13 tipp professzionális videotartalom létrehozásához

Profi tippeket keres a professzionális videotartalom létrehozásához? Ez a cikk 13 módszert sorol fel a legjobb videotartalom létrehozására vállalkozása vagy ügyfele számára.

A videomarketing egy népszerű tartalommarketing eszköz. Manapság a vállalkozások 86%-a használ professzionális videótartalmat hatékony marketingeszközként. A videómarketingnek számos előnye van, többek között szentimentális értékkel ruházza fel a márkaképeket, hogy a célközönségre rezonáljon. Nehéz lehet azonban kitalálni, hogyan hozhat létre megfelelő professzionális videótartalmat, amely megfelel a márka jövőképének és videómarketing céljainak.

Ez a blog 13 értékes tippre összpontosít, amelyekkel technikailag megalapozott, kreatív és marketingcéljait teljesítő videotartalom hozható létre. Legyen szó egyéni alkotóról vagy vállalkozásról, bízzon ezekben a tippekben, amelyek a helyes irányba terelnek, és támogatják a kiváló minőségű videókészítést.

13 tipp a professzionális videotartalom létrehozásához

1. Kezdje a költségvetéssel

Az első lépés egy szakértői csapat kijelölése és a gyártás költségvetésének elkülönítése. El kell döntenie, hogy mennyit fektet be a videógyártásba. Ez határozza meg, hogy kiszervezheti-e egy professzionális videókészítőt, vagy házon belül, belső erőforrásokkal. De ne feledje, hogy a teljes projekt kiszervezése többe fog kerülni. Fedezhet olyan online videókészítő szoftvert is, amely olcsó, de jó minőségű munkát kínál.

Videó marketing költségvetés

Forrás

2. Tűzz ki konkrét célokat

A videómarketing nagyon sokoldalú eszköz az üzenet közvetítésére. A jó videótartalom biztosítása érdekében először meg kell határoznia a videó készítésének céljait és célját. El fog menni magyarázó videókra, hogy megvitassák a termékleírásokat? Vagy egyszerűen készítsen egy promóciós videót a márka piacra dobásához és potenciális ügyfelek megszerzéséhez? Az ezekre a kérdésekre adott válaszok segítenek meghatározni a célokat.

Olvasni:  Tartalomfrissítés: Stratégiák a tartalom releváns és vonzó megőrzéséhez

3. Elemezze a közönséget

Célközönség

Forrás

A professzionális videótartalom megköveteli, hogy elemezze közönsége igényeit, mielőtt belevágna a tényleges tartalomtervezésbe. A vásárlói személyiségek megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy a videó megszólítsa őket. Csak akkor fognak érdeklődni a márkája iránt. Ezenkívül gondoljon azokra a platformokra, amelyeken megtekinthetik ezeket a videókat. Ennek megfelelően tervezze meg marketing csatornáit.

4. Teremtsen értéket a néző számára

Egy átlagos ember naponta 4000 hirdetést néz meg! És ezek többsége online videotartalom. Hogyan biztosíthatja, hogy videója ne vesszen el a digitális tartalmak óceánjában, és eljusson a kívánt nézőkhöz? Értéknöveléssel! Gondoljon bele, hogyan tud professzionális videótartalma hozzáadott értéket adni információ vagy a néző életébe való betekintés formájában. Az, hogy hogyan döntesz, teljes mértékben az Ön és a professzionális videókészítő előjoga.

5. Legyen megoldásorientált

Bármely professzionális videótartalom egyik legfontosabb jellemzője, hogy megoldást kínál egy vagy több fogyasztói problémára. Végezzen némi kutatást a közönség demográfiájáról, és derítse ki, milyen lényeges problémákkal szembesülnek naponta, amelyeket az Ön terméke vagy szolgáltatása megoldhat. Hozzon létre egy videósorozatot, amelyek mindegyikével külön foglalkozik. Az ügyfelek fájdalmas pontjainak megismerése nagyszerű módja annak, hogy olyan videotartalmat hozzon létre, amely megszólítja az ügyfeleket.

6. Szőj egy történetet

Egy nagyszerű tipp a professzionális videotartalom létrehozásához, ha beágyaz egy történetet egy videohirdetésbe. Az emberek szeretik a történeteket – jó, szomorú, csúnya és vicces. Használja ki ezt az érdeklődést, hogy erőteljes videót készítsen saját márkájáról. A professzionális videókészítők ezt általában úgy teszik, hogy létrehoznak egy központi szereplőt a videóban, aki hasonló problémákkal vagy kihívásokkal néz szembe, mint a célközönség. Ezután jön a márka terméke, amely megoldásként szolgál. Tegyen olyan érzelmi indítékokat, amelyek biztos megoldást jelentenek a közönség megszólaltatására.

7. Készíts SEO-barát videókat

 A SEO-barát videók hatása

Forrás

A SEO vagy keresőoptimalizálás túl könnyen feledésbe merül a videómarketing teljes kreatív folyamatában. De ha videóidat keresőmotorokra optimalizálod, megnő annak esélye, hogy a célközönséged megnézi őket. A SEO optimalizálásához figyelembe kell venni a

 • Videó minőség
 • Hangminőség
 • Kulcsszavak
 • Átiratok
Olvasni:  Miért érdemes befektetni az alkotói gazdaságba?

8. Kerülj a rivaldafénybe

Tegye meg az extra mérföldet, hogy felkeltse nézői figyelmét. Legyen a cím fülbemászó, de olyan, ami felkelti a nézők kíváncsiságát. Maradjon ropogós, de elég hosszú ahhoz, hogy értelme legyen. A címben érzelmi indítékokat is használhat. Próbálja meg elsődleges kulcsszavait a cím elejére helyezni, hogy a nézők először azonnal elolvassák. A videók miniatűrjei is nagyon fontosak a figyelem felkeltéséhez. Tedd relevánssá őket a videó megfelelő képkockáinak használatával. A jobb keresési eredmények érdekében kulcsszavakat is felvehet a miniatűrökbe.

9. Legyen rövid

Videó hossza

Forrás

A digitális világ tele van tartalommal. Egy olyan ponton túl telített, ahonnan nincs visszatérés. Ilyen atmoszférában hogyan lehet olyan professzionális videótartalmat készíteni, amely magával ragadja a nézőt? Egy másik profi tipp a professzionális videótartalom létrehozásához, hogy legyen tömör. Bár remek ötlet, hogy minden fegyvert a kreativitáson tüzelj, a videó időtartamát illetően légy fösvény. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak a rövid videók adják a legjobb eredményeket. Még az információkkal teli teljes hosszúságú videók is magas befektetésarányos megtérülést eredményezhetnek.

10. Válassza ki a megfelelő formátumot

Mivel több platformon is elhelyezheti videótartalmát, okosan válassza ki a platformot. Ennek során két fontos tényezőt kell figyelembe vennie:

 • Natív és YouTube linkek: Az olyan közösségi médiaplatformok, mint a Facebook, inkább a saját platformjukon készült videókat mutatják be, nem pedig a YouTube-ról származókat. A statisztikák szerint a natív professzionális videotartalom magasabb elköteleződési arányt eredményez.
 • Függőleges vs vízszintes: A professzionális videókészítőnek figyelemmel kell lennie a videótartalomban használt képarányra. Mivel manapság a legtöbb felhasználó okostelefonján vagy táblagépén néz videotartalmat, ne feledje, hogy videóinak mobilbarátnak kell lenniük. A fekvő videó készítéséhez a felhasználónak vízszintesen kell megfordítania a telefonját, ami kikapcsolás lehet. Megfontolhatja, hogy ugyanazt a videót különböző formátumokban készítse el, hogy megfeleljen az eszköznek.

11. Mellékelje az átiratokat

Az egyik legjobb tipp a professzionális videótartalom létrehozásához, hogy minden létrehozott és közzétett videóban szerepeltessen átiratokat. Ez növeli a hozzáférhetőséget és a SEO rangsorolását is. Az átirat betekintést nyújt a tényleges videótartalomba, ezáltal növelve a nézői lefedettséget.

Olvasni:  4 tipp egy közösségi média marketing kampány megvalósításához

12. Tartalmazza a CTA-t

Forrás

A videomarketing fő célja a leadek generálása és potenciális ügyfelekké alakítása. Ez csak akkor érhető el, ha releváns CTA-t vagy cselekvésre ösztönzést tartalmaz a videótartalomban. Attól függően, hogy a célközönség hol helyezkedik el az értékesítési tölcsérben, eldöntheti, hogy egy jó CTA-t beilleszthet a professzionális videótartalomba.

13. Mindig elemezzen

Adatelemzés és betekintés nélkül minden marketingciklus nem teljes. Manapság a legtöbb videotárhely-platform, például a LinkedIn vagy a Google, saját elemző eszközzel rendelkezik. Az Ön által online közzétett videók teljesítményével kapcsolatos fontos információk gazdag tárháza. Fontos betekintést nyújthatnak a következő videótartalma fejlesztéséhez, amely megváltoztathatja a márkáját.

A professzionális videótartalom létrehozásának hatása

A professzionális videótartalom-készítésre ma nagy a kereslet, fogyasztása pedig nagyobb, mint valaha. A vállalkozások számára ez a marketing szinte nem alkuképes eszköze.

1. A videótartalom növeli a forgalmat

Állítólag a professzionális videótartalom a webes forgalom 65%-át teszi ki. Akár a saját webhelyén, akár külső platformokon, például a közösségi médián helyezi el őket, a nézők több időt töltenek videók nézegetésével, nem pedig képek vagy szövegek megtekintésével.

2. A videók imázst kölcsönöznek a márkádnak

A professzionális videókészítők a vállalkozás identitásának építésére összpontosítanak a videókban megelevenedő történeteken keresztül. A közönség érzelmileg kapcsolatba léphet vállalkozásával azáltal, hogy a termékinformációkon kívül ismeri az Ön értékeit.

3. Magasabb elérhetőség

A videók valószínűleg a legjobb módja annak, hogy szélesebb közönséget érj el. A videók többször megoszthatók és újra megoszthatók, ezáltal növelve a nézettséget, amely túllép az időbeli és helybeli korlátokon.

4. Építi a márka ismertségét

A professzionális videótartalom nagymértékben hozzájárul a márkaismertség növeléséhez a történetmesélés hatékony eszközével. A videótartalom létrehozására vonatkozó tippek segítségével olyan videókat tehet közzé, amelyek maradandó benyomást keltenek a nézőkben. Ez a hatás befolyásolhatja az ügyfelek márkaválasztását és életmódbeli döntéseit a jövőben.

5. Javítja a SEO helyezést

Már korábban is bebizonyosodott, hogy a professzionális videótartalom létrehozása jelentősen javítja a SEO teljesítményét. Ezzel szélesebb közönség is felfigyelhet rád.

Professzionális videótartalom létrehozásának kihívásai

A videókészítési folyamat szórakoztató lehet, és határozottan kreatív. De ennek megvannak a maga kihívásai. Előfordulhat, hogy a professzionális videókészítő egy vagy több ilyen nehézséggel szembesül a videótartalom létrehozása során.

 • Előfordulhat, hogy összezavarodnak a tartalom kategóriájával kapcsolatban, és nem tudják, milyen témákat válasszanak. Ez késleltetheti a tartalom szállítását, és néha a tartalom és a téma közötti eltéréshez vezethet.
 • A professzionális videótartalom-készítés végtelen lehet, mert sok kreativitást igényel. Ez azonban kihívást is jelenthet, mert előfordulhat, hogy az alkotó nem tudja, hol álljon meg, és mennyi tartalmat készítsen.
 • Ha nem rendelkeznek elegendő információval a videó formátumáról, hosszáról vagy hangszínéről, akkor megküzdhetnek a SEO optimalizálásával.
 • A kreativitás és a márkakövetelmények összehangolása szintén kihívást jelenthet.
 • Néha a videotartalom meghiúsul, mert nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően használni az elemzést a folyamat során.
 • A videostratégia gyártási naptárba való operacionalizálásának hiánya is komoly kihívásokat jelenthet a professzionális videótartalom-készítés folyamatában.
Olvasni:  7 tipp az elköteleződés fokozásához és mélyebb kapcsolatok létrehozásához az Instagramon

A végén

A professzionális videótartalom-készítés leginkább az alkotón múlik. A kreatív találékonyság és a márkavízió az, ami végül életre kelti a tartalmat. Noha a videók létrehozása egyszerűnek tűnik, számos célt és teljesítendő KPI-t kell teljesíteni. Ez a 13 tipp a professzionális videotartalom létrehozásához messzire visz.

Kulcs elvitelek

 • A professzionális videótartalom létrehozása a gyártási költségvetés rögzítésével kezdődik.
 • Egy professzionális videókészítő a videón keresztüli történetmesélésre összpontosít, megértve, mit akar a közönség.
 • A videótartalom optimalizálása, hogy megfeleljen a SEO szabványoknak, az egyik legjobb tipp a videótartalom létrehozásához.
 • A professzionálisan készített videók növelhetik a forgalmat, javíthatják a keresőoptimalizálási rangsort, és növelhetik a márkaismertséget.
 • Fontos, hogy a videostratégiát egy gyártási naptárban operacionalizáljuk.

GYIK

1. Lehet a semmiből professzionális videótartalmat készíteni?

Igen, ez az. Csak győződjön meg arról, hogy meghatározza a célokat és a költségvetést.

2. Mi a legjobb tipp az edzéshez szükséges videotartalom készítéséhez?

Oktatóvideók készítéséhez használhat online elérhető professzionális videókészítőket, mint például a ScreenRec és a Lightworks.

3. Melyek a jó videótartalom-stratégia elemei?

A jó videótartalom-stratégia releváns, stratégiai, emlékezetes és célspecifikus.

4. Hogyan készítsünk videó vázlatot?

Videóvázlat létrehozásához nagy vonalakban csoportosíthatja a főbb ötleteket, és alátámaszthatja néhány apró részletet.

5. Miért fontos a videó marketing egy vállalkozás számára?

A videómarketing növelheti egy vállalkozás nagyobb közönséghez való eljutását, és jelentősen növelheti a webhely forgalmát.

Új publikációk:

Ajánlott