14 e-mail UX bevált gyakorlat, amelyet követnie kell

Az e-mail felhasználói élmény bevált gyakorlatainak megértése segít nyerő e-mail marketing stratégiák létrehozásában. További információért olvasson előre.

Azzal, hogy a márkák a COVID-19 világjárvány miatt újabb digitális marketingstratégiákat szippantanak ki, az e-mail marketing visszanyerte dicsőségét. A világjárvány kétségtelenül megváltoztatta az e-mail marketing helyzetét.

A HubSpot adatai szerint a marketingszakemberek 78%-a vett részt e-mailes marketingkampányaiban. Ez azt bizonyítja, hogy optimalizálnia kell az e-mailjeit, hogy nagyobb eredményeket érjen el. Az e-mail UX bevált gyakorlatai tökéletes lépést jelentenek egy kiváló e-mail marketing kampány kidolgozása felé.

Ezért ösztönözni kell az e-mail-tervezés bevált gyakorlatait, hogy biztosítsák a jobb elérést, a hatékony konverziókat, a potenciális ügyfelek ápolását, valamint az ügyfelekkel és a potenciális ügyfelekkel való értelmes és hosszú távú kapcsolatokat.

Az e-mail UX tervezés megértése

Bármely marketingstratégia sikerét egyetlen közös KPI méri, ez a felhasználói élmény (UX). Az e-mail marketing nem más. Hasonlóképpen, az e-mail UX bevált gyakorlatai az e-mailek vizuális vonzerejének javítása érdekében tett legfigyelemreméltóbb intézkedések. Gyakran látni, hogy a nyitott árfolyamok lehangolóak. Még azok sem, akik megnyitják az e-maileket, nem követik megfelelően az e-maileket a megfelelő érték hiánya miatt. Az e-mailek kialakításának elsőrangúnak kell lennie, hogy megragadja a címzettek figyelmét, és értéket is biztosítson számukra.

Az e-mail marketing tervezésének legjobb gyakorlatainak javítására végzett tanulmányok kimutatták, hogy mindössze 50 ezredmásodperc szükséges a felhasználó figyelmét egy e-mailben lekötni, és 11 másodperc az üzenet közlése az olvasóval.

Mivel ilyen rövid időn belül meg kell ragadnia a felhasználó figyelmét, az e-mail tervezés bevált gyakorlatait követni kell és alkalmazni kell az e-mail felhasználói élmény fokozása érdekében. A legjobb e-mail-tervezési gyakorlatok közé tartozik az is, hogy az e-mailt rendkívül tömören, kreatívan és koherens módon kezelik, hogy az elősegítse a létrehozásának célját.

Olvasni:  Mi az a kiberfenyegetés-vadászat? Minden, amit tudnia kell

14 Az e-mail tervezés bevált gyakorlatai

Amint azt már tudja, elengedhetetlen egy esztétikus, figyelemfelkeltő és márkához kapcsolódó e-mail elkészítése, amely visszhangra talál a célközönségében. Nem csak ez, hanem az e-mail-tervezés bevált gyakorlatainak használatával a márkáját a listán szereplő új és jelenlegi feliratkozókkal is összekötheti, és azt érezteti velük, hogy közvetlenül kapcsolatba lépnek a márkával.

Az e-mail UX bevált gyakorlatai a személyre szabottság érzését keltik, amihez minden ügyfél vagy előfizető ragaszkodik. Ha úgy érzik, hogy a márka, amelyre előfizetnek, gondol rájuk, megoldja a problémáikat és értéket ad, akkor azt mondhatjuk, hogy diadalmaskodott. Tehát minden további nélkül nézzük meg az e-mail UX bevált gyakorlatait.

1. Írjon erős tárgysort

A fülbemászó tárgysor létrehozása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megértsék, mi az e-mail tartalma, és arra ösztönzi Önt, hogy nyissa meg az e-mailt. Nemcsak gyorsan, ideális esetben ezredmásodperceken belül fel kell hívnia az emberek figyelmét, hanem értéket is kell adnia, és össze kell foglalnia, hogy mit fognak találni az e-mailben.

2. Készítsen előfejlécet, amely leköti az olvasót

Forrás

Figyelemfelkeltő előfejléc létrehozása kötelező. Megtekintheti az e-mail tartalmát. Az e-mail-marketing tervezésének egyik fontos bevált gyakorlata, hogy egyéni fejléc-szöveget hozzon létre, amely bepillantást enged az olvasónak abba, hogy miről fog szólni az e-mail.

3. A lényeg a tömörség

A Nielsen Norman Group tanulmánya szerint a kognitív terhelés minimalizálása növeli a használhatóságot. Ez azt bizonyítja, hogy a bejövő információ mennyisége fordítottan arányos az e-mail teljesítményével. Ha az olvasót túlterheli a tartalom, vagy nem tudja kezelni az információt, nem csak tovább tart, amíg megérti a fontos részleteket, de akár teljesen el is hagyhatja a feladatot. Ezért jobb, ha tömör, éles és vágott e-mail-példányt írunk, csak a fontos információkkal, hogy jobb közönségmegtartáshoz vezet.

4. Az e-mailnek a márkához kapcsolódónak kell lennie

Az e-mail-tervezés egyik bevált gyakorlata, hogy a megnyitás után tudatja olvasóival, hogy az Ön márkája küldte. Ennek a megértésnek a fokozása érdekében számtalan taktikát alkalmazhat, például követheti általános márkahangját és hangszínét, valamint közösségi média csatornáihoz kapcsolódhat, beleértve az emblémát, a betűtípust, a márkaszíneket stb.

Olvasni:  Az 5 legjobb Magento e-mail marketingplatform az Ec...

5. Használjon szóközt

Forrás

A szóközöktől való félelem mindenképpen akadályokat fog okozni az e-mailek tervezésében. Ha megfelelő elrendezést használ, elegendő szóközzel és kitöméssel a törzsszöveg, a fejléc, az előfejléc, az alcímek stb. között, nagyszerű felhasználói élményt biztosít, és megkönnyíti a vizuális tartalom közötti navigációt.

6. A személyeskedés kapcsolatokat épít

E-mail sablon küldése általános üdvözlettel múlandó. Létre kell hoznia egy személyre szabott e-mailt, amely egy adott ügyfélre rezonál. A testreszabás a márka humanizálásához, átgondoltabbá és személyesebbé tételéhez vezet. Ez egyben az e-mail marketing tervezés egyik legjobb gyakorlata az ügyfélkapcsolatok ápolására és a megtartási arány növelésére.

7. Hozzon létre egy lenyűgöző e-mail bannert

Határozottan ez az egyik legfontosabb e-mail-tervezési bevált gyakorlat, amelyet alkalmaznia kell. Az e-mail tetején található e-mail szalaghirdetés az egyik legjobb módja a megnyitási arány növelésének. Ez állhat logóból, márkanévből és akár promóciós ajánlatból is. Fontos, hogy ezt ne keverjük össze az e-mail alján elhelyezett e-mail aláírási szalaghirdetéssel.

8. Használjon fülbemászó CTA-t

A jól irányított üzenettel ellátott, átgondolt cselekvésre ösztönző (CTA) beillesztése konkrét műveletek megtételére irányítja az olvasókat. Éppen ezért a legjobb e-mail-tervezési gyakorlatok azt jelzik, hogy a CTA-knak csábítónak és láthatónak kell lenniük, és ha lehetséges, testreszabottaknak kell lenniük, hogy növeljék a vásárlók hűségét a márka iránt.

A Hick-törvény bizonyítja, hogy a felhasználó döntéséhez szükséges idő egyenesen arányos a rendelkezésre álló választási lehetőségek számával és összetettségével. Ugyanez vonatkozik a CTA-ra is. A választási lehetőségek számának növelése az olvasó számára határozottan megnehezíti a cselekvést. Tehát csak néhány CTA-t tartalmazzon, de tegye őket hatékonyan.

9. Mutasson be interaktív elemeket

Forrás

Nem akarja, hogy az e-mail címzettjei nagy előszeretettel nyissák meg az e-mailt, csak azért, hogy unatkozzanak az információk bekezdéseit nézegetve, semmi mást. Próbálja meg átalakítani az e-mail formátumát interaktív elemek, például GIF-ek, animációk, filmfelvételek, lebilincselő videók, képek stb. bevezetésével, hogy megtörje a monotonitást.

Olvasni:  A Twitter hatékony használata több online értékesítés érdekében

10. Használj hangulatjeleket

Túl radikálisnak tűnik egy hangulatjel beépítése e-mailbe vagy hírlevélbe. De bebizonyosodott, hogy ez az egyik legjobb e-mail marketing tervezési gyakorlat. Emoji használata a tárgysorban vagy az e-mail példányban növelheti az átkattintási és megnyitási arányt. Használja azonban őket megfelelően, és csak akkor, ha szükséges.

11. Forduljon a reszponzív tervezéshez

Forrás

A reszponzív tervezés használata az e-maileknél azt jelenti, hogy az utóbbi megváltoztatja a formátumát és méretét, hogy illeszkedjen a megjelenített képernyőhöz, legyen szó mobiltelefonról, asztali számítógépről vagy táblagépről. Mivel ez megkönnyíti az e-mailek elolvasását, kétségtelenül az egyik legjobb e-mail-tervezési gyakorlat a felhasználói élmény fokozása és az ügyfelek megtartása érdekében.

12. Adjon hozzá egy „Leiratkozás” gombot az e-mail aljához

Lehet, hogy azt gondolja, hogy a „Leiratkozás” gomb hozzáadásával elmoshatja az e-mail létrehozásával kapcsolatos összes kemény munkát. Ez azonban távol áll az igazságtól. A legtöbb e-mail-feliratkozó idővel változik, és preferenciáik is változnak, ahogy a márka folyamatosan fejlődik.

Előfordulhat, hogy valamikor később nem találják relevánsnak az Ön tartalmát, és többé nem kívánják megkapni. Ha a végéhez adsz egy „Leiratkozás” gombot, az azt jelenti, hogy eléggé törődsz az előfizetőiddel ahhoz, hogy elengedd őket. Ez egy pozitív lépés a márka ismertségének növelésére.

13. Végezzen A/B tesztelést

Mint minden más marketingtevékenységhez, az e-mail-design különböző elemeinek A/B tesztje segít felmérni, hogy a közönség mit szeret és mit nem. Különálló teszteket futtathat a betűtípusra, a színekre, a CTA-ra, a képekre stb. Egy ilyen iteratív folyamat alkalmazása mindenképpen az e-mail marketing tervezésének egyik legjobb gyakorlata.

14. Készítse el e-mail aláírását

Forrás

Bár az emberek gyakran lekicsinylik ezt a szerepet, az aláírás megtervezése szakmai és személyes előnyökkel is jár. Az e-mail aláírásnak tartalmaznia kell az Ön nevét, cégnevét, megnevezését, elérhetőségeit stb. Akár fényképét vagy közösségi média hivatkozásait is beleteheti, hogy kiemelkedjen!

Kulcs elvitelek

  • A járvány utáni korszakban az e-mailes marketingkampányok és a hírlevelek ismét visszaszerzik fellegvárukat. Így az e-mail-tervezés bevált gyakorlatainak újradefiniálása nagyobb hatással lehet az egész kampányra.
  • Egy e-mail marketing kampány nem teljes bizonyos stratégiák nélkül.
  • A vállalatok gyakran alkalmaznak szakembereket és UI/UX-tervezőket az e-mailek kialakításához. Ez azért történik, hogy az e-mail rezonáljon a közönségével, biztosítva a konverziót, a hűséget és a megtartást.
  • Számos módja van az e-mailek felhasználói élményének feljavításának, például interaktív elemek használatával, gamification bevezetésével stb.
  • Az e-mailek tervezésének egyik legfontosabb tanulsága az, hogy világosnak, tömörnek és lényegre törőnek kell lennie. Csak értékes információkat kell nyújtania a címzetteknek, különben idővel irrelevánssá válhat.
Olvasni:  5 TED beszélgetés, amely mindent megtanít a tartalommarketingről

Kövesse ezeket az e-mail felhasználói élményre vonatkozó bevált módszereket a célorientált e-mail-tervek létrehozásához. E bevált gyakorlatok megvalósítása arra készteti az olvasókat, hogy tegyenek meg bizonyos lépéseket a márka szándékai szerint. Ezek a pontok tovább segítik márkád hitelességét és megbízhatóságát, hogy a célközönség azonosulni tudjon vele, és idővel hűséges maradjon hozzá.

GYIK

1. Jók az e-mail UX sablonok?

Lenyűgöző e-mail UX dizájn létrehozásához a legjobb, ha személyre szabja a dizájnt. Ha azonban hiányzik egy fejlesztő vagy egy jó tervező, mindig használhat olyan e-mailes UX tervezési sablonokat, amelyek nem tartalmazzák a kódolás gondjait.

2. Beilleszthetsz hangulatjeleket az e-mail UX tervezésébe?

Jelenleg ez az egyik legjobb gyakorlat az átkattintási és megnyitási arány növelésére. Ha az e-mail tárgyában vagy törzsében szerepel egy hangulatjel, az egyedülálló módja a címzettek csábításának.

3. Mi a különbség az e-mail banner és az aláírás között?

Egy e-mail szalagcím, más néven fejléc mindig az e-mail tetején található. Tartalmazza a vállalkozás nevét, logóját stb., valamint bizonyos promóciós ajánlatokat vagy termékbevezetési információkat. Másrészt egy e-mail aláírás található az e-mail alján, amely tartalmazza a márka fizikai címét, valamint a feladó munkakörét és elérhetőségeit.

4. Hogyan lehet növelni a nyitott árfolyamokat?

A nyitott arányok növelésének egyik legjobb módja egy lenyűgöző e-mail szalaghirdetés, egy éles és világos tárgysor, amely felkelti az olvasó érdeklődését, és egy előfejléc, amely leköti a figyelmét.

5. Miért nem szabad túl sok CTA-t beletenni egy e-mailbe?

Ha túl sok CTA szerepel egy e-mailben, az megzavarhatja a címzettet az e-mail céljával és azzal kapcsolatban, hogy mit szeretne az olvasótól. A túl sok információ elsöprő. Ezért a CTA-kat takarékosan kell használni.

Új publikációk:

Ajánlott