen soha nem lenne ekkora kereslet egy házon belül dolgozó alkalmazottra.

Tehát keressen egy jó beszállítót, akivel tömeges megrendelést adhat le csapata minden tagjának, és győződjön meg arról, hogy rendelkezik teljes körű biztosítással, amely kifizeti az eszköz teljes költségét, ha bármilyen okból elromlik.

Fontos, hogy megtanítsd a csapatodnak az általad biztosított eszközök gondozására és karbantartására is, mivel túlságosan könnyű hagyni, hogy tönkremenjenek, ami minden bizonnyal hatással lehet a termelékenységre.

Ne felejtse el megmutatni csapatának, hogyan tudják a számítógépüket teljesen működőképes állapotban tartani, mivel ez egy olyan eszköz, amely hajlamos a problémákra – minden jó számítógépes zseni azt ajánlja rendszeres gyorsítótár-tisztítása nem kívánt fájlok törlése és számos más biztonságos gyakorlat, amellyel távoli számítógépeit késések és késések nélkül kiváló formában tarthatja.

Olvasni:  Az Affiliate Super Assistent használata a WordPressben az Amazon értékesítéshez

2. Állítson fel mérföldkő célokat, és ajánljon fel jutalmakat távoli csapata számára, hogy boldogulhasson

Egy másik zseniális lépés, amelyet követhet annak érdekében, hogy csapata a lehető legproduktívabb maradhasson, miközben otthonról dolgozik, a célok kitűzése és a jutalmak felajánlása. Meg kell találnia a módját, hogyan motiválja munkatársait, hogy az új környezet ellenére is kiaknázzák teljes potenciáljukat.

Nem csak ez, hanem irányérzékelést is biztosít számukra a tekintetben, hogy mit vársz el tőlük.

Azok az alkalmazottak, akik ugyanazt a célt próbálják elérni, sokkal hatékonyabban és eredményesebben tudnak együttműködni annak elérése érdekében. Ennek ellenére szakértőket fogadhat, vagy szoftvert használhat a heti vagy havi mérföldkövek kiszámításához.

Ennek ellenére a feladatokat heti vagy havi feladatokra bontják, amelyek mindegyikével ütemezhetik az együttműködési időt. Ne feledje, hogy céljainak meg kell haladniuk az elvárásait, különösen ha távolról dolgozik.

Ne felejtse el közösen kitűzni céljait, és éreztesse csapatával a kapcsolatot a céljaival. Mindenki tudja, hogy munkája egy nagyobb rejtvény része, még ha nem is látja a darabokat a többi emberben.

3. Ünnepelje a távoli csapat győzelmeit

Soha nem rossz ötlet egy kis szórakozást felvenni a napi programjába. Szóval mi ennek jobb módja, mint az ünneplés? Virtuális terek létrehozása az ünneplésre és a társasági életre segítheti a jobb kapcsolatok kiépítését és a jövőbeni együttműködések megerősítését.

A vállalatok kiváló munkát végezhetnek az új tehetségek létrehozásában, ha személyes érzelmeket fejeznek ki minden olyan munkavállaló iránt, aki körülbelül hat hónapja dolgozik. Ezután meg kell találnia a módját, hogy csapattereket építsen a társadalmi kapcsolatokhoz.

Sokkal kevésbé fontos, hogy hogyan csinálod, mint hogy megcsinálod-e vagy sem.

Ahogy a digitális interakcióink évről évre növekszenek, a félreértés, a félreértés és egyebek új formáit fogjuk tapasztalni. A megoldást nem az új technológiák jelentik majd, hanem megpróbálják megérteni az elkötelezettség új szabályait, a digitális igényekre épülő kommunikációs készségeket építeni.

4. Kommunikáció a távoli csapat gyarapodásához

A kommunikáció soha nem volt még fontosabb. Mivel az alkalmazottak városokban, városokban vagy akár államokban szétszórtan élnek, létfontosságú a technológia felhasználása az emberek összehozása és az összetartó, együttműködő munka elősegítése érdekében.

Olvasni:  Több blog futtatása egy webhelyen: 10 legjobb tipp

Bátorítsa a nyílt kommunikációt gyakori csoport-, csapat- és osztálytalálkozók szervezésével.

5. Rendszeres értekezletek

A rendszeres találkozók tartása egyszerre lehet jó és rossz. Kerülje el, hogy egy kontrollőrült legyen, és ne folytassa a sok felesleges megbeszélést. Ehelyett próbáljon megbeszéléseket tartani, amikor valami fontosat kell bejelentenie, beleértve a rendszeres frissítéseket, kihívásokat és egyebeket.

Összehozza a távoli csapatokat, és lehetővé teszi számukra, hogy kapcsolatba lépjenek a csapattal. Bónuszként az ilyen nyílt stílusú találkozók bizonyítottan javítják a morált és csökkentik az elszigeteltséget.

Továbbá a hatékony értekezlet lebonyolítása érdekében tartsa tiszteletben mindenki idejét, és tartsa a találkozó fókuszát.

Ezzel nem egy személy irányíthatja az értekezletet, hanem mindenki kifejezheti érdeklődését, és az egész megbeszélés alatt elkötelezett maradhat.

Ezek a megbeszélések nem lehetnek túl hosszúak, és közvetlenül a lényegre kell térniük, és eredményesek az Ön és csapata számára. Ne felejtsük el, hogy az is fontos összegyűjti az alkalmazottak visszajelzéseit távmunkában.

6. Korlátozza a távoli értekezletek résztvevőinek számát

Ha jelentős számú, szükségtelen résztvevő van, a legjobb, ha a találkozó számára a legfontosabb személyek számát engedélyezi. Ennek ellenére a találkozókat két részre is szétválaszthatja, ha a csapat túl nagy (több mint 30-40 résztvevő).

Természetesen mindig a lehető leghatékonyabban szeretné használni az erőforrásait.

7. Ne terhelje túl csapatát üzenetekkel

Nem akarsz egy kontrollőrültnek tűnni, és folyamatosan végtelenül sok kérdést feltenni a csapatodnak. Az ezzel való visszaélés a digitális dominancia jele lehet, és kényelmetlenséget okozhat az embereknek.

Ezenkívül a választott idő vagy közeg különböző igényeket támaszthat a vevővel szemben. Használatuk ugyanarra a célra meglehetősen hatástalan lehet, ezért bölcsen kell kiválasztania a digitális kötetet.

8. Állítson be iránymutatásokat a távoli csapatok menedzseléséhez a boldogulás érdekében

Az irányelveket nem kell korlátozásnak tekinteni, hanem olyan szabályokat, amelyek lépésről lépésre mutatják meg, hogy mit tehet napirendekkel, videomegbeszéléseken és egyebekkel kapcsolatban. Kíváncsi vagy, hogyan állítsd be irányelveidet? Íme néhány követendő tipp:

  • Útmutató a munkanapló vezetéséhez
  • Amikor a csapat összes tagja elérhető
  • Szabályok, amelyeket be kell tartani, amikor szabadságot vesz a munkából
  • A csapattagok felelősségre vonásának módjai
  • Milyen eszközökre van szükségük a csapattagoknak a kommunikációhoz
Olvasni:  4 tipp a célok és célkitűzések meghatározásához vállalkozása számára

Bár az általunk elmondottak általánosabbak, létrehozhat irányelveket, amelyek kiemelik a kommunikáció mikéntjének minden részletét. Ha kijelöl valakit, aki képes kezelni a többi csapattag kérdéseit és kétségeit, az segíthet csökkenteni a zavart az irányelvek megértésében.

9. Technológia távoli csapatok számára

A technológia létfontosságú a kommunikációs csatornák megnyitásához. A technológia azonban segíthet a hatékonyság növelésében és a műveletek egyszerűsítésében is, miközben az alkalmazottak ott vannak távolról dolgozik.

Keressen olyan befektetéseket, amelyek elősegíthetik vállalkozása virágzását és előrehaladását, például iparág-specifikus szoftvereket és automatizált technológiát, amely kiküszöböli az időigényes folyamatokat.

Fontolja meg az a virtuális magán hálózat hogy biztonságos és privát kapcsolatokat biztosítson távoli csapata számára. Használja ki a technológiát, hogy csapata produktív és boldoguljon.

Végezzen műszaki auditot, és használja az alkalmazottak és ügyfelek visszajelzéseit, hogy megtudja, hogyan használhatja a technológiát a teljesítmény optimalizálására. Azt is nyomon követheti, mit csinálnak versenytársai a technológián keresztül, hogy segítse távoli csapatának boldogulását.

Használja a kommunikációs alkalmazásokat

A technológia új szintre fejlődött, és rengeteg távoli munkavégző alkalmazás képes elvégezni a munkát. A távoli alkalmazottak az együttműködés fokozása érdekében hatékony távoli munkavégző alkalmazásokat használhatnak. Néhány ilyen alkalmazás a Slack, a Google Docs és egyebek.

Sok csapat készíthet projekteket kifejezetten projektekhez, feladatokhoz vagy témákhoz. Ennek ellenére csak azokat az embereket vegye figyelembe, akiknek szükségük van az együttműködésre.

Főleg, ha a cégednek több száz dolgozója van, akkor ne legyen mindegyikük a csatornád része, ha a feladataid nem kapcsolódnak egymáshoz.

Ezután biztosítson hozzáférést a szoftverhez, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy élő csevegést, azonnali üzeneteket és videohívásokat használjanak a kapcsolattartáshoz. Yuu esetleg fontolóra venné VPN-ek használatával is.

10. Technikai nehézségek leküzdése

A technikai nehézségek gyakori problémát jelenthetnek a csatlakozással vagy a késleltetett internettel kapcsolatban. Azonban érdekes lehet, amikor a csapattagok hangon vagy videón keresztül kommunikálnak másokkal, és a kapcsolat sehol.

Ezenkívül az új eszközöket használó csapattagok hibákat követhetnek el, például nem válaszolnak a legutóbbi üzenetekre, vagy nem tudják, hogyan csatlakozzanak a csapattalálkozókhoz. Mindenekelőtt a különböző csapattagok eltérő tanulási görbéi eltérőek lehetnek.

11. Világosság a távoli csapat gyarapodásához

A csapatok küzdenek az együttműködésért, miután szétválták őket. Tehát a dolgok megkönnyítése érdekében világos kommunikációt kell előmozdítania. Tehát annak ellenére, hogy a rövid leírásokat írsz hatékonyak lehetnek, ugyanakkor zavaróak is lehetnek.

Ösztönözze magát és csapatvezetőit, hogy több időt töltsenek a megfelelő szándékkal való kommunikációval. Magyarázza el a „Miért”-et minden mögött, és még linkeket is mellékeljen ahhoz, hogy tovább magyarázzon mindent, ami esetleg nem egyértelmű.

Olvasni:  13 tipp professzionális videotartalom létrehozásához

Ezenkívül megkérdezheti a csapatot, hogy a tájékoztató elég világos volt-e, vagy javításra szorul-e.

Gyakran elmegyek egy Zoom-megbeszélésre egy távoli csapattaggal, és megosztom a képernyőnket, így minden nem egyértelmű e-mailben vagy telefonon keresztül tudunk dolgozni.

12. A távoli csapatok menedzselésének adaptálása

Alkalmazkodó menedzsernek lenni soha nem rossz dolog. Miért is? Nos, ami működhet ezen a héten vagy hónapban, lehet, hogy a következő hónapban nem lesz ugyanaz. Tehát a HR-vezetők és vezetők szeretnek ösztönözni a rugalmasságot hogy segítsék csapataik jobb együttműködését egymással.

A változásokhoz való alkalmazkodás magában foglalhatja az edzések, az éjszakai kirándulások, a játékmenetek, a csapattal való kávészünet és egyebek beállítását is.

13. Szocializáció

Általában az alkalmazottak napközben beszélgettek, megbeszélve mindent, a legújabb tévésorozattól kezdve, ami mindenkit megszólaltat, egészen a hétvégi sporteredményekig. Munkáltatóként előnyös, ha megpróbálja lecserélni ezeket a vízhűtős csevegéseket. Ezért próbáljon egy kis mókát és élvezetet csempészni a munkanapba.

Tervezz virtuális Hangouts-beszélgetéseket, hallgass meg filmeket és sorozatokat, amelyeket megtekintett, vagy töltsön ki egy kvízt péntek délután. tudsz mindenféle tartalmat streamelhet manapság és a modern technológia megkönnyíti a felzárkózást.

Nem csak ez, hanem rendszeresen jelentkezzen be kollégáival, és győződjön meg arról, hogy az emberek hasznot húznak az interakcióból. Akkor is tudnak interakcióba lépni, ha nem látják szemtől szembe a munkatársaikat.

A szocializáció javíthatja a jólétet és a morált, különösen akkor, amikor egyesek megpróbálnak pozitívnak maradni.

Következtetésképpen

A távmunka sok munkáltatót és munkavállalót nehezített. Vannak kihívások a távoli csapatok kezelésében, de vannak előnyei is.

Ha vállalkozást vezet, és az a küldetése, hogy a távoli csapatok sikeresen működjenek, vegye figyelembe ezeket a tippeket. Megtanulni legyen rugalmas önmagával és távoli csapattagjaival.

Az Ön sora: Távoli csapatok kezelése

Milyen egyéb tippeket használna ahhoz, hogy távoli csapata boldoguljon ma és azon túl?

Szeretnék többet megtudni az alábbi megjegyzésekben!

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott